![]() |
![]() |
#20221 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne zaman baksam çevreme elli yıl sonra
Hep aynı gördüklerim; bir keşmekeş, bir bozuk düzen Bir lokma ekmek uğruna tükenmesi insanların Yaşamak ve ölmek için hep aynı neden Sefil doymazlık: ete, kana, paraya Öylesi bir açlık ki eksilmeyen, bitmeyen İnsan, ezebildiğince mutlu insan, oğul Nereye gidersen git hep o tuzak, o dümen Küçük hesaplarla kabaran büyük hesaplar Ve değişmez çığlığı insanoğlunun: Ben, ben, ben!" Sen yok musun? Onlar yok mu? Biz yok muyuz? Nereye bu gidiş? D
![]() |
#20222 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Süzülüp mavi göklerden yere dogru
Omuzuma bir beyaz güvercin kondu Aldim elime, usul usul okşadim Sevdim, gençligimi yeniden yaşadim Bembeyazdi tüyleri, öyle parlakti Açsam ellerimi birden uçacakti Egildim kulagina; dur, gitme dedim Hareli gözlerinden öpmek istedim Duydum; avuçlarimda sicakligini Duydum; benden yillarca uzakligini Çirpinan kalbini dinledim bir süre Ve uçmak istedim onunla göklere Ak güvercinin iri gözleri vardi Güzelliginden fişkiran bir pinardi Soguk
![]() |
#20223 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar vardır, bir de çaresizlikler
Ne zaman başladıysa benim öyküm Yürüdük, kimbilir kaç yıl beraber Bir yanımda aşk, bir yanımda ölüm Durup durup kirlendim yaşadıkça Aşktı beni yıkayan, Arıtan su Dünyamı saran bir uçtan bir uca Hep o bir gün sevememek korkusu Ben kalbimi o taşlarda biledim Bütün pisliklerini yeryüzünün Kazıdım hançerimle yeniledim Son dakikasında bile ömrümün Ben Tanrıdan başka bir şey istemem Her sevgiye açık olsun pencerem
![]() |
#20224 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz benzer, deniz benzer
Şu gönlüme deniz benzer Karadeniz'im, yüzüne Hüzünlü bir beniz benzer Her şey uyurken uyanan Her ayrılığa dayanan Çocukluk aşkıma yanan, Üstündeki yıldız benzer Sılasın sen hayâlime Işıksın sevdâ yoluma Benim şu mahzûn hâlime Durgun hâlin yalnız benzer Bir korku; düşten çıkaran Bir öfke; taştan çıkaran Bir sevinç; baştan çıkaran Sana nazlı bir kız benzer Deniz benzer, deniz benzer Karadeniz aşka benzer Benim şu deli gönlüme Bu deniz bir başka
![]() |
#20225 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben orada öldüm en çok orada bilmezsin
Orada zaman buruşmuş bir eski resimdi Orada sen yoktun, gözlerin belli belirsiz Koptum oradan, bir kırık heykelim şimdi Bir kolum derin denizlerde tek başına Ayaklarım çöllerde kum tepelerinde gömülü Alıp götürür saçlarımı bir soğuk rüzgar Ben orada öldüm, en çok orada bir başka türlü Hiç bende değilsin, burada yoksun ki Orada var mısın, ya da ben yok muyum Tek değiliz seninle, bütün olmadık hiç Şimdi nerdeyiz nasılız bilmiyorum Orada akşa
![]() |
#20226 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özledim sesini ne olur konuş
Bir gül açtır zamanların ötesinden Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel Gök mavisinden, deniz mavisinden Bana bir şarkı söyle İçimde bir şey kımıldıyor Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum Bir baksana ne haldeyim deli divane Yaralıyım, çaresizim umutsuzum Bana bir şarkı söyle Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt Dökül karanlığıma ışıklar gibi Al beni, en uzaklara götür Sesin aksın içimde bir pınar gibi Bana bir şarkı söyle Bütün renkleri kat
![]() |
#20227 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seninle yaşanacak bir aşkin öyküsünü
Bir giz gibi derinden dün yaşatti gözlerin Sundugu sevinçlerle o eşsiz bahar günü Yemyeşil bir adakti, bir muratti gözlerin. Acilar uzaklarda, mutluluklarsa yakin Bir kaç saat içinde kaç yildi yaşattigin Gözlerime sevgiyle bakarken, bana aşkin Ölümsüz oldugunu hatirlatti gözlerin. Içimde tek sen vardin, düşüncemde yalniz sen Birbirimizden uzak yaşadigimiz o en güzel yillarimizi elemle düşünürken Hem agladi sessizce, hem aglatti gözleri
![]() |
#20228 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşktı o! Değiştiren tüm *******imi
Aşktı o! Beni durup durup yenileyen Oydu, duygulu yapan hoyrat ellerimi Oydu, doludizgin gidişime dur diyen Bir bıçağın keskin yüzünde kan lekesiydim Aşktı yine beni yıkayan, arıtan su Böyle ak pak olacağımı bilir miydim? İçimde açmasaydı o sevmek duygusu Ben bir tutsağım şimdi sevgiye, gönüllü Çözmeyin ellerimi, zincirlerim kalsın Görsün prangalarım o doğacak günü Ve bu dünyaya aşk dolu şiirlerim kalsın Seninle her yerde güzel, her zaman yeni
![]() |
#20229 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzülme bir tanem kanı bozuk günlere geldin diye
Mâdem iz bırakıyor ayağın karda Mâdem güller gül kokuyorlar hâlâ Ne diye küsersin, Bilmem, ne diye aşka? Yazısın, yazgısın, sözlüsüsün ustanın Bozukmuş, Ve hattâ bozulacakmış daha da dünyâ Olsun... Gözün de ağlamayı unutmadı yâ! O küçük, o kara, Sabah pencerene konan küçük kuş var yâ Fısıldamadı mı sana haberi: Mahşerî bir ordu indi de dağdan, Çizmeleri kanlı İblis'in askerleri Terk etti hâneleri
![]() |
#20230 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne kadar dönüp dolaşsam, yine de
Hep o çıkmaz sokaktayım çaresiz Bir umut kırıntısı gözlerimde Yürüyorum durmadan, dalgın, sessiz Sokak o sokak, bense ben değilim Sanki bin yıllar geçmiş aradan Boşlukta bir şeyler arıyor elim Belki de mahşere dek bulunmayan Yitirdiğim neydi, aradığım ne Çöken ne yüreğime kurşun gibi Tanrım! ben mi değiştim söylesene Yoksa bende zamanlar mı eskidi Bir yerlere varmadan, nasıl böyle Hiç durmadan akıp gidiyor günler
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|