![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstek
Öyle zor ki hasretin, Boynu bükük kor beni. Telefon et, mektup yaz, Ara sıra sor beni. Gel deyince gelmezsem, Öl deyince ölmezsem, Kıymetini bilmezsem, Yerden yere vur beni. Bu sevda sığmaz akla, Beni kalbinde sakla. Adımı hep sayıkla, Hayal diye kur beni. Aşk denilen tek hece, Üç harfli bir bilmece. Beni düşün her gece, Düşlerinde gör beni. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İsterim
Elâ gözlerini sevdiğim dilber, Seninle murada ermek isterim. Seni çok severim, sen de seversen, Uğrunda canımı vermek isterim. O tatlı sözlerin benziyor bala, Bir kemer yolladım, beline dola. Bastığın yerlere, geçtiğin yola, Milas halıları sermek isterim. Takın da sevdiğim gelin tacını, Yazıver gönlümün aşk ilacını. Hep benim yanımda tara saçını, Özene bezene örmek isterim. Toprağı kazmalı zahmeti çekip, Bire bin almalı tohumlar ekip, Ölümlü dünyada bir fidan dikip, Ardımda bir ağaç görmek isterim. Nice kışlar gördüm, nice ilkbahar, Umutlu olana yine gün doğar. Elâ gözlüm, senden bir dileğim var, Soyunup koynuna girmek isterim. Zeki Çalar der ki: Sevdim bin defa, Yine de güzelde bulunur vefa. Az değil sevdiğim çektiğim cefa, Şimdi de sefayı sürmek isterim. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşçi emeklisi
Ne şansı var, ne yetkisi, Haksızlığa hep tepkisi. Olaylara hazin bakar, Şaşar işçi emeklisi. Ne bal bilir, ne de kaşar, Bu maaşla nasıl yaşar? Hüzünlerle dolup taşar, Taşar işçi emeklisi. Sabrı geniş, başı dardır, Çile çeker hep yıllardır. Maaş günü kuyruk vardır, Koşar işçi emeklisi. Kimler farklı, kimler eşit? Derdi vardır çeşit çeşit. Bir dokun da bin ah işit, Coşar işçi emeklisi. Kuyruk olur emekliler, Maaş günü sıra bekler, Ecel gelir, kalbi tekler, Düşer işçi emeklisi. Zeki der ki: Enflâsyon kaç? TÜFE zammı olmaz ilâç. On gün toksa, yirmi gün aç, Yaşar işçi emeklisi. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader yolu
Kader yolu düz olur mu? Yaz gününde güz olur mu? Çektirirler azar azar, Yüz bir derdim yüz olur mu? Hiç şansım yok elden yana, Çok eziyet etti bana, Adı bile üvey ana, Üveylerden öz olur mu? Evlerinin önü merek, Toprak attım kürek kürek. Bir yâr için yanmış yürek, Yârin gönlü tez olur mu? Zeki der ki: Ne eylerim? Yine azdı heyheylerim, Hem ağlarım, hem söylerim, Böyle acı söz olur mu? Hiç şansım yok elden yana, Çok eziyet etti bana, Adı bile üvey ana, Üveylerden öz olur mu? Evlerinin önü merek, Toprak attım kürek kürek. Bir yâr için yanmış yürek, Yârin gönlü tez olur mu? Zeki der ki: Ne eylerim? Yine azdı heyheylerim, Hem ağlarım, hem söylerim, Böyle acı söz olur mu? Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kadın aklı
But getirsem, but yemez, Dut getirsem, dut yemez. Bir yâr sevdim inatçı, Hiç kimseye benzemez. İkide bir küser de, Yatmaz yattığım yerde. Her gün hastayım der de, Bir gün iyiyim demez. Akıl, kadın aklıdır, Hem acı, hem tatlıdır. Zaten hep o haklıdır, Özür bile dilemez. İşte aşk, işte yorum, Kızacak biliyorum. Yine de seviyorum, Gönlüm ferman dinlemez. Zeki der ki: Sınadı, Şiir yazdım, kınadı. Eksik olsun inadı, Nuh der, peygamber demez. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kadın dediğin
Tatlı dilli, güler yüzlü olmalı, Hâl, hatır sormalı kadın dediğin. Erkeğin üç adım ardında değil, Yanında durmalı kadın dediğin. Eğer seviyorsa candan sevmeli, Kalbe giden yolu iyi bilmeli. Hem girgin olmalı hem de cilveli, Gönülden vurmalı kadın dediğin. Ne surat asmalı, ne kaş çatmalı, Erkeğine gözü gibi bakmalı. Kendi yoğurdunu kendi yapmalı, Hamur yoğurmalı kadın dediğin. Silip süpürmeli, biçip dikmeli, Çamaşıra, bulaşığa yetmeli. Analık hissiyle yanıp tütmeli, Çocuk doğurmalı kadın dediğin. Bilgiyi, görgüyü geliştirmeli, Hayırlı evlâtlar yetiştirmeli. Özene bezene aş pişirmeli, Sofrayı kurmalı kadın dediğin. Gerekirse takıp takıştırmalı, Üstüne ne giyse yakıştırmalı. Kendini zamanla yarıştırmalı, Hamarat olmalı kadın dediğin. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadınlar günü
Kadınlar günü diye demeç vereceksiniz, Pasta, börek, çay yapıp, yiyip içeceksiniz. Bugün sizin gününüz, hükmedin erkeklere, Nazınızın dozunu iyi seçeceksiniz. El üstünde tutulup, çiçek göreceksiniz, Bir günlük saltanatı zevkle süreceksiniz. 8 Mart sizin olsun, gerisi bizim olsun, Erkeklerin kahrını yine çekeceksiniz. 8 Mart 2006 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadir Mevlâm
Özenerek yaratmışsın evreni, Bir ustasın, marifetin var senin. Besmeleyle döndürürsün devranı, Akla sığmaz çok hikmetin var senin. Esirgeyip bağışlarsın kulunu, Gösterirsin sır çözmenin yolunu. Çamurdan yarattın insanoğlunu, Karar senin, zarar senin, kâr senin. Nebilere kendini göstermişsin, İman eden gönüllere girmişsin. Kullarına her meyveyi vermişsin, Kadir Mevlâm, bol nimetin var senin. Vahiylerle müjdeler duyurmuşsun, Dört kitabın dördünde buyurmuşsun. Kıldan bile ince köPage Rankingü kurmuşsun, Kevser senin, huri senin, kor senin. Efil efil estirirsin yelleri, Dikeninde açtırırsın gülleri, Rahmetinle ıslatırsın yerleri, Rüzgâr senin, yağmur senin, kar senin. Zeki Çalar der ki: Ezelden beri, Sana açık inananın elleri. Kadir Mevlâm, duy yakaran dilleri! Huzurunda hesap vermek zor senin. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalender
Şiirle başladı, şarkıyla bitti, Felekten bir gece çaldın kalender. Dostlar birer birer evine gitti, Sazınla başbaşa kaldın kalender. Taze ümitlerin, düşlerin vardı, Ne hâle getirdi yılların ardı. Hasret çeke çeke saçlar ağardı, Çileden payını aldın kalender. Kimin için kurdun o hayalleri? Kimin için yazdın o şiirleri? Düşünüp durursun akşamdan beri, Yine düşünceye daldın kalender. Mevlâm sevsin diye yazmış yazını, Çekmeye mecbursun yârin nazını. Söyledin türkünü, çaldın sazını, Namını her yere saldın kalender. 26 Eylül 2005 Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalmasın
Güzel yüzünü göreyim, Gözlerim fersiz kalmasın. Seni her an düşüneyim, Aklım fikirsiz kalmasın. Ateş ol gönül evimde, Yanarım ben alevinde. Hep sen bulun hayalimde, Yüreğim sessiz kalmasın. Bu muhabbet bin katlıdır, Acısı baldan tatlıdır. Seven, sevilen haklıdır, Dünya sevgisiz kalmasın. Güzel adını anayım, Aşkın ile avunayım. Mısra mısra anlatayım, Sözüm yetersiz kalmasın. Zeki Çalar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|