![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korkmadık
Bunca yıldır bıkmadan biz mâcerâdan korkmadık. Bilmeden geldik cihânâ dehr-câdan korkmadık. Cümleden gördük husûmet kimseden rahm gelmedi Bekledik bir lutf kaderden hiç fenâdan korkmadık. Hastalıktan kurtulup hoşnut geçen bir kaç sene Bir yaşam derdiyle kaldık güç bekâdan korkmadık. Lâceremdir hilkaten dünyâya gelmiş herkese Bir tecellî varsa bi-kayd, intifâdan korkmadık. Hakka ma’tûfen duâdan, secdelerden bellidir Lâf-ı bî mânâ değil bû, biz gazâdan korkmadık. İlmce ma’lûm canlı, cansız her şeyin vardır sonu Biz de fânî can misâlî bir vedâ’dan korkmadık. İşte bundan böyle Mehmet, herkesin mâlûmudur Nâma mahsûsen yazılmış bir menâdan korkmadık. Dehr-câ = dünya ikametgâhı Rahm = koruma, yardım Fenâ = yok olmak Bekâ = baki kalmak Lâcerem = elbette, şüphesiz Bi-kayd = kayıtsız şartsız İntifâ = yok olma, kaybolma Lâf-ı bî mânâ = manasız söz Gazâ = Din uğrunda savaş Menâ = ölüm haberi Failâtün failâtün failâtün failün / . / / / . / / / . / / / . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korkutma Beni
Zâhidim, ukbâda ateş var diye korkutma beni Gaflet ile aşka düşen kimseye sormaz nedeni Firkat-i yâr yaktı yakar kalbimi yıllar beridir Yaktı fakat yapmadı kül bendeki bomboş bedeni Zâhid = Sofu Ukbâ = öbür dünya Firkat = ayrılık Müfteilün müfteilün müfteilün müfteilün / . . / / . . / / . . / / . . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köyümden Ayıldım
Ayrıldım köyümden ederek merak Dolaştım illeri birşeyler için Bu merak götürdü beni çok ırak Yerlere: Hint, Japon, Burma, Tibet, Çin Acaip ellerde dolaşır iken Gurbette tükettim hayatımı ben Domuzla köpekle dalaşır iken Temanen unuttum memâtımı ben Yaptığım şeylerin edebi vardı Bunca iyilikler boşa gitmez ki Ne eyledi isem sebebi vardı Hepsini yapmağa ömrüm yetmez ki Füc’eten ölürsem görmeden seni Vatanım. HAKKINI HELAL ET derim Garipler gömmeden mezara beni Dostları namaza davet ederim Mefaki ilm için Çine de gittin Eğrildi büğrüldü ilk bildiklerin Yıllarca gençleri öğdün eğittin Billahi sevaptır eylediklerin. Memât = ölüm Füc’eten = ansızın Mehmet Fatin Baki
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köyümün Muhtarı
Köyümün muhtarı, yok zerre kadar ârı, uzundur bir eli. Okumuş bir sene Almanyada, olmuş sıradan bir De Pe’li. Onu biz seçtik aday dört sene evvel, bilirim. Belki de o, Koca bir bankada hortumcu müdürdür veya milletvekili. Feilâtün feilâtün feilâtün feilâtün feilün . . / / . . / / . . / / . . / / . . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köyümüzden
Ârif bilir Eyvâh’ları manzum sözümüzden Lâkin yine firkat yaşı dinmez gözümüzden Çoktan beri gurbet-zedeyiz. İşte bu yüzden Bayram yaparız gelse misâfir köyümüzden Mefûlü mefâîlü mefâîlü feûlün / / . . / / . . / / . . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kulusun
Kıral olsan dahi hiç kimseye kalmaz bu acun Yere dimdik duran eşcâr dolu orman kesilir. Kan için şahsa değil, topluluğun bir kulusun Yasa bilmezsen eğer dehr sana düşman kesilir. Uzanan bir halatın telle takılmış ucusun Yenilir hasta yatarsın veya güçten kesilir Töreden korkma eğil, topluluğun bir kulusun. Sen eğilmezsen eğer dehr sana düşman kesilir. Eşcar = ağaçlar Dehr = dünya Feilâtün feilâtün feilâtün feilün . . / / . . / / . . / / . . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuş Gibi
Kuş gibi git, şuh ile gel, yel gibi dağ, bahr aşalım Etmez isek tövbe hemen yükselecek günahımız Sevgi dolan kalbini aç, beklemeden koklaşalım Bilmiyerek etti isek affedecek Allâhımız Hissedelim anlaşalım dille değil, sözle değil Sevgimizin heybetini kıskanacak hemrahımız Kalbimizin yangını berk odla değil közle değil Bilmiyerek etti isek affedecek Allâhımız Bâki Fatin suçlarını göstererek meydana çık Evce kadar yükselecek feryâdımız hicr-ahımız Bunda ne var saklayacak. Et itiraf, söyle açık Bilmiyerek etti isek affedecek Allâhîmîz Şuh = neş’e Bahr = deniz Hemrah = yoldaş Berk = yaprak Od = ateş Evc = en yüksek yer Hicr = hicran, ayrılık, Müfteilün Müfteilün Müfteilün Müfteilün / . . / / . . / / . . / / . . / . Mehmet Fatin Baki
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leyla Gibi
Görmedim âlemde müşkil hastalık sevdâ gibi Ben de düştüm derd-i aşka görmeyen âmâ gibi Mâvi gözlüm bir taraftan uykusuzluktan yana Gözlerin mestâneleşmiş âşık-ı şeydâ gibi Neyledin döndün sözünden, ağlamışsın dün gece Döktüğün bir katre yaş gönlümde bir deryâ gibi Hasretinden hastalandım, çöktü gökler üstüme Sanki dünyâ oldu birden kimsesiz tenhâ gibi Çölde kalmış dertli Mehmet iltifâtın görmeden Serseri Mecnuna dönmüş sen de kal Leylâ gibi Âşık-ı şeydâ = şaşkın aşık Tenhâ = boşluk Derd-i aşk = aşk illeti Fâilâtün fâilâtün fâilâtün fâilün / . / / / . / / / . / / / . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ma'na
Yeni bir gâye ve ma’nâlı fikir yoksa beyâna Sorarım var mı beyaz defteri kirletmede ma’na. Yazılan nüktede mazmunlu zikir yoksa beyâna Yok olur neşre lüzüm, şi’ri beyân etmede ma’na. Mazmun = kavram, san’atlı ince söz Feilâtün feilâtün feilâtün feilâtün . . / / . . / / . . / / . . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ma'nen İkâb
İskenderun hasreti zayıf kalbimde yatan Uzun zaman ruhuma sinmiş azâb gibidir Sevdiğim Antakyanın tarihini anlatan Şirin Hatay evleri şimdi harâb gibidir. Sık sık yükseldiğine bakmadan ateşimin Resimlerine dalıp annemin ve eşimin Anısıyla kaldığım babamın, kardeşimin Kemikleri çürümüş şimdi turâb gibidir. Uzun ömür yaşamak bir himârlık değilse Gurbet ümitlerinde inkisârlık değilse Hastalıklar değilse, ihtiyarlık değilse BAKİ senin çektiğin ma’nen İKÂB gibidir. Hece: 7 + 7 = 14 Mehmet Fatin Baki
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|