![]() |
![]() |
#11 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aklımı Çaldı Deniz
Ben köyden gelmiştim.Nenemle yaşarken ayırdılar birden Ağladım özlemlerimden nene özlenmezmi harbiden Kar yağardı nenem beni arkasında taşırdı Okula o götürürdü hep üşenmeden İlk okul' u yedi yılda bitirmiştim hatıırla Bir gün deprem oldu yıkıldı evlerimiz Aylarca çadırlarda yaşadık nenemle biz Babam göç alma zamanıdır diyerek Nenemden ayırdı beni bilmeyerek Geldik büyük şehire Birde deniz gördüm ilk kere Kocaman apartmanlar gemiler Sevemedim derken denizi Bir bakkal da karşıma çıktı Sevda bakışlarımızda başladı birden Yıllarca bakıştık platonik aşıktık O büyüdü ben büyüdüm Aşkım kara sevdaya dönüşüyordu Bakkalları'da kapandı deniz şehirde işe girdi Bende her sabah her akşam geçerdim sokağından O bana bakardı ben ona otubuse binene kadar beklerdim Gece en az on kere pencersinin önünden geçerdim Emrahtan şarkılar söylerdim Bu bakışmalar on yıl sürdü İstedirttim denizi vermediler dediler İnanmadım.. işte film burda kopmaya başlıyordu Bir gün bir gün deniz bir taksiden indi yanındaki kimdi Sarıldı çocuk ona denizde ses çıkarmadı O an işte o an aklımı sana çaldırdım deniz Yüreğim tarumar oldu gözlerimin feri soldu Gökyüzü ve yıldızlar gelinliğine büründü yüzünde Müebbet gözyaşlarım yağmur gibi yağdı Zaman durdu inanmadım on yılım dün oldu Yandı çiğerim yaban oldu sözlerim boğazımda düğüm doldu Deniz evlendi Kimle bilmiyorum Ben denizi tanımıyorum Tanıdığım bir şey var manisa akıl hastahenesi Orada bana ait bir yer var aklımı çaldığından beri Deniz Adım şizofren oldu aşk onsuz son buldu Duydum ki deniz doğurmuş yüz orkinos on bin yunus Dalgarında boğduğu bir ben birde sevgimiz Siz siz olsaydınız yine denizi severmiydiniz Bana sorarsanız derimki kim o nerde ben kimdeyim Sahi bu şiir i kim yazdı kim okudu aklımı geri verseniz Tüm denizler ve yüreği taş kalpli sessizler Ne olur ne olur severken öldürmeyiniz Aklımı aklınızı kimselere takasa vermeyiniz Bir garip muhittin i bitirmeyiniz..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Akşam Kırıntıları
Kucağında akşam kırıntıları Tepende hilal aynalar Dudakalrında kant çay Gözlerin yetişmiş nar Umutlarım yıllanmış kar Ne olur güneşim ol yar Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam Yalnız Bir Tekne
Denizden doğan Yağmur Denize yağsa ıslanmaz Balıkları üşümez Akşam yalnız bir tekne Gönlüne demirli Aklımdan adımlarına merdivenler dayattım Yokuşunda iskelenin. Devrim geriliminde tutsak korkak martıların, Yükselen sabrına durmadan olta atan yalanların Neresindesin sen Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanmak
Aldanma kış güneşine üşürsün Cemre düşmeden toprağa zemheri bitmez Buza güvenme kırılır düşersin Emin olma sevildiğine üzülürsün yine Tilki gibi karda yürür iz bırakmaz Çok bilmiş geçineni seçme kendini aşanı seç Düşme nefsinin peşine çıkmaz sokağa saparsın Yangın yanar yüreğinde gerçek aşka susarsın Kendinden çok sevme bıkarsın Aldatmak kolaydır aldatılmak acı Her şeyin vardır ilacı aldanmanın yoktur amacı Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aldat Beni Ne Olur
Duyguların hep saat gibi İki kere doğruyu gösterse Bile yetmiyor Sürekli akrep gibisin Etrafında dönmekten yoruldum Hangi limana gelsem Ya gemiyi kaçırıyorum Ya da biletim olmuyor Uçaktan korktuğum gibi Senin aşkından korkuyorum Eminönünde martılarda aç Balıkçıdan parayla balık almak istiyor Şehri güzel yapan senin varlığın Sensiz boğaz bile zevksiz Turlamaktansa seninle kavga etmek bile güzeldir Son günlerde herkes aldatma yarışında Güneş ay ışığını,deniz ise martılarını Sevgililer yeniye yeniliğe açmış gönüllerini Aldatıyorlar Sende aldat beni ne olurr.. 29 haziran istanbul Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aldattık Aldatıldık
Öylece sevdik Hiç ucundan tutmadan Yorulmaktan korktuk Tık nefes olmaktan korktuk O da sevgının rengiyid oysa Korktuk lirik bakışmalardan Dümdüz sevmek kolaydı Hesap sormadık Hiç keşfedilmemiş rakamlar kadar Aldattık.. Aldatıldık... Bir arpa boyu yoldu katedilen Gidemedik Tenbeldik işte... bir sevgi abidesi Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ambarım
Gün ağarmadan Dalgalar bitmeden Güvenler tükenmeden Bir masal gerçek olsa Rüyalar bitmeden Bir gemi bizi limandan alsa Gerçeküstülüğe götürse Mutluluk ambarımıza sevgi dolsa Güneş doğsa bahtımıza Yalnızlığımız bitse Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aral Gölü Kurudu
Aral gölü kurudu sular çekildi Gemi ada gibi kara parçası Kaptan koyunsuz çoban oldu Yüreğin çorak kurak toprak Kaç küçük ağaç yandı ahından Aşksa iki yüz derece sıcak Pişmez kuru gururun Aç mideni medeniyet doyurmaz Kapitalitstir sevgi Post modern darbe için paran yoksa eğer Kendini felsefeyle ver Seni nitczhe ye değil Mevlanaya yunusa Hz Aliye Emanet ediyorum Korkma imanından İnadından kork Açılarak hamle hamle çoğal Lavanta kok gülü öp Dudakların ALLAH ı peygamberleri ansın Şeytanın yansın Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ararat
Bir gün aya çıkan ilk adamla tanıştım erzurumda Ararata çıkarken nuhun gemisini ararken ayağını kırmıştı Dedimki aya çıkmak dahamı kolay ağrı dağından Dediki aya çıkar insan ama kendinden çıkamaz dağa Kadını kim keşfetti kim ayına ayak bastı bilinmez Kadını çözen kendini çözer aramızda bir nehır var ya yuzer gecersın Ya o götürür seni dediki ya köprü kurarda geçersem Dedimki zamanın varsa yetişirse yetiştirlirse kadına Ararat koyma adını aşamazsın kolay değil yaşamazsın Ya sen sensin ya sen benim sevgimin hedefisin Söylemedin sesin notalara saklanmış bir senfonomi oldu Bilirmisin sadece piyano akortçusu duyar la ve sol arasındaki sesi Sensin senle ortak noktamız vardı zaman dardı zirve kardı Kararsız zararsız yeni yıla yenilmemiş bir aşktı bizimkisi Aya ayak basmaktan bile kolaydı seni sevmek Ama senin beni sevmen nuhun gemisini bulmak kadar zordu Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Arkana Al
Arkana al yüklen dumanlarını Kütür kütür patlasın mısırların Ruhunu soyabilirmisin bir kadının Sevebilirmisin giyotine yüz vermiş özgürlüklerini Gururun griliğinde mavi yalanlı kadınlarını Değişen her sevgin seni de döğüştürecektir Mağaralşmış cinselliklermi yoksa içimizdeki şefkatmı, Yaşlandırıyor kadınlara olan borçlarımızı. Nereye yazsak yaz değildir Kısa şubatı eksik zekamızla şortlu mart a kadın nisan a alacaklı çıkacaktır Ertelenen yağmur dağ gibi sevdan kadın kadar gökyüzü yıldızları ağardıkça Ve bir şizofren ağladıkça aşka Gelen sen seven ben özleyen sarı sevda Saçının teline as güvenimi... Hüseyin Yük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|