![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anneme
Öyle bir yerdesin ki,ne kışın ne yazın var, Ne geçici baharın,ne üzücü güzün var. Çalkantılı suların ötesindesin artık, Ne gözünde damla yaş,ne gönülde sızın var. Hayat yine bildiğin gibi savruk,vefasız, Bir gün biraz haz varsa,çoğu günler hüzün var. İçim daraldığında ne çalacağım kapın, Ne de yorgun başımı koyacağım dizin var. Ama yoksun demeye dilim varmıyor anne, Yüreğimde yıllardır silinmeyen izin var. Sonsuz huzur içinde uyuyorsun,ne mutlu! Hayâlimde melekten daha melek yüzün var. 'Dünyada ne var ne yok? 'diyorsan,söyleyeyim: Yanında olmaya can atan bir Yılmaz'ın var.. Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Antik Kent Kalıntıları
Gelmesin diye düşman Dokunmasın diye kentinize Yetmemiş kılıçlı-kalkanlı askerler Aslanları da bekçi etmişsiniz kendinize Ey yitik insanları geçmiş çağların Bilmez miydiniz zamanı O sinsi canavarı tanımaz mıydınız O en işinin eri düşmanı Çökertmiş işte kalelerinizi Tapınaklarınızın altını üstüne getirmiş Böylesi aklınıza gelir miydi hiç En kutsal köşelerinizde yaban otlar bitirmiş Bir ucundan giriyor şimdi hoyrat yeller Bir ucundan çıkıyor saraylarınızın Sönmüş ateşleri çoktan Dumanları dağılmış boşluğa saltanatınızın Bir aslanlarınız kalmış yıkık kapı önlerinde Heybetleri artık işe yaramaz Çıkagelse onca bekledikleri düşman Kılları kıpırdamaz Ey taş kesilmiş aslanlar Ey ümitlerin düşlerin heykelleri Nice görkemli günlerden sonra Batmış güneşlerin heykelleri Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aradım
Seni hep var sanarak izledim de aradım, Yitirdikçe yeniden özledim de aradım Sensizlik benim için hiçlik gibi bir şeydi, Bir boşluğu doldurmak istedim de aradım. Kimi gün bir sevgili,kimi gün dost olarak, Her yolu,her yordamı denedim de aradım. Baharları boşuna getirdi göçmen kuşlar, Hiç gelmeyen bambaşka bir mevsimde aradım. Yokluğunun acısı dikildikçe karşıma, Gerçeğe sırt çevirip,bir vehimde aradım. Bir sanat eserinden doğarsın belki diye, Kaç şiirde,şarkıda ve resimde aradım. Baş rolleri Hayâl'le Masal'ın paylaştığı, Hayat adı verilen şu filimde aradım. Çölde serap uğruna sebil ettim ömrümü, Keşke aramasaydım,ne ettim de aradım.. Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Askerlik Ne Yeri?
Kodaman yakını olanlar için Askerlik yan gelip yatma yeridir, Riskli bölgelerden epey uzakta Rahatına rahat katma yeridir, Kıyısından-köşesinden de olsa Gurbet acısını tatma yeridir, Sıla hasretine dayanamayıp Eve zırt-pırt gelip gitme yeridir, Ve işin aslını bilmeyenlere Boş atarak dolu tutma yeridir, Sanki asker oğlu askermiş gibi Sıkılmadan çalım satma yeridir.. Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk
Aşk kimine göre yüce,Tanrısal Kimisine göre eski bir masal Kimisinin aşkı sanat eseri Kimininki sırf nalıncı keseri Kimine göre aşk bütün bir evren Kimine göreyse sadece sen-ben Kimisinin aşkı öze yönelik Kimininki kaşa-göze yönelik Aşk kimisi için sonsuz bir mevsim Kimileri için son moda filim Gönül sarayıdır kimisince aşk Kimisince ancak araba ve köşk Kimisinin aşkı gülden-bülbülden Kimisininki hep aşağı belden Kimine göre aşk büyük macera Minik bir serüven kimine göre Aşk bahsinde yalnız şurası kesin: Yüreği kadardır aşkı herkesin Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Işığı
Ne güneş,ne mehtap,ne elektrik, O türlü ışıklar hep göstermelik, Aşk ile gözümüz-gönlümüz aydın, Daha güzelini henüz görmedik.. Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Yazı
Yüreğini sıcak tut Isıt kendi kendini Başka düşlerle avut Bulamazsın dengini Buldum zannedersin de Bir mevsim avunursun Kendine geldiğinde Sızlanır dövünürsün Anılar falan derken Hazan girer araya Ertelenir yeniden Avuntu başka yaza Aşk yazı geçicidir Zamanın akışında Sonra titrersin tir tir Yalnızlığın kışında Yüreğini sıcak tut Isıt kendi kendini Başka düşlerle avut Bulamazsın dengini Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atatürk'ü Sevmek
Sende değil sevgili Atatürk Emperyalizmde suç Oldum olası emperyalist Batı Seni sever mi hiç Kapıdan kovdundu sen onları Bacadan girme derdindeler yıllardır Seni unutturma çabaları hep Kuyruk acısından kaynaklanan hallerdir Ya içerdeki karşıtların Seni onlar neden sevmez peki Gelişmemiş yaratıklardır da ondan Akılları fikirleri ne ki Sevmeyenler varsın sevmesin seni Ne gam Seni sevmek için sevgili Atatürk Adam olmak gerekir adam Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynaya Baktım da
Aynaya baktım da,kış hâli çökmüş Üstüme vakitsiz bulut misâli, Erken karlarını saçıma dökmüş, Dedim bu görünen ben miyim sahi? Ben isem,nerede o eski hâlim? Dışım mı,içim mi,değişen nedir? Yanlış mı görüyor yoksa gözlerim? En doğru cevabı bana kim verir? Aynaya baktım da,bir dolu soru Dolu gibi yağıp geçti içimden, Cevaptan vazgeçtim görünce zoru, Aynayı bir yana bıraktım hemen. Sanki bilmez miydim ben bu aynayı? Eskiden de yalan söylemez miydi? Parlak övgülere boğup insanı Ne oldum delisi eylemez miydi? Aynaya baktım da,gözüm açıldı, Gerçeği aynanın dışında gördüm, Üzerime çökmüş bulut dağıldı, Gönülden öte her şeye boşverdim. Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynı Göğün Altında
Aynı göğün altında birliğimiz yalanmış, Bizi birbirimize katan ayrılıklar var, Kol geziyor kaç türlü görüş ile inanış, O yüzden gün geçtikçe çoğalıyor kavgalar. Sahiden aynı göğün altında mıyız,hayret! Ay ve yıldızlarımız,güneşimiz aynı mı? Kaç kişiysek o kadar bölünelim,ha gayret! Acaba hepimizin tanrısı da ayrı mı? Güya çok tanrılılık eski çağlarda kalmış, Çok bencillikler çağı belki yaşadığımız, Sorarsanız ilkellik ancak dağlarda kalmış, Bilen var mı ne menem şeydir uygarlığımız? . Yılmaz Aybar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|