![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ankara'da
Rüzgar lodosta esse kara yelde boran olsada Dostluğa mâni değildir Ankara güzgarında Sokaklar uçuşurken gök yüzünde Ankara'da Sokaklarında sevgiliyle gezmek kara kışta Bir kapı açılır sana ikramı Hacı Bayramı Veli'de Sunulur dervişliğin âlâmeti Ak Şemseddin'de Heyecanla nefesler alınır nisanın yirmi üçünde Ankara'da başkadır sokaklar dostluk var davetlerde Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlamı varmıki
Merhaba yeni hayat selam sana yeni güzel umut Demek vardı şimdi gönül yarım kaldı aşklara vuslat Nazlı sevgililere imrenip saklanmak yüreğinde hasat Toplamak istedim ama mazide kalmış yiğit Ferhat Görmedim karakışta yeşeren sevgi çiçekleri toprakta Haps olmuş küskün insan oğluna aşk mahkum çiyanlara Nerededir Allah için sevip birbirini can atan dost olmaya Can ararım da bulunmaz başkası için göz yaşı döken duada Kavgaya adam çoktur yıkmak için gönül sarayını manasız Malayani aşklarda kendini bilmeden yaşar boş ve anlamsız Gündüzleri geceye hapsetmenin anlamı varmıdır kifayetsiz Kelimeler boş konuşmanın edebi anlamı varmıdır ki manasız Yorulmak sana yakışmaz hedefin var ise aşkalrı gönülde Yaşamaya kırılmanın anlamı varmıdır ki yollar gider sevgiliye Hayaller gerçek olacak sen asla ve asla umudunu yitirme Çiyanlar seni mezarda yiyip bitirsede güzel günler gelecek elbette Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlarmısın
Sana sevgiyi aşkı anlatsam aşk nedir anlarmısın Kendimi sana feda ettmemin kıymetini bilirmisin Senin yalan sözlerinle aldatmaktan mutlumusun Aşka insana olan güvenimi seninle kaybettim Sevda çiçekleri yetiştirdim sende kuruyup soldu Sana uzattığım ellerim hep muammada kaldı Anlarmısın acaba halimi yalan aşk seni anlatırdı Sana ettiğim beddua benim gibi senin de sevmedi Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne? ? ?
Anne der durur herkes ya annesini 20 yaşında Tanıyanlar ne yapsınlar anneyi babayı bu çağında Annelik biyolojikmi yoksa manevimi olmalı aslında Anne tanımıyorum iki anne Havva ve Amine'den başka Ağladığımda başımı koyacağım bir sine bulamamışım ki Anne demek nasıldır bilmem yavrum diyen can sözleri Duymadım ki size anlatayım nasıldır anne şefkati ve sevgisi Herkese annesiyle mutluluklar olsun ben seviyorum yetimliğimi Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradınmı hiç
Sen arada birde olsa hiç hayaller kurdunmu Dedinmi işte aradığım kalbimin son umudu Her agrip kuşun vardır vatanı çileli yurdu Sende yeşert kuru gül dalını konsun gönül kuşu Kırık kanatlı bülbül geldi dile İsyanı diken veren ruhsuz güle Seven düşer derde ismi dilden dile Sende merhamet varmı sevgiye Sevda bahçesinde laleler mahzun Bülbül feryatta gül gamsız olmuş nihan Nihansız geçiyor ömrün el aman Nazlı gül sen bülbül aradınmı ömründe biran Asil yüreklim sevda olmaz et kemik ile bedene Saygı insan olandadır Allah sev dedi Adem`e Kendinde benliği terkeden varır sevgiliye Sen aşık olup maşuku aradınmı özlemle Yılmaz Öztürk 01/07/2005 Saat:08:45 Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ararım
Tembeller ordusu türedi her yerde işler kaldı yarım Yapılacak her güzel işlerde kim olur benim yoldaşım Amel ederiz kendi halimizle hizmettir maksadım Hizmete karşılık beklemeyen hizmetçi ararım Defterler dolmuş kirli yazılarla yazıları silip yeniden Yazacak katip ararım katiplik kalemi yüreğinde olan Mecaziden mutlak olana yol açıp yolları temizleyen Kalp ararım sevecek gülün dikenini görmeden Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arz eyledim halimi
Mizan kurulduğu gün bilki davacıyım senden ve sevginden İnsanmıdır bir tebbessümü çok gören divane sevgiliden İhya olucak bir saf aşkım var kıymetini bilmiyorsun Son dilekçemdir sana eyledim arz halimi perişan Ey sevgili senden gayri yok aşkı ruhumun Tadı zehirden beter oldu çöldeki sensiz suyun Çağlayanlar beter olur aşığa aşkın tuzundan Ben senden bir damla abı hayat umuyorum Söyle asil sevgili zormu çatlayan dudağa sevgi damlası Çağlayıp akmasanda bir damla katre hesabı Sende bir mana bulmasada bizde feyzdir derviş misali Gözler yolda bekliyor abı hayat budur duygusalın ricali Bir yudum su serabından ikram eyle gönlümüze Kusur var ise asalet affetmek sana; kabahat bize Söyle asil sevgili çokmu bir tebessüm seni sevene Bu beden varsa seninle yoksan olmayacak ebediyette Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asil insana merhaba
Hoş bulduk desem yalan olur bu alemde Hoşluktan geçtik safalar bulduk dost yüreğinde İkra nedir manasını öğreniyoruz dost divanında Safalar bulduk safa i İlahi aşk makamında Var bu makamı İlahide samimiyet sadakat Riya suizan yok oldu bu alemi nihayede takat Geldi gönlümüze hoşgeldin ile bulduk dost şefahat Lisanı kalp ile varolduk okuruz dostluk makalat Şerefler verdiniz bize hoşgeldiniz ile merhaba İşte budur insanı anlatmaya dost varolduk manada Manamız gizemlidir bulunmaz kendini tanımayanda Bak ne diyor dost uzattık ellerimizi yeniden asil insana merhaba Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşağıdakilere
Geceyi gündüzle yarıştırıran cahillere Ben okudum bildim diyen ahmaklara Hayat senden önce ben diyen körlere Aklı zayi olmuş biçare aşağıdakilere Hece aruz nedir dil bilmeden Şiir yazmaya talip oldu gönlüm Yırtıp atar kafiye uyak demeden Alt alta yazdı zümrüdü anka kelam Belki birgün esamesi dillerde okunur Loş ışıklı sofrada aşk rakıya meze olur Şairler divanına insan tezgahı kurulur Şiirimde saklı yıldırım yağdıran ordular Okları aydınlatsın gündüzlerde karanlığı Sevgi ekip çöllere ru-i zemin âlâ arşı Birleştirsin heceler uyak ile aruz nazımı Bu ümitler şiir yazmaya talip etti Yılmaz'ı Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşığa EMRE derler
Aşk yiğide Emre derler eskiler Emrah'ın ahu zarına ferya ederler Gönül bağında aşığa vardır rehber Rehberi aşığın sevgili peygamber Emre aşkı mecaz değildir manada Sureti bilmezmiş dervişler aşkı Allah'a Vuslattır gözleri ağlar varmak için maşuğa Feda eder sevda dilden aşıp akar manaya Yılmaz Öztürk |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|