![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yuh
Dost diye bildiğim bunca insanın, İçinden bir yiğit çıkmadı be yuh... Sabah akşam kokladığım havadan, Ciğerim usanıp bıkmadı be, yuh... Ne sevgi var imiş, ne de bir vefa, İnsanlığı çoktan koymuşlar rafa, Delikanlılık mı, unut bu defa, Dönüp yüzümüze bakmadı be, yuh... Sakın ha, adını anma sevdanın, Babanı kim sorar, hatır ananın, Kalleşlik yanına kalır sananın, Felek ocağını yıkmadı be, yuh... Can bildiğim halimize bakmadı, Arkamızdan bir tas su da dökmedi, Sırtımdan vuranlar, hala bıkmadı, Bir damla kanımız akmadı be, yuh... Hiç ummadığımız el uzatıyor, Adam bildiğimiz, adam satıyor, Şeytan mola vermiş, tüfek çatıyor, Alnıma bir kurşun sıkmadı be, yuh... Muradım, unut sen dostluk, aşk falan, Dünya aynı dünya, bu hayat yalan, Onca yıl besledim koynumda yılan, Yere düşmeyince, sokmadı be, yuh... Murat Nail Güney 30.06.2005 Anamur / Mersin
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yunus Gibi (aruz)
Sevdadır her amel-im, ab-ı hayvan-ımdır bu, Misk-i anber kokulum hal-i ayan-ımdır bu, Sanma ki vuslatımı ad-eylemek cihane, Arife arz-ı halim, bürran efgan-ımdır bu... Acib sanma ahvalim, nifrin ettim bahtıma, Bakışın pertev gibidir, ol sine-i tahtıma, Assı yok, görklü büstan-ım, sehil oldu tarumar, Yüz dökmek, bürd-ü bar olmuş, hakka ikrarımdır bu.. Miskin muradım, kaçılmaz, kalb-i nami-nar-ından, Gönül erini üzersin, canana efkarından, Yunus gibi hicret etmek gerek, dünya dar-ından, Damar sekitmekir dest-gir, akibet kar-ımdır bu... sözlük: amel:uğraş,yapılan iş ab-ı hayvan: içenin ölmeyeceği su vuslat: mutluluk,kavuşma ad-eylemek:ün söhret salmak arif:bilen anlayan arz-ı hal:halini anlatmak hal-i ayan:bilinen hal bürran:keskin efgan:çığlık,haykırış acib:hayret edilecek ahval:durum nifrin:beddua baht:kader pertev:ışık assı:fayda görklü:gösterişli büstan:bağ bahçe sehil:kolay taruma erişan yüz dökmek:*********lik etmek,ihanet bürd-ü bar:mal mülk,servet miskinevgisini tanrıya adayan kalb-i nami-nar:yüreğe düşen ateş damar sekitmek:yapılan hatalardan pişman olmak dest-gir:tövbe akibetonuç 15/11/2004 bodrum MURAT NAİL GÜNEY
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yurdagül Dost'a
Y ine fırtınalar mevsimi geldi, üşüyor yüreğim burada sensiz, U çuyor yapraklar, göçüyor kuşlar, okyanusta bir gemiyim dümensiz. R azıyım ömrümce yaşasam yalnız, varsın yansın sevdam, külsüz,dumansız, D ar etme gönlüme koca dünyayı, bırakma elimi sende zamansız... A h etmek ne çare ne fayda vefasızlara, umut et, mutluluk gelir apansız, G üllerin tomurcuk açsın, solmasın, yaşamak ne mümkün canansız, cansız, Ü ç dileğim vardır yüce Mevla'dan, biri kapamasın gözlerim sensiz, L al olmasın dilim adın anarken, üçüncüsü; gülü koyma dikensiz... D ağlar engel değil aşılır bir bir, dost bildiklerim hep engel çıkan siz, O ysa ne saraylar kurup gönülde, yapıyı yapan siz, yine yıkan siz, S abır zor iş ama, meyvesi tatlı, iki laf etmeden yine bıkan siz, T aş kesildi şimdi çocuk yüreğim, yorgun yüreğimden yaşlar döken siz... Sevgi ve dostluk dergahı, Medcezir.net'teki, Yüreğimizin sesi Medcezir Fm sayesine Tanıdığım gurbetteki şair dost Yurdagül'e hatıram olsun. Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim Duada
Başımda ağrılar, gözlerimde nem, Sılada yolunu bekler dururum. Sevdanın kopmayan kıyametine, Bir de hasretini ekler dururum… Feleğe isyanım,kadere kinim, Aşkımı bağrımda saklar dururum. Kısmetim karşıma çıkmış meğerse, Vuslat kapısını tıklar dururum… Ne rüyalar görsem hayra yormadım, Yollarda kayboldum, dosta sormadım, Ömrümce böyle tesadüf görmedim, Gönül gözüm kör mü, yoklar dururum… Kolay değil sevda, yalansa yakar, Değil ocağını, dünyanı yıkar, Düşman sana güler, dostun hor bakar, Ateş almaz pusat,tekler dururum… Sevgi güzellikte, endamda değil, Tanrı vergisi bu, benden de değil, Yürekte bu ateş senden de değil, Yanar köz olmazsa, saklar dururum… Muradım, bekle gör, üç-beş vakit dur, Sahipsiz bostanda çakallar ulur, Kısmetse erinde, geçinde bulur, Yüreğim duada, bekler dururum… 25/02/2005 Bodrum Murat Nail Güney Murat Nail Güney
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimde Nöbet Tutanım Benim
Geceme ışıksın, düşümde nur’sun, Bırak dünya eski yerinde dursun, Tanrı’dan en büyük duam olursun, Sevdiğim, çiçeğim, fidanım benim… Kardelenler gibi açtın gönlümde, Bülbül olsam senin pembe gülünde, Sensizlik acısı yok ki ölümde, Aşkımsın, bebeğim, kadınım benim… Yaşam dene olgu sevgiye köle, Böyle sevda yoktu Mecnun’da bile, İflah olmam gülüm, artık nafile, Uzakları yakın edenim benim… Nasıl olur insan canandan uzak, Kime zararı var mutlu olursak, Aşkınla sarhoşum, şu halime bak, İçimde hasreti tütenim benim… Gel uzan elime, bizim bu hayat, Gamı, kederleri içerinden at, Sevginle gönlümde kurdun saltanat, Yüreğimde nöbet tutanım benim…. Murat Nail Güney 26/11/2007 Meltem/Antalya
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğimin İsyanı Şiir Değil Yazdığım
Boncuk-boncuk sevdalar yaşadım kolarında, Sevgi dolu şiirler yazdım sabahlara dek, Sonbaharda çiçekler açtırdın dallarımda, Senden uzak yaşamak, kıyameti beklemek... Gül olmasa geçermiş bülbülün ömrü yasla, Sevgi için az olur versen ne kadar emek, Yaşadıklarımızdan pişman değilim asla, Acı veriyor bunları yüreğimde saklamak... Kuşlar da göç ediyor, durmam burada asla, Geçmiyor boğazımdan sensiz, bir lokma yemek, Bu saçları sevdanın yollarında ağarttık, İçinden gelmiyor mu hiç şarkımızı söylemek... Bodrum *******ine sığmıyor yalnızlığım, Yüreğimin isyanı, şiir değil yazdığım, Aşkımın mezarıymış ellerimle kazdığım, Gurur bırakmaz yakamı, kolay değil gel demek... 21/10/2004 saat:02:15 gümbet/Bodrum murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğine Sor Beni
Denizi görünce beni anarsan, Ufuktaki Turnalardan sor beni, Sevda dolu kıvılcımlar çakıyor, Bakışların ne hallere kor beni... Vadideki Zambak, kırdaki çiçek, Açmışlar sevdiğim, bak biz bekler, Boşuna gitmesin bunca emekler, Sevgi dolu kollar ile sar beni... Senle her nefesim ömre bedel, can, Seven gönüllerde bitmez heyecan, Seninle el ele olduğumuz an, Sanki Melekler Cennete kor beni... Rüya değil gerçeğimsin, canımsın, Havam, suyum, damarımda kanımsın, Onulmaz yareme tek dermanımsın, İnanmazsan yüreğine sor beni... Doğan şafağıma müjdeler getir, Sanki bunu bana Mevlam söyletir, Sana yar olmazsam, işimi bitir, Alnımın tam ortasından vur beni... Muradım, sevgidir hep baki kalan, Dünya denilen yer ezelden yalan, Bir hoş seda ise ardından kalan, Sevgisiz yaşamak, korkutur beni... Murat Nail Güney 08/06/2005 Anamur
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğini Gördüm Gözlerinin İçinde
Küçüktü mekanlar, umutlarımız mahpus, Küçük düşündüğüm çağlarda tanımıştım onu, En erişilmezimdi, yüreğimin balıydı, Dumanlı gözleri bir başka sevdalıydı, Küçük aklımla düşünemedim bir gün pişman olacağımı, Büyük bir hata yaptım, Onu orada bıraktım... Küçüktü elleri, kulakları küçücüktü, Büyük pırıltılar vardı gözlerinde, Yüreğini gördüm gözlerinin içinde, İşte o an anlamıştım kaderimdi... Tesadüf değildi bence tekrar buluşmamız yıllar sonra, Kayboldum o en tanıdık bakışlarında, Mahkum ettim gözlerimi onsuz uykulara, Kavuşmak için uykusuz düştüm yollara... Muhteşem oldu dönüşün, doyumsuzdu sevişin, Aklımda büyüdü artık, Yüreğimdeki aşkında, Sen benim sevdiğim değil, taptığımsın aslında... ağustos 2004/antalya murat nail güney Murat Nail Güney
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürüdüm
Özlemiş de karlı dağlar çağırdı, Azığım elime aldım yürüdüm. Hasretliğin kurşun gibi ağırdı, Sırdaşım sazımı çaldım yürüdüm… Soğuk pınarlardan içtim geçerken, Saklar oldum derdim dosta açarken, Yalnız martı son ufuktan uçarken, Yarin hayaline daldım yürüdüm… Mektubumu bitirmeden katladım, Aşılmaz engeller çıktı atladım, İhanetle buz tutup da çatladım, Arada derede kaldım yürüdüm… İki satır yazdım kalem kurudu, Ağlamaklı oldum, o da zor idi, Bir zamanlar çocuk kalbim var idi, Kocadım ihtiyar oldum yürüdüm… Muradım da oğul verdi ayağı, O da bu ilme meraklı bayağı, Bu hızla aşarım ovayı dağı, Kah ağladım kahı güldüm yürüdüm… 05/12/2006 Anamur Murat Nail Güney
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzüncü Şarkı
Ayrılıkla özlemle geçti bütün günlerim, Hep hasretinle dolu, şarkılarım sözlerim. Yaşamadım deme hiç aşkın en güzelini, Uzat sevgilim uzat, öpeyim ellerini. Kırılsın dünyanın dümeni, çarkı, Bu sana yazdığım yüzüncü şarkı... Son yaprağım da düşse, dallarımda hep sen kal, Son nefesimde bile, kollarımda hep sen kal. Yaşamadım deme hiç aşkın en güzelini, Uzat sevgilim uzat, öpeyim ellerini. Kırılsın dünyanın dümeni, çarkı, Bu sana yazdığım yüzüncü şarkı... Artık çiçeğim soldu, gönül balım kalmadı, Benden dinlemediğin aşk masalım kalmadı. Yaşamadım deme hiç aşkın en güzelini, Uzat sevgilim uzat, öpeyim ellerini. Kırılsın dünyanın dümeni, çarkı, Bu sana yazdığım yüzüncü şarkı... Söz ve beste: makam: nihavent murat nail güney 1987 istanbul Murat Nail Güney
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|