![]() |
![]() |
#201 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kristal Parçacıklarını Toplayacak Zaman
Yalnızlığın çevriminde tutuşurken yaşam Kim ne arar? ... Kim ne bulur? ... Sakladıklarımızda kalsın bırak. Yaşandı mı yaşanmadı mı? Ne çıkar. Gittim Gördüm Akıyordu tarihin kirli sayfalarında dökük bir şehir Farkında bile değil Bıraktım kendi mecrasında. Artık ne şehir ne su Aklımda üşüyen bir sevgili Ayak uçlarında birikir Birikir buz. Kim ne arar? Kim ne bulur? Yüreğim dondu kaldı. Erirken, Kristal parçacıklarını toplayacak zaman. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kumsal
Süzülen gülüşlerinden arındırılan, Bir damla can suyunun yüzünde kırılgan bir çizgisidir yansıyan. Satır aralarına gizliyorum devamlı seni ben. Sanırsın bir çırpıda ele geçen bir kolay aldanış; Sol yanımın sancısına iliştiğinden beri, Billur küresinde şaşkına dönen gözbebeklerinden Beklenmedik zamanlarda düşüyor Bir ömrün içine korkusuzca sokulan,..çoğalan Kararlı cesur bir sevdaya dokunan kadından, Bir adamın ömrüne takılan,.... tuhaf bir aşk mucizesi. Sesinin arasına saklanan soluk alışlarınla seviyorum ben, Her günün akşamı,...eve dönüşlerde,..sabırsızca, Birbirimizi beklediğimiz o sevişme saatlerini. .. Kavgam şimdi benek benek açılan bir dolu anlam hayatla, Dalgaların köpük köpük yaladığı bir kumsaldır senin gözlerin. Çivit mavisi renginle,….içinde yürüyen, büyüyen kımıltılarını Seviyorum ben. .. Kum taneleri gibi birikir senle beraber bize yakışan bu aşk. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kusursuzdur Her İzdivaç
Ay, Işığına muhtaçlığındandır, Bakar devamlı Güneş' e karşı. /. Bundandır, Ay'ın sevdası Yürür Güneş' e karşı. /. Günahı var mıdır? Ay'ın altında yitiirilen her masumiyetin, Güneş' e karşı. /. Kusursuzdur her izdivaç, Parıldarsa Güneş Ay'a; Ay da vurgunsa Güneş 'e karşı. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuşların Gözbebekleri
Kuşların gözbebekleri Açıldıkça büyüyen kendi etrafında dönen bir küre. Yangın mahallerinde şimdi bir sıcaklık var! .. Üflesen, Kanatlanacak gökyüzüne üzüntüleri sıvayarak alevine. Şehir uykulu durur düşlerinde; Mavi boyalı oyuncak bebekler sayıklar, Düşen kendi gölgesidir içine. Atlılar geçerdi bir zamanlar ne kadar çoktular Hepsi alevinde yakıldı tükendi bir yangının. Kuşların gözbebeklerine takıldılar; Yeni yaşamlar eşliğinde aşklarının derinliklerine saklanır dururlar, Çalınan bir musiki kadar kısacık. Kuşların gözbebekleri şimdi derin bir yara; Kanatlanırken düşüyorlar bir bir, Kalmadı uçsuz bucaksız ovalar işgalciler çok güçlü; Koydukları bir bir, Kuşların gözbebeklerine yanar döner ışıklar. Şehir suskun, Kapanık alın yazısına, Denizini yalayacak bir rüzgâra kalmıştır, Avuntusu. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Künye
Birbirinden ayrı da olsalar Kış' la Yaz, Gündüz'le Gece gibi. Bedenim bedeninle de Öyle iç içe ki Bir düşte. Acısı ölümümün Bir gün Düşerse içine, Gümüş papatyalarımı boynuna tak, Beyazla; Çiçek çiçek beni kendinde süsle. Aşk işte; Düşündükçe, Beynine çizilsin bu hevesle İsimsiz bir künye Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küresel
Hiç değişmemişti her şey Son zamanlarda olduğu kadar En çok da kafaları Zaten önce Kafaları karıştırarak başlıyorlar Palavrayla yüklü bu kutsal avcılar Ne kadar ortak Ve ne kadar birleştireni varsa insanı insanla Kozmik- ekonomik -demokratik nice süslü lafla Parça bölük Un ufak yutmaya bir o kadar iştahlılar Bir adım ileri iki adım geri Tersine dönüyor sanki Eksenine konulmuş bir tuhaf manivela Buz dağlarında eriyor bu dünya Çivisi çıktı derlerdi ya hani eskiler İnsanlığın ucuca İlmek ilmek Bin zahmetle yücelttiği onca değerler Düşüyor bir bir Kâğıttan bir kaplanın doyumsuz sivri dişleri arasına Düşüyor Zapt edilen kalelerinden Şimdi neresinden baksan her şey bir modadır Gidiyor Döndür döndürebildiğin kadar Adı Küresel. 02.07 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küs
Gözlerinde Bir Nisan çiçeği Sarı göbeğinin etrafında beyaz yapraklı Bir papatyaya tutunan Hangi zemherinin vurduğu Kılıç kesiğinde Durur Bütün zamanların utancıyla Bana hayalin Gözlerinde Meyveye duran bir gülücük Kıvrık gamzelerinde Devrik cümlelerine takılı Bir kan damlası Dillenen dudaklarında Vurur Bütün zamanların kahrıyla Bana vebalin Gözlerinde Uçuşan bir kelebek Suskunluğun sesinden Çeker alır Çaresiz acısını Kanat çırpınışlarına Saklanmıştır rengi Tutunur Bütün zamanların sevdasıyla Bana helalin Küs gözlerinde Aramak mı seni? .. İçinde Hep bu aşk masalının Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mahcup Bir Sevda Türküsü
Sen, Halkımın mazlum yazgısından Yüzüne dökülen hüznünle, Saklanarak kendi aynasının içine, Çok uzaklardan, Hasret türküleriyle yakaran Ey memleketimin kızı. Şavkın her vurduğunda, Baharlarında çiçek çiçek kokan toprağına ülkemin, Bir başka akardın sen içime. Işıl ışıl ışıldayarak dökülen akşam yıldızım. Büyülendiğim hüznünle o an Dağlar gibi kabartırken yüreğimi; Çatlamış ovalarına soluk vermek için, Şelalelerin köpüklü sularında eritip tükettin karları. Ben, Islak göz bebeklerime asarak Senin kırık yüzünün rüzgarlarını, Şimdi Bu toprakların kara yazgısına kapanarak Seni düşünüyorum. Yıllar bizden dirhem dirhem alıp Götürürken geçmişimizi, Maviliklerinde Dolandık kaldık seyrinde hep dalgaların. Bir gün inan ve mutlaka bir gün, Hafif esintilerimle sana bir kıyıda bir akşam üstü Yanık türkülerimle dolarak koşacağım. Ve baharı işte o zaman, İşte asıl o zaman ben de yüzünde Bin çiçeğin bereketiyle açtırarak yaşatacağım; Hüznünle kamaşan gülüşlerin, Dalga dalga birbirine dolanırken, Kokularını toprağının bağrına süreceğim memleketimin. Sen, Göz bebeklerinde alev alev yanmakta olan utancını Kadife yapraklarına sararak bedeninin Yudum yudum içeceksin türkülerini, Benden sana biteviye akan Böyle bir mahcup sevdanın. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mahpus
Neden beni yirmi beş yıl öncesine götürdünüz ki? .. Ne güzel unutmuştum. Kabuk bağlamıştı yaram Bir sivri hançerle ortasından yarıverdiniz! .. Şimdi her taraf kan revan. Ne pansuman edecek sargı bezim, Ne de yeşil gözleriyle üzerimde gülümseyen, Körpecik bir hemşire. Gecenin bu kör vaktinde amansız bırakıverdiniz! Bu kez de eski acılarıma, Beni mahpus ediverdiniz! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mahrem Bir Masal
hayallerimiz varoluşumuzla yürür gecenin düşlerine atların çıplaklığında dörtnala koşarlardı bir masala yıkandığımız suların rengine bürünür aykırı gülüşler yasak dokunuşlarda masalımız bir serçenin kanatları gibi çırpınan bir masumiyetle iç içe bedenlerimiz dokunduğunda dölyatağına yaradılışın sırları dökülürdü masala uzanır hayallerimiz yakalar alır alınan verilen her şey bir mahremiyetti dokundukça birbirinde kutsanırdı yücelmişliğimiz Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|