![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki Teker Üzerinde
iki teker üzerinde dönüyor dünya....... pedalleri tabanımda frenleri parmaklarımda ......................kayıyorum kumlu............................ taşlı................................ tozlu............................... yollarda......................... .............................gidiyor gidiyorum....................... tükenmiyor....................... yeni yollar keşfediyorum .............................izliyor gözlüyorum................... ...............dışımda kalan dünyayı......................... uzaklara baktıkça hız veriyor.............. yaklaştıkça frenler ince bir telde gergin.................... uzak güzel.............ken düşlerimde.................. yakın çirkin................... oluyor........................... gözlerimde.................. ...........................varsın iki teker üzerinde dönsün......................... ......................bu dünya dışımda kalan dünya.................... kumlu, taşlı, tozlu yollarımı aratır bana..................... 06.12.2005-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İki Tel
Bilirmiydim tutsakken karanlıklara yüreğim şafaklara hasret gözlerim kulağım,umudu kırık dalganın tınısında İki tel parmaklık arasında İnce sızılara gebeyim. kanat çırpışlarının,guguklu saatim bakışlarının, müebbetimin vazgeçilmezi olacağını Bilirmiydim. .................vazgeçilmezimsin gönül penceremde............... Sen değilmiydin umutlarıma kar yağdığında buzdan camımı tıklayan sen değilmiydin sıtmalar tuttuğunda ter kokan,toz kokan şiltenin altında İki tel arkasında ak kanatlarınla düşmüş kaşlarımı kaldıran Nazan İzmirli-18.09.2005-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk & son
ilk ve son özgürlüğüm çılgınlığımın adı sen belki son gelişim bağrına belki ümitsiz bekleyişimin ilki ilk ve son kez öldür beni kanımdaki özgürlük sen de donsun çılgınlıklarım aykırılıklarım sen de yön bulsun zirvelerde buzlarım ağır ağır erisin sızsın toprak toprak kokarak kanyonlarda kıvrım kıvrım coşsun neşe dağıtarak ilk ve son kez öldür beni sen de kalarak 25.01.2005-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'da ıssızım sensiz
yaşamadık ............sabahlarını, ........................akşamlarını, ne de, .................................yağmurlarını. yaşattın bana, anlatarak çocukluk yıllarını. üşüyorum... sicim gibi boşalıyor yağmur ürperiyor bedenim İstanbul'da ıssızım sensiz. sıcağını özlüyorum... olurya belki diyorum, hızlı adımlarla fenerbahçe kıyılarına yürüyorum. yapışıyor yüzüme sırılsıklam saçlarım, kipriklerimi açamıyorum. yağmurlarını özlüyorum... umurumda değil biliyormusun, üstüm başım ıslak kollarım, paçalarım. hani varya, gri bulutlara saklı umutlar, her biri varsın avuçlarımda dudaklarımda sırılsıklam kalsınlar, sensin biliyorum... gece ıssız ve de karanlık. mavilerini özlüyorum... sabahı iple çekiyor, buluşturuyorum gök ve denizi dalgalara salıyorum yüreğimi. ufuk çizgisi siyah ama; renk cümbüşü görüyorum... İstanbul'da ıssızım sensiz biliyorum... seni hep özlüyorum.......... 22.05.2007-ist- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul ağlıyor
İstanbul'u yaşamamıştım bu kadar hazin...! gözlerimde, kulaklarımda, martıların çırpınışlarında...! İstanbul ağlıyor...! kuru, yaşsız, ve acı biber tadında. İstanbul ağlıyor...! için için şafaksız sabahlara.. İstanbul'u yaşamamıştım bu kadar hazin. bu kadar paramparça. 22.05.2007-ist- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul da olmak! ! ! !
istanbul da olmak geçti içimden yedi tepeler sultanlar şehrinden ne yere batan sarayı ne dolmabahçe seninle olmak vardı kuzguncukta, boğazda ya da; olanı biteni izlemeliydik köprülerin altında akşamdan kalmışlığımızı vermeliydik poyrazlara sessizliğimizi katmalıydık martıların çığlıklarına güvercinleri yemlemeliydik sevdamızı bağlamalıydık kanatlarına bir falcının avcunda okunmalıydı geleceğimiz geçmişimiz bugünümüz iç çekmeliydim ela gözlerinle buluştuğumda dudakların titremeliydi göğsündeki yalnızlığıma gözlerimiz dalmalıydı dalgalar kırıldıkça koca gövdeli takaların altında ve hemen irkilmeliydik bağıran vapurların sayılı anları hatırlatışıyla istanbulun unutulmaz aşklarına anıt olan kız kulesine bakıp........bakıp....... gün geceye teslim olmaya başladığında bizde bir kule mi kurmalıydık aşkımıza neden mi! cevabı; sende saklı keşki anıtsız olsak bugünü yaşayabilsek doyasıya belki kız kulesi bile birgün kaybolacak moraran dalgalarda.... yinede; İstanbul da olmak geçti içimden...... acı tatlı ne varsa................. 01.01.2006-antalya'dan sevgiler Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyankar
teslimiyetine sığındım bedenimi giydiren renklerin gözlerim, terkedişlerde zamanı dudaklarımda kayıyordu kelimeler son nefesimde kaldın,dişlerim kenetlendi o an içimden kopanlar mı ne gökyüzü isyankar üzerimde dalgalar med cezir zamansız martılar sığınmasız çırpınışlarda yeni ay, tek şahit o geceden kalan bülbülün sesinde sonsuzluğun kilitlendiği o an gecenin siyahı sere serpe buz kütlesi yükseliyor gümüşi bir ışık süzmesi olup,giydiriyorsun tenimi bağırıyorum, en kısık sesimle bekle......bekle... ihtiyacım var, dudaklarımda kalan tek nefese o an yeniden doğuşun eşiğine sıcak bir el uzanıyor,kenetleniyor bileğimde sonsuza dek bölünemeyen oluyorsun hücrelerimde nabız atışlarım yükseliyor, korkmuyorum kan revan kalmaktan sessizliğin....................................... .................................................. . isyankar.......................................... .................................................. ... o an 26.01.2007-ant Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İz
kelimeler kırık dökük deprem sonrası, dudaklar gri bulut birde rahmet yağsa sanmayın iz kalmayacak. 10.11.2006- kaş / kalkan Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçınılmaz yolcluk
iki metre kare için se; neden bu savaş, çekişme. dirhemle çıkmalı söz dilden. göz hakkını bilmeli kalp bakarken. tohum attığın toprak..! algılarsan doğuşla yokoluş arasındaki bağı arşa sığmaz kürek kürek kapatsanda yatanın canı. 29.03.2007-leton-kalkan- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçırma
koynumda bir sevda, uyanır her sabah kuş sesleri limon çiçekleri sarhoşluğunda. yürek, deli kan sıcaklığında akmakta iken bahara gülümsemeyi sakın...! kaçırma. sen, kış'ı, kar'ı sevdiğini söyleyen yar, yalan..! ya da...hiç............tatmadın bahar da akan deli kandan. bu kan, geçen baharlardan en deli bağlardan. en derin en soğuk mahzenlerin yıllanmış şaraplarından. ister alını tat, ister akını sende sarhoş olacaksın bi....li......rim.......................... sabah kokusuyla uyandığın sevdandan. al onu koynuna özlediği; uykunun kokusuyla harmanla. bırak...! bırak sevdamı sevdanla kalsın kıyamadığım uykunda gülümsemeyi sakın...! kaçırma. 16.05.2006- ant- 06.45- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|