![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Canım Boğazımda
es deli rüzgar es, kir bu dalları kırsan da kar derim kırmasan da kar dolu olup da bagim da, taze gülleri vursan da kar derim, vurmasan da kar bugün, canım bogazıma takıldı kan damarlarımdan, kanim çekildi yüreğimden yaş oluk, oldu döküldü ölsem de kar derim, ölmesem de kar üç kurusu başıma, kalkar oldular karıdan, kızdan korkar oldular kelebekten, arıdan ürker oldular kaçsan da kar derim, kaçmasan da kar hani hiç ayrımız, gayrımız yoktu seni kimler böyle, bu kadar korkuttu ele avuca sığmazdın, seni kimler yuttu uyusan da kar derim, uyumasan da kar sendin tek akıllı, akıllı geçindin herkes gözünde şerefsiz, sen şerefliydin nifak soktun araya, çar çabuk sıyrıldın ayrılsan da kar derim ayrılmasan da kar hayat sırtımıza, vurup da semer perem perem edip, ayırmadı mı kimi aç kalıp da, kimiyse kemer sıksak da kar derim sıkmasak da kar bir, mücadele veriyorum yıllarca bırakmam bu ipi, canıma taksan da kanca ya yanımda ol ya da, dur yerinde insanca yanımda olsan da kar derim, olmasan da kar. bak zaman akıyor, dönüyor dünya biraz geleceği gör. dönüp bakma arkaya kırıp döküyorsun dediğin arabaya binsem de kar derim binmesem de kar sırtımızda ki yükleri indirdik yükümüz azaldı diye sevindik ulan her şeyleri didik,didik sorsan da kar derim sormasan da kar.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çok Oldu
Her adı diline desdursuz alma Her kadın ummandır derine dalma Her kapıyı çal gönül kapısını çalma Senden önce girip çıkan çok oldu Ne var ki aşktan geriye kalan Hırsız değimliydi gönüller çalan Hepsi bir beyhude hepsi de yalan Uzaktan uzağa bakan çok oldu Kördüğüm şimdi gönüllerin hali Kimin kimde kaldı bilinmez vebali Pervasız bir yol bulup pınar misali Gönülden gönüle akan çok oldu Bir zaman adını doladığım dile Bana bıraktığı sadece çile İki tatlı sözle bir gülüş ile Yok yere gönlümü yakan çok oldu Umutlarla gezdik hep adım adım Hiçbir zaman insanoğlu bulamadım Ne onlar anlattı ne ben anladım Karanlıklar da göz çakan çok oldu Yürür iken kayıp edilen yollar Kaderin önünde boyun eğenler Hicranın adına sevda diyenler Aslı astarsız dil döken çok oldu Fikirden fikire taşınıp göçme Aşk dedikleri bade olsa da içme Her insana vefasız deyip te geçme Bu kör düğümleri söken çok oldu Kimi bir anlık macera bulup Kimiyse sonraya hayaller kurup İki gün gönlümün sultanı olup Üçüncü gün çekip giden çok oldu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Gönül
bu yanlış yolda hep canımı yedin kurban olduğum yeter az akıl edin her bir dostumu gayri düşman eyledin kalmadı tutacak dal deli gönül unuttum seneyi günü ve ayı boyunda sunayı kaslarda yayı sen miras bıraktın bana ağlamayı çıktı erkeklikten ser deli gönül nasibimi almışım ben nazlı yardan nerelere gitsem ben bu diyardan nasıl kurtulurum bu sevdalardan biliyorsan bir akil ver deli gönül can canan diyerek kıymet bilirdi aptal olsa dahi bir ders alırdı ne sevgi ne vefa ne aşk kalırdı senin gibi yapsa her deli gönül sahip değilsin sen kendi sözüne ne çare ki tüküremem yüzüne kumar,esmer,sari kaç bir düzine bari bu kadarla kal deli gönül kimi güzellere kalbi taş dedin kimisine on dört, on beş yaş dedin suna boylu dedin, keman kas dedin bak gör nereye vardı, hal deli gönül ne dünden zevk aldım, ne de bugünden yağmamı var sandın kaçtıysam önden yeter gayri benim çektiğim senden aklini başına al deli gönül fazla ümit etme gelirim diye her an yakınında kalırım diye ille de seni alırım diye nice aşklarda ayrılık var deli gönül goncanın çilesi solunca biter ömürler tecelli, dolunca biter insanin çektiği insana yeter sana senin gibi, bir deli gönül söndürdün ruhumu elemle, hazla bunlar hep senin isin, işveyle nazla durmazsın bilirim üçgünden fazla bakarım uçmuşsun, pIrrr deli gönül tut su ellerimi gelelim dize vefasız dediler bak ikimize bir adımda sen gel ne olur bize şeytanın belini kir deli gönül
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilenmeye Hazırım Cenneti
kim verdi yeterince, yaşamın hakkını kim görebildi, yetimin gözyaşlarını yorganın altına sakladığını, "ben de insanca yasamak istiyorum" diye yırtınırken birileri tek başına bırakılmadı mı, dipsiz kuyularda. uyuma! ey insanoğlu gafleti uyandırmışken uykusundan hala gölgesinde yaşıyorken atanın, bir şerefsizin sofrasında satıldın, kan kusuyorsun arkasından. daha dogmadan, çatalını batırmışsın lokmama hayatta yarim eksik olabilirim ama, ben, bir kaç melunun sofrasında, satın alınmayacak kadar da tamamım atamın kanını taşıyorum Türkiyedir vatanim. bir daha, zafer kazanmış komutan edasıyla dikilme karşıma bu topraklarda, kimse benimle, böyle konuşmaya cüret edemezken, ve ben bugün sana yasama hakkini verdiysem, sakin bu seni yanıltmasın biz değil miydik inen, ölümün kıyısına ana, oğul, kız, kızan, biz değil miydik, özgürlüğün simgesini kanla toprağa kazan vatan hasretiyle gelmedik mi uçurumların ucuna şerefsizce konuşan binlerce dili kesmek adına, can vermedik mi Sakarya' da Gelibolu' da. göremediysem ben o sarisini göremediysem denizler gibi bakisini kısmet olmadıysa ölmek yanında, ve eğer görebilme şansım varsa cennetin en yüce divanında ben dilenmeye hazırım, cenneti...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğruları Söyledim
Leyla’nın aşkı, mecnunu düşürdü derde nerde o keremler şirinler nerde acımadı aşk, ne merde, ne de namerde gönül ummanına dalan çıkmadı çekilecek gibi değil ki acım el-alemin yüzünden ağardı saçım nice sevdalara eridi içim uğrumda bir Leyla olan çıkmadı el-alemi dürüst kendimi has sandım yıllarca beyhude adini andım kaç selvi boyluya yar deyip yandım su gönlümü benden çalan çıkmadı her söze aldanma demiştim canan önce ahu feryat ardından aman teşvik buyurup da hayli bir zaman gönül sarayında kalan ç1kmadI onca çeşmeyledin ömrüne doyup her biri burun büktü sevgini duyup gönül seni adam yerine koyup iki tatlı kelam salan çıkmadı gönül hep içinde tuttun su kızı dinmedi dinmezde bu garip sızı sen oldun alemin gönül hIrsIz1 senin kalbini çalan çıkmadı bu sevda naçar olup bitecek demedim mi sana bitti bitecek bu kara kız seni heder edecek gör bak hiçbir sözüm yalan çıkmadı
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dost
yeni doğmuş bir bebeğin, gelişi gibi dostluk. yeni günün başlangıcı bazen. anlaşılmalı, yaşanabilmeli, paylaşılabilmeli. öyle bir yerdeki dosluk, kimi zaman bir dağın zirvesi. karanlıktaki bir ışık bazen de. ne ulaşmak kolay, ne de görebilmek ışığı bazen bir deniz, bazen okyanus, bazen bir damla insan olmayı beceremezsen, bulamazssın dostu gramla arasan da bulamazssın ne çırayla, ne de mumla...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğlenceli Eziyet
ey! sesime kulağını tıkayan sana çok kolay gelmedi ki bu yürek sen istersen uçuruma it beni umrumda mı... yıkılıyorum her aklıma gelişinde gittiğinde harabeyim. ben sen yokken de çekiyorum derdi sen varken de umurumda mı... umut diye ektim seni sineye sen ise başak basak dert oldun bende çivisi çıkmış dünyanın rüzgar tersinden esiyor seven kul boynunu bükmüş şerefsizse kol geziyor
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elinden Zehir Olsa İçerem
a canım garışmışsan, damarımdaki gana anam bir yana, canım bir yana, özün bir yana Hele birde o deli saçlarının hayeli, hasreti varya attı meni cehennemin taa otağına a canım versene bir marşafa su. yandı bu yürek inan gavruldu. Nece gasırgalar gördü umru olmadı da. bir senin rüzgarında döndü savruldu Sabrederem sabrederem, beklerem sabrederem. sana yetişmek için ganatlanıp uçaram İster ağu olsun, isterse zehir, içerem acem kız elinden senin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelirken Aklımı da Getir Bana
karanlıklar aydınlanır biliyorum karabulutlar terkeder yüreğimi. uçar, toz duman olur hüzünlerim, işte o zaman açar güllerim, işte o zaman bahara gülümserim gelirken baharı da getir bana... gelirken sabahlarımı da al yanına gelirken uykularımı da günbatımını da. unutma! gelirken aklımı da getir bana... eğer sebebi sensen ağlayan yanlarımın ve yürüdüğüm her cadde sana çıkıyorsa yaşadıklarımın ortasında duruyorsan öylece yaşanacak ne varsa ve seninle yaşamışsam ölüme bulaşmaktan farkı yoksa yokluğunun eger bu aşk böyle son bulacaksa gelirken, en acı ölümü getir bana...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönlümden Geçenleri Gözlerimle Anlattım
gönlümden geçenleri gözlerimle anlattım emek verdim öğrendim,vefasız kalbe sattım. bir ataşe düşmüşüm çabaladıkça battım haberi bile yoktu ben ateşlerde yattım bir nehir yatağından, farksız gözümün yaşı zalimin saçı burma, inan kemandır kaşı kar'a lekemi düştü sevmeye kalkışınca seni bekleyen mi var, şu dağları aşınca elimde mavzerim bekliyorum pusuda alamaz seni elimden yürekler ordusuda ne zaman sapacağım bilmem bu yanlış yoldan sevgisi sarmış beni, gel gör inan dört koldan şu yorganımın yüzü gel gör kömürden kara yastığım taş yığını düşüyor ara sıra inan beyaz saçlarım ak sakala karıştı bit burya da düştü pire ile yarıştı biliyorum ki sevdandır, beni bu hale koyan her gecenin sonu var, dayan yüreğim dayan beni bu halde gören bir daha sevme diyor gönül bunu duyunca kendi kendini yiyor. emek verdim ektim, baktım, büyüttüm gülü seni seven yüreğim ne diridir ne ölü fırtınaya benzedim savrulup duruyorum bir yanık buğday gibi kavrulup duruyorum sonu belirsiz yolda yorulup duruyorum fazla söze gerek yok kıyıyı görüyorum...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|