www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-17-2007, 10:36 AM   #11
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2453
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute

Alıntı:
sen linux kullandımı konuşuyorsun ben vistayı kurdum 2 günsonra silmek zorunda kaldım vista xp dende salk bir program
ya sen linux bırak ben işletim sistemleri gördüm

1. ben bilmeden asla konuşmam

2. senin bilgisayarında vista çalışmıyor senin bilgisayarın eski olbilir.

vista boşunamı pahalı

hem xp nin ne salak yanı var söyle?

vistanın ne salak yönü var?

bilgisayarın destekliyorsa vistayı çok güzel çalışır.
Old 06-30-2007, 04:08 PM   #12
KabaX
Daimi Üye

KabaX Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 32
Üye No: 10984
İtibar Gücü: 1616
Rep Puanı : 11285
Rep Derecesi : KabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond reputeKabaX has a reputation beyond repute

kankalar şurda bi iki şeye açıklık getirelim
benim bilgisayarımda windows xp de var suse linux da.
eğer bi kayaslama yapmak gerekirse veya bu ikisinden birini seçmen gerekeirse ben açık ara farkla linux u seçerim
hem bir mal bedavaysa illaki onda bir bokluk var diye bir kayde yok.
Old 08-05-2007, 07:01 PM   #13
ihsanutku
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 43952
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : ihsanutku is on a distinguished road
Angry Yorumu bile komedi

Alıntı:
İlk Gönderen silahsiz_kuvetler Mesajı Göster
ya sen linux bırak ben işletim sistemleri gördüm

1. ben bilmeden asla konuşmam

2. senin bilgisayarında vista çalışmıyor senin bilgisayarın eski olbilir.

vista boşunamı pahalı

hem xp nin ne salak yanı var söyle?

vistanın ne salak yönü var?

bilgisayarın destekliyorsa vistayı çok güzel çalışır.
ya bu tip insanlar gerçekten komik duruma düşüyor bilmediğin bi konu hakkında konuşmayı geç yorum yapıyorsun üstüne
Bence burda bu ezik düşünceni paylaşman komedi
linux bedava diye kötü olmak zorunda deil :nono:
Bu tür insanlar şu pahalı daha iyidir diyip kazık yemeye her zaman alışmışlardır!
Başkalarını zengin ederler hazırlopçulardır!
Bırak bildin gbi linuxe bok atsnlar linux kendini kanıtlamıştır!Şuan devletin bazı özel birimlerindede özel kodlanmış linux tabanlı sistemler kullanılıyor!
Ama kendin bilirsn biri para vermeden aynı hizmeti alırken sen para verip aynı hizmeti alıyorsan sorun SENDEDİR!

Ayrıca vistada daha hala giderilmemiş bir sürü açık ve hata vardır bilgisayarın nekadar iyi olursa olsun bu hataları microsoft da kabul etmiş ve açıklarını gidermeye çalışmıştır!Linuxde bir hata olursa konsoldan kendin kapatabilrsn!
Ayrıca gizli bilgilerinide kimseyle paylaşmak zorunda değilsindir!
ihsanutku çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-07-2007, 08:00 PM   #14
erkinn
Yeni Üye

Üye No: 22792
Rep Derecesi : erkinn is on a distinguished road

ultrakomik olmuş linux yavaş ha
Old 09-07-2007, 08:38 PM   #15
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2453
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute

tabi linux yavaştır kankiler windows vista boşu boşuna 120 ytl civar satılmıyo
Old 02-13-2008, 04:54 PM   #16
WrAtBoY
Forum Demirbaşı

WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 70
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2556
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute

Linux yavaslatır
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-19-2008, 02:15 AM   #17
RollingStones
Yeni Üye

Üye No: 4459
Rep Derecesi : RollingStones is on a distinguished road

Alıntı:
İlk Gönderen silahsiz_kuvetler Mesajı Göster
Lİnux Asla Vİsta İle YariŞmaz Bunu Sana SÖylİyİm.
Lİnuxlu Bİlgİsayarlar AĞir ÇaliŞir.
Bok Gİbİdİr.

BİrŞey Bedavaysa Ondan Mutlaka Bok Vardir!!!

heheh güleyim bari linux 64 rem le bile çalışan bir işletim sitemi sen vistauı 256 rem le çalıştır makinayı san verrim vistaya işletim sistemimi diyorsun sen xp dersen belki oda kötünün iyisi sen linux kullan ondan sonra konuş bilip bilmeden çamur atma arkadaşım sen linux kullan vişstayı bir daha makinana kurmazsın
RollingStones çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-21-2008, 07:33 PM   #18
multeci
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 8
Üye No: 6438
İtibar Gücü: 1438
Rep Derecesi : multeci is on a distinguished road

Sevgili Arkadaşım Windows sürümlerin arkasında microsoft gibi köklü ve önemli bir şirket var. programların büyük bir çoğunluğu ms xp veya vista için üretiliyor.( kötü amaçlı yazılımlarında buyuk bir kısmı). windows sürümleri 3.1 den sonra grafik tabanlı olarak yaygınlastı. unix vb işletim sistemleri komut yapılı olduğu için herkesin kafası basmadı. hala da basmıyanlar var. 20 tane bilgisayar şirketine git .linuxtan anlayan adam bulamazsın.pc de hız istiyorsan windows 95 kur bak ne kadar hızlı. hız hersey demek değildir. pc yi araç değil amaç olarak kullanan hiç kimse vista kullanmaz.
multeci çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-20-2008, 07:48 PM   #19
ercantaxi
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 42
Üye No: 19000
Rep Derecesi : ercantaxi is on a distinguished road

eline salık ,kardeş bu cd.çalışanmı ,kurulanmı..
ercantaxi çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-20-2008, 08:19 PM   #20
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen Tilki_Andre Mesajı Göster
tabi linux yavaştır kankiler windows vista boşu boşuna 120 ytl civar satılmıyo
arkadaşım hakkında bilgin olmadığı konularda iddalı konuşupta başkalarını yanıltman çok yalnış. Ben bu işin okulunu okuyan birisi olarak yazdıklarına güldüm. Birşey bedava dağıtılıyor diye parayla dağıtılandan daha kötü değildir..Microsoft para gözlü şirketin tekidir nerden nasıl para alsam diye uğraşıp durur.. Vistanın fiyatlarının bu kadar pahalı olmasının sebebide bu bil gates dünyanın en zengin adamı nasıl oldu sanıyorsun kekler saolsun.. Linuxun de paralı versyonlarının olduğunu unutma.. Ayrıca linux kendine o kadar güveniyorki kodları bile açık. Windows gereksiz yere program ve uygulamalara çok fazla ram ayırır eğer yeterince ramın yoksa kafadan vista için 2GB sistemin swap kullanmaya başlar buda demek oluyorki ram yerine hard disk kullanımı sonuç olarak daha yavaş çalışmaya başlar.. Bir windowsu 2 hafta kapatma zaten hatalar vermeye başlar linux ise 160 gündür kapanmadan çalışan şuanki cakal.net için kullandığımız linux serverı örnek verebiliriz. Linux kullanmak windowsa göre daha zordur bilgi ister fakat o bilgiyi bir sefer öğrenmen yeterlidir çünkü bir sonraki versyonundada aynı alt yapıyı kullanır.. Windows ise her seferinde farklı şekillerde karşımıza çıkmakta sıfırdan başlayıp bir çok şey öğrenmek ister.. Windows için kötü demiyorum fakat konu hız ise windowsun hızlı çalıştığı makinada linux uçar.. İşletim sistemleri kullanım alanına göre değişir mesela internet sitelerini barındıran serverların %85 i linux ile çalışır. Windows xp vista gibi işletim sistemleri hiç bir bilgisi olmayan kullanıcılar ve oyuncular için idaeldir.. Genelde linuxu biraz daha bilgili kişiler tercih eder.. Sanada linux denemeni tavsiye ediyorum.. Linux a alıştığın zaman bir daha windows kullanmak istemezsin 1. sınıf varken 2. sınıf meselesi
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı