![]() |
![]() |
#11 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 2 Times in 1 Post
Üye No: 43333
İtibar Gücü: 1339
Rep Puanı : 110
Rep Derecesi :
![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ANNEM
O partiye gittim annem, inan seni dinledim, "İçme kızım" demiştin, şişeye ilişmedim. Dediğin oldu annem, ısrarlara kanmadım. Sarhoş değildim annem, gizlice gururlandım... Sonra parti bitti annem, herkes gözden kayboldu, Beni böyle yetiştirmen, inan cok iyi oldu. Kontağı çevirdim annem, yavaşça yola çıktım, Ne var ne oldu derken, birdenbire çakıldım. Karşıdan gelen annem bakmadı bile bana, Kütük gibi bindirdi tam önden arabama. Kaldırımda kıvranırken, önce polisi duydum, Sarhoş şoför oymuş annem, kurban niçin ben oldum? Galiba bittim annem, keşke yetişebilsen Bu kaza nasıl oldu, yaşamın başındayken... Ne kadar çok kan var annem, hepsi benden mi aktı? Doktoru duydum annem, artık vakit kalmadı. Anne, annem inan bana alkol ağzıma değmedi, Oysa ötekiler annem, onlar hiç düşünmedi. O da partideydi annem, güldü içti, dans etti. Bir yanlışlık olmalı, ölüm niçin beni seçti? Bu büyük haksızlık annem, o ayakta ben yerde Ölümle savaşan ben, hani adalet nerde? İnsanlar niye içer annem, yazık değil mi cana? Acım artıyor annem, yetiş kuvvet ver bana... Sakın ağlama annem, babam da cesur olsun, Mezar taşıma annem, bu ders doğru yazılsın. Dur anne, söyle ona ya araba, ya içki, Eğer ikaz etselerdi, ben de ölmezdim belki. Göğsüm sıkışıyor anne, öyle korkuyorum ki.. Yeter ağlama artık, hep benimlesin sanki.. Son bir sorum var annem, veda etmeden önce, Söz dinledim ben. Tamam. Niye seçildim sence? Benden hiçbirşeyini esirgemeyen ''Annem'' dediğim ve ''Annem'' bildiğim tek insandın. Seni çok özlüyorum Annem!!!! Yarın yanına gelicem toprağını öpücem. Elimden başka birşey gelmiyor ki Annem!!! Hep benimlesin biliyorum... Seni çooook seviyorum! Çoook seviyorum ANNEM!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba anne,
Yine ben geldim. Merak etme okuldan çiktimda geldim. Annelerde babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali 'Okula gitmezsem annem çok kizar, merak eder' demisti de Onun için söylüyorum. Geçen hafta ögretmen, Sag elimde sarimsak, sol elimde sogan dedirte dedirte Ögretti sagimi solumu. Ben biliyorum artik anne sagim neresi, solum neresi Agriyan yanimin neresi oldugunu Simdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldigimde Suram aciyor iste suram demistim de Bir türlü söyleyememistim ya aciyan yanimi anne Bak simdi söylüyorum Suram iste, Sol yanim çok aciyor anne. Hem de her gün aciyor anne her gün. Dün sabah annesi Ayse'nin saçlarini örmüstü. Elinden tutup okula getirdi. Yakasi da danteldi. Zil çalinca öptü, hadi yavrum sinifa dedi. Ben de agladim, Agladim hiç de utanmadim. Ögretmen ne oldu dedi. Düstüm dizim çok aciyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acimiyordu ama sol yanim çok aciyordu anne. Bugün bende saçim örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadi. Dantel yaka istedim. Babam 'Ben bilmem ki kizim' dedi. Bari okula sen götür dedim. 'kizim, is' dedi. Bende banane dedim, agladim. 'kizim, ekmek' dedi babam. Sustum ama okula giderken yine agladim anne. Ha bide sol yanim yine çok acidi anne. Herkesin çoraplari bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep 'annem beyazlara renkli çamasir katmadan yikiyormus' dedi. Babam hepsini birlikte yikiyor. Babam çamasir yikamasini bilmiyor mu anne? Uff babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaslarim her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasini bilmez anne. Hava karariyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçip kaçip sana geldigimi. Duyarsa kizmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor topragini, Çiçeklerini kim kopariyor. Izin verme anne ne olur topragina el sürdürme. Eve gidince aklima geliyor bi de bunun için agliyorum anne. Bak kavanoz yanimda, topragindan bir avuç daha alayim. Biliyor musun anne her gelisimde aldigim topraklarini Su kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapistirip basucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konusuyorum onunla. Ne yapayim seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Ögretmen yarin anneyi anlatan bir yazi yazacaksiniz dedi. Ben babama yazdiracagim. Ögretmen anlarsa çok kizar ama banane kizarsa kizsin. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasil anlatacagim anne. Senin adin geçince sol yanim aciyor anne. Hiç bir sey yutamiyorum. Bazen de dayanamayip agliyorum. Kagida da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Topragini öpeyim, sende rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince sol yanimin acisiyla uyaniyorum anne. Sol yanim aciyor anne. Iste tam surasi, Sol yanim çok aciyor anne. Seni çok özledim, Anne çook... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Sesimi duyabiLirsin,
AnneLer gününü kutLuyorum. CicekLeri sana gökyüzünden gönderiyorum. GözLerinden süzüLen bu Sebnem gibi gözyasLarin niye Sen beni hep gören, Sen beni hep duyansin ANNEM. Bu cennet kokusu bana yabanci degiL ki ; Daha önce bana yasattigin, Simdiyse yaLniz yasamak zorunda kaLdigim. Ben senin o cok sevdigin cicek kokuLarindayim. Ben senin rüyaLarinda, Ben senin koynundayim. Sakin beni unutma ANNE ! AnneLer günün kutLu oLsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Sol Yanım Acıyor Anne!!! Merhaba anne, Yine ben geldim. Merak etme okuldan çıktım da geldim. Anneler de babalar gibi merak eder mi bilmiyorum ama Ali, "Okula gitmezsem annem çok kızar, merak eder." demişti de onun için söylüyorum. Geçen hafta öğretmen, sağ elimde sarımsak, sol elimde soğan dedirte dedirte öğretti sağımı solumu. Ben biliyorum artık anne, sağım neresi, solum neresi Ağrıyan yanımın neresi olduğunu. Şimdi iyi biliyorum anne. Hani geçen geldiğimde: Şuram acıyor işte, şuram demiştim de Bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne Bak şimdi söylüyorum. Şuram işte, Sol yanım çok acıyor anne. Hem de her gün acıyor anne her gün. Dün sabah annesi Ayşe'nin saçlarını örmüştü. Elinden tutup okula getirdi. Yakası da danteldi. Zil çalınca öptü, hadi yavrum sınıfa dedi. Ben de ağladım, Ağladım hiç de utanmadım. Öğretmen ne oldu dedi? Düştüm, dizim çok acıyor dedim. Yalan söyledim anne. Dizim acımıyordu ama sol yanım çok acıyordu anne. Bugün ben de saçım örülsün istedim. Babam ördü ama onunki gibi olmadı. Dantel yaka istedim. Babam; "Ben bilmem ki kızım." dedi. Bari okula sen götür dedim. "Kızım, iş..." dedi. Ben de bana ne dedim, ağladım. "Kızım, ekmek" dedi babam. Sustum ama okula giderken yine ağladım anne. Ha, bi de sol yanım yine çok acıdı anne. Herkesin çorapları bembeyaz, benimkiler gri gibi. Zeynep, "Annem, beyazlara renkli çamaşır katmadan yıkıyormuş" dedi. Babam hepsini birlikte yıkıyor. Babam çamaşır yıkamasını bilmiyor mu anne? Uffff, babam, her gün domates peynir koyuyor beslenmeme. Üzülmesin diye söylemiyorum ama Arkadaşlarım her gün kurabiye, börek, pasta getiriyor. Biliyorum babam pasta yapmasını bilmez anne. Hava kararıyor, ben gideyim anne. Babam bilmiyor kaçıp kaçıp sana geldiğimi. Duyarsa kızmaz ama çok üzülür biliyorum. Kim bozuyor toprağını, Çiçeklerini kim koparıyor? İzin verme anne, Ne olur toprağına el sürdürme! Eve gidince aklıma geliyor bi de bunun için ağlıyorum anne. Bak, kavanoz yanımda, toprağından bir avuç daha alayım. Biliyor musun anne? Her gelişimde aldığım topraklarını Şu kavanozda biriktirdim. Üzerine de resmini yapıştırıp başucuma koydum. Her sabah onu öpüyor kokluyorum. Kimseye söyleme ama anne Bazen de konuşuyorum onunla. Ne yapayım seni çok özlüyorum anne. Ha unutmadan, Öğretmen yarın anneyi anlatan bir yazı yazacaksınız dedi. Ben babama yazdıracağım. Öğretmen anlarsa çok kızar ama bana ne kızarsa kızsın. Ben seni hiç görmedim ki neyi, nasıl anlatacağım anne. Senin adın geçince sol yanım acıyor anne. Hiç bir şey yutamıyorum. Bazen de dayanamayıp ağlıyorum. Kağıda da böyle yazamam ya anne. Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sen de rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince Sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim anne, çooook... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() ANNEMLE İLGİLİ ŞEYLER
Sevgili Anneciğim Binlerce kez açıldım, binlerce kez kapandım yokluğunda Kocaman bir dağ lalesi gibi Ve kapkara göbeğini dünyaya fırlatacakmış gibi duran. Şimdi mucizevi bir yerdeyim Muc'un ucuz evinde Sanki mürekkebi rutubet olan bir kalem Duvarlara hep senin resmini çiziyor Dili geçmiş zamanda birçok resim, Hep gülümsüyorsun Aklının ortasında mavi bir yıldız varmış gibi Ve o yıldız karanlık bir şubat akşamında Durmadan soluyormuş gibi. Hatırlar mısın? Mavi saçlı bir Tanrı gibi severdim Burdur gölünü O göl şimdi içimde kocaman bir anne ölüsü Vişne bahçeleriyle dolu, Neşeli bir şehre benzerdi senin sesin. Bazen ölmek istiyorum. Beni yeniden doğurman için İri, ekşi bir vişne tanesi gibi Kışbaşında bir ton kömür yığarlardı kapıya Bazen görülen rüyalar gibi kapkara Bir ton rüya çıtırdarken Sen kar yağmadan önce başkaydın, Kar yağdıktan sonra bambaşka. Sanki hep buluğ çağındaydın. Kuşlar zaptederdi sonra her yeri, sabahları Binlerce kez söylerlerdi, söyleyeceklerini. Bizim hiç anlamayacağımız bir şeyi. Senin şarkıların aç kuşlara buğday saçardı. Kediler yusyuvarlak dururdu karın ortasında Kar manzaralı bir resmin ortasında durur gibi Gri kediler sarmıştı etrafımızı, gri dağlar... Bir tek senin çocuklar üşüyecek rengi saçların vardı. Ben bu eve Muc'un ucuz evi diyorum. Yokluğunda böyle oldum. Mucize öldükten sonra, buraya taşındım. Ve inan Muc bu evi bana ucuza verdi. Yaşasaydın, hayatının ortasına Güller yığan bir adam olsun isterdim babam. Sen bir çocuk romanı annesi ol isterdim. Ölü mısır tarlaları hışırdıyordu Ve kalbimde çıngıraklı yılan sürüleri diye başlayan bir çocuk romanında... Şalına sarınırdın, toprağa sarınır gibi Erken öleceğini biliyordum bana bırakmak için, bu acımasız ölü anne sesini. Şimdi mucizevi bir yerdeyim Zaman bir salyangozun vücudunda yaşıyor burda Ve çok ağır ilerliyor. Yüzümdeki çillerden başka İsyan eden biri yok hayatımda. NOT: Ölen her kadın için bir şiir yazdım. Onları Muc'a evin karşılığında verdim Çok ucuza. Artık bütün üzgün oluşlarımın adı: Anne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Farkindamisin Anne
Annecigim Bimem Farkindamisin Soylenmis En Mubarek En Aziz Duygularla Cepecevre Caresiz Sana Yoneldigimin Farkindamisin Demeden Yakin Irak Bulutara Savrulup Irmaklara Akrak Sana ''anne''diyen Elleri Kiskanarak Kapina Geldigimin Farkindamisin Butun Anneleri Dusundüm Tektek Sensin Benim Icin En Guzel Ornek Seni Dinleyerek Seni Gorerek Nasil Yuceldigimin Farkindamisin Seni Gormedim Diye Bu Bahar Icimde Binbir Turlu Duygunun Isyani Var Turnalarin Gokyuzunu Sevdigi Kadar Seni Sevdigim Farkindamisin |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Anne...!
Kan ter içinde gece Kan ter içinde her yanım Her yanım bu gece vurgun içinde Kurşun yemişim, sürgün yemişim Bu sana ilk gelişim Vur emriyle düşmüşüm kapına Düşmüşüm kucağına, bu yara sıcak ana Yok elimde bir demet menekşe Yok elimde sevdiğin gül şekeri Yok işte sana bir şey Bilmem ki ne demeli Bir tek ağır yaralı özlemim Ve birtek gözlerine sürdüğün gözlerim Anne benim, aç kapıyı Oğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağın Ölmeyesin, bitmeyesin Yürekyarısı gitmeyesin dediğin Anne benim, aç kapıyı İşte geldim, işte bu sana ilk gelişim Hep senin için gökyüzünde bir evimiz olsun isterdim Hep senin için bulutları isterdim Ellerimi açtırıp dua ettirirken O küçük evimizde sokulurken göğsüne her gece Hani her gece sorduğumda Anne babam nerde Nerde kuşların dilinden anlayan adam Ve menekşelerle konuşan adam Nerde anne Ve sen bastırıp bağrının kızılca kıyametine acını Gelecek oğul, sen uyu şimdi Baban gelecek bir yağmur gibi yağmurla Rahmete boğacak yoksulluğumuzu derken Ben uyur, düşümde Senin için bir ev görürdüm gökyüzünde Sen, babam, ben ve melekler Ve melekler anne Anne melekler Önce babam sonra onlar terkettiler *******imizi Ben de çekip gittiğimde Yani oğulcuğun yani yürek yarın İçinden geçen şarkın gittiğinde Sen nasıl yaşadın anne Vakit yok artık İstersen kalayım böylece Ama bir kere öpseydim elinden Ama bir kere sürseydim gözlerimi gözlerine yeniden Yok elimde bir demet menekşe Yok elimde sevdiğin gül şekeri Yok işte sana bir şey Bilmem ki ne demeli Bir tek ağır yaralı özlemim Ve birtek gözlerine sürdüğün gözlerim Anne benim, aç kapıyı Oğulcuğun, küçük tavşanın, körolmayasıcağın Ölmeyesin, bitmeyesin Yürekyarısı gitmeyesin dediğin Anne benim, aç kapıyı İşte geldim, işte bu sana son gelişim Üzülme, kapanıyor diye gözlerim İşte gidiyorum vakit doldu İşte kapanıyor gözlerim kapının önünde Öğrettiğin gibi ellerimi kaldırıp gökyüzüne Ve eğip başımı önüme dua ediyorum Üzülme anne, vakit doldu İşte şimdi bir oğlun oldu Bir oğlun oldu anne! "İbrahim Sadri..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Ağladığımı kimseye söyleme anne
Onlar beni güçlü biliyor Onlar beni en zor günümde bile ayakta biliyor Ben aslında geçirdiğim her günün akşamı evde ağlarken Onlar benim içimin sızladığını, yüreğimin yandığını bilmiyor... Ağladığımı kimseye söyleme anne Onlar beni kral biliyor Onlar beni kızdım mı, dünyayı yakacak insan biliyor Ben aslında onun gözlerine bakmaya bile kıyamazken, Onlar benim bir erkek uğruna üzüleceğimi tahmin bile etmiyor... Ağladığımı kimseye söyleme anne Onlar beni ağlamaz biliyor Onlar beni... Üzüldüm mü bulunduğum şehri bulutlar kaplar biliyor Ben aslında odama kapanıp sitem duygusuyla bir köşeye sinerken Onlar beni hiçbir şeyin sarsacağını akıllarının ucundan bile geçirmiyor Ağladığımı kimseye söyleme anne Onlar bunu hiç bilmiyor Onlar için ben en sağlam köprülerden daha sıkı bağlıydım hayata Ben aslında ölümle yaşam arasında ki ince çizgide bir o yana bir bu yana giderken Onlar hala benim için hayatın büyük bir kırıklığı olduğunu bilmiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() Seni hangi kelimelerle anlatayım özelliğini
Seni hangi kelimelerle anlatayım güzelliğini Sen her şeyden özel ve güzelsin Sen benim kalbimde tek güzelsin Her anne sesinde annem aklıma gelir O kendi gelmesede hayalı aklıma gelir Onun yokluğu ve açısı yüreğime delir Onun yokluğu kaderim elden ne gelir Hayal meyal hatırlarım annemin şeklini Hıç unutmadım unutamam onun tekliğini O benim nazarımda çok özel ve güzeldir O benim kalbimde tek ve pektir Derdi çeken, annesizliği yaşan bilir Annenin kıymetini annesiz kalan bilir Annenin esas kıymetini anne olan bilir Annenin gerçek değerini allah bilir. Dağlarda var zeytin Anacığım beni eğittin Her ağlayışımda seğirttin Sen bana en güzel keyiftin Ödeyemem senin hakkını annem Anlatamam senin paklığını annem Allah dan başka veremez hakkını Yazamaz kalemim senin paklığını Yürümezken sen yürüttün Yemezken sen yedirdin Giyemezken sen giydirdin Bilmezken sen bildirdim Ağrılarımı açılarımı sen dindirdin Açken açlığımı sen sindirdin Ağlarken göz yaşlarımı sen sildin Dünyada en iyi kıymetimi sen bildin Yaramazlık yapsam da sen beni hep iyi bildin Anne kıymetini bilemedim sen melek miydin |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Geçerken Uğradım
Rep Derecesi :
|
![]() --------------------------------------------------------------------------------
Şimdi GitmeLiyim Anne...! SarıLıyorum yastığıma, DüşLerimi açıyorum mavi geceye. Her geçen gün biraz daha, Biraz daha yeşeren umutLardayım! Ama şimdi biraz uzakLaşmaLıyım GitmeLiyim anne... Hayır,sensizLik değiL artık derdim Bunu sende biLiyorsun. Bak gözLerimdeki yıLdızLara ÇıLdırıyorLar düşLerime OnLarda biLmiyorLar anne, AnLamıyorLar...! RüzgarLarLa fısıLdaştım dün gece, Ay dede bir güLücük kondurdu geceme SınırsızLaşmanın eşiğindemiyin ne? Hayır anne...yaLan söyLüyor onLarda, İnadınamıdır ne? Bak,vakit geçiyor anne! Karın doyurmuyor düşLer Nede ayışığının eski tadı var En iyisi gitmek,biraz uzakLaşmak! İçimden bir ses yükseLiyor şimdi, Ben neden haLa burdayım, Kırık düşLer istemiyorum... Yansın istemiyorum umudum! Şimdi gitmeLiyim anne... Merak etme dönmek üzere...! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aşk Şiirleri | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 74618 | 07-08-2008 03:43 PM |
aşk şiirleri | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 373 | 03-06-2008 06:18 PM |
aşk şiirleri | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 33 | 02-19-2008 03:22 PM |