![]() |
|
|
#191 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Deli Veli
kim derse gizi bildim demişler ona veli ben veli'yim diyen de ona kanan da deli tek şeyi bildi insan ilme rağbet edeli bir şey bilmediğini işte aklın bedeli (28 ağustos '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#192 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Delikanlı
tırnaklarım kan revan tırmalamadayım hayatı biraz daha tırmanabilmek için tırlamaktan değil hatırlamaktan korkularım satır satır şiirlerimi satırlamaktan hatırım için yapılmasın yatırım kızarım dayatırım pespembe düşüncelerimi siyaha boyatırım bu kadar karanlığı taşımaz ne katırım ne tırım hiç sevmem karanlığı tutarım yırtarım güneşe fırlatırım parlatırım karşı koydurmam kimseyi aydınlığa darlatırım kan revan tırnaklarım bilenmiş toynaklarım sabırsız oynaklarım gönderin bana karaları gönderin aklarım paklarım haklarım elimden alınamaz temizlik haklarım tırnaklarımdan damlıyor kan var mı bana yan bakan tırnaklarım kıpkızıl kanlı benim adım delikanlı deli kanlı 15 eylül ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#193 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Denemesi Bedava
sevilmek istersiniz süslenir püslenir gezersiniz sevenleri üzersiniz üstelik çok da güzelsiniz belki bana düşmez ama söylemeden duramıyacağım bi’ de sevmeyi deneseniz (eylül ‘02) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#194 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dengesiz
aşk iki kişi yaşanır ortak taşınır tek taraflı yürümez üç harf ikiye bölünmez (18 şubat ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#195 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz Devlet
denize girdim oh be dünya varmış terim sıkıntım gitti hafifledim özgür devindim vergi filan da ödemedim temizdi sevecen sıcak ana gibi yumuşak kucak şefkatle sarıp sarmaladı bugün git yarın gel demedi batırmadı kaldırdı kul görmedi itip kakmadı adam saydı kovmadı kovmadı keşke yetersiz ellerde malı deniz olacağına kendisi deniz gibi olsaydı (18 ağustos ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#196 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz Kızı Eftalya'n Olayım
sen şiir iste sultanım akan sular durur bu “gıcık” şair bu “kıl” şair gocunmaz iste yeter nâzım değil ya sonunda “deniz kızı eftalya” da olur ceviz içisin ekmeğimde lezzet veren bedenimi serinleten suyumdasın dinlencede huzurum uykumda koynumdasın şair iksirini ilhamın sende bulur zor kedisin evet tuttuğum takım gibi siyah – beyaz ne yapsam az ne yazsam az biliyorum yaşadım ilk kedim de sen gibiydi biraz diğerleri de ama sen ben fakirin felis’i ankara’nın çılgın kedisi elmas gibisin hem de hâlisi sen gibisi biraz zor bulunur mır mırım biriciğim ruh ısıtan hattuşaş güneşim seni mutlu edecekse istediğin gibi şiir yazarım yirmi dört saat günde mutlanırım bende budur artık işim yelkovanım seni izler akrebim saat başı seni vurur gerçek odur ki biriciğim varsa eğer bir bildiğim aşkın en büyük düşmanıdır kibir ve gurur hüznün sisi inmesin gözlerine kırılıp yaşlanma kirpiklerinde yağmurlanma zorlanırım yorulurum sanma şüphesine şefkat sarıp bakanım sözü kaktüs nefesi şebboy kokanım sana çalışır akıl ister gıcık ol ister kıl şairin idam fermanına pul zevkine kul dile sen buyur kanto da söyler şair eftalya olup “oyna” emrine hazır durur denemene gerek yok gözlerime bak aşkım üryan kişisel tüm çıkarları soyunuk saf iştiyak çırılçıplak iste şiir yazayım iste mezarımı kazayım yalnız deneme beni araştırma yeter güven ölümüm olsun bil ki seveni kurşun değil sevgilinin acabası vurur sen ki cânansın sen ki damarda akan sevda rh pozitif kan yar çiçeğim sevdiceğim her sabah aynada bana bakan her gece yalnız yatağımda fikren yatan şah damarımda atansın hüznümde turuncu grup sevincimde umuda doğan tansın seni haykırmama ben değil sevgiyi bilmeyenler utansın şair her kedide seni görür her adımda seni yürür seni dokur sevda tezgâhında aşk romanında seni okur iste kanımla şiir yazarım gül tenine iste ruhumu soyunup meydanda deli şair olup çıkarım haber bültenine iste fermuar takarım göğsüme kalbimi yastık yaparım başına iste mey diye bakarım göz yaşına iste rahatsız etmesin seni kalbim dursun iste sevdiceğim kır çiçeğim iste çekinme ne olursun iste iste ki aydınlansın içim ve sarsın gönlümü efsunlu sürur (mayıs ‘06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#197 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz neden mavi
dalgacı mahmut boyuyormuş göğü her sabah biz uyurken öyle söylüyor üstad orhan veli belli ki aceleyle boyarken damlatıyor maviyi mahmut belki de yırtılan denizi dikerken bulaşıyordur sulara mavi malum boya içinde dalgacının elleri (nisan '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#198 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derinlik
yaktı sıcaklar beni serinlik arıyorum insandan saklar beni cibinlik arıyorum sığ sulara oturmuş dev bir balık gibiyim okyanus paklar beni derinlik arıyorum (nisan '01) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#199 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derinlikli Devlet Yapısı
a bcç defgğ hıijklmn oöprsştuü ….. vyz ….. ….. qxw (2 şubat ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#200 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derwish
_ kimmiş kimmiş _ derwish _ işi neymiş _ şeyy miş canım işte ımf göndermiş _ niye gelmiş _ düzeltecekmiş _ neremizi _ yasamızı töremizi. _ ya yaramızı beremizi _ hepimizi sizi bizi _ aa sanki pembe dizi böyle mi atlatacağız krizi _ sus uyandırma bunca kerizi _ peki ne olacak _ ülke kurtulacak _ aa nasıl nasıl _ orası ayrı fasıl _ olsun hadi anlat _ hep aynı masal bayat bize yine yok rahat bir düşünsene son otuz sene kimler geldii kimler geçtiii _ hepsini de halk seçti _ enayi sen öyle san puslaya mührü basan sadece partiyi seçer sonra ipler lidere geçer meşhur lider sultası atsa da kafanın tası eğer hergelenin hası ise lider ölene kadar öyle gider _ yani _ bildiğin gibi hani kuyruğu kaptırınca haris adama dönersin dul madama rabbena hep bana girer her gece odana badana babam badana ver ver ver seçimlerde delegeler iş adamları medya ucunda hep avanta var ya ee ne de olsa devlet malı derya _ da ya halk _ o âdeta bir parya eğitim öğretim fasarya kamu hizmetleri angarya lider anında verir kararı krediyi çıkarır sonra der görev zararı _ böyle göz göre göre de olur mu _ olmaz tabii dedikodu başlar halk huylanı. huysuzlanır ama lideri onu iyi tanır sanmayın ki utanır zenginler kulübü deklârasyon yayınlar asker – netekim - kaş çatar ve öteki atanır yâni sıraya koyarlar iktidarı sağ aşağı sol yukarı sol aşağı sağ yukarı yürütürler ortak çıkarı _ iyi de böyleyken dengeler al takke ver külah biraderler yeğenler yengeler güzelce kurulup tuzak soyulurken ülke halktan uzak nasıl birdenbire yapar pike _ oh my god şu keke bak şu keke yemede hazineyi bunca teke ortalık pislik her yer leke ve sen nasıl diyorsun halt yiyorsun gerçi sonunda görüyorsun ama yazık çoktan girmiş oluyor kazık _ o zaman _ off aman böyle gelmiş böyle gider yine bulurlar bir peder benim köylüm benim memurum der ve yine beş cente muhtaç eder bitmez arkadan gelir kızı eşsiz ekonomi yıldızı o da dökülene kadar yaldızı yürütür işleri yalıdan işini de yürütür eşini de ve de yardım alır takunyalı’dan tabii ki durum çıkmaza girer âcilen tanklar meydanlarda birer birer sonunda bulunur bir ozan ortakları ile mutlu mesut işleri başarı ile bozan anlayacağın canım kardeşim kâhinlik değildir işim fakat ister derwish ister ermiş bir halk ki bilinçlenmemiş örgütlenmemiş hiç almamış hep vermiş arsızlara hırsızlara olmuş lezzetli bir yemiş almışlar kucağa bindirmişler salıncağa bir çıkarız bir ineriz bir çıkarız bir ineriz çıkar iner seneler boyu izleriz sessiz uysal kerizleriz siz biz hepimiz hepimiz (nisan ‘01) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|