![]() |
![]() |
#11 |
Banned
Teşekkür Etme: 60 Thanked 248 Times in 100 Posts
Üye No: 23664
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 11921
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ve Şimdide
BEST OF ERHAN GÜLERYÜZ - ŞİİRLERİNDEN DERLEDİĞİM TOP 30'um ![]() Acındırma Şiiri Sağda, solda izlerin var. Zor oluyor bazen uyanmak. 'Zaman en iyi ilaç' derdi babam. Toparlanmaya çalışıyorum. Kendime yeni uğraşlar buldum; şiir, resim, tiyatro, sinema. Seni yazıp, seni boyuyorum. Seni oynayıp, seninle uyuyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlatsalar Gülerdim
Dolanıp sokaklarda, arıyordum kendimi. Tılsımın ne bilmedim, bana sen öğrettin sevmeyi. Acılardan geçerken ne hissederse insan. En fazla öyle bildim, ağlamaklı gülmeyi. En uzak derinlikler dizlerimi geçmezmiş. Anlatsalar gülerdim. Aynı denizden yine geçsem, yine aynı yolu seçerdim. En uzak yıldızlar, gözlerinden geçermiş. Anlatsalar gülerdim. Bir daha gelsem bu dünyaya, ben yine seni isterdim. Her şeyim sensin, her şeyim seni sevmemden geçer benim. Bekçi Sen doğrularını alıp gittiğinde bir sönük soba gibi sırıttı hayatım. Sorgularını alıp gittiğinde cevaplar yarım kaldı. Ben de isterdim alıp başımı gitmek. İlk kaçan kurtuldu bu savaş yerinden. Şimdi saatlere bakamayan bir bekçiyim. Hiçbir şeyi beklerken... Belki de gerçek bir kahkaha için sinirlerim bozulmalı artık. Hiçbir deli, delirmekten korkmaz. Öyle değil mi? Ben Sevgiliydim Oda leş gibiydi. Yerde bir minder. Kesik alkol kokuyordu yattığımız yer. Kolunu boynuma sarmış, bebek gibiydin. Çekindim uyandırmaktan. Ben sevgiliydim. Yüzünü seyrederken bir melek geldi. Ölümü anlattı bana belli deliydi. Onbeş yılın korkusu o sabah bitti. Nefesini kokladım, büyü gibiydi. Ben o sabahtan sonra ölümden hiç korkmadım. Sen yanımda uyurken irkilip uyanmadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Bilirler Çok bıkarsan hayattan bir mezarlığa git. Ölüler iyi bilir, yaşamak güzeldir. Bir Çok Şey Tükendi Yasladım sırtımı Gürpınar çayırına. Yükledim hayalleri yıldızlara. Bir çok şey tükendi zamanın elinde. Sana ne kaldı anlat şimdi? Bana ne kaldı sorma. Akan yılların pınarında hüzünlü gözlerim. Çocukluğumdan kalma bir güzel gün özlemim. Bu Kadar mı Büyüksün Aşk! İçimi kemiriyor, bir uyurken mutluyum. Yalan da olsa, bir umut bırakmıştım acil durumlar için minicik bir avuntu. Belkide beni sevmişti gerçekten. Hassiktir çekecek zaman değil. En tutarlı olan ben olmalıyım. Çünkü bütün suç sadece ve sadece benim. Ne geçmiş ne gelecek, şu an bile hiç yok gibi. Bu kadar mı büyüksün ey aşk! Gerçekten bu kadar mı güçlüsün! Her şeyin üstünde, her acının önüne geçecek kadar mı? Elveda Gidiyorum elveda. Unuttuğum bir şey varsa sende kalsın. Ben, unutamayacaklarımı, ister istemez yanımda götürüyorum. Eylül Akşamı Bu eylül akşamında O güzel deli gözlerini Görebilmek için Canımı verirdim Nerdesin nerdesin Nerdesin nerde İçim dışım ızdırap Bir çıkış yolu bilmiyorum Bana dönmen için Canımı verirdim Nerdesin nerdesin Nerdesin nerde Her akşam fırtına kar yağmur Gezdiğimiz yerlerde Her akşam uğruna ağlıyorum Sen hiç bilmesen bile Ruhumdan ayrılığını koparıp Unutmak istiyorum seni Unutamıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Fesleğen
rüzgarla gelen ilkbahar gibi gözlerin bıktım geceden her zaman güzeldi düşlerim niyetim sensin gel fesleğen kokulu yarimsin çarem sensin gel alnıma yazılı çaremsin sevmedim yalanı sevemem ben aldatmam seni el gibi anladım aşkı gözlerinden oldum ben de sen gibi aşkıma saygı bekliyorum senden bir acı türkü dinliyorum yelden Geri Dön Bırakıp gittiğin günden beri Gözüme bir yudum uyku girmedi Dolaşıp hatıralar içinde Aradım bir çıkış gücüm yetmedi Ağlamak ister bazen ruhun, yapamazsın Bir bulut gibi yaşamazsın Hep o eskiler, eski kırık dökük günler Hatıralardan kaçamazsın Geri dön ne olur beni al buralardan Geri dön ne olur bitsin bu keder Yanıyor yüreğimdeki hatıralardan Yanıyor sensiz ******* Gittiğin Yağmurla Gel Geldiğin vapurla hasretim döner, Geldiğin yağmurla yangınım söner, Ağrıma gidiyor sensiz geçen günler, Yüreğime kazınmış O güzel gözler, Gittiğin yağmurla gel, Küskünüm yağmurlara, Gittiğin yağmurla gel, Böylesi daha güzel, Bugünlerde içim sıkıldıkça düşüyorum yollara, Bugünlerde seni düşünüyorum sık sık, neden? Bugünlerde pek konuşmuyorum ben kimseyle, Ortaköy'ü bilirsin. aynı kahvedeyim çok zamandır, Herkes aynı, herşey aynı, Bir tek, bir tek sen yoksun... Gözbebeğim Her şiirde gözlerin Her nefeste hasretin var Her durak senden önce Her saat sana çalar Kalbimin en güzel yerindesin Sen benim herşeyimsin Ayırmasın bizi hiçbir şey Sevgilim birtanemsin Her mevsim kalbimde kır çiçeğim benim Dualarım sana göz bebeğim benim Ölsem de vazgeçmem tek dileğim benim Sen benimsin ben de senin Sonsuza kadar yemin ederim Gül Kokulu Yarimdin Dün gece yine seni düşünüp Ağladın eski günlere Bütün gece tüttün gözümde Dalmışım hayallere Ne güzel günlerdi ah bir başkaydı seninle İzlerimiz kalmış mıdır gezdiğimiz yerlerde Bir gülüş bırakmıştık o sıcak bahçelerde Arasam bulurmuyum muhtacım bu günlerde Sen benim sevglimdin Sen benim herşeyimdin Sen benim boynu bükük Gül kokulu yarimdin Hepsi Bu Sormadım hiç kimseye ''şimdi nerededir? '' diye. İsmini söyletmedim dost sohbetlerinde. Kızmadım, kızamadım. Suçlu bendim belki de. Sadece seni çok, çok sevdim. Hepsi bu. Hırsızın Suç Ortakları Cep kesmeyi abimden, iskambili dedemden öğrendim ben. Darbukayı amcamdan, göbek atmayı anamdan öğrendim. Jilet atmayı babamdan, küfretmeyi halamdan öğrendim ben. Kavga etmeyi sokaktan, sopa yemeyi çavuştan öğrendim. Yalanı insanlardan öğrendim ben, dolanı insanlardan. Parayı açlıktan öğrendim ben, tokluğu hırsızlıktan. Işıkları Söndürdüm Işıkları söndürdüm, perdeleri indirdim. Uzandım karanlığa, bu gece odamda senden başka kimse yoktu. Gitarımı elime aldım, sana bir şarkı yazdım. Ben kendimi senle anlattım. Bu gece odamda bizden başka kimse yoktu. Bu şarkı dillere dolansın diye yazılmış bir şarkı değil., bu sevda üşenmeden ağaçlara kazınmış bir sevda değil. Gööözlerinde yaaaş olsuuun istemezdim. Sööözlerin telaaaş olmasa bu kadar bekletmezdim. İki Soru Arttı Yağmuru severim, bir de denizi... Kışın titremeyi, yazın terlemeyi... Menemen severim ilkbahar kokar. Çok filmler seyrettim, kitaplar okudum. En utandığım şey şiirlerimdi. Korktuğu başına gelirmiş insanın. Sana gelene kadar epey didindim hayatta. Bilseydim başlangıcın sende olduğunu, daha çabuk geçerdim günlük acılardan, daha az takıntılarım olurdu. Belki güvenebilirdim insanlara. Yorulup düştüğüm her yeri ezberledim. Tekrar düşmemek için. Ama! ... Hep yeni tümsekler buldum ve bulduğum her cevaptan iki soru arttı bana. İstanbul 7 Milyon Yedi milyondan, yedi tepe. Adları neydi yedilerin? Sen yalancısın İstanbul. Yedi tepen, Yedi milyon yalancı. Kara Böceğim Dudaklarından öpmeye kıyamadım Gülyanaklım sevdiceğim Kaşına gözüne bakmaya doyamadım Karaböceğim kır çiçeğim Bir rüya gibi herşey bir masal gibi Bitmesin ne olur aşkın Ölene kadar terketme beni Geçtiğin yollar gül çiçek açsın Güzelliğin dillerde tüm dünyayı dolaşsın Karaböceğim ay tanem birtanem Bir eşin yok dünyada Karaböceğim ay tanem birtanem Nem kaldı ki senden başka |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Mevsimlerden Sonbahardayım
Mevsimlerden sonbahardayım... Resimde sararmış yapraklar,kurumuş dallar,yılgın bir rüzgar Ve ne yapacağını bilmeyen bir çocuk var. Aslında sana söylemek istediğim çok şey vardı: Mesela keşke bu kadar çok sevdirmeseydin kendini Neyin bedelini ödediğimi bilmiyorum Herşeye rağmen sana da kızmıyorum,kızamıyorum Acım durulduğunda bir şarkı söylerim belki Belki o zaman anlarsın. Bunca hüzün bizde iyi durmadı Ve bu ayrılık bu aşka hiç yakışmadı Muavinin Hayali Kızmadım. Canın sağolsun. Allah mesut etsin. Bir gün karanfilli bir taksi görürsen, camında ismin olan... Yaşlanmış bir çocuğun ekmeği... Dersin ki: 'Bir zamanlar beni gerçekten çook sevmişti.' Özür Dilerim O güldüğüm basit aşk şarkıları Özür dilerim sizden çok özür dilerim Bu acıyı anlatacak kelime yokmuş meğer O yüzden hep aynıymış cümleler. ''Ayrılık ölümden beter'' Sana Birikiyorum Artık çıkmıyorum İstiklal'e. Sabah Fatma Hanım uyandırıyor. Helva, ekmek, çay... Bana onlar bakıyor. Odanın hali perişan, ben perişan. Kimse yok işime karışan. Ara sıra balkona çıkıyorum. Fesleğenler kuruduğunda Ocaktı. Ben baharı bekliyorum. Ne olduğunu bilmediğim bir umudum var hala Gözüm şişelere takılıyor, becerebilseydim ne ala. Bu günlerde böyleyim ben, yas denen şiirdeyim. Bir köşede gülüşün var, sırtımda kanlı bıçağın. Hiçbir zaman duymayacağın, duysan da anlayamayacağın bir çığlıkta sana birikiyorum... Son Şiir Yazılar bitince denizi seyret biraz. Sözler bitince anlatamadıklarına üzülme. Yorgunsan konuşma istersen. Saat kaç olursa olsun, ben gözlerini dinliyor olacağım... Sezen Söylüyordu bütün gece sus pus oturduk çıt çımıyordu bütün gece sus pus oturduk sezen söylyordu gözlerin ayrılık dedi gözyaşların yalan o güzel günler geldi geçti sakın ağlama ardından son defa elveda diye diye içimden kal demni bekledim, kal demeni bekledim yanlış gözlere aglıyorum bomboş hayallere sığınıyorum eski resimlere bakamıyorum lanet ettim sevdaya Sen Beni Terk Et Ben seni değil, sen beni terk et. Bana hasretlik bırak. Bir eylül akşamında, eş,dost muhabbetinde bir pişmanlığım olsun. İki kelam aşk bırak. Yağmura Yürüyorum Evden çıktığımda akşam oluyordu İçimde bir yara hala kanıyordu Gözüm dalıp dalıp o günlere gidiyordu Elim kolum bağlı her yanım titriyordu Tam bu akşam böyle seni düşünürken Çisil çisil bir yağmur başladı, şaka gibi Ağlasam kimse anlamaz yüzüm gözüm sırılsıklam Ruhumu söndürsün yağmur, yanıyorum Allahım Yağmura yağmura yürüyorum İnadına inadına Yağmura yağmura yürüyorum İnadına inadına Sen Ne ******* ne gündüzler gördüm En vazgeçilmez yeminlerden döndüm Görmedim senin gibi sevmedim hiçkimseyi Yapayalnızım şimdi unuttum gülmeyi......... Sen Vaktinden çok sonra gelen Sevdalı bir yağmur gibisin Çisil çisil gözlerimden...... Sen Çıldırmış şairlerin Titreyen mısralarında Bahsettiği o perisin Pencereler önünde çürürken Senden kalan çiçekler Hayalin gözlerimin önünde Bize ağlıyorum....... Pencereler önünde çürürken O güzelim yıllarım Hayalin gözlerimin önünde Bize ağlıyorum... Güneş doğduğunda başka bir şehrin sabahında olacağım Her insanın bir öyküsü vardır ya Benimki de böyle işte..... Bu sabah pencereden bak Bu koca şehri sana bıraktım Başka bir şehrin sabahından Başka bir dilde Elveda.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() ATİLLA İLHAN DAN ŞİİRLER (en güzelleri ).... özlem Yasamak yasadikca mutlu olmak degil Yasadikca insanlardan nefret etmekmis Megersim sevmek aci cekmekmis Olesiye sevmek Umutsuzca yasamak gibiymis Zamansiz gulmek denizdeki yosunlari bile yok edrmis Istemezsiniz sevmezsiniz yosunlari ama Zamani gelince denizde yosunlari ozlermis Atilla iLHAN BELA CICEGI alsancak gari`na devrildiler gece garin saati bela cicegi hicbir seyin farkinda degildiler kalles bir titreme aldi erkegi elleri yirtilmisti kelepceliydiler cantasini karisi tasiyordu hic kimse tanimiyordu kimdiler gece garin saati bela cicegi ucuncu mevki bir vagona bindiler anlasildi erkegin gidecegi bir seyden vazgecmis gibiydiler bir turlu karisina bakamiyordu ayakustu birer bafra ictiler gece garin saati bela cicegi simdiden bir yalnizlik icindeydiler karanlik gelmisi gelecegi birdenbire sapsari kesildiler vagonlar usul usul kimildiyordu Atilla iLHAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() ELDE VAR HUZUN
soylesir evvelce biz bu tenhalarda ziyade gulusurduk pir pir yaldizlanirdi kanatlari kahkaha kuslarinin ne meseller soylenirdi mercan koz nargileler zamanlar degisti ayrilik girdi araya hicrana dustuk bugun ah nerde gencligimiz sahilde savruluslari basibos dalgalarin yeri gogu cinlatan tumturakli gazeller elde var huzun o sehrayin fakat cikar mi akildan carkifeleklerin renk renk geceye dagilmasi sirilsiklam asik incesaz kadehlerin mehtaba kaldirilmasi adeta dugun hayat zamanda iz birakmaz bir bosluga dusersin bir bosluktan birikip yeniden sicramak icin elde var huzun Atilla iLHAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() NASIL BIR SEVDAYSA
Ay cok mu gecikti nerdeyse cikar Sen yalnizligima varir varmaz Az sonra yagmuru durduracaklar Ruzgari degistirdim Ustura agzi poyraz Yok canim yildizlari unutmadik Mutlaka yerlerinde bulunacaklar Kenari yaldizli mavi bir karanlik Sutlu ciplakligini ortecek kadar Senin icin oldugu asla bilinmeyecek Yapraklarini birden dokecek dutlar Safak sokerken sekiz on kadar simsek Balkonda islemeli mustesna bulutlar Ayak bastigin an sehir de degisebilir Yoksa Moskova mi Belki Berlin belki Dakar Belki 30`lardan mehtap yorgunlugu Izmir Korfez`de serefine donatilmis vapurlar Nerede ne zaman kac kere yasadik Nasil bir sevdaysa eskitememis yillar Bitirdigimiz herseye yeniden basladik Dudaklarimizda birbirimizden misralar Atilla iLHAN ÜCÜNCÜ SAHSIN SIIRI gözlerin gözlerime degince felaketim olurdu aglardim beni sevmiyordun bilirdim bir sevdigin vardi duyardim cöp gibi bir oglan ipince hayirsizin biriydi fikrimce ne vakit karsimda görsem öldürecegimden korkardim felaketim olurdu aglardim ne vakit macka`dan gecsem limanda hep gemiler olurdu agaçlar kus gibi gülerdi bir rüzgar aklimi alirdi sessizce bir cigara yakardin parmaklarimin ucunu yakardin kipiklerini egerdin bakardin üsürdüm icim ürperirdi felaketim olurdu aglardim aksamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardi limandan bir gemi giderdi sen kalkip ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalirdin hayirsizin biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarina aldi mi felaketim olurdu aglardim Atilla iLHAN SEN BENIM HICBIR SEYIMSIN Sen benim hicbir seyimsin Yazdiklarimdan cok daha az Hic kimse misin bilmem ki nesin Luzumundan fazla beyaz Sen benim hicbir seyimsin Varligin yoklugun anlasilmaz Galiba eski liman uzerindesin Nasil karanligima bir yildiz olmak Dudaklarinla cama cizdigin En fazla sonbahar otellerinde Universiteli bir kiz uykusu bulmak Yalnizligi olduresiye cirkin Sabaha karsi olduresiye korkak Kulagi cabucak telefon zillerinde Sen benim hicbir seyimsin Hicbir sevismek yasamisligim Henuz bos bir roman sahifesinde Hic kimse misin bilmem ki nesin Ne cok cigliklarin silemedigi Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hicbir seyimsin Yabanci bir sarki gibi yarim Yagmurlu bir agac gibi islak Hic kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasinda cagirdigim Cocukluk sesinle aglayarak Sen benim hicbir seyimsin Atilla iLHAN BOYLE BIR SEVMEK ne kadinlar sevdim zaten yoktular yagmur giyerlerdi sonbaharla bir azicik oksasam sanki cocuktular biraksam korkudan gozleri sislenir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir hayir sanmayin ki beni unuttular hala arasira mektuplari gelir gercek degildiler birer umuttular eski bir sarki belki bir siir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir yalnizliklarimda elimden tuttular uzak fisiltilari icimi urpertir sanki gokyuzunde bir buluttular nereye kayboldular simdi kimbilir ne kadinlar sevdim zaten yoktular boyle bir sevmek gorulmemistir. Atilla iLHAN AYRILIK SEVDAYA DAHIL Acilmis sarmasik gulleri kokulariyla baygin En gorkemli saatinde yildiz alacasinin Gizli bir yilan gibi yuvarlanmis icimde kader Uzak bir telefonda aglayan yagmurlu genc kadin Ruzgar uzak karanliklara surmus yildizlari Mor kivilcimlar geciyor daginik yalnizligimdan Onu cok ariyorum onu cok ariyorum Heryerimde vucudumun agir yanik sizilari Bir yerlere yildirim dusuyorum Ayriligimizi hisettigim an demirler eriyor hirsimdan Ay isigina batmis karabiber agaclari gumus tozu Gecenin irmaginda yuzuyor zambaklar yaseminler unutulmus Tedirgin gulumser Cunku ayrilik da sevdaya dahil cunku ayrilanlar hala sevgili Hic bir ani tek basina yasayamazlar Her an otekisiyle birlikte hersey onunla ilgili Telasli karanlikta yumusak yarasalar Gittikce genisliyen yakilmis ot kokusu Yildizlar inanilmiyacak bir irilikte Yansimalar tutmus butun sahili Cunku ayrilmanin da vahsi bir tadi var Oyle vahsi bir tad ki dayanilir gibi degil Cunku ayriliklar da sevdaya dahil Cunku ayrilanlar hala sevgili Yanlizlik hizla alcalan bulutlar karanlik bir agirlik Hava agir toprak agir yaprak agir Su tozlari yagiyor ustumuze Ozgurlugumuz yoksa yalnizligimiz midir Eflatuna calar puslu lacivert bir sis kusatti ormani Karanlik coktu denize Yanlizlik cakmak tasi gibi sert elmas gibi keskin Ne yanina donsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin Kapini bir calan olmadi mi hele elini bir tutan Bilekleri bembeyaz kugu boynu parmaklari uzun ve ince Simsicak bakislari suc ortagi kacamak gulusleri gizlice Yalnizlarin en buyuk sorunu tek basina ozgurluk ne ise yarayacak Bir turlu cozemedikleri bu olu bir gezegenin soguk tenhaligina Benzemesin diye ozgurluk mutlaka paylasilacak suc ortagi bir sevgiliyle Sanmistik ki ikimiz yeryuzunde ancak birbirimiz icin variz Ikimiz sanmistik ki tek kisilik bir yalnizliga bile rahatca sigariz Hic yanilmamisiz her an dusup dusup kristal bir bardak gibi Tuz parca kirilsak da hala icimizde o yanardag agzi Hala kipkizil gulumseyen sanki atesten bir tebessum zehir zemberek ASKIMIZ Atilla iLHAN ADIMLA NASIL BERABERSEM hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan koşar gibi yürüyüşün karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın karanlık boşluklarında akıp giderken zaman adımla nasıl berabersem öylece beraberiz seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat koltuğumuzun altında birer dinamit gibi kellemiz ve sonra her zaman her ölümlüye aynı şartlar altında kısmet olmıyan gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın Atilla iLHAN |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() SÖYLEMEYE ZAMANI OLMAYANLARA ... Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet. Yüreğini elime koyduğunda anladım... ''Sana ihtiyacım var, gel!'' diyebilmekmiş güçlü olmak. Sana ''git'' dediğimde anladım... Biri sana ''git'' dediğinde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek. "Git" dediklerinde, gittiğimde anladım... Sana sevgim şımarık bir çocukmuş, her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım... Özür dilemek değil, ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak. Gerçekten pişman olduğumda anladım... Ve gurur, kaybedenlerin, acizlerin maskesiymiş. Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış. Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım... Ölürcesine isteyen, beklemez, sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi. Beni affetmeni ölürcesine istediğimde anladım... Sevgi emekmiş. Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş... CAN YÜCEL |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Elvedalarım Dönüşüm Oldu Günlerin esareti ile bir gün daha bitiyor… Ne zaman başlamıştı, paslaşmalar ile tanışma faslı? Günlerin acele etmeden, günü zor terk ettiği günlerdi. Uzun sohbetlerin anısı büyüktü. Arkadaşlık mıydı? Tanışıklık mı? Yıllar öncesine dayanan geç kalınmış zamanların birlikteliği miydi? .. Sözlerle dokunuşları içinde barındıran, çocukluğa kadar uzanan masumiyetti ya da. Birlikteliği kutsal kılan da buydu. Artık suretler yoktu, yüzler belirgin değildi. Mezar sessizliğinde olan ruhlar, ölmüşte dirilmek üzereydi. Yavaş yavaş canlanıyordu duygular. Hiç kimse bilmiyordu ki böyle derin yaralar bırakacağını. Dostlukların oluştuğu mecliste neler konuşulurdu? Kimler neler söylerdi, ne muammalar yaşanırdı.? Et üzerine yapılan sohbetlerden kimsenin haberi yoktu. Olmayacaktı… Zaman boyadı paylaşımları siyaha azar azar. Belirsizliklere terk edildi duygular. Derken bir kaos yaşandı. Bir gül uğruna kurtlar kapıştı, gül kimin elinde kalacaktı. Bir savaştı bu. Diller, sözler, gıybet susmadı ve bir sürü pazarlıklar yapıldı. İhanetler başroldeydi yine. Ve maskeler oynuyordu oyunu. Dağların üzerinde yapılan savaşta kim kazandı. Gören olmadı, sesler duyuldu sadece… Gülün hiçbir şeyden haberi yoktu. O hep mağrurdu.. “Dürüstlük kazanır bu harpte” diyordu, savaşçı ruhu. Direniyordu an be an. Bu yüzden o da bilemedi savaşı kim kazandı. Gül, öylesine yücelttiği duygu yumağı sevgi, sevda, aşk ile örtüşmeyen duygu seline sahipti. Sonucu ahirete tehirli sevdası ile dünyalar üzeri kurduğu bir düşün içindeydi. Yok yok, düş ötesi şeffaf duygulardaydı, duyguluydu… O hala bin yıl öncesinin atmosferinde soluk alıp veriyordu.. Dönen dolaplardan habersiz, Semazenlerin teslimiyetinde döne döne içiyordu özlemleri vuslat hayalleriyle… ONU kimseler anlamadı. Anlayamadı…. Gül kendi dünyasına döndü. Her şey, yaşananlar, istikbal derin manalı, imana dayalı idi. Gül bulmuştu kendi gerçeğini. Hayatını yeniden düzenledi. Ceviz kabuğu kadar küçük olsa da barındığı dünya; onlar ceviz ağacı kadar büyülttü büyüteçleriyle, miyoplardı çünkü… Belki de cücelerdi devler dünyasında. Bilgileri kadar idrak güçleri vardı. Anlayamadılar, anlayanlar içinde…. Kargülü vazgeçti bu dünyadan. Soğuk parke taşlarına bıraktı gülüşlerini, Yetim Asumanlar gibi. Koca bir Uludağ Göknarının eteklerinde sığındı kendi dağlarına. Kurt yalnızlığında açmak için çiçeklerini karlar altında…. Herkese Elveda diyordu sisler arasında.. E L V E D A. Sevim Yakıcı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Benden size Bazı kıvılcımlar.. | -h4mAchjj.`` | Cs 1.5 | 7 | 06-14-2010 02:21 AM |
Benden Size 3 Tane Fıkra | DAREDEVİL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-20-2007 04:55 PM |
benden size fuller | berkecan38 | Adult eski arşiv | 10 | 02-21-2007 01:55 AM |
Size Benden Bir Site... | HackeR | Adult eski arşiv | 2 | 05-16-2006 07:43 PM |