![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adem'in İtirafı
Yasaklanmış o meyva kabarttı iştahımı Şeytana uyup yaptım kaçamak siftahımı, Gücendirdim bir kere yaratan Alah'ımı Şimdi gökler kapsamaz çıkardığım âhımı. Cennetinden dünyana atılmışım bu yüzden Affın için yıllarca sana tevbe ederken Farkına varmamışım. kaçırıvermişim gözden Güzelllikleri gördüm Havva ile yeniden. Dünyada da Cennetten köşeler varmış meğer Görür güzellikleri insan isterse eğer, Sevgilerden doğuyor bence bütün sevgiler Fâni olsa da dünya yaşamaya da değer...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağacın Derdi
Ben kuru bir daldım İnce uzun öylesine, O,üstümde yemyeşil Yemyeşil bir yapraktı. Onunla beraberken Gören göz hayran seyrederdi bizi Kuşlar bile sık sık Ziyaret ederdi ikimizi. Rahatımız yoktu hiç Göz bizde,gönül bizde,kuş bizde Yalnız yaşamak Sessiz yaşamak istiyorduk İkimiz de. Mevsimler dahi kıskandı Bu bağlılığımızı İyi-kötü geçirdik neyse Bahar balayımızı. Yaz ateş püskürüyordu Bizim sevişmemize, Zaten sevgili yaprağımı Kavuran da o oldu. Şimdi o güz yellerini düşünüyorum Nefretle,içim içime sığmayarak, Fitne dolu gözler artık Bende değil. Anladım,hepsi ondaymış Ki nazar değdirdiler ona. Ben yine kuru dalım Fırtınalı günlerde Yellerle ağlarım. Sesimi duyarsınız insanlar Ama beni anlamazsınız. Gitti benim yaprağım Gitti yeşil yaprağım... Alper Kürük
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağaç
Güz mevsimi Ümitlerin yaprak yaprak Sararıp döküldüğü mevsim. İnce hastalıklıların Ortadan kesip el-ayak Yaprak yaprak döküldüğü mevsim. El kaldırmış,avuç açmış Ağaç Allah'a karşı Bütün çektiği âminler Doldurup Arşı Yağıyor baharda kucağına... Son buluyor artık Bir kışlık çile. Dallarda tomurcuklanan ümitler Dönüyor teker teker Kâh çiçeğe,kâh yeşile... Alper Kürük
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağaçlar Ve İnsanlar
Kıskanıyorum sizi ağaçlar Rahatlığınızdan ötürü, Aldırdığınız yok hiçbir şeye. Başınızda kavak yelleri eser bazan İki inler durursunuz, Ya bir dalınız kırılır Ya da birkaç yaprağınız dökülür Ümidinizi kesmezsiniz yeşermekten. Kesseler birkaç yerinizden Aşılandım der geçiştirirsiniz, Kısacası memnunsunuz hâlinizden. Biz insanlar öyle değiliz Kılı kırk yararız biz insanlar. Başımızda kavak yelleri esse Fırtına kesiliriz. Hem bizim aşılar sizinkilere benzemez Biz; verem,tifo,çiçek,kuduz...aşısı oluruz Ama tesir etmez aşı bize Yine ölür,yine delirir,yine kudururuz Aç kalacak olsak Birbirimizi yeriz Kendi kendimizi yeriz düşünceden. Toprağımızla beslendiğinden Bir huyun da bize çekmiş olsa gerek Belki bu huy: yeşermektir,yeşermek... Alper Kürük
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağaçtım Bir Zamanlar...
Yapraklar ve çiçekler verdim dal dal Dallarımda meyvalar verdim bal bal... Sevgililer suda gezinsin diye Sert göğsümden onlara verdim sandal. Gölge verdim altımda oturacak, Dalımda kuruldu ipten salıncak, Çizilen kâlple aşk bilinsin diye Gövdem,bağrım oyuldu bıçak bıçak... Kuşlar dallarımda flört ettiler Yuva kurup yavrular büyüttüler, Gözle görüp içine sinsin diye Yuvadan uçurmadan eğittiler... İhtiyarlık şimdi beni de buldu Yaprağım,çiçeğim,kuşlar kayboldu... Kuru boş yer işgâl etmesin diye Gövdem parça parça yakacak oldu... Alper Kürük
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağaçtır Deyip Geçme...
Şu dünyada dikili bir ağacın olsun gel Ağaçla bütünleşen toprak şanslı ve güzel. Estikçe,salladıkıça yaprağı çoşar rüzgâr Sanki seslerden sarhoş olmuş büyük bestekâr... O yapraklardan çıkar o en güzel besteler Makamlar binbir çeşit,ne usûller var neler? Kuşlar o şarkılarla hep aşkı fısıldaşır Kelebekler çiçekten çiçeğe sevgi taşır. Yaptı da o ağaçtan NUH NEBİ gemisini Kurtararak yarattı 'Tufan Efsanesi'ni. Emirnâmesinde der KANUNİ:'Keserim baş Kim ki bir ağaç kese,ola o ağaç da yaş...' Ormanı NERON gibi yakıp bakmak ne demek? Ömründe kalsa son gün olsun iş ağaç dikmek. Öneriyor bak bunu Yüce PEYGAMBER'imiz Ağaç dikmekle olur CENNET 'te de yerimiz. Küçümseme ağacı olsa da dünya malın Ağaç ile yapılır t a b u t u n ve de s a l ı n... Alper Kürük
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağıt
Sen nesin? Belki güzel bir bestesin Duyan kulak değil Gönlümdü seni. Sen beni Öylesine bıraktın ki yalnız Bir tatlı ses duyarım içimden Nedir bu? Kendi kendime sorarım Anlayamam. Sen beste olsaydın Gönlümün telleri susar mıydı hiç? Tirtir titrerdi aşkının Hafif,ürpertici rüzgârından. Sen bir ağıtsın Şu ölen gönlüme yakılmış. Ama ne bana acıyan Ne seni çığıran var. Yanık yanık inle sen ben yandım Bana yan,kendine yan... Alper Kürük
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamak
Havada kara yağmur bulutları Kafamda kara düşünceler, Yel gelir dağıtır bulutları Mavi yüzü güler göğün, Ne olur esse başımda Düşüncelerimi dağıtacak teselli rüzgârı. İçim açılsa benim Gözüm gün görse gün... Soğukluk girmesin araya Bulut ağlar,gök ağlar Yağmur yağmur. Hasret,dert,aşk Ah! bir de şu düşünceler... Her neyse... Dokunsalar ben de ağlarım Nerdeyse...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayamıyorum...
Ağlamak istiyorum Ağlamak istiyorum tatlı tatlı İçimi çeke çeke ağlamak istiyorum. Ah bu gözlerim Nereden gördü seni? Ağlamak istiyorum Yaşların gözlerimdeki o güzel O sevimli hayâlini Sileceğinden korkuyorum. Erkek ağlar mı hiç? Diyeceklerinden korkuyorum... O kadar ağlamak istiyorum O kadar istiyorum Ağlayamıyorum... Alper Kürük
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayan Asma
Vaktiyle bir asma vardı Küçücük kulübenin önünde. Yeşildi,körpeydi önce... Koruğunu mahalle çocukları çalardı. Salkım salkım üzümlerini yiyen Evdeki lâf anlamazlardı. Her sene gittikçe azaldı Yiyecekleri üzüm, Birgün geldi vermez oldu Artık bir yaprakcık bile... Ana bir taraftan üzgün Eksik oldu sofradan Nefis yaprak sarması, Vermediğinden şimdiye dek Taze yaprağa para Baba üzgün öte yandan. Kestiler orasından,burasından... Geçerken bir sabah baktım Kesik yerlerinde su damlacıkları vardı Sandım asma ağladı... Alper Kürük
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|