![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sarılar(Sarı Civcivim'e)
Bir yeşil dulda gözlerin akşamlara Ateş açtı yüreğin engin sevdalara Şiir bakıp girdin bu dünyalara Sen can ile sevilirsin Sarı Civcivim Sel taşar, gönül koşar Derin yaraları bir o eşer Yüreğime sığmaz taşar Dünyalarca sevilir Sarı Civcivim Git bu kış mevsimlerinden akşamları Gözüm görmesin ağlayan insanları O benim yüreğimin yarı Ömürlerce sevilirsin Sarı Civcivim... Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sarılış
Dudakların, gözlerin, bakışların bir başka, Saçların, kaşların, gülüşün bir başka, Bir kara sevdayı konuşur gözlerimiz. İçercesine yutarcasına yaşamı, Bakışlarımızda yaşıyoruz bu kara sevdayı, Kalplerimizi buluyoruz birleşen ellerimizde. Sarılışlarımızda körpe vücutlar yanar, Yanar alev olur, yangın olur yanar, Ömür böyle geçsin isterim sarıldığımda, O sarılış içinde eriyen gözler var. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Saruhan
Düşse de bir fidan toprağa Vursa da hayata taşları başıma Ölüm net ve açık Ağlamaklıyım. Bilirsiniz, Kadere karşı döküyoruz gözyaşlarıyla mevsimleri. Düşlerde kalan bir aşkın yazarı gidiyor, Aşkını bırakıp yüreğe, nefesini verdi toprağa Büyüklüğünden şüphemiz yok aşkının Saruhan, Yokluğuna uyandığım sabahlara ağlasam da Gelmeyeceksin. Baharlarda solan çiçeğim, İçimde kansın, gözlerimde kanayan, İçimde cansın aşkına ağlayan. Son şarkımsın imkansız aşklarda, Derin acımsın Gamzeli yanaklarda, Yasanmışlığa kan gözlerle bakarım, Geldin, sevdin, gittin, Sen yaman adamsın Saruhan. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Satılan Düşler
Hiçliğin ortasındaysa bu ömür Çölün melodilerini çalan gitar Şarkılarını dinletecek bir sevda arar Haydut konuklar karanlığı birbirine katar Gözlerimizin kilitli kaldığı kapılar Sevgiye randevulu da olsa düşlerini satar Geceme yanaşan ölümün gölgesi Tutamaz ruhumu, fırlatıp atar Gözlerimin sesini duya bilir misin? Yıldızlı tavanlarında bu derin sevdanın, Yüreğime yüreğini koya bilir misin? İşte o zaman resmini çizerim, Tualsiz bu güzel hülyanın. Kışkırtıcı askerleri yarınların Yakasına gül takılmamış mevsimlerin Dikleşen yollarında yürüyoruz Gülücüğünü bekleyen bu şehirde. Yola koyulan yürek yangınları Kapıdan içeri giren ürkek nakışlar Bir tanesini bile unutmadı bu yürek Evden kaçanlar, bölük pörçük ızdıraplar Sevgi çağrısına evet diyen dudaklar Bir mutluluğa mühür vuracaklar… Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Savruk Sevdiğim
Adımlar götürür, bırakmaz, seni izler. Gözler bakar zamana, kaybolan güneşe, Tutamaz *******i, uykuları ve sabahı. Saatler ve sen, içimde eriyen buzdağları, Bilerek gidilir mi ölüme? Yakarışlarımız, haykırışlarımız, Titreyişlerimiz velhasıl etkilenişlerimiz, Saman alevleri ile tozlu yollarda, Bir türkü tutturmuşlar el ele. Sana ne tüketecek sabrım kaldı, Ne de edecek bir kahrım, Yokum ben tükendim sayende, Dost bildiğim dostum, Sende gün ile yan, kavrul. Yapraklarla savrul, Ey canım savruk sevdiğim. Dönülmezlerle kucaklaş, Zaman boyu ağlaş, Dinmesin gözlerinde yaş, Ömür boyu kuru sevdiğim. Canımın, ciğerimin uru sevdiğim. Gönüldeki sızıların sebebi sensin. Yazgıları alnıma çizdirensin. Kaderi kahpece kızdıransın. Güneşlerle yaşa, ömrümün varı sevdiğim… Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Selam güzeller güzeli
Selam güzeller güzeli, görmedim ya özledim de o günler geldi aklıma ne günlerdi bazen gözlerim yaşarır, bazen saçlarını arar ellerim, nerdesin güzel kader diyesim gelir aklında ne kaldı dünlerden sarmaşıklar sarardı geceyi, kader yalnızlığın gurbet gibi düşerdi akşamlara, yokluğun, ıraklığın, ve sensizliğin efkarını içime çekerdim her aklıma düşende, yokluğun yaradan beter acıtıyor, ben hüzünlü aşkların şairiyim, yazıyorum yüreğim kapıda, gözlerin kimi görür kime bakar yıldızlar ne kadar seviyorsun bilinmez sevdiğini rüyalara gömsen de unutulmaz şimdi ki aşk mı sence bu yaşananlar yoksa ne? şiirhan bir kez sevdi ya sen? belki sen de bir kez sevdin biliyorum gün boyu aklından *******i de rüyalarından çıkmıyordur ama hayat diyorum yine de ellerini tutsa da eller dudaklarına değse de dudaklar sen onu ararsın tenlerde sen onu ararsın gözlerde değil mi? kader değil mi yaşadıklarımız belki kader bilmiyorum belki de değil…! yoksa boynumuzu büktüğümüz mü ayrılıklar mı? şimdi farklı hayat çiçek verenim yok kırıyor bu beni ben çok severim çiçekleri çünkü…! yine de söylemiyorum sürpriz yapmıyor hiç ben çok severim oysa sürprizleri belki kaba bilmiyorum ben seni bilirim Kader, farklılığı sevensin, gözlere bakabilensin, yüreğinde yer edensin, sen kadersin al yazmalı, gök kuşağındaki renksin ama kaderin kader değil çok kırgınsın hayata kadere küs bakalım acı çek ağla hüzünlen demle göz yaşlarını sabahla ne çıkar? gün yine doğacaktır sen ağlasan da kaderin kötü olsa da geçecektir hayat işte en kötüsü de o üç günlük dünya ama ben hep acı çekiyorum dünde bugünde yarında onun için bir ömrüm varsa acıları içime gömmeyeceğim, zevk alacağım her günden, o acıları bana yüklüyorsa bana hak mı? sana gözlerin gülmüyorsa sana hak mı? aşk bir kere yaşanır ve biter sular seller gibi, geriye çokca hüzün kalır yanımda olsaydında omuzuma yaslanıp ağlasaydın, dökseydin içindeki zehri o zaman sulardaki balıklar bile isyan ederdi böyle aşka çok kırgınım çook ben hak etmiyorum hiç tekmele yarınlarını hak etmesen de yaşadın sen bin ağıt yaksan da gözler kurumaz susmayan telefonlar bir kez olsun çalmaz bir tane çiçek bile eline gelmez sen bunları hak etmesen de yaşayacaksın bu kalbi gün gibi açtığın an özüne işleyen sevgili insan günün her günü sana ağlayan nedendir ki şimdi kalbinde yok canım benim senin bir damla yaşına bile ağlarım ben ağlamayın, değer mi bana? eskiden ben küçükken annem beni ağlatmazdı hiç bazen düştüğümde falan ağlamayım diye de bir yalan söylerdi “gözyaşların boynuna kadar inerse ölürsün” derdi ağlarken nasıl panik olurdum bilseniz gözyaşlarım akmadan silmek için ben uzaklarda olmana ağlıyorum acı çekmen cabası ama şimdi hem ağlıyorum, hem göz yaşlarım boynuma akıyor içine dökme yaşları acele etmiyorum artık silmek için ama ölmüyorum da ıslan bakalım yağmurlardan önce ölmeyeceksin elbette yaşaman gerek bilmez misin? kimler ne acılar çekti kimler nasıl sevdi ama kimse ölmedi aşkından, acıtsa da canını yıkansa da tenin gözyaşlarınla aşk değil sadece talihsizlik ve kader diyorum. hep ağlayan sen oluyorsun hep üzülen sen oluyorsun insanlar bencil, insanlar nankör onu görüyor musun şimdilerde? ne arıyor yüreğine sordun mu? evet sordum onu arıyor ama yok o artık ben mutlu değilim ama o mutlu hayatın garip bir kuralı işte bu da çünkü ben gerçekten sevmişim o insana değer verseydi senin gibi birini ağlatmazdı bir damla yaşı döktüğün an bin yıldırım çakar yüreğimde, çünkü sen çok değerli ve saygın birisin sana bunu yaşatmaya hakkı yok, imkan verme buna hakkı yok ama yaşatıyor işte değer dediğiniz şey bizler için var onlar bilmez ki değer nedir değer gözlerdeki ışıktır, görebilene değer sözlerdeki özdür, verebilene, değer sadakattir, uyabilene, değer sevdadır, duyabilene............. görmek lazım, verebilmek lazım, uyabilmek lazım, duyabilmek lazım bunlar olmuyorsa ne yapmak lazım peki? yarına doğan günle doğmak lazım, yeni bir gün gibi ama yapamıyorsan yüreğin ağır basıyorsa işin zor bazı yaralar zor kabuk bağlar oynayıp kanatma ne olur seni sevenleri de düşün kendini düşünmüyorsan hiç aklından çıkmayacak şeyler olsa da gülüp geçme tamam da unut artık eskiyi eskiye bırak güzel kader seni sevenleri unutma…. Yaşanacak günlerin hatırına, İçin acısa da onun vedalarına, ağırlığına dayanamasa da bıçak keskini yaralara yüreğin, Bitmez sevdaların nefesini çekmeyen tenler, Görmezlerle veda ederler en yüreklisine….! Şiirhan 03/05/2007 Yalova Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Beni Aş
Sen yaşa benim yaşayamadıklarımı, Sen sev benim sevemediklerimi, Sen gör benim göremediklerimi, Sen bil benim bilemediklerimi, Sen duy benim duyamadıklarımı, Sen, sen beni aş... Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Boşuna Değilsin İstanbul
Güneşleri batırdığım boğaz, gülüşümdür, Altın boynuz Haliç, sesine gelişimdir, Ayasofya tarih oluşumdur, Sen boşuna değilsin İstanbul. Trenler çekilir Haydarpaşa’dan, Çiçek pasajında gelir sesler şişeden, İstiklal caddesinde yürür insan neşeden, Sen boşuna değilsin İstanbul. Gemiler, suları, yarar durur, Hisarlar, surlar, tarihi korur, Âşıklar Gülhane’de hazlara varır, Sen boşuna değilsin İstanbul. Sularında martılarla, balıklar oynaşır, İnsan seli birbirine kaynaşır, Kin tutmaz, kar tutmaz, şehirlere yaraşır, Sen boşuna değilsin İstanbul. Marmara’da yüzer Kız kulesi, Her iki yakada, hisarı, kalesi, İhtişamlıdır Galata Kulesi, Sen boşuna değilsin İstanbul. Sultan Ahmet, Topkapı, Eyüp Sultan, Fatih’le huzur bulur, Karaca Ahmet’te yatan, Yıldızlardaki güzelliği içine katan, Sen boşuna değilsin İstanbul. Ata’mın yaşadığı Dolmabahçe’si, Florya, Yeşilköy, yaşar hep sesi, Sanki bir çiçeğin taze busesi, Sen boşuna değilsin İstanbul. Her bir değerin anlatmakla bitmez, Asırların şehri İstanbul çağlarla yitmez, Avrupa’ya, Asya’ya, dünyaya yetmez, Sen boşuna değilsin İstanbul. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Gel Bana Sor
Günüm gene dün yerine doğacak, Can canını yüreğinde bilecek, Kul vakti gelip saatinde ölecek, Umursamaz amma sen gel bana sor. Aşk gelip gözlerine yaş olsa da, Kız gelip yarınına baş olsa da, Herkes özenip uçan kuş olsa da, İnsan uçmaz amma sen gel bana sor. Denizlerden baksan kara görülür, Yokluklardan baksan yara vurulur, Yüreklerden baksan kara sürülür, Çekip gider amma sen gel bana sor. Dolayıp ellerini belime sar, Bakmayın saçlarıma ak değil kar, Atsın yüreğim sansın ki seni yar, Ömür biter amma sen gel bana sor. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Kimdin Gülüm? (Traum)
Sözleri verdiğin gözleri unutmam Unutmam dilinden düşen şarkıları Tek tek dökülse de yaşların Zümrüt diye toplarım Ama üzülme, ben hep buradayım, Sessizdin dünlerinde, Bir de kendine güvensizliğin, Kimselere evet diyemeyişin, Gençliğini yaşayamadan gittin başka baharlar Sen istemedin, sen yaşanmadın, İnatçı olduğun söylenir Evetler zor muydu senin için, Ya da söylenecek biri mi olmadı? Bilirim senin evetlerin kıymetlidir, Veya, hoşuna gitti birilerini inletmek Kıymetin nedir senin? Farkın ne sence? Gençsin. Arzulusun. Gerçek bir yüreğe sahip oluşun, her halde, Baharlarda açmış goncasın, Nasıl sahip oldun bu güzelliklere, Sonra seni ağlatırlar Doğuştan vardı desem, yeterli olur. Neden korkuyorsun? Korkun nedir senin, Üzülmek belki. Terk edilmek belki ne bileyim, Veya senin sevdiğin kadar sevilememek. Daha tutmadan elinden nasıl düşünürsün bunu Ne bileceksin sevgiyi yaşamadan Hissetmeden arzulamadan Çiçek gibi koklanmadan Gençliğini düşün Ne demeliyim, alımlısın Ve yalnız, saçlarını dağıtıyor rüzgarlar Ama kendi seçtiğin yalnızlık İçinde bir korku var Sevilememek, aa evet bak saçların çok güzeldi. Bayılırdı gençler, Ahh o gözlerin durur mu yerli yerinde Bakıp yakan gözlerin, Yürek yangınlarını başlatan gözlerin Ama ulaşılmazdın Takılırdı bir mahalle Ah ne gençler koştu peşinden Dalgaları geçemediler Fırtına yamandı Sevdan yamandı Kayaların tepesinden hepsine kartal gibi bakardın Ama reddedilmek sanırım kışkırtırdı onları Seni sana sormadım hatıralara baktım Güzelliği yüzünde arama O senin yüreğinde Rüyalarında severdin aşkını Öperdin dudaklarından Ve hep o rüyalarda kaldın Öylesin, rüyanda bile usluydun Ruhuna koşuyorsun, istemesen de, O hırçın ve çapkın Onu tutamıyorsun Uçurtmalar uçururdun tepede Ama sen yalnızlığı seçtin Belki haklısın iki ruh taşıyorsun Ah o yalnızlık Ruhların dansı bu Aşkımsın bile diyemedin birisine, İzinde vermedi ki, İkizler mi desem sana Koç sun sen Şiirlere yazılırsın hayır desen de Ama nazlı bir gelinciksin sen Ben ikizlerim çift ruhu bilirim Çift yazgıyı Kader yazılarını okuyorum Senin kaderinde ne görünüyor biliyor musun? Işığından seçilmiyorlar Çok parlak güneş gibi Seni görmek zor Yalnızlığın sisleri kaplı rıhtımda Sesin geliyor ama duyamıyorum Nerdesin? Yıldızlara mı kaçtı gözlerin? Hani her şiirimde olan gözlerin. Oradan seyretmek daha mı kolay, yalnızlık mı yanında? Salıncaklardasın. Sallan, sallayanın yok ama Çekilip gideceksin bir gün sende mevsimlerden. Bu bir etkileyiş, bu bir gerçekler manzumesi Hala yoklukları çektirme bana Sende yılları yaşadın Sevmesen de, sevilmişindir. İstemesen de istenmişindir. Deli gibi kıvrandırmışsındır Duru bir sevgi.. saf,, tertemiz, Ama ruhunda yaralar var senin, Aşkta ayrılık vardır gülüm.. Yavuz Bayram Çalışkan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|