![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Can Suyumuz
Sevgili dostum, ustam Adnan Durmaz’a ithaf olunur biz ki direncimizin zehrinden emdik damarlarımızda sülükler beslendi çepeçvre ihanetler içinde sırt sırta ak alın siperdik gidenin yerine baş koyup tarihini mühürlerken kavganın tutmadık hesabını acının bundandır hep sırada kalışımız acının ırmaklarında aşklarımız yıkandı seller aklamadı bataklık solucanlarının çamurunu kara sevda yaylası sol yanımız dağlar aşıktı yürek yaramıza göçüp giderken onlar birer birer dövüşenlerin türküsü kaldı bize duvarlarımızda yüzlerini bıraktılar bundandır celledın dişlerindeki kan izleri acılar ana sütüyle büyüttü bizi doğrudur acılarımızı sevdiğimiz hüzünler yüklenip geldik çok eski çağlardan onyedisinde boynumuzda yağlı urgan yaprak dökümlerinde tattık şarabın kekresini aramasınlar boşuna satmaz bizi dizelerimiz aşk can suyumuzdur içtikçe içtik sönmedi yangınlarımız bundandır kurşun saçar kalemimiz... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk kokardın
gülüşüne dizeler dizerdim göğsünde şahan taylar şahlanırdı karanfil kokardı ellerin ay dağlanırdı gözlerinde yağmurlara inat sen aşk kokardın ipek dökerdi kirpiklerinin kozası ne çabuk aktın ırmak mıydı yüreğinin yeşil ovası dediler ki yol boyları menekşeler açmaz artık açsa da gün düşmez yüzüne bakma doğuşuna güneşin artık ay yüzün ışıtmaz o dağları şimdi kuğuları sevişmez şafakların öyle çabuk gittin ki dönsen de artık açılmaz kolların gelişini düşlerdim başkaldırırdı içimdeki çocuk bakışını düşlerdim susmalar yakardı içimin ovalarını çok uzaklarda açan iğde çiçeğiydi gözlerin ruhu yolunmuş iğdiş aşklar gibi düştün batıra batıra kanıma tırnaklarını kopar canımdan şimdi seni al gözlerini yüreğimden hadi git gidebilirsen... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk nerede?
Akşama doğruydu vakit. Güneş karşı binaların arkasına devriliyordu yavaş yavaş. İçimde bir yağmur baskısıyla gün batımına bakıyordum camdan. Sanki sezinlemiş gibi hüznümü, sanki benimle beni dinlemiş gibi ve beni daha fazla bekletmek istemezmişcesine, pencereme bir çift güvercin kondu. Çevrip ufacık başlarını, bir camdan içeri bana, bir de bakarak birbirlerine nazlı nazlı başladılar konuşmaya. Bir parça ekmek ufalayıp bıraktım camın önüne. Öylece durup bir an seyrettim. Dünyanın bütün renkleri tüylerinde toplanmış, bir bahar gibi ışıl ışıldı kanatları Sonra göz kapaklarım kendiliğinden kapanan bir perde gibi indirdi kirpiklerimi daldı gitti düşlerim İstanbul’a. Şimdi, bu mevsim, yani Nisan’da, baharda yani. Nasıl coşkulu, nasıl cıvıl cıvldır Eminönü’nde onlar. Başınızın üstüne konacak sanırsınız onlar. Öylesine dostturlar ki size, göğsünüzde çırpınıyor sanırsınız. Onlara katılsam da uçsam dersiniz. Hiç yorulmadan bütün denizlerin üstünde. Sonsuza kadar uçsam... Ben düşlerimi toplayıp yola döktüğüm o anlarda yeniden başladılar onlar homurdanmaya. Sanki bir şeyler diyor, teşekkür ediyor gibi bir edayla. Bir de yosma gibi kırıtmaları, onbeşinde bir arap kızı gibi gerdan kırmaları yok mu? Güvercin olası geliyor insanın. Öpüşe koklaşa devam ediyor bu sevinçli gösteri. Sanki aşk sadece onlara özgü. Sanki dünyaları pırıl pırıl, evleri aşktan yapılmış. Sanki hiç bir yerde bir damla kanama yok gibi. Ne savaş, ne kıyım ne katliam. Sanki gökyüzü ebediyen mavi. Ve bir tek onlar için o uçsuz bucaksız, o çılgın, o bir kucak bulutun mavi ipek döşeği. Hesapsız bir yaşamak. Yaşamak ve sevmek. Sadece onlar için şu koskoca dünya. Evet: Gökyüzü ebediyen mavi. Ve deniz ebediyen saten gibi dümdüz bir turkuaz. Birden dağ olmak istiyorsunuz. Başınız en yücelerde, yıldız yağmuru altında ıslanıyor, ayaklarınız denizin dibinde balıklarla dansediyor. Ve insanlar içinize aşk gibi doluyor. Bir ağacın dalları gibi topluyorsunuz onları. Kollarınız beşik oluyor, yüreğiniz döşsek. Orman gibi çoğalıyor, büyüyorsunuz. Akıp tarih oluyorsunuz sonra. Her yanınız kanatılmış. Yaralarınızdan şıp şıp damlayan kanın sesini duyar gibisiniz. Ve insan olmanın zorluğu bin tonluk balyoz gibi iniyor beyninize. Birden anlıyorsunuz ki, vahşet sadece sizin kanınızda. Yani İnsanda. Ve siz aşktan çok uzaksınız... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşka Dair
önce kavak yelleriydi başımız üstü kaçamak bakışlar estikçe tek tek düşen yapraklarla savrulan okul defteri sayfalarına çizilen kalp içinde yan yana iki harf düşsel bir peri masalıydı aşk avuçlarımda değildi ya ellerin asi gelinciğin isyanıydı gülüşüm kendimden kaçıp yine kandime sığınmalar senden uzak, seni bulamadığım anlar fırtınaydı, seldi, yangındı aşk bir yudum sevda, bir ömür kavga bir ucu elimde, kayıptı öbür ucu bir yazılama sonrası sırılsıklam ıslak dönüşlerde bağlamanın tellerine düşen ağıtlardı aşk beton zeminler üzerinde dört adımda saatlere sığmayan voltalar taş yastıklara yanyana baş koymalar mektup yasaklı günlerde 'bu gün posta günü canım sıkılır' türküsünün hep bir ağızdan söylenişiydi aşk boyundurukta boynu ala öküzün toprakta özlem yağmura başak başak güneşe bakan bir çift göz karasabanı koynuna alma arzusu tohumun toprağı yarmasıydı aşk beni yüreğinde ara can bakışlım sensiz öldüğüm *******e sor dizelere düşürdüğüm hecelere kayıp yıllar arasından koparıp aldığım alıp vurgunca sakladığım sığındığım gözlerinde ayışığıdır şimdi aşk... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşka Yolculuk
pembe dudak mavi gülüş yumuşak bir öpüş aşk bir geçiş uçuş mavi kaçış yeşil buluş gül kırmızı sevişmek en mavi sev ve sevil yaşanası bir ömür meneviş gözlerde gidiş geliş ölüş ve diriliş işte yaşamak... Meral Vurgun 23 Eylül 2005 Reise in die Liebe rosarote Lippen dein blaues Lächeln ein zärtlicher Kuss die Liebe ist ein Schwankende der Flug ist blau die Flucht ist grün das Finden ist rot wie Rosa sich lieben ist das Blau lieben und geliebt werden für eine Lebenswerte Lebensdauer in Veilchenfarben Augen hin und her wandern zu Sterben und wieder Leben zu kommen genau das ist das Leben... 23.September 2005 Übersetzt (çeviri) Meral Vurgun, Ralph Raske Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkolsun
sen ey çakmak taşında yanan ateş elimi yaktı eline düştüğü avuçlar aşkolsun be sana aşkolsun aşk adına elimi uzatsam tutacaktım aşkı gitmekse, gittin sitemse, ettin bir avuç köz kaldı senden geriye göm yüzünü şimdi kendi küllerine gelsen ne olur artık kalsan kim ölür söndü gökteki yıldızlar... ama söylesene nasıl sönecek içimdeki yangınlar? ... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş
ay vurgun mavi kanar geceye dudaklarının neminden öptüm izi kalmış şarabın çiy düşürdün tenim gül yaprağı ıslak içiyorum bu gece bütün suskuları dillendirdim yüreğim karadeniz gibi hırçın başımda aşkın doru tayları çılgın... vursam yaralasam seni göz-gez-arpacık bas tetiğe ateş yüreğim ateş...! ateş suya düşse yıldızlar yanar çığlık çığlığa gökyüzü gece mavisi bir hüzün saplı şuramda kahve karası gözlerin nehirce serin aklım us’um sen akar bütün kuralları çiğne huysuzum bu gece patavatsız, pervasızım ilan’ı aşk ediyorum delice seviyorum seni ay karayağızım seviyorum işte aç göğsünü yüreklice... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateşi Tuttum
önce ateşi tuttum avuçlarımda güney rüzgalarıyla esip yalım yalım venüse uzanıyordu yanan tenimde ellerin akkordu sonra ışıl ışıl gözlerin parladı bakışımda sesin çınladı bozkırların senfonisiyle söğüt ağacının şarkısı yankılandı derinden ağıtlar dinledim uykularımda önce ateşini düşürdün akkorlar dağıldı yürek uçurumlarıma üşüdüm... sonra yankısı sustu sesinin kırların sefonisi gömüldü geceye sonra sen gözlerimden süzülüp duru su gibi akıp geçtin içimden... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateşten Geliyorum
o mavi kristal mi kırıldı sol yanımda söyle bana yoksa bütün gelincikleri yolundu mu dağların telleri kopmuş bir yüreğin kanaması sesi bu duyduğun ne bir çığlıktır derinleri inleten ne de bir çağrıdır sana gel diyen kim bilebilir ki sen ya da bir başkası ben ateşten geliyorum vardır belki bir açıklaması nicedir kapıma dayanmış ölüm sarınmışım hasretine öyle bir şey işte sorma bana tarifi yok aşkın gözleri uçuk mavi unutmuşum sözcükleri şimdi dilimde ham bir elma tadı dişlerimde gülüşün kalmış açma dudaklarını trenler kıvrılıp bir vahşi yılan gibi akıp gidiyor ellerin kalıyor ellerimde büsbütün yanıyor bozkırlar bir avuç kül yağmur oluyorsun dökülüyorsun kirpklerime ağlamadım belki de geceydi sadece ben onun koynunda sen benim koynumda... söz olsun aşka ölürsem eğer sakla bir mücevher gibi gözlerinde bir karanfil koy başucuma şu lanet dünyanın arıt bütün kirini mezar taşımda... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Ağladı
geceyi kuşan da gel patlamaya hazır mavzer olsun yüreğin çığ gibi birikti sana diyecek sözler suskular tutamaz dilimi gel çingene gülüşlüm tutulduğum gözlerinde yıldızlar mekan tutsun us’um çıkmış rayından dağ boyudur yoklugun geceyi kuşan da gel günlerim zifir kara akşam erken çöküyor sevda sığmıyor bu dağlara kah sustuk kah coştuk seninle kah ağladık kah güldük ******* bilir bizi ay ağladı yıldızlar söndü sığmadık sığdıramadık evrenin aşkı ücralarına... Meral Vurgun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|