![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Baca Yıllarım
Sevda küpündeki sır defineyi, Aramakla geçti, nice yıllarım. Üç harfle yazılan bir kelimeyi, Korumakla geçti, hece yıllarım. Serseri yürüdüm, gizemli yolda, Umutlar döküldü, hüzünler elde. Yüreği yaralı, kısmetsiz kulda, Derdi ilaç sanan, cüce yıllarım. Üstü küllenmedi, gönül korumun, Bir adım ötemde, cismi yarımın. Dibinden yükselir, ayaklarımın, Karanlık duvardır, gece yıllarım. Gurbetin ufkuna kapısı açık, Kurumuş çiçektir, renkleri uçuk. Mutluluk denince bir andan küçük, Hüzün aleminde koca yıllarım. Unuttum fallarla niyet tutmayı, Bit tutam umuda neşe katmayı. Nasıl başardılar, boşa gitmeyi? Bahtımın ortağı, yüce yıllarım. İnatçı bedenim, taşıyor canı, Yolcusuz yıkıldı, sevdamın hanı. Gönül ocağımdan tüten dumanı, Hasrete üfleyen, baca yıllarım.
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bahtımın Peşinde
Nasılsa alıştım, göçük altında, Çırpına çırpına yaşar giderim. Sağlam kılıç durmaz, kırılmış kında, Bilinmez yollara düşer giderim. Çözülmez sanırdım, sevginin bağı, Onun son yanlışı bitirdi çağı. Durgun görünse de gönül ırmağı, Vadinin dibinden coşar giderim. Gür ateşler yanar, duman tütmeden, Hiç duman tüter mi, sevgi bitmeden? Halimi kimseye belli etmeden, Kırgınlık korunda pişer giderim. Hüzündür gönlümün çürüten pası, Mecnunu üzer mi, sevenin hası? Beş ömüre sığmaz, verdiği yası, Yüklenir, dağları aşar giderim. Bir devi devirdi, küçücük yalan, Sevgi cennetimdir, sararıp solan. Doğduğumdan beri firarda olan, Bahtımın izinden koşar giderim.
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başbaşa Kaldım
Sabaha darılmış, ******* boyu, Göklerden gözkırpan sırdaşa kaldım. Çıkışı olmayan yılanlı kuyu, İçinde sabırla, bir taşa kaldım. Tavşan gönlüm küstü, habersiz dağa, Bir yaban çiçeği sığmadı bağa, Meleğin hayali kaçtı uzağa, Kâbuslarla dolu bir düşe kaldım. Sevgi dürbünüyle maziye bakan, Giden sevgiliye türküler yakan, Çırpına çırpına gözyaşı döken, Göğüs kafesinde bir kuşa kaldım. Gidenin günahı, suçu yok bunda, Bütün günahların tamamı bende, Gözümü yummadan bu kör düzende, Küskün duygularla uğraşa kaldım. Ne yapsam sığmadım, dünya ne darmış? Bahtımda hasretle uslanmak varmış. Genç ölen sevdama saygıya durmuş, Sızlayan gönlümle başbaşa kaldım.
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Başka Çaren Yok muydu?
Seninle binbir gece masalına başladık, En gizemli yerinde bırakıp giden sensin. Kurduğumuz cennette yaşamayı düşledik, Cennetimin ufkundan kızarıp batan sensin. Ummazdım bu cefayı, ummazdım böyle sonu, Bu kadar acımasız, taş kalpli olduğunu. Sevinerek söylerken sevdamla dolduğunu, Beni bu şen alemde perişan eden sensin. Vefasızlık etmedim, yüreğimde sen varsın. Ömür denen pazarda, kesemdeki tek kârsın. Bu ölümsüz sevdamda yüzlerce yıl yaşarsın, Çölümdeki vahaya diktiğim fidan sensin. Sevdanın büyüsünü nereden bileceksin, Gönlün yazı tahtası, yazacak sileceksin. Birgün göçsen dünyadan, sanma ki, öleceksin, Binlerce yıl yaşatan, şiirimde can sensin. Bir silahın yok muydu, üç beş mermi sıksaydın? Bir şişe benzin döksen, bir de kibrit çaksaydın, Taksit taksit yakmadan, birden bire yaksaydın, Yaşıyor sanma beni, katlime neden sensin.
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bedel
Bir sen olmalısın, bir ben alemde, Fedai bekçisin, gönül kalemde. Çıkılan yollardan dönüş yok hem de, Bedeli sevgidir, beni sevmenin. Edalı hallerin gönlüme esin, Büyülü kokudur, ılık nefesin. Sazsız beste gibi çıkarken sesin, Bedeli sevgidir, beni sevmenin. Senden bu vefayı beklemesem de, Tükenmez harçlıksın, gönül kesemde. Hasret ocağında yüreğim demde, Bedeli sevgidir, beni sevmenin. Sevdasız yaşanan bin yıllık ömür, Hüzün denizinde paslanan demir. Gönlümün ağıdı, sanma ki, emir, Bedeli sevgidir, beni sevmenin. Bir dünya saklanır, bir damla yaşta, Bin hayat yaşanır, bir anlık düşte. Sana birazını söyledim işte, Bedeli sevgidir, beni sevmenin.
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beklenen Hesap
Barzani zurnası Kerkük'te fasıl, Etmeden çok önce, yitmişti Musul. Karşında şakşakçı, nutuk çek, kasıl, Bunların hesabı sorulacaktır. Kuduz aşılanıp, dağlara dolan, İmralı'da yatan, kabuklu yılan, Bir de o yılanın ıslığı olan, Herkesin hesabı görülecektir. Eğer kim yatarsa Bush'un koynunda, Bush'un elindeki tasma boynunda, İhanet denilen kahpe oyunda, Türke havlamaktan yorulacaktır. Rumlar şımarmakta, Yunan atakta, Ermeni yüzünden tarih batakta, Bütün bunlar varken, rahat yatakta, Yatanın hesabı verilecektir. Türkü yalanlarla avutanları, Atatürk'ten ayrı yol tutanları, Namusu şerefi unutanları, Tartan bir terazi kurulacaktır. Kiminin serveti kazıkla yular, Namusu tükenir, cüzdanı dolar. Çar çakal sesiyle bulanan sular, Aslan kükreyince durulacaktır. Her adım başında şehitler yatan, Türkün anayurdu, mukaddes vatan, Beyinsiz başıyla vatanı satan, Herkesin defteri dürülecektir.
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beklenen Yolcu
Asırlar boyunca, yıllardan beri, Beklediğim yolcu, gelmedi yine. Gülecek sanmıştım, dargın kaderi, Öfkesi geçmemiş, gülmedi yine. Bu akşama kadar, umudum vardı, Neşe ile takas, etmiştim derdi. Gözleri gönlüme, kelepçe vurdu, İnsafa gelip de, salmadı yine. Yürek yarasına, bastırdı közü, Kurşundan beterdi, sevmeyen sözü. Bir neden olmadan, asıldı yüzü, Gönlümün yaşını, silmedi yine. Ne kadar emindim, beklenen oydu. Hüzünden dünyama, sevinçten paydı. Sevdanın dışında, her sözü saydı, Sevdayı sordum da, bilmedi yine. Asırlar boyunca, yıllardan beri, Yalnızlar çölünde, bendim serseri. Gönül tezgahımdan, çıkan eseri, Gözlerine sundum, almadı yine.
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Beklenen Yolcu
Asırlar boyunca, yıllardan beri, Beklediğim yolcu, gelmedi yine. Gülecek sanmıştım, dargın kaderi, Öfkesi geçmemiş, gülmedi yine. Bu akşama kadar, umudum vardı, Neşe ile takas, etmiştim derdi. Gözleri gönlüme, kelepçe vurdu, İnsafa gelip de, salmadı yine. Yürek yarasına, bastırdı közü, Kurşundan beterdi, sevmeyen sözü. Bir neden olmadan, asıldı yüzü, Gönlümün yaşını, silmedi yine. Ne kadar emindim, beklenen oydu. Hüzünden dünyama, sevinçten paydı. Sevdanın dışında, her sözü saydı, Sevdayı sordum da, bilmedi yine. Asırlar boyunca, yıllardan beri, Yalnızlar çölünde, bendim serseri. Gönül tezgahımdan, çıkan eseri, Gözlerine sundum, almadı yine.
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bekleten Sevgili
Hani, gelecektin, kırk yılın başı, Kâbusa döndürdün, bayramlık düşü. Kül oldu uçuştu, sabrımın taşı, Sevgili bu kadar bekletilir mi? Zehirli oklardı, anlar saatler, Önün sıra geldi, eskimiş dertler. Nerede sevgiler, nerde vaatler? Sevgili bu kadar bekletilir mi? Felek vefasını kalbine serse, Bir anlık bakışın yanıma erse, Gözlerin acırdı, halimi görse, Sevgili bu kadar bekletilir mi? Umut gecesinde yanmadı çıram, Bırakıp gitmeye koymuyor yaram, Gönlümün yağmuru, ter buram buram, Sevgili bu kadar bekletilir mi? Israrla söz verdin, sözünden caydın, Gönül defterimden silindi kaydın. Ben de gidiyorum, gözlerin aydın, Sevgili bu kadar bekletilir mi? Vefasız haline belgeli kanıt, Küstüm mesajıma verdiğin yanıt. Ne demek gelemem, sen beni unut? Sevgili bu kadar bekletilir mi?
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Belalı Gözler
Mahmurluk giyinmiş, mahzun gururlu, Çatal kirpiklerle çevresi surlu. İlkbahardan güzel, kıştan yağmurlu, Islanıp parlayan, hileli gözler. İri bebeğine baktığım anda, Büyüye dolanır, hal kalmaz canda. Çapkın bakışlardan kıskandığında, Beni azarlayan, çileli gözler. Şu ahraz gönlümü getirir dile, Süzmesi diriltir, ölüyü bile, Yontulmuş elmastan çerçeve ile, Sevda pazarlayan, hâleli gözler. Kimler av olmadı, avcı haline? Yaralı kuş oldum, düştüm eline, Bağımlı olduğum, rengi yoluna, Ölmeye zorlayan, belalı gözler.
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|