![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamda Var(Azerice)
Adam var ki adamların nağışıdır, Adamda var eşşey onnan yağşıdır. Adam var ki süreyya ulduzudur, Adamda var ta dıydığın özüdür... Adam var ki köynün herkese açar, Adamda var her an özünden geçer, Adam var ki doğru olanı seçer, Adamda var yaz baharı kış eder... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamın
Yıllarca kandırdı bunca insanı, Muğallakta kaldı,sözü lisanı, Bilmez oldu bunca Hakkı,ihsanı, Geçmiş bunca yılı zarar adamın... Geçti ömrü yaşamı bir hayalet, Çektirdi millete açlık sefalet, Vaatlerle uyutuldu bu millet, Hayatı hep yalan dolan adamın... Hortumcu yandaşlar Devlet'i soydu, Onları savundu,ardında durdu. Ülkeye,Millete çok zarar verdi, İşi,gücü bulandırmak adamın... Sinsilikle amacına ulaştı, Yalan dolan ile sekseni geçti, Beyini sulandı,haddini aştı, İşi hep gündemde kalmak adamın.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adamlar Gördüm...!
Adamlar tanıdım bar vermemiş ağaç gibi, Adamlar tanıdım anılır,hiç ölmemişgibi. Adamlar tanıdım,sararan güz gibi, Adamlar tanıdım hep aydınlık gündüz gibi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adeletsiz Ülkede
Bir ülkeki haksızlıktan geçilmez, Mahsül yanmış başakları biçilmez, Sular akar isli-paslı seçilmez, Yosun tutmuş pınarları içilmez... İnsanlarda hizmetten hiç eser yok, Gariban aç gezer,nankörlerse tok. Ararsan ölmeden gömüleni çok, Hayelet diyarı yollar geçilmez... Tarih koyda yanıp söner feneri, Harebeye dönmüş gitmiş değeri, Tükenmiş takatı kalmamış feri, Bir gün ya dikilir ya da dikilmez... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın Hüzündür
Adın hüzün,her şeyde var ondan birazcık, Kim koymuşsa adını ondada var adın. Senin adın hüzündür,bazen düşer gözlerine, Bir bakarsın yol bularak ordan geçer kalbine... Adın hüzündür,geldiğinde karanlıklar sarar etrafımı, Yok edersin bir anda düşlerimi,hayellerimi. Zifiri karanlıklarda bırakırsın sevdalı gönülleri N e kendin mutlu olursun, Nede mutlu edersin sevenleri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın Var....
Ömür tezgahında halı dokudum İplik iplik nakışında adın var. Sevda dolu nice kitap okudum, Cümlesinde,sayfasında adın var... Öz suyusun kalp denen bu şişenin Nedenisin keder ile neşenin Sevda cephesinde şehit düşenin Donuk donuk bakışında adın var... Senin rengindedir görünen bahar Bin bir çeşit açan, gülde kokun var Hasretlikten kalbimdeki yaralar Sızlayarak atışında adın var... Seyfet der gidemem çok uzaklara Gelde varlığını içimde ara. Umut güneşimin mor bulutlara Girip girip çıkışında adın var... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağladım...
Gül üstünde bülbül oldum şakıdım, Sevdaları ilmik,ilmik dokudum, Hakkın kelamını sevdim okudum Gönlümün teline vurdum, ağladım... Hak'kın divanında coşan erlere, Selâm verdim erenlere,pirlere. Hak yolunda başım koydum yerlere, Dua ettim, gönül verdim ağladım... Bu gönlümden hiyaneti kaldırdım, Hikmet deryasına özüm daldırdım, O'nun sevgisini kalbe doldurdum, Dolmayan kalpleri gördüm, ağladım. Tüm canlıyı yaratan için sevdim, Üzüleni gördüm yareni oldum. Yoksulu,yetimi gördüm üzüldüm, Yaralı kalpleri sardım, ağladım.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama Filistin'li Kız....
Ağlama gözlerinin pınarların kurumasın, Yüreğindeki acıya dağlar,taşlar şahit olsun, Feryadını kalbi olan birazcık ibret alsın, Ağlama gözlerine,saçlarına kum dolmasın.... Çok daraldım, o haline o yaşta acın başka, Yok ettiler tüm aileni o sırtlanlar revaşta. Dünya hep sessiz kalmıştır,inançlılar en başta, O temiz yüreğine Allah sabırlar versin.... Tüm sevenler senden gitti, yaralıdır yüreğin Her aileyi görünce kan ağlıyor yüreğin. Çaresiz çırpınışlarla kanadı kırık kuş gibisin, Aileni yok edenlerin Allah belasın versin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamak İnsanlık İşidir...
Ağlamak insanlık işidir,insanlar ağlar. Duygusu olan ağlar,sevgisi olan ağlar, En çok bulutlar ağlar,yağmasa toprak ağlar, Allah sevgisi olanın,gönlünde iman ağlar..... Mazlum ağlar dilekleri tez olur, Yetim ağlar,yüreklerde köz olur. Alim ağlar kış mevsimi yaz olur, Gerçek mümin olanlar hep az güler çok ağlar... Alırsan güneşini gökte bulutlar ağlar, Resulullah aşkıyla Veysel Karani ağlar, Mevlana'lar hu çeker,Yunus Emre'ler ağlar, İnsancıklar ağlamaz,gerçek insanlar ağlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamak Kolaydır Gülmekten
Ağla,ağlamak gülmekten kolaydır. Duygu işidir,yürek işidir ağlamak. Yüreksizler beceremez ağlamayı, Gülmeyi alışkanlık haline getirenler, Becermelidir ağlamayı... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|