![]() |
![]() |
#191 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() güzellik sadakası
Sevgiyle güzellik sadaka olsa Kapı kapı dilenmezsem nâmerdim Sevgi Kaf dağının ardında kalsa Dağlar delip dolanmazsam nâmerdim Güzel düven olsa sevgi harmanı Sevgi yara olsa güzel dermanı Güzel adak olsa sevgi kurbanı Bıçaklarda bilenmezsem nâmerdim Sevgi sohbet olsa güzelde sözü Güzel bahar olsa sevgide yazı Sevgi yem tahtası güzelde tuzu Koyun gibi yalanmazsam nâmerdim güzellik kız olsa sevgi hayası Sevgi ahlak olsa güzel mayası Güzel hakim olsa sevgi davası Dar ağacına bağlanmazsam nâmerdim Borani güzeli sevgiyi övdü Güzel sevgi dedi bağrına dövdü Uzayda deseler güzelle sevgi Kement kement ulanmazsam nâmerdim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hacı olmazmı insan
Yolun insanlığın iline ise, Her vardıkça hacı olmaz mı insan? Benim kâbem insanlığın durağı, Her durdukça hacı olmaz mı insan? Boşuna çırpınma ahiri ölüm İnsan ayrılır mı hepsi bir dilim. Öksüzün, yetimin, yoksulun halin, Her sordukça hacı olmaz mı insan? İncinmesin insanların hatırın, Saygı sermayemdir, sevgi yatırım. Nefisle vicdana açık oturum, Her kurdukça hacı olmaz mı insan? Zikri, fikri çürük işe yaramaz, Yunus çok ya herkes Yunus olamaz. İnsan bir camidir içinde namaz, Her kıldıkça hacı olmaz mı insan? Borani, insandır, insanla işi, Şeytan içinizde bırakın düşü, Kendi nefsindeki şeytana taşı, Her vurdukça hacı olmaz mı insan? Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakime ne luzum adliye nedir
Hakime ne lüzum adliye nedir İnsanı toplayıp bir söz etseydim Eğer yaşar isem hedefim budur Hedefleri aynı bir göz etseydim Çakallar girmese aslan postuna Dertler tabur tabur gelsin üstüme Zemheride gül verirdim dostuma Ömrümün kışını bir yaz etseydim Tırnakta öceyi sazda perdeyi Haşır neşir etsem gündüz geceyi Kaloriferli evle isli peceyi Ozanın eline bir saz etseydim Boraniyim işte böyle sultanım Dert ile gam ile doldu dört yanım Küser mi ola can içinde cananım Gitmesem yanına bir naz etseydim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hanı nerde malı gelip gidenin
İsterse bu dünya hep olsun senin Hesabı bellisiz gelip gidenin Hani nerde malı bunca ademin Yorulma dünyayla yarışamazsın Toprağın altında yatarsın yetim Kefenin cebi yok gitmez servetin Ortalıkta kokar çürür cesedin Ola ki toprağa karışamazsın Dünya derin kuyu dibi görünmez Azıksız gezene kıymet verilmez Ecel nerde gelir sonu bilinmez Oğlunla kızınla görüşemezsin Çekilip oturma yuva kurmadan Sevgi gülü dağıt hemen durmadan Vicdan kurşunuyla nefsi vurmadan Sen kendi kendinle barışamazsın Boraniyim sevgi ile yatmazsan Kin ile kibri serden atmazsan Amel defterini iyi tutmazsan Vallahi cennetle buluşamazsın Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat bir tiyatro bataklık oyun
Deli çağlarımda hayata boyun Büktüm geldim büktüm gidiyorum ben Hayat bataklıkta tiyatro oyun Çöktüm geldim çöktüm gidiyorum ben Kader dallarıma zulüm aşladı Meyvelerim oluşmadan taşladı Bizim kervan kar tipiyle başladı Çektim geldim çektim gidiyorum ben Çile çeke çeke ömrüm faridi Umutlarım mum misali eridi Damla damla göz yaşlarım yürüdü Döktüm geldim döktüm gidiyorum ben Başıma uğursuz taşlar döküldü Damarımda kan kalmadı çekildi Hayat elbisesi her gün söküldü Diktim geldim dikdim gidiyorum ben Ay ile güneşe sorun ahımı Yıldızlar söylesin size vahımı Vefasız yıllara sevgi tohumu Ektim geldim ektim gidiyorum ben Aşık boraniyem kardeşim bacım Bitip tükenmedi gönlümde acım Hiç yemiş vermedi hayat ağacım Söktüm geldim söktüm gidiyorum ben Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hemi bayram hem yeni yıl
Gelme hastalık ölümle; seni sevek her halinle Bütçenin dibini deldik; hiç gelme zamla zulümle Sevgi getir saygı getir barıştır bizi alemle He mi bayram hem yeni yıl insanlığa kutlu olsun Küslük dargınlıklar bitsin gönüllere sevgi dolsun Gökteki uçan kuşlara dostlukta yenen aşlara Gönüllere sevgi dolsun dönmesin kara taşlara Ölmesin kadın çocuklar son verilsin savaşlara He mi bayram hem yeni yıl insanlığa kutlu olsun Küslük dargınlıklar bitsin gönüllere sevgi dolsun Tarlalara bozkırlara bulutlardan yağmur getir Fırıncının teknesine ekmek olsun hamur getir Geleceksen sevgiyle gel küslük dargınlığı bitir He mi bayram hem yeni yıl insanlığa kutlu olsun Küslük dargınlıklar bitsin gönüllere sevgi dolsun Borani'yem ilim getir fakültenin kürsüsüne Öğrencinin karnesine öğretmenin gür sesine Ozanlara ilham getir mızrabına türküsüne He mi bayram hem yeni yıl insanlara kutlu olsun Küslük dargınlıklar bitsin gönüllere sevgi dolsun Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her şey insanda borani
Hakkı arıyorsan sen sende ara Sen kendine varmalısın borani Cevabı vermeden girme mezara Sen kendini sormalısın borani Hakikat kapısın açmak istersen Kevser şarabından içmek istersen Sıratı burada geçmek istersen Sen kendini yormalısın borani İnsan insan gibi tavır takına Dünyanın şerrinden kendin sakına Sen hedef olmadan elin okuna Sen kendini vurmalısın borani Yazık oldu iyi insan denile İnsan insan gibi ölüp gömüle Saatin durmadan pili yenile Sen kendini kurmalısın borani Borani şer işi cahile Burak Gönül tarlasında gevriyor orak Sende başlar sende biter son durak Sen kendinde durmalısın borani Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç sorma halimi
Son noktayı koyup giderken aşka İçimde bir burhan vardı ki sorma Zalim eşkıyayı gönderdim köşke Kazmayı temele vurdu ki sorma Gözlerin kömürdü saçların başak İstesen kapında olurdum uşak Bir çaresi yok mu nasıl kavuşak Ayrılık sineme sardı ki sorma Türkmen poşusuyla allı yemeni Birden ayrılığa kırdın dümeni Çok bekledim seviyorum demeni Senin dilin öyle durdu ki sorma Başladığı yerde bitti umutlar Dökmedi yağmuru yere bulutlar Gurbet acıları yüzlere katlar Beni öyle efkâr sardı ki sorma Aşık Borani’yem kaldım uykuda Aşkımız kapandı kilitli oda Sevip koklamadan dedim elveda Güle güle demek zordu ki sorma Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoca ile toprak koymam araya
Hoca ile toprak koymam arıya, Talkını almadan gitmem dünyadan. Öteki dünyada gelen soruya, Cevabı bulmadan gitmem dünyadan. Sırat köprüsünden dünyada geçip, Kevser şarabını dünyada içip, Ölmeden evveli ahrete göçüp, Cennete girmeden gitmem dünyadan. Basireti ama görmeyen kördür. Yetmiş iki millet manada birdir. Adem Seyfullah’ tır vecdinde nurdur. O nuru görmeden gitmem dünyadan. Borani insana biçilmez paha, En-el Hak ol karış sırrı Allah’a, Kendi ruhun için oku Fatiha, Selayı vermeden gitmem dünyadan. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş geldiniz erenler
Elesti bezminden ikrar verenler Gönülden merhaba sefa geldiniz Kalp gözüyle gerçekleri görenler Gönülden merhaba sefa geldiniz Aynı soydan geldik insan hepimiz Sevgidir saygıdır bizim yapımız Cümle sevenlere açık kapımız Gönülden merhaba sefa geldiniz Hu erenler deyip içeri girin Hoş görü sevginin güllerin derin Darı mansur olup divana durun Gönülden merhaba sefa geldiniz Elif Allah deyip aşka gelmeye Kalp evinin aynasını silmeye Aşkın dergahına postu sermeye Gönülden merhaba sefa geldiniz Herkes niyazını alsın eline Hu u diyelim gerçeklerin demine Hakkın divanında kırklar cemine Gönülden merhaba sefa geldiniz Boraniyem hoş geldiniz yaranlar Bülbül gibi güle zarı kılanlar Selam size üm mül kitap olanlar Gönülden merhaba sefa geldini Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|