![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Kaprislerin Çok Senin
Al basar, allar beni Götürmez yollar beni Dostlar ayağı kesti Gönülsüz kollar beni. Gönlün gözün tok senin Geleceğin yok senin Kaşın gözün nazenin Kirpiklerin ok senin Sağ böğründen damalı Üstü başı yamalı Seferdin kutlu olsun Kutlu yükün hamalı Yürekçiğin ak senin Kapındayım bak senin Bu gönlüm kölen lakin Kaprislerin çok senin. Aslını bekler aslı Kapıda kilit paslı Kapının arkasında Kalmış yüreğim yaslı. Yollar karmakarışık Yollara yak bir ışık Yollar ah yollar beni Gönlüm yollara aşık.
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Karamsarlık Hoş Değil.! !
Dinle bu sözümü, körler de bakar Bazen de zamansız, tozmak güzeldir. Gözyaşın çağlasın, coşsun ne çıkar Muhabbet bağını kazmak güzeldir. Sevginin ateşi dokunsun cana Yüreğin suyunu iç kana kana Karamsar olmayı bırak bir yana Sevda şiirleri yazmak güzeldir. Turna sevgiliye koşmakta, bakın Talihin başına konması yakın Dinle bu sözümü unutma sakın Anneler demeden sezmek güzeldir. Üzme sen kendini, hayat üzülsün Bazen yaşın tane tane süzülsün Gül açılsın, karaçalı büzülsün Gül olup bülbülü üzmek güzeldir Hayallerin ayı ikiye bölsün Bırak be kadrini bilmeyen ölsün Sen canan bağında açılmış gülsün Güle gül şerbeti ezmek güzeldir. Başında cananın sözü asılır Gönlünde sevdanın özü asılır Çaldığın kapının yüzü asılır Aşığı uzaktan süzmek güzeldir. Vefasız hatırı kollamaz ise Ulaşmaz mektubu pullamaz ise Gidip de bir haber yollamaz ise Yaşları yanağa düzmek güzeldir. Ariflere tarif yakışmaz ama; Bir tarif yapayım, ukala sanma! Kimsenin sözüne bakma, inanma Derse ki; “bu yaşta azmak güzeldir.” Sevdalar her canda, aşkın özelde Mecnunun Aysel’i söylensin dilde Ölmeden ölümü tatmak güzel de Şu kara talihi bozmak güzeldir. “Para pulda gözüm yok ki” diyorsun Sevda seni üzsün, aşk seni yorsun! Kalbin alevlensin ve küt küt vursun Sevdalı yürekten sızmak güzeldir. Çoban inat eder kuzuyu gütmez Kuzu anasının ardından gitmez Yâr beni istemez, gök lütuf etmez Ahraz Kaleliye kızmak güzeldir.
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Karanlığa Direnmek
Yaşların akşamdan olsunlar anı Karanlığa direndikçe yıldızlar Dilince söyledik diye sevdanı En duyarlı yerimizden vurdular. Gözlerinden akan suyun sesine Gönlümü düşürdüm, yaşın nesine Yolculuk başladı düş ülkesine Delicesine heyy delicesine! Aklın göz altında seni güdeli Dağı mayaladı gözümün seli Dirilmektir, ölüşlerin bedeli Gönlümüzde geç kalmanın telâşı. Armağanım olsun göğün sunası Yüreğini tombul sevdalara kat Sevdamın gül yüzlü cennet anası Endişeni rüzgâra ver, suya at.
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kârda Gibiyim!
“Ben de sevdiğimi kimseye söylemem..” Uğraştım, aradım bulmadım iyi Bilmiyorum kaçırdım mı ölçüyü Çok aradım yare giden elçiyi Boşa iz sürsem de, kârda gibiyim. Her sabah, her seher kalkarım erken Yanık yanık ağlamışım gülerken Karşılık olmasın, severim derken Ham hayal kursam da, kârda gibiyim. Arzum nedir, efkarım ne sezen yok Bağlarımda baykuş öter, gezen yok Anlayan yok, ıstırabım yazan yok Kalemi kırsam da, kârda gibiyim. Yollar kar, mevsim kış bitiremem ki Yük ağır, yol yokuş götüremem ki Yaralar bir bakış, yatıramam ki Uzaktan görsem de, kârda gibiyim. Gönlümde bir telaş, ruhumda darlık Hayalime sığmaz dünyalık, varlık Verseler neylerim sultanlık, yarlık Yerlere girsem de, kârda gibiyim. Ak dediğin ak etmedi yüzümü Garip kulum, tutan olmaz sözümü Gün karardı ağ bürüyor gözümü Bin gönül versem de, kârda gibiyim.
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Karıştı
Kelimeler dilsiz, lügat yalancı Gönülde eyvahla aman karıştı. Pusulasız yolcu, mekânsız hancı Yön bilmez rehberle, zaman karıştı. Ruhsuz cemaatçi, çaresiz acı Meydanda sap ile saman karıştı. Kaşlı gümüş yüzük başının tacı Halefte din ile iman karıştı. Ararım bulamam hakka muhtacı Hedef, ümit, amaç, güman karıştı. Kavgalı olalı kardeşle bacı Gönülde sis ile duman karıştı. Tüm tayfalar “kaptan” için duacı Emanet koy ile liman karıştı. Tahtası kırıklar tebliğ, ilancı Davetle, ilanla ferman karıştı. Hakkın sol böğründe onulmaz sancı Maslahat ilaçla, derman karıştı. Davetçiyim diyen sarsar inancı Sırf hastayla, Sefer Yaman karıştı.
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kıymetsiz Sözler l.
Sabır küpü çatladı, bırakın söyleyeyim Kırkından sonra gelen devleti neyleyeyim. Gözden ırak olan yâr gönülden ırak olur Yârinden ırak olan gönülde firak olur. Bülbül altın kafeste ah vatan diye öter Benim gönlümde ise hasret dumanı tüter. Güvenme hiç varlığa ve üzülme darlığa Gemleyiver nefsini alıştır her zorluğa. Dünyanın ahvaline hükmederken Süleyman O bile günü gelmiş ecele demiş aman. Deliye mal ne lazım, akıllı malı neyler, Mal canın yongasıysa, bu söz kusurlu beyler! Laf gemisi yürümez ve lâf torbaya girmez Gözü hırs bürüyünce, hayır ve şerri görmez. İyi kötü, hak batıl dengeyi iyi tuttur Deveyi yardan atan sade bir tutam ottur.
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kıymetsiz Sözler ll.
Öfkeyi, garez, kini, sükut ile bir tutma Keskin sirke kabına zarar verir unutma. Dağ ne kadar yüceyse üzerinden yol aşar Kılavuzu karganın yolu ovada şaşar. Neyine kibirlenir insan nihayet ettir Teşbihte hata olmaz, şan ve şöhret afettir. Ağılda oğlak doğsa ovada otu biter Desen ki şu namussuz, cehennemine yeter. İki dinle bir söyle,sükut altın unutma Arzu ipteki cambaz, sabır ile bir tutma. Altın yere düşmekle pul olmaz tamam ama Bir kere düşünce de madara olmaz sanma
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kıymetsiz Sözler lll.
Çok kadre uğrasan da hakikat yükle dile Dinsizliğin hakkından imansız gelse bile Fukaranın tavuğu tek tek yumurtlasa da Gece uykusu kaçar cimri kalır tasada. Gelin ata binse de “ya nasip” demek lazım Sonunu düşünmezsen sızlarsın sızım sızım. Denize düşen elbet yosuna sarılırmış Arkası olmayanlar nefsine darılırmış. İşaretle yol alan yolcunun yolu şaşar El ağzına bakansa karısını tez boşar. İyi evlat babayı, kötü evlat obayı Rezil eder yaş odun, yanmayınca sobayı. İki gönül bir dedik samanlık ondan azdı Ismarlama haç olsa, hacısız köy kalmazdı.
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kıymetsiz Sözler lV.
İyi sermaye buldun, çamura yat, bunu tut. Köpek bile yediği kaba pislemez haydut. Kafdağı’nın altında sırça sarayı unut, Umduğun kalsın hele, bulduğunu sıkı tut. Bir komşunun tavuğu birine kaz görünür, Kendi sarayda yatsa nefsine az görünür. Kurt ihtiyar olunca, köpek alaya alır, Kusursuz dost arayan, muhakkak dostsuz kalır. Malum dost! Dost sırrını el aleme duyurur Nasihat et tembele, mutlaka iş buyurur. Oğlan doğuran ana gururlansın, övünsün Doğan çocuk kız olsa, ana niçin dövünsün. Bostanı su basarsa, bağın giderse sele İğne batır kendine, çuvaldızı da ele.
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kıymetsiz Sözler V.
“Yaş isen sıkılırsın, kuruysan kırılırsın” Kaşık pilavdan döner “dostum”der darılırsın Sık gidersen dostuna, yatar arka üstüne Gözünü oyar sonra, saman basar postuna. Durmaz dibe vurmadan, kantarın düşen topu Çıkışa geçemezse sahibi yutar hapı! Araba devrilince yol gösteren çok olur Tutun da kaldıralım deyiversen yok olur. Yanlış hesap her zaman Bağdat’tan dönmez oğul Tebdil-i mekân etse içime sinmez oğul. Zora dağlar dayanmaz, zorla güzellik olmaz Gönül gülistan olsa bağcıya hacet kalmaz. Yorgunum, yürüyemem, takatsızım diyorsun Dünyayı öksüz koyup nereye gidiyorsun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|