![]() |
![]() |
#191 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vertigo
Beyaza çalardı gözlerim Akrep kıskacını kapattığında, Vursun aklımı işte apaçık Sorular, cevaplar ve işte perde Kalbimi rehneden yarasaların Sessizliğine ram kulaklarım Gelmeli üstüme evet gelmeli Gecenin en hırçın süvarileri Uçurmalı uçurumsuz düşlerimi Durgun, yorgun ve ıslak Bir yalazla yakmalı gece Köhneyip küfe duran Nasırsız ellerimi Hani ki yeryüzüne Pusatsız bir savaşa gelmişcesine Dalıyorum dalgın dalgıçlar gibi Zamanın karanlık sularına Dönüyor dönüyor Gelip sırtıma çıkıyor gelincik kırmızılar Ol dedin oldum daha ne Öl desen ölürüm bana ne Verip sinemi telli pullu rüzgara Ruhumu ezdirip temaşalara Gel desen gelirim hanene Bıraksın yakamı artık varoluş Dünya bu zaten toptan kayboluş Eritsem gölgemi Akrep kıskaçlarında Yelkovan en kadim düşmanım olur Kadranda dönüyor bütün hikaye Şiir orda aşk orda Orda bütün mesele Kaybolan zamanlar bütün hazzıyla Geçse de ırzına kelimelerin Yeryüzü bir mesken hüznüme benim Geçmezsem tükürsün yüzüme benim Ekim 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yâd'a Düşen Od'a Düşer
Çıkarırken akşam kalbinin kuytularından Siren sesleriyle boğulmuş gizli elmasını Neye nerden bindirilmiş bilinmez Maviden mora yeşilden siyaha giden Bu bitmez yolculuğun yolcusu İçinde kuşlar açan bir bahar Dışına sarı cinayetler biriktiren güze Nasıl döner kim döndürür bilinmez Elbet toparlanır vadilerde periler Mutlak korunur gözleri ışıltılardan Yalnız ay sonrasına sanrılar ekmeye Karar verir ecinniler ilkakşamlarda Yüzüne tüllenen bir iklimi çeken yeğnilik Ağırlaşır üstüne beyaz çökerken Derisi göle çalınmış yoğurtlardan ak Kokusu bir kente tazelik veren Pürendam pürtelaş pürneşe bir zâr Yekinir üstüne aybasmalarının Kızıl bir yağmura terkedilirmi İçi tıka basa mısra dolu bu heybe Akıla gelir acaba ruha gelirmi Yakından uzağa göçen iskelet Lekesiz bir vuslata tanım bu hece Eklemsiz bir gize konuk bu gece Yâd'a düşen od'a düşer Gün kararır o da düşer 10 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Yasımı Yasladığım
Notalar Koyu bulutların yağmur aralıklarından Dünyaya eskimez bir kederi sızdıran İncecik sızıları kabartıp Leş kokuşmuşluğu kadar eskiten Notalar Alır mıydı hissizliğini Duvar yazılarının Geceye gerekçe diye sunulan Her bir ürperti Dinlenemez bir sessizliği Kulaklarda patlatan çığlık mıydı Acılı kadınlar korosu Yalnız anneler matinesinde Dalgın dingin şarkılarını sarkıtıyorken Hüznün koynuna Coşkulu devler geçiyorken Bîçare gönlünden karaltıların Kadınlar Elleri yakamozlarda Ağıtları tepelere tırmandıran âhlarıyla Çocukları ve yârlarıyla *******i ve adetten kesilmeleriyle Bu kadar mı yakışılır dünyaya Bu kadar mı derin anlaşılır Zamanın gözlerindeki ışıltı Ey şarkılara kölelik bağışlayan dizge Sarıp sarmala âhını çaputlara Giz’le karılmış çamurdan mâmul Her putu yedirdi aşk bize Olan olsun Biten gider denilemez Denilmemeli Önümüzde dupduru Şarkılar buğulatan annemiz Selamı alınmamış her tanıdığın İçindeki burkuntuya dönmez mi sonra Değilmi ki arızasıdır aşk Çocuk kalplerinin Onursuz bakışlara terk edilemez Değilmi ki şarkılar yol alır Herkesin damar coğrafyasında Gelsin yiyelim o vakit Kara pancurların ardında Lanetli bir mutfakta pişen Aşk putunu Helvadan… Dağılır böylece belki Kim bilir Yasımı yasladığım kayayı Kahrıyla parçalayan efkâr… 15 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Yeraltı-Göküstü
Bende, seni pişman etmeyecek Herhangi bir şey yok Sen güneşlerle taranıyor Ruhunu kızgın ateşlerde Arıtıyorsun Ben gecenin maviliğini Üstüme zırh edip Savaşlara girme sevdasındayım Ay'dan sürmeler çek gözlerine Katıksız baharlar sun derinlere Yeryüzü Gökyüzü Yeraltı Göküstü Gibi temcidler peşindeyim ben Bende, seni pişman etmeyecek Hiçbir şey yok... Temmuz 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() YirmiüçNisan
Yürüyün çocuklar Çizgilere basmadan Dosyalar, rozetler ve protokol yok Sizin içinizde Yürüyün Dağınık adımlarla Yürüyün Ölümdür yürünülmeyen... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Yollar Boyu Yalnızlık
Issız anlamlar çıkarıyorum Sokakların çığlık çığlığa bilmecesinden Traktörler, otomobiller ve cinnet Gibi anlamlar. Yaşadıkça yalnızlaşan ciğerlerim Evet nikotine çok alıştılar. Bellidir o zaman Sebeb-i ölümleri, Kanatları tomurcuklanmış kuşların Elleri zamana karışmış kaplumbağanın Kıpkızıl kana bulanmış gelinciklerin Ve Göğsünde bulutlardan yaralar olan Kartalların Dünya İşte o eski İşte o kadim Alışkanlığımız. Uğruna dişlerine sunulduğumuz Leşseverler meskeni Artık okadar sevimli değil Yollar boyu yalnızlara Sokaklar kadar sağır Bir geçit resmi Ölümün kıyısında Temmuz 2002 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Yusuf ya da İbrahim
Hayatım, ellerinde ilmek ilmek oyaydı. Bir seninki safi renk gerisi hep boyaydı. Vasıtasız kalbime girenler hep yayaydı. Alıp Rabb'im şu ömrüm seninkine koyaydı. Sendin elim amanım hırsız beni soyaydı. Nasıl bulup anlatsam duyan yalan sayaydı. Zalimlere dur demek senin ile kolaydı Tek duraydı yüreğim seninkisi olaydı. HAYATIM ELLERİNDE İLMEK İLMEK OYAYDI. BİR SENİNKİ SAFİ RENK GERİSİ HEP BOYAYDI. 14 Nisan 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Zamandan Işığa Geçiş Tüneli
Zamandan ışığa geçiş tüneli Yıldızdan yapılma Uzun Ve fakat Aydınlık dehliz Sereserpe hicranla Başıboş hüzünle Eyersiz atlarla Soyunuk geçilecek Tünel Cinleri yok kuytularında İnleri yok Bakıp görmeyenlerin Soyut değil düş değil Yarış değil Savaş bu Erkeksi gibi biraz Lakin hayli kadın da Bir çok çocuğa aynı anda gebe Rahmini şişlemekten Kanı çekilir kenara |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Zamansız Bir İdam
zamansız bir idam şimdi gözlerim kalbimin delişmen vuruşlarında haddini bilmeyen bir kuş gibi serçeyken özenen ankalığa uçar vurur dağlara düşer durur karanlığa düz bir hattır senin gözlerin benim içime hiç bakmadı ki kalpsiz bir gülüşle soframa gelen manalar ruhumu hiç yakmadı ki endamsız çiçekler gibi kalbime ateşten okunu hiç sokmadıki |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Zamansız Ölümlere Gerekçe
Zamansız oluyor bazı ölümler Hepsi tamda zamanında olsa bile Aslında Olumsuz ölüyor bazı zamanlar Gerekçe bulamıyorum Yaşadıklarıma... Mayıs 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|