![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duydum ki...
Duydum ki, Güneşin keder terini damlattığı Mevsimin nemli dudağında Evleniyormuşsun... Ah! .. Acı pıhtılı kan döküldü mü gözlerine Çünkü, o anda üzerimde ki yağmurlar kan atarak Karanlığın şemsiyesi benliğimi kapatmıştı Anlamını ve anılarını alarak Kuyuların bakışına bırakmıştım Sensizlik sessizliği yüreğimi yakan kor Ruhuma saran düşlerin donukluğunda kar Seni nasılda sevmiştim Rüyaların boyasını ufuklara çekmiştim Yüreğimin sevda dallarını sana itmiştim Şimdi ise yağmurlu cinayetinle yoksun Hayatımın çiziminden çekip gittin Ruhuma taş yığılarak Istırabın kırbacında bitmiştim Zamanımın penceresine sen dokunurdun Kalemimin duygu tahtasında sen okunurdun Bir vakitler seni, Nasılda altın ufuklarda ısıtmıştım Beynimi emen sevda süngeriyle fısıldamıştım Düşlerimin üşüyen arazisinde seni işaretlemiştim Sözlerimin dişleriyle, avuçlarımın kelebeğiyle Senin gözlerini kafa odamda ısırmıştım Hayatıma bir karabasan gibi çöktün Yüreğimin kalabalığına yağmurunu döktün Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duygularımı Parçalayan Mayın
Senin adın dudaklarıma kanca Senin izin düşümcelerime karınca Seninle olan hatıralarım Yüreğimi kıran dev ayaklı ağırlık Seninle yürüyen satırlarım Duygularımı parçalayan terli mayınlık Tanların sönüklüğüne sorduğum gölgesin Acıların kırık depreminde durduğum sukunetsin Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duygularımın İçinde
Duygularımın içinde ses olan, Düşüncelerimin harabe odasında yankı bulunan. Edebiyat sesimde dayanak, Satırlarımın damlasında kaynak olan. Bir ses ver, ruhumun hüznüne yaklaş. Bir nefes yansıt, yüreğimin hicranına ulaş Kalemimin hazanlarında çırpınan, Anların dişlerinde parçalanarak kırılan. Şiirlerin anları seni resmeder, Sözlerin kanları seni seyreder. Bir güllere ulaşılan zerafetin nehiri, Bin günlere kaçışılan hicranın sehiri. Sen ise gönülden ıraklaştın, Gözlerden uzaklaştın. Sesim sesine hasret, Gözlerim gözlerine ahdet. Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Gülüm...
Ey..! Rüyalarımın penceresine gizlice yaslanan Ey..! Hülyalarımın perdesini sinsice aralayan Ey..! Düşlerimin pergelini izlerinle karalayan Hayallerimin damlasında akan sen, gözlerimin boğuntusunda bakan sen. Her anımdan zihnime kurulan, her yanımdan fikrime vurulan, her yazımdan sonra sislerinle oyalayan: Günlerimin şafakları senle doğar, Gözlerimin nemleri seninle batar. Sana olan sevdaya son vermişken, umutsuz sevgiyi zamanın kuyusuna gömmüşken, karanlığın işaretine ulaşmışken... karşıma çıktın. Tebessümün ruhumun kalıbında dondu. O günün damlası kan sızarak kalbimi yoran, günlerin teni gözlerime dolan, güllerin rengi gönlümü soran. İsmin canıma mimlenmiş, cismin kanıma milleşmiş. Sancılı kalıp içersinde kavrulup duran ben. Gözlerimiz kilitlendi: Sana olan sevdam yeniden filizlendi. Bakışlarında şiir satırları gördüm, tebessümünde hatırların izlerini buldum. Belki de bu umutsuzluğun alevinde mantığımı söndüren boş ve uzak olan sevda düşüdür. Gözlerim gözlerini arıyor, sözlerim sözlerini sarıyor... Beni ret etseniz de, yüreğinizde set çekseniz de; sizin gönlünüzü sıkacak, ruhunuzu daraltacak gelişmelerden uzak kalacağımdan emin olabilirsiniz. Var oluş istikameti iki kanattır: Biri sanatla medeniyetin dairesine ulaşmak, diğeri de ihsanların gayesinde bulaşarak ufuklarda süzülmektir. Var oluşun istirahatı iki kanattır: Biri kişilik ve kimliğin olgunda şahsiyet donanımı, diğeri de şahsiyetlerin olgunluğuna ayna olacak ve bütünlük içersinde tamamlayacak eştir. Benimle hayat yolculuğuna çıkmayacaksanız da; çürük bedenimi sahiller boyu sürükleyerek, yumuşak kumların batışıyla ağır ağır yürüyeceğim. Aydınlık gözlerin ufkunda gündüzün perdesi kapanarak, gecenin karanlığına benliğim yaslanacaktır. Üzerime yığılan zifiri karanlığın bağrıyla size olan hislerimi derin kör kuyulara atacağım. Gözlerimi dolduran geniş deryanın ıslaklığı yüreğime çökecektir. Ve... Sizler; meçhullerin bir daha açılmamak üzere dikenli güllerin bahçesinde gölgenizi kalbime gömeceğim. Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Güzel İstanbul
Ey güzel İstanbul. Senin teveccühünde eriyerek Çilelerin zahmetinden, Lâçinlerin kapısını çalarak Yaratanın rahmet damgasındaki eşsiz güzelliğini açarak Geçmişin silinmez vesikası Ahmetlerin imzasını izliyorum. Var olmanın yolunda kanatlanarak uçuran İstikametlerin geniş ufkunda yükselen İslam medeniyetini bağrında buluşturan Asırların sislerinde, güzelliklerin kıvılcımını oluşturan Zamanın izinde araç, Asırların dizlerinde amaç olunan. Bin bir çile ve zahmetlerle yoğrulmuş Hakkın rahmet pınarı ile sulanmış Güzelliğin şafağında medeniyetlere zirve olmuş Genişliğin menzilinde ademiyetle yıkanmış Zihinler de dalgalanan, fikirlerde yankılanan Altın kubbeli şehirler sultanı İstanbul. Ruhumuz da ses, gönlümüz de nefes olarak yansıyan İnkişaf değişimin, ikbal gelişimi ile günümüze yaslanan Hak çağların istikameti ile aydınlıklarla ayna bulunan Nesillerin istirahatında ilim - irfan deryasında yaşatan İstanbul senle yaşarım, sende içimde... Geçmişin kuyularından vakarla kopup gelen Günümüzün göz bebeklerinde kalabalıkta bulunan Asırların değişimlerine öncülük eden Şehirlerin estetiklerine özellik ve güzellik olan Ey güzel İstanbul’um. Senle yaşarım, sende içimde İstanbul mavi kubbe ve mavi tülbent Çağların parlayan örgü kimliği Nesillerin paklanan inci kişiliği Sanata gönül koyan inkişaf kilidi Kültürel donanımın geniş kapısı Dillerle kaplanan, gönüllerle dolanan Altın ufuklara kazılmış ve yazılmış addır. İstanbul. Feyiz ışığı olarak insanlığa meşale olmuş Vuslat gözünde ümmetin iftiharına sebep olmuş Ulvi gayelerle medeniyetlere ulu olmuş Çağların üstünde çağlara zirve olmuş Ey güzel İstanbul... Çağının ilerisine mesafe taşı olan âlimlerin ocağı Çağının temeline mesafe başı olan sanatçıların bucağı Çağının yoluna mesafe yaşı olan sancakların karargâhı Vuslat gözünde manevi bekçilerin bayraktarlığın istirahatgahı Ey İstanbul. Senle yaşarım, sende içimde... İstanbul hatırların neşesinde gül kokulu diyar İstanbul satırların nasirinde güzellik şehri İstanbul kıtaların nazarında geçit köprü İstanbul parlak donanımlı şehir üstünde şehir. Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey..!
Ey çöl seraplarına kapanmış canım Ey göz serhatlerine saklanmış sazım Ey söz şerbetlerine yapışmış sazım Ey köz kalemlerine yığılmış yangınım Şiirlerimin destesi seninle okunur Duygularımın bestesi seninle dokunur Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyüp Sultan da Hayalin
Eyüp Sultan türbesinde hayalini gördüm Yakarışların sızıntısında gözyaşı döktün Ellerin semada; başın düştü, dilin doldu Ulvi kapılarda yüz sürdün Senin anılarınla gün saydım Eyüp Sultan da hülyalarıma kapattım Eski mezarlığın ölüm vuslatını içtim Geçmiş günlerimizin gönül yasını açtım Senin sevdana gizlice kaçtım Damarlarımızı çekelim şu güzelliğin yaygınlığında Kanlarımızı akıtalım hakikatlerin genişliğinde Ruhlarımızı ulaştıralım ufkun enginliğinde Senin ellerin ellerimde zamanları ezelim Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Mahkumu
Hırçın dalgalar vuruyor yüreğime Kırgın avuçlarım bulutları tokatlıyor Dağın başına saplanan güneşi boğazlıyorum Gözlerimle taşlanan güneşin bedeni Alnı yaralanmış tepeye çökerek Birden etrafıma kara kanını fışkırttı Akşamlar benden katil oldu Katlimin sessiz fermanında Yıldızların uğultusu başıma doldu Gecenin demir duvarlarında mahkum oldum Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme
Gitme, sensizlikte ellerimi uzattığım Zihin sandığında karıştırdığım Özlemin aynasında seni izlediğim Gönlümün duvarına çizdiğim Ruhumun tablosunda işlediğim Geleceğimin atlasında işaretlediğim Anılarını, anlamını, umutlarımı alma benden Rüyalarımı koparma, düşlerimi kapatma Gitme, sevda çiçeğimi kanlandırarak Yüreğimden çıkaramayacağım acıya batırma Ruhumun sarsılan ezikliğinde Kaybolan izlerinin ardında kaldırımlara düşürme Mecnun sayfalarımın çizikliğinde Serseri kalemimin kan saplayışında Hüzün denizinde yüzdürme Senin anılarının koynunda damarlarıma Seninle yorulacak sancıların havuzuna daldırma Senin gölgenin boyunda düşen enseme Yıldızları çökertme, ayı dondurma Samanyolunu gözlerime söktürme Akşamın mehtabında karanlığa döktürme Sokakların yüreğime çarpan sesinde İsminle yankılanarak uzaklığa daldırma Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittin Gideli
Sen benden gittin gideli Şizosfen günlerin sataşmasıyla Gölgemin ardında yitik kaldım Gönlümün acısında ezilerek Senin şimşek gözlerin Ummanların yerine yıkık vurdu Anıların kâbus bakışıyla Vakitler bana deli oldu Uzaklığın dilinden acı azık aldım Hafakanların çarpıntısıyla Yüreğimi kıstığım sert veda yeli Karlı geçmişin soğukluğuyla Sevdamın kuşunu sensizliğe saldım Duygularıma yığılan sevda sesli sular kurudu Alnımın zindanında sensiz yerin örümceklerle tutuldu Yıldızların gözlerimde kaynayan batışı Bulutların sözlerimde kanayan ağlayışı Sukutların ellerimde kapanan sıkıntısı Rüyaların kalbimde kararan sığıntısı Sessiz gelen, sensiz geçen Günlerin yağlı kemendli intizarı Seni bana hatırlatır Parçalanan düşlerin bezleri Geçmişin sürur tuzağına batırır |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|