![]() |
![]() |
#2021 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() içimde sana dair ne varsa koparıyorsun bir bir
bense.içimdeki yerini büyütüp büyütüp... kalbimde koyacak bir yer bulamazken kırıyorsun her defasında hiç düşünmeden : bir kelimene dünyayı değişen . sabrı agzında tesbih egleyen., siliyor içinden gün geçtikçe seni bitiyor...yok oluyor sanki sana olan o asla bitmez dedigim büyük aşkım belkide yıllardır içimde sustukça susan .herşeye evet diyen yüregim yoruldu ... kaldıramıyor artık inanmıyor artık ''seni seviyorum''dedigine hiçir şeyine anlam veremiyorum artık. herdefasında bitsin diyorum yanımda olman unutturamıyor seni:bana bitiriyorum...o durgun bakışın bir kor gibi düşüyor yüregime yakıyor yakıyor.. dayanamıyorum olmuyor.seni seviyorum beni asla anlamaya çalışmadın beni asla benim seni sevdigim gibi sevmeye çalışmadın eger bir deneseydin : benim sana hissettiklerimin sevgi olmadığını ögrenecektin.. ama denemedin... denemedin...
![]() |
#2022 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir deva bulmadım
Hayırsız yarda Onu hiç unutmadım Karanlık yalnızlıkta Bir umut dilenmedim Başka bir yar sevmedim Onsuzlukta Umutları hiç tüketmedim Umutsuzlukta Başka yüzleri sevmedim Vefasız yardan başka O dudakları unutmadım Hayal dolu *******de Sızlayan bir kalp buldum Yitik şehirlerde İsimsiz bir genç buldum Yitik şehirlerde İsimsiz bir mezar buldum Vefasız yarin kalbinde...
![]() |
#2023 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “Bir devrim şarkısı gözlerin
Öylesi arzulu öylesi ben. Bir devrim şarkısı duruşun Öylesi aşk öylesi sen...” Ne aşklar yaşandı yürüyüş kollarında Ne sevdalar düştü geceyi yaran kör kurşunlarla. Çakarken nefesini zindan duvarlarına Sarardım bakışını tütün misali. Bir hırsız gün ışığı Dalarken içeri sessiz Uzantılarıyla alevler sevda parıltıları... Bilesin ki bir patik örüşü görüşmelerimiz Bir tespih çekişi voltalarıma eşlik etti hep. Uyurmuşum hep günü bilmeden de Uyandığımda gece koylarımı yakalardım Delikanlı düşlerimi kundaklara sararken. Benliğim, filistin askılarıyla kaynaşırken Sana olan özlemim dökülürdü gözlerimden . Bir hıçkırık , bir titreyişe başkalaşırken Zaman akar, devran döner, sense hep yürekte... Bir bahar virgülü olur rüzgarın da Bir öfke salınır Hilkat *******in izsularına Ve ardından yıkanır sevdam Seni tenime dolayan figanlarımda... Işın ERGÜNEY Not: En güzel 100 metreyi koşana; “ Bir devrim şarkısıysa o bakış Ernesto’ya bir selamdır müebbetim.”
![]() |
#2024 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Binlerce, binlerce çocuk
koşarak dokumuş benim kumaşımı hançeremde bu şehrin o geçimsiz mushafı vardım dayandım parmaklığına o büyük hesapların. Hazırım ey kalaycı çırakları ve güğümcüler ey rakı sürülmüş yaralarım. Ey rakı sürülmüş yaralarım gövdeleşin kırçıl acılarım benim gök de bir takınsın boynuna benim kağşayan umutlarım gövdeleşin kırçıl acılarım benim gök de bir mendil takınsın boynuna benim kağşayan umutlarım gövdeleşin çünkü ben oraya gidiyorum: boğulmaya. Nasıl birer suç çağrışımıyız dünyada adamlar, kadınlar şehre indirdikleri bakraçları ne kadar uydurma ne kolay öpüşüyorlar yıllar süren intiharla. Oysa insan zemheriyi ve kadının doğurma vaktini bilir her gün kalkıp öpüşülebilir sabahın üniformasıyla yeni şeyler, yeni şeyler yaratmak için tabi. İşte potin bağlıyor çocuk bütün uykularında sürülmüş kurşunlar tütün gibi bakıyor insanlara ve ben sahici kılmak için öpüşlerimi oraya gidiyorum: boğulmaya Ben ki gövdemi bütünüyle ne yapmalıyım tahta bir bavul gibi duruyorum insanın kıyısında makina çok acemi buluyor beni sanırım seyrek bir ölü vurdular alnıma, ekşi 1300 tarihli şehbenderlere dair talimata ve anamın kanserine alıştım ve de bir simsar gibi asfalta ve otobüslere bir vitrin gibi bir bıçak, bir setre. Tutuşan bir bıçak. İçerimde tozuyan bağırtılar vardır. Ondan işte gidiyorum oraya: boğulmaya. Oraya gidiyorum boğulmaya BOĞULMAYA bir partizanın armonikasında. Artık mazgallardan fırlamak büyük kamalar saplamak böğrüne coşarlığın büyük bir çatırdının ayaklarını ovmak armonikamla. Ey çatlayan tohumun hengamesi! İnsan, gülümsemeyi ve ürün kaldırmasını bilir çünkü derbeder bir okul çantasından serin ve sevişli bir ırmağa girilir ve benim o boğulduğum armonika halklarla seğirtir ; coşar o, korkunç bir yekinmedir buralarda Hanoy'da bir uçaksavar.
![]() |
#2025 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizlik diyarında
Çare aramaya benziyor bu, Umutsuzluk denizinde Umut aramaya… Ellerimi semaya kaldırıp Yalvarıyorum tanrıya Seni bana bağışlasın diye Yıllarca bıkmadan, yılmadan… Çöllerde kaybolup Su aramaya benziyor bu Kaybolan bir çocuğun Yolunu bulmaya çalışmasına… İstiyorum seni tanrıdan Ne olursun, onu bana bağışla diye Bir daha, bir daha, bir daha Yalvarıyorum onu geri gönder diye… Sevda denizinde; Aşkı aramaya benziyor bu, Gerçek aşkı bulmaya, yaşamaya, Bir anda kaybedip yok olmaya… Bir dileğim var tanrıdan, Ölümle ayrılan biz ikimiz, Ölümle bir araya gelmeliyiz senle, Benimde canımı alsın kavuşalım mahşerde…
![]() |
#2026 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllar acımasız dostum.
Umutlar, Zamanın harmanında belki. Ama zaman inan, Kendi mezarlığında. Rüzgar; Yürek çatarken anılarımızla, En namuslu isyanlarımızın anıları Hala Karşıyaka sokaklarında. Gün, Bir başka gün Her şey gibi biz de değiştik bu ülkede. Acıları katık edip yürürken, Yüreğimize; Zaman zaman, Sulusepken gözyaşlarına bulandık. Pimi çekilmiş kardeşlik türküleriyle, Kalabalığın içinde, Yalnızlığa demir attığımız günlerde Kaldı özlemler. Yüreğimizde umutlar hala; Bir de her şeye rağmen, Sayfalarımızda O yaralı gülüşler...
![]() |
#2027 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllar acımasız dostum.
Umutlar, Zamanın harmanında belki. Ama zaman inan, Kendi mezarlığında. Rüzgar; Yürek çatarken anılarımızla, En namuslu isyanlarımızın anıları Hala Karşıyaka sokaklarında. Gün, Bir başka gün Her şey gibi biz de değiştik bu ülkede. Acıları katık edip yürürken, Yüreğimize; Zaman zaman, Sulusepken gözyaşlarına bulandık. Pimi çekilmiş kardeşlik türküleriyle, Kalabalığın içinde, Yalnızlığa demir attığımız günlerde Kaldı özlemler. Yüreğimizde umutlar hala; Bir de her şeye rağmen, Sayfalarımızda O yaralı gülüşler...
![]() |
#2028 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlığıma bir ziya
dil ucuyla bir dua dilencine nefesinden bir nefes ver sultanım… Kulunum sultanım, umudum kapın Hiçbir şey diye bir şey kaldı göçenlerden Hicabımdan affıma bahane arıyorum… Karanlığıma bir ziya dil ucuyla bir dua kapında bekleşen göze nazar et sultanım. Ömür değil bu bir sürgün Yarın umutlu, dün bu güne küskün Ceset arzulu, ruh üzgün… Karanlığıma bir ziya dil ucuyla bir dua gönlümün hazanını sen ısıt sultanım. Siz, cennette ufku süsleyen buğu, İnsan, çok şey olduğunu zanneden hiçlik Ömür, çamurlu bir oyun akşamının sonu… Karanlığıma bir ziya dil ucuyla bir dua dilencine ruhundan bir nefes ver sultanım. Senin yüreğine olsun bu dehlizlerden düşüşüm Sultanım ne olursun, senin yüreğine olsun bu sürgün Sultanım ne olursun, senin için olsun ölümüm… Karanlığıma bir ziya dil ucuyla bir dua dilencine ruhundan bir nefes ver sultanım.( S.A.V)
![]() |
#2029 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlamsız bir aşk değil,
Benim hayata duyduğum. Korku dolu bir yaşam değil, Benim hayatım. Mükemmel bir insan değil, Benim görünüşüm. Belki bir amacım yok, Ama bir hayatım var. Küçükte olsa, Kapalıda olsa, Bir dünyam var benim. İçinde ağladığım, İçinde güldüğüm, Bir dünyam var benim. Renksiz bir tablo değil, Benim gözlerim. Kötüde olsa Bir dünyam var benim.
![]() |
#2030 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerim uzandı pamuk ellerine,
Saçını okşadım, büyük özenle, Tam yanağını öpecektim ki,,, Gülerek dedi ki, "bi dur yaa!". Tutmayı başardım ellerini, Hem öpüp kokladım saçlarını, Şükür öpebildim yanaklarını, Tam gerdanını öpecektim ki,,, Gözleri kapalı dedi ki, "bi dur yaa". Bıkmadan öptüm yanaklarını, Elleri elimde yapışmış gibi, Tam sıra dudaklara gelince, Bir tanem kızarak dedi ki, "bi dur yaa! bi dur yaa!"
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|