![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AB+D Sessiz Kalınmıyor
AB+D RH negatif yada pozitif acil yada değil kan aranmıyor uyuşmazlık var daha henüz unutulmamış taptaze anılar var masal dünyasında olur gelecek gösteren Küreler birde Şeytanlar mezat salonlarında anıları alanlar suskun bulutlarda kan satacaklar kanın kaç para Özgürlüğün kaç para ne fark eder mezat salonu bu kaç köle sunuldu kaç asırlık ömür sürdü satıyorum satıyorum sat sat satım çığlıkları kaç hayal sürecek gömülürken istikballer elbet bir gün mezat salonlarının başına da mezar taşı dikilecek |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AB+D Sessiz kalınmıyor 01
Hava Yolları Telekom Seydişehir Karabük İskenderun Sümerbank Etibank Ziraat …… … . satıldı satılıyor satılacak adına ne diyorlardı kılıfına korken bunları hüzünden olsa gerek unutkanlık biten mirasıydı çocuklarımın n güzel şeydi şu yaşlılık unut’ u veriyordum her şeyi ne gam ne tasa elimde kumanda ahh Ebru ahh……. Brüksel Zirvesi Sonuç bildirgesi bir rüya gördüm yaşlılıktan olsa gerek uyanık mıydım, uykudamı hatırlayamıyorum satılık beyanıdır diye yazıyordu müzayedenin önünde özelleştirmeden kalma kelepir olmuş mallar “İki beden ufaltılmış, Az kullanılmış, biri yamalı, iki adet satışa sunulmuş don var, Yatırımcının hassına, özellikle yabancıya, Saros amcanın kuzucuklarına, Önem ve Hassasiyetle duyurulur” birde not düşmüşlerdi Not; Stoklarda şimdilik çuval kalmadı, sürekli müşterilere özel İndirimle. bir cimdik atar mısınız |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdallaştım
hiç bir sözümü boşluğa asmadım düşünüyorum hangi masada kaldırmak için şerefe kadehlere inançlarımı doldurduğumu ya abtallaştım yada acemi imgeler sardı ortalığı aldırmazdım belki sunan sıradan olsaydı hiçbir sözümü boşluğa asmadım |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acemiydik
acemisiydik her seyin yasam toy bakiyordu her yeni adimda bizlere |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı
on dördün de silgiyi bıraktım dostların yaşarken yaşadıklarını anı defterime yazdırdım sayfalar dolusu içinde dünyam öğrendim ki küçüktü yaşım öylesine uzatmadım sayıya sayfa katmak için on beşinde kilit taktım Bir şeyler oluyordu küçücük dünyalarımızda, ezberletiyorlardı her şeyi, kerrat cetvellerini, formülleri, tarihleri, şiirleri o kadar yer vardı ki belleklerimizde doldurmaya güçleri yetmedi, yaşam öğrenilmiyordu başkalarının yaşadıklarından, çekilmiyordu fotokopisi… Büyüklerin her söylediğini doğru biliyorduk, şanla taşıdıkları unvanlarını meydanlarda aldıklarını, küçüktük açtık bilgiye…Savunmasızdık büyüklerimizin yalanlarına… bir kumrunun düştüğünü gördüm telden serseri bir kurşun gelip çarpar gibi döşüme kovanın uğultusu doldu düşüncelerime on beşinde çok şeyler gördüm canım acırdı bilmediğim yerlerde On beşinde acımaya başladı canım, ilk felsefe kitaplarını okumaya o çağların eşiğinde başladım, düşünmek neyse de, düşündüğünü algılamak ne zor şeymiş, tartmak şöyle enini boyunu, arşınını tonunu, ne zor şeymiş, şartlanmalardan uzak… On beşinde çok şey gördüm, çok şeylere gebe… sonsuzluğa kanat çırpar gibi zaman dururdu belleğimde kanat sesleri vururdu sessizliğe gömülürdüm yalnızlığıma kırılmasa da kolum çekilmese de dişim kesilmese de etim ey bitmeyi bilmeyen acı seni derinlerde hissederdim sayfalar ağırlığını süslediğinde dip notlarla Ağırdı sevmek küçüktü yaşlarımız, tam olsa da kaldırmaya inancımız, bir filin ayakları altın da, başak sapları gibi kırıldı omurgalarımız, tohumları gömerken toprağa, umut eker gibi bağırtılarımız karıştı bulutlara, rüzgarlar çetin esti… sen sen ki olmasaydın eğer nasıl bilebilirdim emeğimin varlığını donarken iliklerim nasıl bilebilirdim ezberlerden uzak öğrenmenin zevkini Ekmek için tohumu, önce bir çukur kazarsın, yumuşatarak toprağı, bir tohum atarsın çukura, kapatırsın okşayarak toprağı, hissedersin sevgilinin saçlarında dolaşır gibi elini, benim o yaşlarda hiç sevgilim olmadı …Yinede bilirdim, ne derin olmalıdır çukur boğacak kadar tohumu ne de kurda kuşa yem yapacak kadar sığ, hava, su, emek biraz zamanla beklemek, birleştikçe doğar, büyür bir şeyler, olgunlaşır… Doğar, doğar sürekli, bir şeyler doğar ölümlerde bile, emek verdikçe… Seni hep satır aralarında gördüm… sen ki her gelişinde yeni başlangıçlara götürdün beni sevmek istemesem de seni sen emeğimin mahsulüsün On dördünde bıraktım silgiyi, on beşinde sevdim her şeyi, silmeden hiçbir şeyi, dalarak satırların arasına esinti oldum zamana karışarak, öylesine dalmadım nostaljilere, her yeni günü daha bilgili yaşayarak baktım gelecek günlere… Bilgi acıdır, bilgi öğrenmektir eksik bilgileri, bırakmaktır bir bir, o güzelim zaafları, Bazen itmektir sarılacağın şeyleri… ey acı bilirim seni sen akıttığım alın teri sen kurduğum dostluk seli sen babamın sesi sen çocukluğumun özlemi mutluluğun öteki yüzüsün silemem seni dip notlar düşsem de anı defterlerine bıraktım on dördünde silgimi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı Bal Keser mi
ben seni görsem sen beni görsen baksam sana baksan bana biz bize baksak görmelerden öte dinleyebilsek gözlerimizi anlayabilsek söylediklerimizi acı bal keser mi sırat açılır mı tomurcuk açmadan koparılır mı biter mi arkalara baka baka gitmelerim söyleyebilir miyim sözlüklerden seçmeden kelimelerimle yargılanmadan akabilir miyim çağlayan olup girebilir miyim namahrem köşelerine apak düşüncelerimle kurabilir misin ön yargılardan uzak sohbet sofranı açabilir misin dağarcığını imgelerden uzak yüreğini kurtlar sofrasına koyarak haykırabilmek kelepçe vurmadan duygulara rahatsız etmeden karanlığı ışık yakabilir miyim zorlamadan sözleri kırmadan kalemşorları bir şeyler var eteğimde dökmek istediğim eteğim delik su olup akıp gitmiş dökülesi isteklerim çürüğe ayıramadan sepettekileri çalabilir miyim eteğim delik ödünç ver bana mangalını ürkek yüreğim ya da sorma korkularım var cesur olmadan yana bir demet süslü imge ver ağzım bozuk bu aralar başımda şair dumanı var isyankar çalabilir miyim düşüncelerinin zenginliğini başım omzuma yanaşmış viran kalmış duygularım yağmalanmamış diye sevinebilir miyim sevinebilir miyim şair gibi duramadım diye küsüp korkaklığıma sen ki sen yüreği zengin şair haine hain de puşta puşt yiğidin hakkını yeme bakma bana yüreğimdeki korku belası adını koymuşum bir kere sözüm ona ar davası kırabilir miyim dalını filizimin |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı ezgi
kaç otobüs yolculuğu kaçırdı senden beni de kaç aralığa sığdırdık tanışıp acı ezgiyi hani küçük masallar da az gidilip uz gidilen dere tepe düz gidilen içinde yürek direnen bir hikaye yaşar gibi yaşardık en acı dizgiyi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılara Dayanıksızım
bildim bileli bildiklerimi elim kalem tutmuştur gözlerim okumuştur yazılanı ille de yazılmayanı duymasa da kulaklarım sağır olmamıştır yüreğim sokaklardaki çığlıklara onun içindir ki acılara dayanıksızım |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aç Bilinçler
Daha çocukken başlar her kıpırtıya aç bilinçler büyümek ne fayda çocuk kaldıkça yürekler sevgi dolu, afacanlık dolu bilgiye aç bakan gözler eskitmesin zaman seni güzelim yüreğindeki ışıltılar zaman, zaman yaksa da beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açı
açısını buldun mu bakışın değişir çok şey ayağının altında mı dünya üstünde mi kim kimi taşır kime yüktür yaşam oyna kelimelerle iste alabildiğine dünya dönüyor içindekilerle dönme dolabı fırıldağı insanı açısını buldun mu bakışın değişir çok şey güzel şiir yaparsın isyanı yaşam unutulur anlam kaybolur |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|