![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk ve Sevgi
Aşk ve sevgi ikiz kardeştiler. Bir gün yolları ayrıldı bu iki kardeşin. Aşk, gözlere yerleşti, Sevgi ise, kalbe. Aşk tatlıdır ama acı çektirir. Sevgi mutluluğun tam ortasıdır. Aşk karşılık bekler, menfaate dayalıdır Sevgi karşılıksızdır, her şartta sever Aşk hızlı koşar, çabuk yorulur Sevgi yavaştır, ama sağlam yürür. Aşk riski sever, maceracı ve hayalcidir. Sevgi gerçekçidir, yanılgıya meydan vermez. Aşk adaletsizdir, kanunsuzdur, kuralsızdır Sevgi Sezar ’ın hakkını Sezar ’a verir. Aşk şarap gibidir, ruhunuzu çalar bedeninizden Sevgi su gibidir, arındırır, bütün kötülüklerden Ve zaman, gerçekleri çıkarır bir bir su üzerine Gözler yanılmış, ama kalp yanılmamıştır. Beyin her zaman, ilk şansı gözlere tanısa da En güvenilir dostu, daima kalp olmuştur. HÜRREM DİLEKCİ 20.10.2006 11:00 Hürrem Dilekci
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşkım Benim (Akrostiş Şiir)
A Ş K I M B E N İ M (Akrostiş şiir) Evreni kalbime kurdum, güneşim de seni seçtim Ruhumu saran sevginle, kalbimi sana açtım Küçük bir kelebeğim ben, dolanırım etrafında Az da olsa bir ömrüm var, harcarım senin uğrunda Ne zaman biterse hayatım, tek o zaman olamam yanında Ağlasam gözyaşlarımda varsın, gülsem gamzelerimde Şarkı söylesem sözlerimdesin, şiir okusam dizelerimde Karanlıklarımda ışığımsın, yalnızlıklarımda tesellim Ilık ılık esen rüzgârlarda hasretimsin, sağanak yağmurlarda umudum Mutluluk sana uzanan bir yol ve ben de bu yolun yolcusuyum Bir günümde olmasan, yaşamamış sayarım kendimi En güzel duygularla, kalbime bohça yaptım sevgimi Ne hayırsız zaman korkutur beni, ne de arsız ölüm! İçinde senin olmadığın hiç bir şey, mutlu etmez beni, gülüm Mevsimlerimsin sen, her iklimde bir başka arzular seni tenim. Ey gözleri ömrümün karşılığı, Sevda bakışlı yârim, Melekler gibi etrafında yaşamaktır, en büyük hayalim İçimde bir tutkusun, Ateşinle yanar tutuşur yüreğim Ne ırmakları içsem kanarım, ne okyanusları döksem sönerim. Everene sığdıramadığım aşkımı, Kalbime nasıl gömerim… Hürrem Dilekci 10.06.2008 (14:30) Dost kalemlerden Bir başkadır Benim Aşkım. Sevda bahçemin nadide çiçeği Yüreğimin en derin köşesinde Ciğerlerime nefes veren Yaşam Iksirim............. İZABELL Hürrem Dilekci
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Gücü (Akrostiş Şiir)
A Ş K I N GÜCÜ (Akrostiş şiir) Ne zaman sevdaya düşse şu çılgın yüreğim İçimde ılık bir rüzgâr eser, kalbimi heyecanlandıran Hislerim uyanır uykusundan, sevinçle haykırarak Aşk şarkıları söylemeye başlar, sevdalar şehri ruhum Lal olan dillerim çözülür ve şiirler dökülür dudaklarımdan Mutluluk çadır kurar, yüreğimin tam ortasına Etrafımda çiçekler açar ve kelebekler dans eder yapraklarında Masmavi gökyüzünden, bana el sallar göçmen bulutlar İçim içime sığmaz, evreni koysan yüreğime dolmaz Lakin aşk’a hasret kalbim, bir tebessüm ile doymaz Hürrem Dilekci
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atam
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyim, Nerden başlasam, nasıl anlatsam seni ATAM. 1881 de yeni bir güneş doğdu Selanik’ten ve yeniden yarattı tükenen bir ulusu küllerinden. Kaybettiğimiz değerleri, bir bir geri verdin hepimize Kovdun hayasız düşmanları, tam çullanmışken tepemize Bir yürek var ki sende, meydan okudun tüm dünyaya Cephelerdeki dahiyane mücadelenle, düşmanları getirdin hizaya Bir hayat düşünün, milletinin uğruna harcanan. Bir millet düşünün, atasının mirasına sahip çıkmayan Hatta bazı gafiller tarafından, alçakça ailesine dil uzatılan Bilmez ki o gafiller, onun sayesinde okunur özgürce ezan Kim onun kadar halkına değer verdi Hangi lider, çiftçisini milletine yaptı efendi Cumhuriyeti kurdu, halkı söz sahibi oldu İlke ve İnkılapları ile medeni bir düzen kurdu Ey Türk gençliği size sesleniyorum, kulak verin sözlerime Sahip çıkın atamızın mirasına, yapışmasın düşman ensemize Vatan için, millet için, cumhuriyet için,bayrak için, görev al Yoksa asla ve asla,dökülen kanlar, olmaz bize helal Sen rahat uyu atam, izinde olacak her zaman Türk Gençliği Senden devraldığımız bayrak, en yükseklerde dalgalanacak Kulaklarımızda küpedir sözlerin,Yüreklerimiz sevginle dolacak Cephelerde diktiğin özgürlük çiçekleri, ilelebet solmayacak Hürrem Dilekci
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **Ayrılık
Hep bir gidiş yaşanır Bir yerden bir yere Giden belki mutludur gittiği yer de… Kalan ise hatıralara emanet. Oysa öylesine kısadır ki zaman. Tıpkı göz açıp kapatırcasına Başladığında bitiyor aslında her şey Zaman suçlansa da her defasında Hürrem Dilekci Hürrem Dilekci Hürrem Dilekci
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baba Özlemi
Ansızın çekip gittin! Allah-ısmarladık bile demeden… Aslında hep yanımdasın, biliyorum… Benim için kaygılanıyorsun, hissediyorum… *******i rüyalarıma geliyorsun, Hiç konuşmuyor sadece bakıyorsun. Sanki bir şeyler anlatmak istiyormuş gibi; Uzun-uzun bakıp gidiyorsun… Yokluğunda bir sen yarattım, Bende bıraktığın izleri bir araya getirerek… Her karesine bir parçanı koydum, Cennet bahçesi kokunu, yıldızların ışıltısı gözlerini… Bir gün mutlaka buluşacağız Hasret dolu yüreklerle kucaklaşacağız Ne zaman tanıyacağız, ne de ayrılık Kucak açacak sevgimize sonsuzluk… Ruhun şad olsun, Mekanın Cennet Nur içinde uyu, vermesin rabbim kabirde dert. Sana layık bir evlat olmaktır bundan sonra ki çabamız. Sen bizim en büyük gururumuzsun, Merhum Babamız. Hürrem Dilekci
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekliyorum
Her sabah trenler kalkar, kalbime yine Beklerim ben hep seni, gelmezsin niye? Bin defa söylemedin mi? Seviyorum diye Ne o yoksa küstü mü? Bülbül gülüne Sana ayrılmış bir kalp var, bu yalnız bedende Beklerim geleceğin günü, neredesin? hani nerede? Ne gecem kaldı nede gündüzüm, hepsi tek perde Gerçeklerle aram açık, demir attım hayallere Bir parça umut, bir kadeh şarap tek tesellim Tek pencereli kalbimden, geleceğin yolları gözlerim Ufukta beliren her görüntü sana benziyor, işte 'o' diyorum Yaklaştıkça uzaklaşıyorsun, kahretsin! yine yanılıyorum. İhtimal var ise umut terk etmezmiş yürekleri Esmese de rüzgâr asla pes etme, çeki ver kürekleri Bir günlük ömür için, ne çabalar harcar düşünsene? kelebekleri... Son nefesine kadar bekle, soldurma kalbindeki çiçekleri. Hürrem Dilekci
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben sana gözlerimden vurulmuşum
Ben sana gözlerimden vurulmuşum Bir damla gözyaşı ayırdım, yokluğuna teselli Sana kilitlenmiş düşüncelerim, hedefim belli Kırık bir sazım var, aşkımın sesi, tek telli Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** İçimde bir kayıp şehir, ruhumun şifası sevdan Bende başlayan her şeyi, sende bitirmiş yaradan Seninle varım ben hayata, hatta sil baştan Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** Bugünüm, yarınıma karıştı, dünü unuttum çoktan Ellerimle yarattım! bu aşkı ben, üstelik hiç yoktan Bir senden aldım, bin benden koydum, hem de candan Ben sana gözlerimden vurulmuşum *** *** *** Hasretine umutlarımı bağladım, asla çözmeyeceğim Yollarına gül döktüm, zamana inat bekleyeceğim Ben seni gördüm, bir seni bildim, hep seni seveceğim Ben sana gözlerimden vurulmuşum Hürrem Dilekci
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sende Beni Buldum
Kalbine yelken açsam, Rüzgarım olur musun? Yüreğine umut eksem, Yağmurum olur musun? Aşkına şiirler yazsam, Sözlerim olur musun? Tek tercihim sensin desem, Kaderim olur musun? Ben bende seni ararken, Ben sende beni buldum Ben sana aşık oldum. Ben sana teslim oldum. Gözlerimi kapatıp seni hayal etsem, Işığım olur musun? Sevgi yüklü gemi olsam, Limanım olur musun? Yalnızlık bitti desem, Özlemim olur musun? Uğruna ölürüm desem, Fermanım olur musun? Ben bende seni ararken, Ben sende beni buldum Ben sana aşık oldum. Ben sana teslim oldum. Hürrem Dilekci
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BENİ ANLAMAK
Kim tahmin edebilir, Yüreğimin ne kadar sevgi alabileceğini… Kim görebilir, Gözlerimin ne kadar uzakları görebileceğini… Kim hissedebilir, Duygularımın ne kadar sıcak olduğunu… Beni anlamak ben olmakla, Beni yargılamak beni anlamakla başlar. Beni sen yarattın, seni ben yaşatırım, ey hayat! Tek varlığımsın sen, bana her zaman el uzat. Nasıl anlatırım, tanımak istemeyenlere kendimi Nasıl söyleyebilirim, Gerçek dostum olmayanlara derdimi. Her insan bir dünyadır, kendi hikayesini yaşar. Kendi gibi zanneder herkesi, farklı olanlara şaşar. Doğru zanneder her bildiğini, kabul etmez diğerlerini Evreni sanki o yarattı, yargılar bütün değerleri. Herkes kendi doğrusundan yola çıkar Gönül penceresine göre hayata bakar Hayatta değişmez bir kural var, Kötüler her zaman, kendi kuyusunu kendi kazar. HÜRREM DİLEKCİ 07.09.2006 11:00 [email protected] Hürrem Dilekci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|