![]() |
|
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ah seni!
Sağ gözün İstanbul Sol gözün,Boğaziçi! Bakışların üçgen,açı Ah seni,canımın içi! Kirpiklerin, kurşun asker Kaşların,sanki mavzer Hüzün sana yabancı Ah seni,başımın tâcı! Ellerin, Çukurova Gülüşün Karadeniz Kalbimdesin iz, iz Ah seni gidi güzel kız... Dudakların yanardağ Yanakların da körfez Sevgimiz,mavi boncuk Öpüldün,mucuk mucuk! Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aklımı alan bakışlarla...
Aklımı alan bakışlarla; Bakma,bana! Bakma bana; Sevgisiz bakışlarla! Ben artık,o eski; Katı kalpli; Ruhsuz adam,değilim! Mevsimleri değişti gönlümün! Değişti,kâlp atışları,kalbimin! Yıldızıyla barışık,artık; Kaderim! Gönül Körfezi'nde bekliyorum! Yine dilimde o,'eski şarkı'! Sarhoş olduk; Dalgalarla,mutluluktan! Hâyalleri,meze yaptık! Sevgileri de katık! Ne mutlu,bana; Seviyorum artık! .. Oktay Zerrin.I3-O4-2OO5.Bafra. - Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Alış-veriş...
Bir güneş doğdu, Umutlarımız,boy attı! Bir yağmur yağdı, Umutlarımızı, Bedavaya sattı! 09-04-1977-Karadeniz Ereğli-ZONGULDAK. not:bu şiirimi yazdığımda Ereğli Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda öğrenciydim.Okulun ilk mezunları o dönem biz olmuştuk.Şimdi ise 25 yıllık İngilizce Öğretmeniyim.İşte yıllar böyle su gibi akıp,gidiyor.Tüm Ereğli halkına ve şirin Ereğli'me selâmlar,sevgiler.Ereğli seni ve arkadaşlarımı hiç unutmadım,unutamam da.Saygılarımla. Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ım şükrolsun...
Saat dördü yirmi sekiz geçerken Ezân okunuyor, şiir yazarken Gözüm nemleniyor, ezân dinlerken Allah'ım şükrolsun,verdiğin cana... Dalıp, gidiyorum geçen zamana Neler verebildik, güzel vatana? Saygı göster evlât, sen hep atana Allah'ım şükrolsun, verdiğin cana... Vâziyet berkemâl olsun ülkemde Gözü yaşlı kim var, beni ülkemde? Bu minik ellerim, hep gökyüzünde Allah'ım şükrolsun, verdiğin cana... Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Allah belanı versin,kalbim!
Ne konuştun gönül dilinden; Ne de konuşturdun beni! Yıldızlara göz etmemi bile kıskandın! Çiçekleri koklamayı yasakladın! Görüyorsun, kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne anladın,içimdeki çocuğu! Ne de anlattın sevmeyi bana, Rüya görmemi bile kıskandın! Üç kelime yorum yapmayı yasakladın! Görüyorsun, kötü halim Allah belanı versin,kalbim! Ne adresini verdin,mutluluk şehrinin, Ne de yol gösterdin bana! Çıkmaz sokakları bile kıskandın! İnsanlara, selam vermeyi yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne paylaştın,hatıralarımı, Ne de paylaştırdın,sahte sevgileri! Şarkı söylememi bile kıskandın! Dinlememi,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne ağlattın sevinçten bir gün, Ne de güldürdün,can-ı gönülden! Düşünmemi bile kıskandın! Hayaller kurmamı,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne telefonuma cevap verdin, Ne de gizli aradın,cep'ten! Çocuklardan bile,beni kıskandın! Gözlerimin gülmesini,yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Ne sevgiyle baktın gözüme, Ne de sevgiyle bakanları gördün! Bakmayanları bile kıskandın! Kıskanmayı,kıskanmamı yasakladın! Görüyorsun,kötü halim, Allah belanı versin,kalbim! Oktay Zerrin.27-03-2005.Bafra. Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Allah inandırsın...
Mavi boncuk gerek bu sevgimize Gönlümde sen varsın, tek aşkım sensin Özenir her yürek bu sevgimize Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Melek bakışınla, sargıla ben Eğer şüphen varsa, yargıla beni Yerden yere vurup, sorgula beni Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Öldürür beni bir yanlış bakışın Ne güzel şu senin gönül yakışın Sevgiden sevgiye doğru akışın Allah inandırsın, tek aşkım sensin... Uçurum olmadı hiç aramızda Bir ateş yanıyor, tam şuramızda Sevginin özü var,hamurumuzda Allah inandırsın, tek aşkım sensin... 16-03-2006 Bafra-Saat:14.23 Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Âmenna derim...
Sultanım da sensin,gönül kuşum da Hasretim de sensin,sabır taşım da Ne tatlı belâsın,ah sen başımda Ben böyle belâya,âmenna derim... Beline sarmışsın,kemeri yine Çıldırmak gönlümün,kaderi yine Başlıyor bir sevdâ seferi yine Ben böyle sevdâya,âmenna derim... Şiirler az gelir,şarkılar hafif Ne kadar güzelsin,ne kadar zârif Gönül yarasından,oldum muzdârip Ben böyle yaraya,âmenna derim... Oktay ZERRİN 25-06-2005-BAFRA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara'da O Akşam!
Duygularım depreşti Kalbime, âşk yerleşti Gözler,gözle birleşti Ankara'da o akşam... Gözlerime, sis çöktü Duygularım,diz çöktü Sensiz,dünya küçüktü Ankara'da o akşam... Dile geldi,yüreğim Sevgi oldu,dileğim Vedâ etti,sevdiğim Ankara'da o akşam... Oktay Zerrin-Bafra. Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara içimde, sen dışımdasın
Kara sevda denen illet hastalık Bir yara içimde, sen dışımdasın Olmaz olsun böyle aşkta ustalık Ankara içimde, sen dışımdasın... Hasretin büyüyen bir çıban oldu Bu adam aşk güden bir çoban oldu Söyle sevmek için ne çaban oldu? Ankara içimde, sen dışımdasın... Ben böyle bilmezdim sevda işini Arıyor, özlüyor gönül eşini Bıraktım ben artık aşkın peşini Ankara içimde, sen dışımdasın... Kendimi bir bülbül sanıp şakıdım Sabahlara kadar dua okudum Çile tezgâhında sabır dokudum Ankara içimde, sen dışımdasın... 30-07-2007-Ankara |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Anne'ye vatan mektubu...
Çektim kılıcımı ' yallah ' diyerek Dilimde tekbirle' Allah ' diyerek Şehit kumaşından cepken giyerek Vatana adadım bu canı anne... Şerefli bir ırkın kanı var bende Kırılmış bir kalbin kini var bende Anlatacak bir çok konu var bende Esirgeme dua, kelâmı anne... Hazır-ol'a geçtim emir beklerim Vatan aşkı dolu gözbebeklerim Kim yan bakar ise tez tetiklerim İsterim sevgini, selâmı anne... Koçyiğtler çıktı düşman avına Türk Bayrağı çektik vatan sathı'na Şu imâna bakın Allah aşkına Öp benim yerime sılamı anne... Gözümde yok benim korkudan eser Uyuma arkadaş, uyuma beşer Oğul, kız hasreti yaramı deşer Özledim eşimi, balamı anne... Karacaoğlan'dan türkü çalarız Vatan sevgisiyle gönül sularız Kalenin burcunda korkma biz varız Ay-yıldızla bozmam aramı anne... Su kadar azizdir bizim memleket Dağına, taşına şükür, bereket Memleket değil bu, sanki bir cennet Bitmez bu şarkının devamı anne... Ne kadar söylese dil âciz kalır Top, tüfek yanında çok nâçiz kalır Türk sözü kalplerde hep veciz kalır Bayraklarla süsle dört yanı anne... Oktay Zerrin-05-05-2005-Bafra Oktay Zerrin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|