![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tut ellerimi sevmeliyim seni
Uzat ellerini; Kırık bir dal çınar gibi Dalmalı gözlerim gözlerine Merakla ufka bakar gibi... Sevmeliyim seni; Küçücük nazlı bir çocuk gibi Haydi uzat ellerini; Sevmeliyim seni Yeniden hayata başlar gibi Sen yokken üşüyorum; Soyun gir koynuma Teninin sıcaklığıyla ısıt beni Okşamalı, öpmeliyim Nefesini duymalıyım içimde Doymalıyım bu gece sana İçmeliyim seni kana, kana Sevmeliyim seni Delicesine suya kanar gibi... Ne olur bırakma beni bana Dayanamam asla yalnızlığa Ciğerlerime çekmeliyim seni Duman, duman cigaramla Korkma sevgili; Bırak kendini kollarıma Sarmalıyım seni doya,doya Sevmeliyim seni Gökten kayan yıldız gibi Sen; bende tarifsiz, teksin Sensizlik ızdırap bana; Senli günlerim, tütsülü bir rüya Uyanmak içimden gelmiyor Bitmesin istiyorum asla... Uyanır korkusuyla; Çırpınıyor yüreğim Kıyıya vurmuş bir balık gibi... Seviyorum seni; Hava gibi, su gibi Kül gibi, duman gibi Kadeh,kadeh şarap gibi Seviyorum seni; din gibi Tutmalı ellerini ellerim Dalmalı gözlerine gözlerim Tütmeli bedeninde, bedenim Dalga, dalga esen rüzgar gibi Sevmeliyim seni İbadet hissiyle; Tanrı ya tapar gibi! Ne olur sevdiğim,uzat ellerini Uzat tetikte bir silah gibi Vur beni Vur ki bitsin acılarım Meçhule akan bir nehir gibi Sevmeliyim seni Toprağa, koynuna girer gibi Sevmeliyim seni gülce Perde, perde Meryem’ce Sevmeliyim seni mavice Sevmeliyim seni özgürce Yaşamalıyım seni delice!
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() şu yokuşun sonundaki;
kagirden tek odalı evde otururdu mutluydu: hamal bir babanın oğluydu, aynı kaderi paylaşıyordu; ...........................kendi çocuğu! evine dönerken bir gece; yokuşun başında/ itler dalıyor peşine... kolu bacağı kanlar içinde/ kıvranırken ıslak zeminde; hürriyetinden nasiplendiler kana susamış itler... biri hâlâ şah damarından besleniyor.! ne zaman çıksam bu yokuşu; alnımda ter burcu,burcu korku sarıyor ruhumu kuduz salyalı it sesleri/ geliyor kulaklarıma. Seyit Ali'ye dalan itler karanlık bir köşede; yüreğimi kemiriyor... zulamda; babadan kalma Antep çakısı, dudaklarımda; yarım yamalak yöre şarkısı... sigaramı yakıyorum yokuş başında/ tek nefeste çekiyorum: ölü diyarı; mezarlık önünden geçer gibi; ıslık çalıyorum -früt,früt korku iliklerime değince; şiir mırıldanıyorum “Aradım bir ömür, arkadaşımı Ölsem dikecek yok mezar taşımı'** itler çepe çevre sarıyor her yanımı alacaklar Seyit Ali gibi canımı... akıtacaklar hiç yere mavi kanımı bırakmasaydım diyiyorum bırakmasaydım keşke; altı patlar emaneti Kemal Töre'ye o vakit; kaptırmazdım paçayı/ bu it sürüsüne **N.Fazıl 'Serseri'
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() anne
ölüm bana çok yakın bu gece, ölüm bana; bir kurşun kadar yakın! anne yalvarıyorum anne çevir gözlerini üzerimden göz yaşların anne; tetik de kurşun gibi, beni öldürüyorsun! anne ağlıyorsun her gece düşlerimde, göz yaşların kâbus gibi/ yağıyor üstüme ıslanıyorum anne her sabah anne, her sabah terler içinde ıpıslak; çırılçıplak uyanıyorum. titriyor,üşüyorum anne kardelen gerçekliğiyle! n'olur anne; çok şey değil senden istediğim şöyle içten bir gülsen yüzüme düşlerimin en karanlık yerinde yeniden doğarım anne,yeniden kardelen heybetiyle aniden gülümse,gülümse yüzüme anne yoksa öldüreceksin beni. beklemeden ecel saatimi! 28.05.2003
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() şikâyetim var can gardaş!
şikâyetim var, anlayana... dost sohbetlerinde aşk mayası tutan ağızlar, gel gör şimdi; bozuk Türkçe’yle küfür kokuyor gardaş... sevda mevsiminde yürek yakan ahu bakışlar, gel gör şimdi; sahte yüzlerde eğri bakıyor gardaş... cenk edilen topraklarda yiğit varı duruşlar, gel gör şimdi; Ebu-Cehil gezen meydanlarda pek sade duruyor gardaş... beş vakit seccadede Rab için eğilen başlar, gel gör şimdi; zillet kokan zevk hanelerde nefse eğiliyor gardaş... vatan uğruna siperlerde şehit düşen canlar, gel gör şimdi; özden yitik gençliğe sitem ediyor gardaş... geleceğimiz diye baktığımız el üstünde tutulan balalar, gel gör şimdi; ana ya, baba ya gayrı kin güdüyor gardaş... nasihat kârene mersiyeler düzen meşeden oyma kara kalem, gel gör şimdi; edebiyat dan yoksun beyitler yazıyor gardaş... şikâyetim var can gardaş! şikâyetim var, anlayana... Ağustos 2005
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hep yalnızlık uğuldar,
sarhoş, nemli duvarlarında. hazin bir türküdür bahar kapı aralığında... Eylül-i bir sancı yankılanır, kül rengi sofam da... ve yıllar yılı; çaresiz bekleyiş katran yeşili barakamın, cam kenarında...
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() defalarca;
konuştum kendisiyle ses vermedi; bir kez olsun bile... hep öyle suskun öylesine soğuk gözlerinde tek doruk bakıyordu saatlerce! adını bilmediğim bu insan başka bir dünya da gibi; umurunda olmayacak dünya yıkılmış, viran çok sonradan fark ediverdim; bu insan; sağır, ama ve dilsiz beş duyusundan yoksun dokundum tenine soğuk ve hissiz taş gibi! kımıldamadı yerinden…
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() son treni de kaçırdım.
şimdi vasıtasız; bir yolculuk var bende bu gece oyalamayın tutmayın beni tüm ısrarlar boşuna gider; ben deki bu ben gider bir meçhule hoşça kalın gidiyorum; yorgun bir savaşçı kaçak bir militan yada firarda bir mahkum gibi silahsız bir gerilla gibi hoşça kalın gidiyorum; adını bilmediğim bir diyara hoşça kalın, dostlarım; hoşça kalın, dostça kalın elveda… elveda Elaziz'e doymadığım günlere koklamayı unuttuğum güllere utangaç yarime özgürlüğüme ve davama! elveda, elveda bu veda son veda elveda… 09.01.02
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uykusuzluk garip bir tutku bende,
Nöbetteyim her gece aynı saatlerde. Mavice bir ölüm rakı kadehlerinde.! Bu tek sigaram, son alışkanlık bende. Gecenin ürkekliği şimdi ellerimde, Eski bir tapınakta attım yerlere. Duman,duman gözyaşları gözlerimde Bu tek sigaram, son alışkanlık bende. Yalnızlık yağmur gibi damla,damla içimde, Isıttım ıslak yüreğimi kibrit alevinde. Sigaramın dumanıyla tutuştu gece, Bu son sigaram, kurşun gibi beynimde.. 26.07.2001
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bu gece;
hiç bir şair, mısra bilmez dizmeye gökten kayan, yıldızların seyrine... bu gece; akrep mıhlı yelkovan gölgesine; saat on iki çeyrek; uyku tutmadı yine,sabahladım çay demledim, kahve yaptım sigaramla yudumladım... günün ilk ışıklarına dek kitaplar okudum,şiir dinledim. ne okuduklarımı anlayabildim ne de dinlediklerimi... yatağım soğudu bir kere; ısıtamadım ısınamadım nafile. ah.! be sevdiğim; şimdi yanımda sen olmalıydın yanımda sen... başını göğsüme dayayıp uyumalıydın sen... sıcaklığını duymalıydım bütün gece; dokunmalıydım çatalsı göğsüne... sarmalıydım doyasıya sarmalıydım özgürce... ne vardı sanki çekip gidecek.? ne vardı sevdiğim ne vardı... tükendim artık ben; ne yaparım şimdi sensiz/ nasıl yaşarım; tek başına kimsesiz... ah.! şu cumartesi yok mu; şu cumartesi... hani ilk defa takıştığımız kavga ettiğimiz cumartesi. dilim tutulsaydı da,seni kırmasaydım şimdi öylesine pişmanım ki, anlatamam anlatamam sevdiğim,anlatamam... kaç kez denedim intiharı; beceremedim,öldüremedim işte o cesareti bulamadım kendimde. urganı boynuma geçirdim koptu, alnıma silahı dayadım, kurşun yoktu. yoktu sevdiğim, yoktu beni öldürecek; bu iflah olmaz,sensiz geceyi bitirecek/ talihim yoktu... dayanamadım, tutamadım kendimi gecenin karanlığında feryadım koptu ne mi oldu; sorma hiç kuru bir nara kimse takmadı kafaya inanır mısın anam bile duymadı! babam duysa da,yerinden oynamadı... kendimi toparlayamadım; baktım uyuyacağım yok, paltomu alıp dışarı çıktım. o kış gecesinde; sokaklar da yalnızdım... yürüdüm karlı yollarda; benimle birlikte gece yürüdü kapınızın önünden; kaç kez geçtim unuttum.! ışıklar sönük,bahçe kapınız kilitli o ne anlamsız bir histi... yuvasında tir,tir titreyen yürek duruyor muydu ne; ben sensizlikten kahrolmuş/ buz kesmiş sokaklardayken sen; yatağında kedersiz uyuyordun kanıma dokundu sevdiğim; kanıma dokundu... nasıl böyle rahat uyuyordun beni; hiç mi hiç düşünmüyordun yorgun, bitkin uykusuzdum... geri dönerken, sizin sokaktan ezan sesi duydum... sabah ezanı okunuyordu. ve senin anlayacağın gülüm sensiz yeni bir gün doğuyordu... az önce duracak olan kalbim; ürkerek atıyordu... öylesine soğuktu ki; sanki bedenim yoktu! ruhum zaten sen giderken uçtu/ say ki kanatsız bir kuştu... yarı uykulu; el ele tutuşup ta konuştuğumuz martıları ellerimizle doyurduğumuz sahile yürüdüm... buzdan bir taşa oturdum cansız bir heykel gibi; yakamozları seyre daldım nerden bilebilirdim ki; bu denli acı çekeceğimi, kim bilir; bu halimi görsen neler düşünürdün bel ki deli derdin --bilirsin değilim ya da sarhoş -- ama içmedim garip bir duygu işte; çocukluğumdan bu yana ilk defa hıçkıra,hıçkıra ağlıyordum göz yaşlarım; yanaklarımdan akıp donuyordu birer çiğ tanesini andırıyordu... hava soğuktu,kimseler yoktu aslını istersen sevdiğim bu en büyük suçtu. çünkü; yalnızlık sadece Allah' a mahsustu! suç cezasız kalır mıydı.? kalmaz elbet, kalmadı da.! (İstanbul-Temmuz 2006)
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() havalar kirli,havalar kapalı
muson akşamı yakışmıyor bu dağ,bu kısrak bu kente kimliksiz durmak bu nedenledir; hep bu alıp başını gitme telaşı bu yılgın bu baygın hasret sağanağı yakışmıyor işte bu kent de sevdasız,yalnız davasız yaşamak bu nedenledir; hep bu sıkıp alnına,gitme sancısı bu bıçak sırtı veda havası bu nedenledir; dost-doğru yürümek sarhoş ikindisi gölgelerle dövüşmek ve yağmur sonrası çırılçıplak bir sokak yosmasının gözlerine tebessüm pozu vermek ve suçtur aslında suçtur şiir diye her gece esrar gibi hasret çekmek veba tutkunu evhamıyla yarı aksak,ıslak-ıslak tepeden tırnağa titremek suçtur bilirim suçtur bir yosmayla iki yabancı iz düşümünde tek beden bütün bir gece sevişmek gönül vermek ve hatta sevmek suçtur bilirim suçtur aşk nöbetinde terlemek ağustos sıcağı gölgesiz beton bir zeminde can vermek bu nedenledir; hep bu yüksünmeden alıp başını gitme telaşı bu suçluluk takıntısı suçtur bilirim suçtur yağmur sonrası kuyu dibine iç dökmek her seferinde ajıtasyon tükürmek! ana son! anason mayası içmek içince her gördüğünü dost bilmek ana son! anason diye kan tükürmek kansızlara yenilmek suçtur bilirim suçtur sözünden dönmek söz sana, söz ana! 12/Şubat/2007
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|