![]() |
![]() |
#11 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1866
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Daha
Akdeniz kıyısındayım garip tenha Dalgaları dinliyorum akşamdan sabaha Kıyıya hışımla vuran her deli dalga Beynimde yankılanır bir daha bir daha Ne uyku kaldı bende ne iştaha Ne tebessüm kaldı ne kahkaha Sabaha dek dua ettim Allah'a Gurbette yalnız koyma bir daha Neyleyim kaderim bu müfettişim Hep evimden barkımdan uzakta işim Daim gözümde tüter çocuklarım eşim Hasretle yanarım bir daha bir daha Gazipaşa demişler bu gurbet diyarına Gurbet bu biter mi bu günden yarına Can mı dayanır şu gurbet efkârına Her gün yeniden ölürüm bir daha bir daha Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#12 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Ömür Böyle Geçti
Bir Ömür Böyle Geçti Bunca senedir olmadı kârım Ömrümün baharı yel gibi geçti Bir selam bile vermedi yarim Geldi yanımdan el gibi geçti Yedi kat göklere çıktı feryadım Boşandı göz yaşım sel gibi geçti Bu fani dünyadan bir tat almadım Koskoca bir ömür yıl gibi geçti Seni bulmak ümidiyle zalim Ömrüm kapılarda kul gibi geçti Nihayet karıştı toprağa tenim Her gelen üstümden yol gibi geçti Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#13 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbülden Güle
Bülbülden Güle Duydum ki hastalanmış nazlı yarim Başım döndü bulutlandı gözlerim Bir geçmiş olsun bile diyemedim Boğazımda düğümlendi sözlerim Dilerim Mevlâ’dan ciddi olmasın Hep gülen yüzün sararıp solmasın Mutluluk diyarı şen yuvamıza Acı keder hüzün hiç uğramasın Haktan gelene diyemeyiz niçin Hastalık da sağlık da bizim için Dualarımız her zaman seninle Devasız dert yok rahat olsun için Daha yaşanacak günlerimiz var Bülbül gül olmadan sanma ki yaşar Allah’ım gülü bülbüle bağışla Gül yurdu gönlümü etme tarumar Sadık ALTINKAYNAK Eylül-2002 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#14 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Büyük Davet
Yüce Mevlam sen çağırdın ben geldim Bütün varlığımla dergâhına yöneldim Bağışla günahım lütfu kereminle affet Esirge nâr-ı cehimden Cennetini lutfet Dünyanın dört yanından kopup geldi hacılar Ak sakallı dedeler genç kardeşler bacılar Her biri ayrı renk ayrı ırk ayrı dilden Hepsi bir Allah’a niyazda aynı gönülden Üstlerinde kefen misal ihramlar Geride kalmış masiva günahlar haramlar Terk edip gelmişler işi gücü evi barkı Eşitlenmiş mevki makam zengin fakir farkı Sanki kabirden döküldüler Meydan-ı Mahşere Böyle eşitlik ancak orda nasip beşere Kâbe güneş milyonlarca insan etrafında peyk Tüm dillerde söz tek “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk” Tekbirler tehliller tesbihler dualar aminler Kâinat efendisinin nurlu izinde mü’minler Dönüyorlar etrafında tecessüm etmiş nurun O Nur ki Arz’a izdişümüdür Beyt-ül Mamur’un Misafir olmuşuz evinde Yüce Allah’ın Bu duyguyla pervanesi olduk Beytullah’ın Doyulmaz tavafa döndükçe dönmek istersin Unutursun yaşamayı orda ölmek istersin İlahi bu ne saadet ne lütuf ne kerem İzin ver nasip kıl beytinde canım verem Böyle ölüm bulursam yaşamayı istemem Önümde Beytullah başucumda Havz-ı Zemzem Çok şükür çıktık Arafat’a Vakfe’ye durduk Kararmış kalbimizi gözyaşlarıyla yunduk Arınmamız sürdü Müzdelife Vakfesiyle Yer gök inledi hacıların “Lebbeyk” sesiyle Sonra geçip Mina’ya şeytanları taşladık Kurbanları kestik saç sakalı tıraşladık İhramdan çıkıp yaptık Ziyaret Tavafını Yedi defa dolandık Kâbe’nin etrafını Yedi Şavt gidip geldik Safa-Merve arası Nasıl ki gitmiş idi (Hz.) İsmail’in anası Malumdur ki Say denilir bu gidiş gelişe Yaradan bir sebep bir hikmet halk etmiş her işe Hacer Ana su aramış bu yolda (Hz) İsmail’e Rabbimiz Zemzemi buldurmuş Cebrail ile Tahattur et bunu iç zemzemi kana kana Ne niyetle içersen onu verir Allah sana Bu minval üzere tamam olur hac farizası Dökülür günahlar kazanılır Hak Rızası Önce gitmeyen Medine’ye döner yüzünü Ziyaret etmek için ol Resul-ü Güzini Şimdi davet aldık kutlu belde Medine’den Öylesine hafifledim kanatsız kuş gibiyim Adeta gelmiş gibiyim dünyaya yeniden Günah pasından kirinden kurtulmuş gibiyim Göründü tüm ihtişamıyla kubbe-i Hadra Şifadır hasret ateşiyle yanan her sadra Sermest eder Mü’minleri bu nurlu abide Tarifsiz sürur verir ehl-i iman her abde “Sakın terki edepten” anıp Şair Nabi’yi Kemal-i edeple kıl ziyaret Yüce Nebi’yi Titrer insan görünce Ravza-i Mutahhara’yı Çünkü sinesinde saklar Muhammed Mustafa’yı Ayaklar tutmaz nabızlar durur heyecandan Selat-u selamlar edilir yürekten candan “Esselat-u vesselam-u aleyke ya Resulallah Esselat-u vesselam-u aleyke ya Habiballah “ Ya Rabbi önündeyim şimdi Kabr-i Şerifin Tarifi mümkün değil bu emsalsiz şerefin Karşımda dostlarıyla Kâinatın Efendisi İşte Ebubekir işte Ömer işte Kendisi Geçsin tüm ömrüm bir lahza gibi huzurunda Yıkansın günah yüklü kalbim havzı nurunda Huzurundan hiç ayrılmam mümkün olsa tahakkuku Mani buna sıradaki aşıkların hukuku Ayrıldım hüznü keder içinde Efendimden Ateş-i firakla geçmiş gibiyim kendimden Elveda elveda Ey Resul-ü Kibriya Şefaat et mahvetmesin bizi kibir ve riya Gidiyorum ne yazık ki geldi vakti veda Ruhum canım her şeyim olsun yoluna feda Sen Fahr-ı Kâinat ben kapında aciz geda Mahrum etma şefaatinden Dar-ı Ukbada a Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#15 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Canımsın
Canımsın Çakıp geçme Şimşek gibi Sürekli aydınlat Kara bahtımı Güneşim ol Tamamla eksik yanımı Ortağım ol eşim ol Bir görünüp bir kaybolma Serap gibi Kana kana gider susuzluğumu Pınarım ol Tamamla eksiğimi Diğer yarım ol Eşim ol karım ol Ezelde beraber karılmış Hamurumuz Aynı topraktan yoğrulmuş Çamurumuz Sen ben olmuşsun Ben sen olmuşum Etim kemiğim Kanımsın Kısaca her şeyim Canımsın Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#16 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Cenevar
Cenevar Bizim oralarda Canavara derler Cenevar Yıllar önce vardı Şimdi gene var Arada bir şenlendirir Van Gölünü Yakından gören yok Gavurun dölünü Neyin nesidir Kimin fesidir Erkek mi yoksa dişi mi Tek başına mı gezer Yoksa örgüt işi mi Belli değil kabilesi aşireti Kimi der Bırukidir Kimi der Hertoşi Kimi der tekdir kimi der ikidir Bilmem kim kurcalar bu işi Yoksa Bekiranlı mı Ya da Kürhesini Duyan var mı acep sesini Bazısı der Hemoyidir Bazısı der Celoyi, yok Celali Diyorlar onun yüzünden Azaldı İncikefali Doğru mu yalan mı bilmem Söyleyene vebali Bir görünür Bir kaybolur Cenevar Gayet normal Bunda garip olan ne var İster erkek olsun ister dişi Arada bir gezsin Elcevaz Ahlat Erdişi Hangi aşiretten olursa olsun Seviyoruz onu canı sağ olsun Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#17 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Çare
Çare Her derde devadır bilirim amma Şifa Şâfi’dedir balda değildir Çeşit çeşit meyveler ikram eder Rızık Rezzak’tadır dalda değildir Tuzlu deryada tuzsuz balık yersin Esrar Halık’tadır balıkta değil Sevenleri sevdiğine götürür Kudret Kâdir’dedir yolda değildir Kişinin kemali kelamda gizli Kemal Kâmil’dedir dilde değildir Her kapıyı açsa da mal ile servet İzzet Malik’tedir malda değildir Bülbülü inletip nâlan ettiren Cemal Cemil’dedir gülde değildir Başımıza gelir bin bir türlü hal Dizgin Mukaddir’de elde değildir Yunus gibi kalsan derya içinde Necat Muin’dedir salda değildir Naçar kalsan boyun eğme kullara Çare Mâbut’tadır kulda değildir Sadık ALTINKAYNAK Eylül-2006 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#18 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Çatlasın Eller
Sevda bağında açan gonca gülsün Yüzünde gamze gamze açılsın güller Hiç solmasın yüzün daima gülsün Ben gülü koklarken çatlasın eller Gülü seven anlar dertli bülbülü Aşk derinden yakar görünmez külü Bir kere yanılıp seversen gülü Sen mecnun olursun mekânın çöller Yar yüzünde gamze olur saçılır Sevdalı gönüllerde açan güller O gelince bülbül gibi açılır Yarin gıyabında lâl olan diller Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#19 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar
Çocuklar Gönül bahçemizin gonca gülleri Mutlu yuvamızın şen bülbülleri Solmasın gül benziniz asla solmasın Şen şakrak gülüşünüz eksik olmasın Hayat ağacının meyvesidir çocuklar Bu günleri yarınlara taşıyacaklar Biz ölünce onlar yaşayacaklar Ömrümüzün devamı can çocuklar Boş ve soğuk kalırdı kucaklar Sürekli tütemezdi ocaklar Öksüz viran olurdu sokaklar Olmasaydı afacan çocuklar Sevinçtir sonsuz neşedir çocuklar Yürekte ılık bir köşedir çocuklar Sakın kırmayın tuzla buz olurlar Kristal birer şişedir çocuklar Sanmayın çocuk küçük bir şahıstır Mevla yadigârı büyük bağıştır Sevgi tarlasına yağan yağıştır Sağnak sağnak bir rahmettir çocuklar Her çocuk ruhunda bir alem gizli Her çocukta nakkaş bir kalem gizli Çocuksuz evlerde bin elem gizli Bir menba-ı saadettir çocuklar Sadık ALTINKAYNAK Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() |
#20 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Dalkavuk
Dalkavuk Bilir misin kime derler kimdir dalkavuk Efendinin her sözüne evet der sallar kavuk Efendi merkebe deve dese hindiye tavuk Hiç itiraz etmez tasdik eder dalkavuk Yerine göre eğriye doğru der doğruya yamuk Efendi isterse pamuğa taş der taşa pamuk Hatır için Aralık’a sıcak der Temmuz’a soğuk Beyaza siyah siyaha beyaz der dalkavuk Dilerdeniz birkaç kısa örnek verelim Nasıl bir adammış dalkavuk görelim Filozofun biri ne derse dalkavuk tasdik edermiş Adam: “Arada bir itiraz et iki kişi olduğumuz bilinsin demiş” Bir bey dalkavuğuna “Sıfır nedir diye sormuş” Dalkavuk: “Sizin huzurunuzda benim durumum” diyormuş Kral ok atmış bir ördeğe ok kayıp gitmiş boşluğa Sonra vurdum mu diye dönüp sormuş dalkavuğa Bakmış yalan olacak eğer dese vurdunuz Demiş: “Ördeği bağışlamak lütfunda bulundunuz” İşte böyle herkesin nabzına göre verir şerbeti İki cihanda rezilliktir dalkavuğun akibeti Sadık ALTINKAYNAK 25.06.2004 Sadık Altınkaynak
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|