![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Akıllı Çocuk (Çocuk Şiiri)
Annem yokken ateş yakmam Ben akıllı bir çocuğum Babamın sözünden çıkmam Ben akıllı bir çocuğum Tanımadan kapı açmam Bilmediğim şeyi içmem Her yemeği yerim seçmem Ben akıllı bir çocuğum Asla olmam hiç haşarı İzinsiz çıkmam dışarı Karnemde var hep başarı Ben akıllı bir çocuğum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ali'nin Zoruna Bakın
Olur olmaza çatıyor Delinin zoruna bakın Kaynanaya laf atıyor Gelinin zoruna bakın Kalmamış hiç çıkar yolu Ne yapsın şu hamal Bilo Taşıyor yüz elli kilo Belinin zoruna bakın Sonu dahi olsa mezar Bu düzene yine kızar İnadına hiciv yazar ALİ'nin zoruna bakın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amir Efendi
Burda çok rahatım amir efendi Gak derim su gelir, guk derim ekmek İnsanlığım kalbim her şeyi yendi Gak derim su gelir, guk derim ekmek Kimse hakkımızı çalmıyor inan Alınterim rafta kalmıyor inan Bir dediğim iki olmuyor inan Gak derim su gelir, guk derim ekmek Seviniyormuşsun sürüldü diye Sayemde defteri dürüldü diye Başka bir kuruma verildi diye Gak derim su gelir, guk derim ekmek Sanmaki burda çok sıkılıyorum Hep kafama göre takılıyorum El bebek gül bebek bakılıyorum Gak derim su gelir, guk derim ekmek ALİ der; şaşırdın belki de buna Yalakanla haber gönderdim sana Tüm herkes çok iyi davranır bana Gak derim su gelir, guk derim ekmek. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Analar Ağlamasın
Dayanamaz yüreğim Analar ağlamasın Budur bir tek dileğim Analar ağlamasın İncitipte kırmayın Kalplerini yormayın Mehmetciği vurmayın Analar ağlamasın Çatılmasın kaşları Eğilmesin başları Kurusun tüm yaşları Analar ağlamasın ALİ der ki, yıkmayın Yavrusuz bırakmayın Ciğerini yakmayın Analar ağlamasın. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anamızı Soruyorlar
Milleti hiç düşünen kafasını yoran yok Verdikleri sözlerin arkasında duran yok Her gelenin elinde demirden yağlı kazık Anamızı sorarlar, babamızı soran yok. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ananı Al Git
Eller aya giderken biz gideriz karadan İnsanları hep eşit yaratmıştır yaradan Atatürk vatandaşı hür dikkat dinliyorken Birileri ananı al git diyor buradan. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne Duası
Allah senden razı olsun evladım Ellerini öpen çok olsun yavrum Tanrı’m bağışlasın sizleri bana Tüm gamın kederin yok olsun yavrum Hep ferah tut bozma sakın şuranı Sakın hiç kimseyle açma aranı Helalinden kazan bütün paranı Gönlün de gözün de tok olsun yavrum Ezdirmeyin kendinizi zalime Hiç boyun eğmeyin asla zulüme Gerekirse kalkan olun ölüme Davanız her zaman hak olsun yavrum Şeytana taviz yok aman ha aman Sonra hayatınız dumandır duman Annenizi örnek alın her zaman Başın dik yüzünse ak olsun yavrum. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anneler Günü
Herkes annesine çiçek alırken Ben bir ah çekerim anneler günü Eller neşelenip mutlu olurken Ben boyun bükerim anneler günü Kapıdan içeri girdiğim zaman Duvarda resmini gördüğüm zaman Yüreğim burkulur inan ki o an Hayattan bıkarım anneler günü O gün evimizi bir hüzün sarar Vazoda çiçekler sararıp solar Gözlerim her yerde hep onu arar Dünyayı yıkarım anneler günü Yolumu kapatır hasret dağlarım Hasat vermez olur gönül bağlarım Oturur köşede gizli ağlarım Gözyaşı dökerim anneler günü. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annemin Başucunda
Anneciğim üstüne onlarca çiçek ektim Önce gözyaşı döktüm sonra derin ah çektim Suladım kabrindeki gülleri zambakları Tek tek elle topladın dökülen yaprakları Dedim ne kadar zormuş sensizlik denen illet Dua ettim Tanrı’ya bunu anneme ilet Aralıksız her cuma yanına geliyorum Sana yüce Allah’tan rahmetler diliyorum Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arap Olayım
Ben bu hükümetten ben bu devletten Bir şey anladıysam arap olayım Ben bu vatandaştan ben bu milletten Bir şey anladıysam arap olayım Kimisi ak diyor kimisi kara Hergün biraz daha açılır yara Akıl sır ermiyor bu iktidara Bir şey anladıysam arap olayım ALİ der; çabamız ne yazık boşa Bizim sırtımızdan dönerler köşe Şaşırıp kalmışım bense bu işe Bir şey anladıysam arap olayım. Ali Dilki |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|