![]() |
|
|
#191 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Deniz Feneri
Ansızın kimsem’e haber veremeden işime, gücüme rapor edemeden uykumun ortasında biçare kaçırılıp götürülsem gözlerim bağlı bilmediğim, kokusunu önceden duymadığım ıslaklığına dokunmadığım rüzgarını daha önce içime çekmediğim denizleri dalgalı bir adadaki o görkemli “deniz feneri”ne kapısı kapkalın çelikten ortasında bir pencere tavanı çok yüksek “hapishane usulü”... bir yatak, bir masa, bir lamba ve bir bilgisayar... 3 öğün kapı altından kimin bırakmadığını bilmediğim yemekler fonda istemim dışı çalan müzikler... bir “saatim” bile olmadan sürekli yazmak zorunda bırakılsam ve başka hiçbir şey yapmasam... belki arasıra bir-iki eposta yeter varlığımı bildirmeye -sadece yazılarımdan bilsinler beni- diye o kadar... keşke... keşke... |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Denizin Dinginliğinden Yana
Yahu ne alıp veremediğin var senin şu deniz ile? ! Bırak işte ister dümdüz dursun ister dalgalansın, çalkalansın güneş ışınlarıyla sevişsin içinden geldiği gibi kıpraşsın, debelensin sana en güzel manzaraları sunsun. İlle serinlemek istiyorsan git evine kapan banyona defalarca duş yap buz gibi ıslan dur; ne alıp veremediğin var şu denizin yüzeyiyle? ! yarıp durmasana sularını bozma ikidebir yüzeyinin dinginliğini! -denize girip rahatladığına- inandım tamam! bunu da yapabiliyorsun vaktin, naktin, yani herşeyin var ki bunu da yapabiliyorsun, tamam inandım! hadi kurulan artık bırak denizi, kendi bildiği gibi dalgalansın seninse yapacak bir ton işin vardır eminim geri plana bıraktığın. Hadi! kalk, yürü yola devam! .. derdim sadece denizin dinginliğinden yana... |
|
|
|
|
|
#193 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Denyo
Ne güzel yakışır şu laf bizim Kafeci Süleyman'ın ağzına! .. Ayrıca o söylemese de severim ben Denyo'yu... söylenişi güzel bu kelimenin çağrıştırdığı şeyse ondan da güzel! Doğuştan bir harikadır Denyo... Bazen birileriyle geçilen dalga tarzsızlıkla suçlama bir aşağılama ya da herneyse bilmem ama harikadır söylenişi Denyo'nun! söyle de gör kendi kendine... ve şu da kesin ki ne güzel yakışır şu laf bizim Kafeci Süleyman'ın ağzına... |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Derdimiz
Derdimiz sadece basit bir elde edememişlik değil bir egoistlik veya bir çocuğun şımarıklığı değil insanlığın derdidir! 'erenler'in göz yaşıdır! Peygamberlerin ayaklar altında çiğnenmiş insanlık onurlarıdır! derdimiz açıkça 'doğru'nun 'yanlış' karşısındaki 'ışık'ın 'karanlık' karşısındaki feryadıdır! ve bu dert bazıları -dışında- gibi görünse de aslında herkesindir faturası insanlığındır! bazılarının yüzü umarsızca gülse de ağlayanımız olmasa da gün gelecek dizler dövülecektir! Derdimiz 'Kıyamet' derdimiz bir çocuğun çığlığı bir annenin gözyaşları evinden kovulan gencin çaresizliği... Derdimiz öyle böyle değil büyüktür! |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dergilerde Şiirler
Aslında beni de düşündürmedi değil dostum sözleriyle... Şiirleri 'yazılı basın'la tanıştırma, kağıt kokusu, otobüsler, metro koltukları deniz kenarı ve tuzlu sularla birlikte varetme çabası ona göre kaçınılmazmış. Mutlaka elle tutulur olması gerekirmiş. Çok sağlam, ülkenin tarihinde söz sahibi 'şiir dergileri' varmış. haklıdır, hepsi vardır deniz kokusunun sayfalara çarpması, dalgalardan sayfaların tuzlanması, otobüsün dar alanlarında derginin bayanlara, erkeklere sürtmesi güzel tatlar da aklımı kurcalar durur sorular: o dergilere kimler ulaşabiliyor? kimler barajı geçebiliyor? barajı kimler oluşturuyor, kimler süzüyor? ne kadar zamanda bir yeni sular kabul görüyor? oraya ulaşmışlar 'usta' mı oluyor? sorular kurcalarken aklımı yoruluyorum her seferinde bilinmezlik karşısında ve orta yerde kimsesiz buluyorum kendimi okuyanım yok, paylaşanım yok kime gidip ağlarım, bilinmez. neye avunurum, niye yazarım, bilinmez... Beni düşündürmedi değil dostum sözleriyle, ama 'Antoloji' ile bağrıma basmışım 'binleri'. bağırlarına basmışlar beni şüphe etmeden sıcacık sevgilerini göndermişler denizaşırı; iflah olmam ki artık! ? varsın deniz kokusu, tuzlar otobüsün kalabalığı, ter kokuları rüzgarın hüznü, sevinci, yatak odası abajurları, sahil kumları şiirlerimden uzak dursunlar! ben böyle mutluyum. |
|
|
|
|
|
#196 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Devam Et
Bir çaycıyla dertleştim akşamüstü vakti... Ezilmiş, bükülmüş, hizmet etmiş hep ama yılmamış. Hala hırslı hala zıpkın gibi! Hala lafları dimdik yukarılara doğru! Ne farkımız var bizim ondan? Üç-beş daha fazla mal alabilen daha şık giyinen mutlu rolü yapan köleler değil miyiz? ! . O çay getirir-götürür yorulur bizse yukarılara hizmet için yalan söylemekten… Peki biz kimle dertleşelim? Etrafımızı sarmış yine bizim gibi binlerce yalancıyla mı? ! .. Geç bunları dert etme ve yalanlarına devam et! |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dışkıya Sitem
Hayır hayır! Yeter artık! Azıcık olsun insafa gel! Tam 1.5 gündür içimde yıldırım hızıyla büyüyen, dışa yansıtamayıp içime atmalardan karnımı şişiren, adını bir türlü bulamadığım bu rahatlama isteğimi nasıl birgün daha içime hapsederim? ! hayır hayır yeter artık! insafa gel! biraz rahat bırak sen de kendini bana da imkan ver. bak hala sessiz ve derinden ruhumun içime sığmayan sesini hiç önemsemeden içten içe büyüyorsun! ? bu artık aşkı-sevgiyi de aştı zalimlik seninki! .. hatta bu olayla ilgili burnuma pis kokular gelmeye başladı. hayır hayır artık daha fazla seni içimde büyütemeyeceğim! bir an önce tuvalete gitmem lazım! |
|
|
|
|
|
#198 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dikeylerdeyim
Dikey geliştim ben yataylarda çoğalamadım. bilmem öyle yüzey-yüzey yayılmayı. onun-bunun klişece yaptığını... bilmem iplemem! hep dikine gittim dibine-dibine dünyanın, dibine-dibine hayatımın... bokunu çıkarttım sevginin, nefretin. bokunu çıkarttım seksin, iletişimlerin. dikey geliştim ben ya çok aşağılarda, cehennemin alevleri arasında mağmaya en yakın, ya da ulaşılamaz yıldız sistemlerinde gezindim. ya meleklerle elleştim ya zebanilerle seviştim ******* boyu, ortası yok! .. dikey geliştim ben. bu yüzden birgün denk gelir de sorarsan; yataydaki olaylar hakkında tek bir öğüt bile veremem... kavramları özetleyemem sadece kendimi bilirim dibine kadar. kendi kuyumda yıkarım yüzümü suyu leş gibi çamur da olsa! kendi kazdığım kuyuda sevişir cesedim zebanilerle. yataylarda rastlayamazsın bana, bakışlarımız kesişmez zaten... belki aşk sarhoşuysam kırk yılda bir az bir ihtimal o da... gerisi dimdik, dikine herzaman! yok öyle yataylarda enine... ya sonuna kadar çamurlar içinde ya da kör edici aydınlıkta... |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dinle...
Şşşşt... sessiz ol... sadece sessiz ol... dinle... birkaç dakika için şimdiye kadar okuduğun herşeyi kaldır at ve bildiğin bütün kavramları engellerini, özgürlüklerini... sakin ol telaşlanma ille bir yerlere, çeşitli bilgilere sığınmada olma sadece bırak... şşşşt... sessiz ol... dinle... duyabiliyor musun? sakın bana “neyi? ” deme... sessiz ol... dinle... henüz duyamıyorsan bir dahaki sefere tekrar soracağım... |
|
|
|
|
|
#200 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dinlene dinlene
Bazen aşka gelirim dinlene dinlene sevişir gibi oturur kalkar peş peşe şiirler yazarım. Her seferinde doyuma ulaştığımı zanneder rahatladığımı düşünürüm. Mutfağa giderim bir bardak çay daha koyarım koltuğuma dönerim iki televizyon bakarım derken yine bir yerlerim rahat edemez tıpkı posta posta sevişmek gibi bir şiir daha yazarım sonra yine bir rahatlama… ”İyi” derim ”Yine günümdeyim herhalde! ” Artık anlarım bu gece böyle gidecek 3-5 neyse… ve defalarca sevişirim böyle *******de yedi veya sekiz şiirle birlikte olur sonra kalkar giderim. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|