![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlayacaksın
Bir yağmur sonrası Gözlerinde akıtacak gözyaşın kalmayacak Ve gözlerine koyu gölgeler düşecek Göz bebeklerine kadar üşüyeceksin İşte o zaman, ben Senden kilometrelerce uzakta olacağım 'Tut ellerimi yoksa düşeceğim Yoksa yağmur götürecek beni' diyeceksin Ve o zaman ben, tüm riyalardan uzak Aşk bahçelerinde mutluluk gülleri dererken Gözleri kuru, biçare sen Anlayacaksın ki; sensizde mutlu olabilirmişim. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Antoloji
Bu antoloji derya, deniz İçinde bizler, bir zerreyiz Kimimize tutunduğumuz dal oldu Kimimize yeni dostlukların kurulmasına vesile Paylaşmak hazzını doruğunda yaşadığımız Paylaştıkça çoğaldığımız. Şiirlerimizle Duygu yoğun yorumlar yazdığımız Benimseyip listelerimize aldıklarımız Bazılarımız, al gülüm ver gülüm hesabında Kimimiz, “Körler sağırlar birbirini ağırlar” Bir de popülaritesi var işin, ayrıca A listesi Anlayamadığım; bu mudur değerin göstergesi Şimdi başlattınız sınır on bin uygulaması Nerelerdesiniz birkaç saat içinde şiirlerimizi Popüler eden “Can dostlarımız! ” Listeleyenlerimiz Okuyanımız kalmadı diyemeyeceğim Şimdi anlıyorum zaten yokmuşsunuz Hangi şiiri kayıtlasak listelenir, kabul görür Candan hissedenler duygularını yansıtırdınız Nazım Hikmet şiiri olsa anlaşılmazdı değeri Altında “Can dost! ” ismi görünmeyince Şimdi durum değişti. Astım sayfama Belki de şimdiye kadar yazabildiğim En güzel şiirimi. Bekliyorum iki haftadır Popüler olsun diye. Altına düşülmüş Gerçek dostlarımdan üç beş yorum Nerelerdesiniz A listesinin tepesindeki dostlarım Okumadan, işaretleyip listeleme işi, kandırmaca bitti Ben yine gayreti içindeyim okumanın Yine taşlayacağım meyveli ağaçları Ulaşacak Can bildiklerime samimi duygularım Hangi meyveli ağacı taşlasam düşürürdü birer ikişer Ya benim taşlarım sana ulaşamıyor, güçsüzüm Ya da sen çok mağrursun düşürmeyecek kadar Şiirlerimin boyu öyle uzun değil erişilemeyecek kadar Ve ham da değil ırgalasan meyve düşürmeyecek kadar (30.03.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arda Kalan
Zamanında olgunlaşıp geçmek varmış imbikten Dolaşmak damarlarında ince ince kanında Olgunlaşıp; düşmek dalından vakti gelince... Kurda kuşa yem olmak varmış Arda kalınca Açmakmış gözünü esas olan Kapmakmış marifet yemi gagadan Aval olan, aç kalan cılız kalırmış Yuvadan atılırmış Arda kalınca Sürü olmakmış asıl olan Koyun olup güdülsen de Birlik olup dolanmakmış Kurt kaparmış Arda kalınca Kurulmakmış baş köşeye, esas olan Hürmet, saygı, edep derken Ayaz kalan, yeri yurdu olmaz Dona kalırmış Arda kalınca Aşk od’una yanmakmış esas olan Demet olup, bağ olup çıra gibi yanmak Geçip, küllenmek birlikte tam zamanında Suyla söndürürlermiş; küllenmez köz olup Arda kalınca. Zamanında yaşamak varmış kısıtlamadan aşkı Birlikte ölüp gitmek; vakti gelince Kalabalıklar bitermiş elbet, terk ederlermiş çaresizliğe Sebil, ziyan olurmuş insan Arda kalınca Ömür biter; her şey bir anda olur yalan Yazgı dediğin bitebilir her an Aşk, sevda, ayrılık, bütün duygular yalan Sevgidir baki, sevgidir gerçek arda kalan Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arsız Sarmaşık
Delmiş toprağı yeşil bir çenek Uç vermiş, bedene ha değdi, ha değecek! El uzattık, yerde kalmasın dolansın Nerden bilecektik, arsız bir sarmaşık Boğazımıza kadar sarıp sarmalayacak Boğacak bedeni, hayat hakkı tanımayacak Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslan Babam
Rahmetle anıyorum. Babama ve tüm babalara ithafımdır. Varlığınla övünçlü Kendimi çaldığım taştın, hayatta En çok sana benzemek istedim hep Benim, Aslan Babamdın… Zaman bile geleceğe direnemezdi Ağaçlar seninle güçlü şimdi… İnadına yeşil, koyu yeşil mezarlıklar Gözlerime inmiş bir tül perde Dilimde domuz bağı suskunluklar Sokaklarına çıkmaya korktuğum Bekçisiz karanlıklar Çok yanlarım eksik Çok yanlarım öksüz Bu dünya için çarpmıyor kalbim Çarpıyor içinde bu dünyanın… (17.06.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşığım Sana İzmir’im
Faytonla Kordon sefası Körfezin iki yakası Herkesin düşü rüyası Eller de sana hayran İzmir’im. Evlerin önünde renk renk Yasemin ve begovilleri Kıskandır gonca gülleri Herkes sana hayran İzmir’im Karşıyaka’dan İzmir’e vapur sefası Ne de güzeldir simitle, dumanı üstünde çayı Yüzünde tebessümü, dilinde günaydını İnsanına herkes hayran İzmir’im İnerken güneş Karşıyaka’dan denize Alsancak yanar alevler içinde Böyle akşam, böyle gün batımı nerede Grubuna herkes hayran İzmir’im Dünya üstünde eşin yok Gözüm, gönlüm senle tok Seni ben gibi seven yok Aşığım sana inan İzmir’im. Zevkini sürenler çeksin cefanı Sende yaşayanlar mutsuz İstanbul İzmir’de mutluyum sakin hayatım Uzaktan severim seni İstanbul (07.11.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Ya aşk güldürür insanı Ya da düşmeyen aşka Güler geçer Sevilirse aşık Aşk oynatır insanı Güldürür… Sevip sevilmezse eğer Karasevda oynattırır! Öldürür… Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Kağıttan Kayıklara Benzer…
Dedim ya... Aşk kağıttan kayıklara benzer Önce kendi halinde yüzmektedir Duyguların dinginliğinde Bir nefes ister, bir soluk ister kımıldatacak Rüzgar gülleri suskun, düşmüş kanatları Geldin de soluklandı kayıklar Şişirdin rüzgar güllerini Çöpten kürekli, yüreksiz,soluklanan kayıklar Ayrıldılar rıhtımdan birer birer Aşk denizinin enginliklerine, pusulasız Aşk, tek kişiliktir o da ilk bakışta Kaldıramaz bu yükü, iki kişi bir kayıkta Aşk açıklarında havalar değişir, dalgalıdır enginler Çırpıntılıdır yürekler, daha fazla dayanamaz bu kayıklar Aşkta bencildir insan ilgi ister, Sevilmek ister, sevilmek ister ölesiye Nalıncı keseri gibidir; hep yontar kendine Yoğunlaştırır duygularını yalnız O’nun üstüne Beceremez, dağıtamaz sevgiyi cömertçe Bir sitemi büker demirleri sevgilinin, Bir kaş çatışı dağ devirir Hele esirgerse gülüşünü, bükerse dudağını İşte…kıyamet! kopar fırtınalar… Nasıl dayansın bu kağıttan kayıklar Batmasını istemiyorsanız kayıklarınızın Değiştirin boyutunu aşkınızın, sevdanızın Evrim değil bu, gereklilik, paylaşmak sevgiyi Eğer paylaşılırsa aranızda; aşk, aşk olmaktan çıkar Yaşanır başka adla, çift kişilik adı SEVGİ Kağıttan kayıklarınızı yükleyin SEVGİ şilebine Şilepler kocaman, güvenli, çelikten bedenleri! Nice iki kişilik kayıklar taşır Sığınılacak liman olun aşklara Şimdi bir adım ötesindesinizdir Aşkın, sevdanın, vesaire. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Dört Mevsimi Var
Aşkın dört mevsimi var Sanma ki hepsi bahar Birinde yaz Birinde kış Diğeri sonbahar Önce gözler konuşur Tatlı bir gülüş boşaltır gönül yayını Sonra eller birleşir Başlar sönmez bir gönül yangını Koro halinde açar Gök kuşağı renginde Bütün çiçekler Erdim dersin; işte BAHAR Ok bakışlar deler sineleri Kor dudaklar yakar tenleri Geçti modası pembelerin Şimdi bütün renkler yeşil, sarı İşte... Bütün kavuruculuğuyla, YAZ. Sıkı sıkı sarılmak ister bedenler Sanki düşercesine gazel olmuş yapraklar Gönülde esmeye başlayınca fırtınalar İşte kızıl, bakır tüm renkler Geldi hüzünlere gebe SONBAHAR Korkma aşktan, hazanın sonu KIŞ olsa da Her mevsimde aşkı gönlünce, doya doya yaşa Aşk, sevmek, her mevsimde güzel, bunu bil Korkma, sevmek sınırlı hürriyet değil. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın Matematiği
Aşkta Denklemler Bilmem kaç bilinmeyenli! Bilinenler bir yana bilinmeyenler bir yana Hep ihtimal Ve olasılıklarla başlar Ya yanlış anladıysam; Ya reddederse! Bana mıydı o tebessümler İçimizde tereddüt! Çözüm Hemen içler dışlar çarpımı Yanan yürekler, titreyen dizler Yüzümüzde tebessüm,gülen gözler Eğer, büyütmek istiyorsan aşkı Çarpmalısın Yüreğinle defalarca Toplamalısın Koyup yürekleri yan yana Bölmeli; Yüceltmelisin Sevgiyi kulelerce Çoğaltmalı, toplamalısın Koymalısın üstüne, üstüne Duvarları düzgün örülmeli Temel den sağlam olmalı aşk Hani gönye nerede Gönyesi sadakat Dikmek istiyorsan Taç mahal Pay, payda, kümeler… Eksileri unutmamak gerek Çıkaracaksın bencilliği hayatından Atacaksın riyaları kör kuyulara Hüzünler, ayrılıklar boş küme Pergelsiz Düzgün bir daire çizmek kadar Zor aşk Pergelle Daire çizmek kadar kolay Seviyorum demek; oysa Mutluluk ise sarmal Eksenimde sen, Ben etrafında çember Çember daraldıkça yoğunlaşırmış mutluluk Daralsam, daralsam Yarı çap sıfır olana kadar Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|