![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() yedi tepeli koca şehir,
bu şehir; hazin türkülerinin söylendiği yer. her gece med-cezir! kırık mendireğiyle; bir yelkenli geçer, deniz dingin kalyon ağları balık kaynar; çeşit, çeşit hamsi, lüfer, tekir... rakısını kapan buraya gelir. Orhan Veli .............Cemal Safi ve diğerleri... yedi tepeli koca şehir, bu şehir; naif gençliğin gezindiği yer. sokaklar insan seli! barlar balık istifi, fecre kadar eğlenir. kara dumanıyla; bir tren geçer gece dingin vagonlar öbek, öbek kimi evli, yatak döşek, kimi yalnız, tek gömlek! bohçasını toplayan buraya gelir. Emekçi Rıza ...............Emekli Murtaza ve diğerleri... yedi tepeli koca şehir, bu şehir; mavi umutların tükendiği yer. dostlar unutulur bir, bir caddelerden el, ayak çekilir. karanlık sığ köşede; yuvasız bir çocuk irkilir! ekmek kaygısında; bir simitçi geçer / ürkek şiir yazmak da ne demek; hayat en hüzünlü şiir. acısını sırtlayan buraya gelir. Atilla İlhan .............Caniklioğlu ve diğerleri... yedi tepeli koca şehir, bu şehir; sevgi değirmenin döndüğü yer. vapur iskelesinde bir taze, gözleri gökyüzü maviliğinde yanakları al, al dudaklar ateş kırmızısı bir derdi var besbelli yüreğinde gönül sızısı. dayanılır gibi değil; sır testisi bu şehir sevinç ve keder... tek batımlık ikiz kardeş! sevgiyi bulan buraya gelir. Şoför Nebahat ..................Manikürcü Sevgi ve diğerleri... İstanbul denilen şehrin, eski müdavimleri... ah! birde bu masala ben inansam, bir yabancı gibi; boynu bükük durmazdım o vakit! 11.02.06 Cumartesi
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() hasret dalından koparıp
bir cigara ver arkadaş çak gönül çakmağını aşkın narıyla yansın yavaş, yavaş... duman, duman dile dolanıp düşse de gözlerden yaş sıkma tatlı canını sıkma arkadaş katran yeşili; sevda zemherisi tünemiş ciğerlerimize ne yapsak nafile hasret dalından koparıp bir cigara ver arkadaş otur başucuma otur da derdini paylaş taba renkli günler! çabuk geçer arkadaş çabuk geçer... 01/Ocak/2007
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul *******inde;
Takipte bir serüven var bu akşam. Gecenin karanlığında; Uykusu kaçmış bir adam Anlamsız korku,sınırsız heyecan Hasta bir yürek,yorgun bir insan Tık nefes olmuş; Alnında ter ve kan, Koşar adımlarla ilerliyor durmadan Yasak bir şarkı dudaklarında 'Beni vuracaklar bu akşam' İstanbul *******inde; Takipte bir serüven var bu akşam. Can pazarında; çaresiz bir insan.! Gecenin karanlığında; Bu ne cesaret, bu ne ahkam.! Hep *******i damlar yere; Akacak kan... *******i kaybolur vurulacak insan.! Ve yine her sabah yaşanır izdiham. İstanbul *******inde; Takipte bir serüven var bu akşam. Karanlığın içinde kurşunlar sıkılır, Her akşam; Bir ölünün vebalini taşır.! Derin yaralar *******i açılır, Ecel canları gece alır. Yetim kız çocukları *******i ağlar.! Dar ağacında insan *******i asılır... Ve her gece kan sıçrar Güneş'e.! İstanbul *******inde; Kanlı bir serüven ve son insan.! 12/03/1998
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yalnızlığın süzgecinde
utangaç bir gece... gözlerin; gökyüzü maviliğinde Tanrı'ya taptım gözlerinde bir avuç topraktın ellerimde kokunu; çektim ta ciğerlerime mum alevi sıcaklığında gözlerimi gözlerinin renginde yaktım yakamoz serinliğinde utangaç bir gece gökyüzü maviliğinde gözlerini düş sokaklarında aradım yalnızdım yapayanlız efkârlı mı efkârlı kadeh kadeh gözlerinden mavilikler yudumladım doymadım mavice doymadım gözlerine gökyüzü maviliğinde Tanrı'ya taptım gözlerinde eski bir mabetti sanki gözlerin dayanamadım bağışla bağışla n'olur tutamadım kendimi gecenin son deminde günahkâr bir kul gibi tapındım gözlerine...
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() sen uyurken;
öptüm dudaklarından gül kokusu vardı. kuru incir tadındaydı, ıpıslaktı; ansızın nefesin içime yürüdü sıcacıktı... sen uyurken; öptüm yanaklarından, kendi utancım vardı. ab-ı hayat tadındaydı, kızılcaydı; bedenin ruhumu bürüdü tutarsızdı... sen uyurken öptüm seni; habersiz yaşadım, gül kokan masmavi tenini. kokladım,kokladım doymadım sana; habersiz yaşadım seni. tutarsız sevdam.
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kocaman bir çınar idim,
Yapraklarımı yoldular... Çiçek açan dallarımı, Kollarımı budadılar... Bedenime kurtlar doldu: Güneş yaktı,gece dondum! Gözlerimin feri soldu: Ak-karayı bilmez oldum...
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kandili sönük,tek gözlü/
barakamda afakan dönüp hangi yana baksam; ebedi hezeyan! hep aynı renk kumaştan/ biçilmiş; umarsız insan!
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() düne ait ne varsa;
sineye çekip kırık bir sandal içinde/ geçmişe uğurladık. ayrılığa dayanamadık aydınlık günlere; hasret çekerek ağladık... bugüne dair ümitlere; sisli dağlar ardından mendiller salladık mavi beyaz ne hikmetse. yine ağladık. ağladık; göz yaşlarımız dondu bembeyaz bir kış gecesinde; sagular yükseldi yıldızlar ağladı... özgürlüğe demir almış; adını umut koyduğumuz gemi gelmedi! eşref limanı kederlendi yalnızlığın hüznünde dayanamadı; gökler ağladı gökler ağladı 26.05.01
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ah! yaşamışım, ölmüşüm
bu yalan dünya ya küsmüşüm. sensiz, yalnızlığa gömülmüşüm yıkılıp daralmışım büsbütün... umurunda mı umurunda mı senin? umurunda mı senin; ızdırap ve acıyla yoğurup/ yarattığın eserin... bir gölge misali; sessizliğe itilmişim umurunda mı umurunda mı senin? dertlerle dopdolu olmuşum bir çiçek gibi sararıp solmuşum. sensiz yaşamaktan yorulmuşum kin ve nefretle dolmuşum... umurunda mı umurunda mı senin? 06 Mayıs 98
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() tut ki gecedir;
Ay çıkacak. söyle sevdiğim Ay’ı; gökyüzünde kim tutacak? işte bak; o yıldız senin, bu yıldız benim. sen; yıldız tut sevdiğim umut dediğin yıldızdır bilesin...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|