![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 24 Kasım Öğretmenler Günü
Öğretmenler günü yirmi dört kasım Günün kutlu olsun,hoş olsun hocam Çağıl çağıl bilgi akan pınarsın Abı Hayat suyu gibisin hocam Doktorlara doktorluğu öğrettin Hakimlerde adaleti yeşerttin Her beyine bilgi şırınga etin Özümde,sözümde sen varsın hocam Öğretmensiz toplum özünü görmez Doğruyu,yanlıştan ayırda bilmez Uzanır uzanır yetişe bilmez Çabası boşadır ellerin hocam Gözler ışık ışık yüzler nurani Hoca Akşemsettin Molla Gürani Bazen Yunus,bazen Veysel Karani Bazen Dadaloğlu olursun hocam Bilgi verdin bana tatlıdır baldan Sensin beni hece hece okutan Gönül gergefinde nakış dokutan Ustam sensin,rehberim sen hocam Gönlün şefkat ile dopdolu senin Bak şöyle etrafa senin eserin Öpülmeye layık ellerin senin Seviyoruz seni,bilesin hocam Minnacık yavrular cennet kokulu Sever öğretmeni,sever okulu Dört mevsimi bahar,anber kokulu Gönüllerde açmış güllerin hocam Sıralarda mini mini yavrular Şekil vereceğin malzemen bunlar Anlam kazanacak anlam, yarınlar Yarınlar inşallah bizlerin hocam Veysel karan gibi çoban ol bana İlmine aşık et yaran ol bana Ben kale olayım, bayrak ol bana Gönül burçlarımda dalgalan hocam Öğret bana vatan, millet aşkını Öpem toprağını, öpem taşını İçtim sularını,yedim aşını Vatan sevgisine doymadım hocam Olmalı öğretmen her dem baş tacı Çünkü onlar her bir derdin ilacı İnceden inceye tutar bir sancı Cehalet yerlerde sürünsün, hocam Bazen Dedem Korkut oldun söyledin Kopuzun teliyle dilek diledin Doğruyu gösteren canlı rehberdin Hakikat yolunda yürüdün hocam Bu günden köprüsün yarınlara sen Mehmet Akif’mişsin, Asım’mışsın sen Kalemmiş, deftermiş, kitapmışsın sen İlim,irfan ile dolusun hocam Dünü bilip, yarınlara yön veren Bilgi ilacı ile şifa dileyen Sabırla sebatla azimle giden Kutlu yolda yürür gidersin hocam Kıymet biçilmeyen sen bir hazine Her can muhtaç her can,senin ilmine Gidin sorun mevki,makam ehline Hepsinde tonlarca emeğin,hocam Öğretmenim, hocam diye söylerim Her yerde her zaman hürmet ederim Öğretmenim, hayat boyu rehberim Işık saçar bize, kandilin hocam Cahiller, gafiller seni bilmezler Gerçeğe bakarlar ancak görmezler Bilime, tekniğe değer vermezler Cahiller bilmezler kıymetin hocam Abdulhadi öğretmenini arar Başkaları ona sağlamaz yarar Hayatın anlamı öğrenince var Öğrenmek emridir,Rabb'inin hocam Abdulhadi Bay
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|