![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12099
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geldi Gitti
Ömrünün bir yazı güzü olmadı Bahar yok her mevsim kış geldi gitti Aylarca sap gibi döndü evine Poşetsiz filesiz boş geldi gitti Aşık oldu İzmir sokaklarına Otobüs bileti yoktu yarına Pay etti Tanrının sarhoşlarına Üç kuruş kazandı beş geldi gitti Hiç ayık gelmedi gece dışardan Ne evlattan güldü ne nazlı yardan İyi günde mektup gelen dostlardan Kötü günlerinde taş geldi gitti Erken kamburlaştı boyu kalmadı Yüzünde hilali ayı kalmadı Kel oldu başında tüyü kalmadı Kirpikler döküldü kaş geldi gitti Gözü aç sürüyü doyuramadı Kendi ailesini kayıramadı İyiyi kötüyü ayıramadı Ömrü eşek gibi çüş geldi gitti Adı geçti arasıra basına Çok güvendi hısım akrabasına Osman Kaya denen şambabasına Birçok veresiye iş geldi gitti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Görseydi
En zeki insanı aptal ederdi Gözlerini güldürende görseydi Tanrı kulda gözü iptal ederdi Kirpikleri kaldıranda görseydi Durup gizli gizli bakarken kıza Düştüm yüzündeki çifte havuza Harbi kayıp ettirirdi Yavuz’a Gözlerini Çaldıran’da görseydi Belki de bu ateş sönebilirdi Osman her güçlüğü yenebilirdi Yeniden hayata dönebilirdi Delirip de çıldıranda görseydi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayalini İşledim
Hayalini işledim ben Ege Denizine O isterse küs olsun Artvin’de barışmasın Çözüp öreklerini tel tel serdim denize Sakin durun dalgalar saçları karışmasın Bu sevda yollarında erişince bilince Şu hasret duvarını Ferhat gibi delince Bizim Ardanuç’taki kara kıza gelince Şirin olurum diye benimle yarışmasın Be Allahlık Osman’ım yine görürsün rüya Elde tas kolda güğüm usulca gelir suya Dünya gözüyle görmek gerçi bir serap bu ya Uzaktan baksın yeter isterse görüşmesin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmaz Arkada
Savalım şu dünyanın aynı gün belasını Çatık kaşım suratım yüzüm kalmaz arkada İkimizin beraber versinler salasını Aynı anda ölürsek gözüm arkada kalmaz Ben kendim yıkamışım kendi giyeceğimi Kendim hazırlamışım kendi yiyeceğimi Hep peşin söylemişim en son diyeceğimi Mutluyum söylemişim sözüm kalmaz arkada Ne gülüm ne kafesim ne de kalsın bülbülüm Ne şöminede ateş ne ocakta külüm Ne nakit param olsun ne de gayrimenkulum Çocuklara problem çözüm kalmaz arkada Ne saçın gözün rengi ne de kalacak vadin Bu sarhoştan uzakta mutluluk mu aradın Yüzlerce şiirimi yaktı bu deli kadın Korkarım iki satır yazım kalmaz arkada Kan gözyaşı olmadan yaşamak bana haram Kurşun bıçak değmedi iyileşmek ki yaram Garson şişir hesabı kalmasın kefen param Lanet Marka Dolara lüzum kalmaz arkada |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kazandım
Yarışma Ben çiçek kullandım düşmanım silah Büyük farkla vuruşmayı kazandım Yargıç oldum yargıladım kendimi Tek celsede duruşmayı kazandım Siz bakmayın doğadaki duruşa Değişir insanı elli kuruşa Yaşam denen devle girdim yarışa Az bir farkla yarışmayı kazandım Eğilmedim belden kırıldım amma Birkaç kurşun yedim vuruldum amma Tazı gibi koştum yoruldum amma Bir hedefe erişmeyi kazandım |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızım
Kızım Duygu’ya Karşılıksız otlattı dünyanın sürüsünü Dağlara kafa tutan çoban iyidir kızım Ha bir de babam vardı nasıl oldu diyorsun Siz dördünüz sağolun baban iyidir kızım Hiçbir güç kaldırmaz beni düştüğüm yerden Merhamet mi dilendim bir kurum bir sektörden Tarlayı asfalt gibi çiğneyen traktörden Toprağı incitmeyen saban iyidir kızım Bir alkolik babayım utanıyorsun benden Elimi öpme sakın saygı beklemem senden Bir çeyrek asır beni tanımayan annenden Irkı dini belirsiz yaban iyidir kızım Fakülte bitirdin ya sanma ki çıktın yerden Bilir misin ekmeğin nasıl gelirdi nerden O üç beş dil bilen nice profesörden Şu saf tertemiz köylü Şaban iyidir kızım |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mezarımda
Olur ya ölürsem şu gurbet elde Bırakma ilk gece kal mezarımda En seçkin sazları toparla gel de Bütün şarkıları çal mezarımda Sabah tarayınca düşen saçını Akşam toprağıma koy birkaçını Çiçeğim yok diye çekme içini İstemem tomurcuk gül mezarımda Ellerini koy da üstüne taşın Ne idik ne olduk şöyle bir düşün Yanağından düşen tek damla yaşın Yeşil vaha olsun çöl mezarımda Sakın bağışlama ben af istemem Başka kelam başka bir laf istemem Matem tutma siyah çarşaf istemem Giy beyaz gelinlik tül mezarımda Herkeste ayrı renk bir kıyafet ver Çoban salatası bir sade et ver Dostlara içkili bir ziyafet ver Doldur kadehleri ful mezarımda Sitem et Tanrıya azalsın acın De ki kainattan aldın mı öcün Osman’a mı yetti ilahi gücün Hakka isyan etsin kul mezarımda |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Osman
Meryem Ana yapar zilli köçekten Lalenin adını gül yapar Osman Değil öyle bin bir türlü çiçekten Deve dikeninden bal yapar Osman Ne zaman ne yapar hiç gelmez akla Betona şiiri yazar tırnakla Yalçın kayaları kazar tırnakla Geçitsiz dağları yol yapar Osman Değiştiremedi düz gidişini İnada bıraktı nice işini Söküp ağzındaki altın dişini Dostun mektubuna pul yapar Osman İnsanda bu vahşet bu kin kan niye Güç veren kim Padgorni’ye Henri’ye Bir yerde kul olur yüce Tanrıya Bir yerde Tanrıyı kul yapar Osman |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Otuz Miliyonun
Otuz miliyonun yarısı kızdır Evlenmeye kalksan azlanıyorlar Övdükçe onları aydır yıldızdır Tepemize çıkıp nazlanıyorlar Birini alıp da kaçamıyorum Ayşe’yi Fatma’yı seçemiyorum Yazın sokaklardan geçemiyorum Bilmem kışın nerde gizleniyorlar Başımıza gelecekti bu da mı Karakışta efkar basar adamı Tipi vurup soğutunca odamı O zaman daha çok özleniyorlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oynamalı
Kız dediğin ayağını Bastı mı yer oynamalı Tam gülerken suratını Astı mı yer oynamalı El avuçlar entariyi Ham turunçlar entariyi Sivri uçlar entariyi Kesti mi yer oynamalı Yüzüne gelince bahar Yanaklarında iki nar Saçlarında deli rüzgar Esti mi yer oynamalı İş sayarım sarılmayı Unuturum yorulmayı Bırak benden darılmayı Küstü mü yer oynamalı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|