![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57938
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Seni Sevsem Ne Olur ki? ! .....
Felek vurmuş zaten bana bir de sen vur ne olur ki Çekip gitmiş o yıllara seni gömsem ne olur ki “Mutlu” derler uzaklar da gönül yakan tuzaklarda Hasret kokan şarkılar da seni duysam ne olur ki Bir bestenin nağmesine şu gönlümün cennetine Sevginin her cümlesine seni koysam ne olur ki Günahım da sevabım da göz yaşlarım arasında Yaşanmamış baharımda seni bulsam ne olur ki Ağaçlara rüzgarlara dua diye ağıtlara Satır satır kağıtlara seni yazsam ne olur ki Gökten düşen cemrelere seni gören meleklere Bana haber verin diye seni sorsam ne olur ki Şimdi geçmiş zamanları haram olmuş uykuları Ben gördüğüm rüyaları hayra yorsam ne olur ki Sana çıkmaz yolum diye yakaladı ecel bile Ölümlere saat diye seni kursam ne olur ki Bitmiş benim ümitlerim ne yarınım ne dünlerim Anlamazsın ne diyeyim seni sevsem ne olur ki Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Senin Anlayacağın
Her şey şiirdi belki hatta koca bir kitap Oysa satır göz yaşı gönül üzgün ve bitap Yaşadığım hayatın gülşen-i aşiyanı Bir seni dost bilirdi aleme haramgah’tı Gönlümün keşanesi meyus ve de muzdarip İzmihlalin bağrında bedeni türap edip Hercü-merc bir ömrün afakı da bir zillet O zaman-ı mazide kaderdi mahrumiyet Günün her delaleti sanki mütad-ı firak Hayat yeksan olmadan tasavvurda hak olmak Diller de zikretmişti bunlar efkar-ı muhal Nakıs kalmıştı beyin başlamıştı izmihlal Senin anlayacağın bir hayatın son dem-i Gelip çattı bak işte dönüşü de yok geri Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin Canın Sağolsun! ...
Selam- sabahın gelmiş, sual etmişsin benden Gözlerimi yaşarttın(! .) iyidir valla! .. N’olsun Bahsetmişsin bir iki cümle ile kendinden Duydum! .. Merak buyurma! ..Senin canın sağ olsun O zalim parıltıyla sevişirken gözlerin “Bir görseydim” demişsin! ..Gör tabii “eser” senin Bas mavzer tetiğine, kurşun gibi sözlerin “Nasılsın? ” de! .. Utanma! ..Senin canın sağ olsun Süz beni! ..ince ince, ti’ye alıp incele Yüreğim paramparça, parçaları hecele Bilirim vaktin yoktur, senin işin acele Zamanını harcama! ..Senin canın sağ olsun Şart olsun, ben; yalandan, “tebessüm edeceğim” Sen halimi sordun ya! .. “İyiyim” diyeceğim Yüzüne değil ama, “””yere tüküreceğim””” Sakın kusura bakma! .. Senin canın sağ olsun Yağmurda mı kaldın sen? .. Islandıkça çekmişsin Gönlüme sığmamıştın! ..Ne de “küçük şey’mişsin” Sen elin masasın da “kadeh altı mey’mişsin” Ben de şarap arama! ..Senin canın sağ olsun Kesilmiş ayakların, yere basmıyor, hayret! ... Eksikmiş kanatların, o da çıkıyor, gayret! .. Sen öyle bir yüksel ki, beni tepeden seyret Düşerken “hicap” duyma! ..Senin canın sağ olsun Hadi hadi yürü git! .. Yeter bunca temaşa Saygısızlık addetme, sakın ha! ..Sümme haşa Ben seni kutluyorum(! ..) Bravo! ..Sen çok yaşa Midem bulanıyor ya! .. Senin canın sağ olsun Lakin madem ki geldin, al şunu! .. “Emanetin” Emanet kalmış sanki, gönlüm de “hayaletin” Muadil-i yoktur bu, sende ki rezaletin “Sana yakışıyor” ya! ..Senin canın sağ olsun Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senin Hiç Köpeğin Oldu mu? ....
Gidecekmişsin ya da gitmişsin Git ya! .. Ne olacak ki? ! .. Sen gitmeden daha “gideceğini” Ne iz bırakmışsam aşktan yana sileceğini Biliyordum! ... Biliyordum da toz kondurmuyordum Senin yalanlarınla ben Kendimi kandırıyordum! ... Hani bir gün birine kızmıştın Sözüm ona, Sana saygısızlık etmişti de Sen de ona “Köpek” demiştin! ... Çok sinirlenmiştin belli ki Şimdi merak ediyorum Senin hiç köpeğin oldu mu? ... …………….. Biliyor musun? Benim bir köpeğim var Bahçem de…sadık mı sadık Ne zincir bağladım tasmasına Kaçmasın diye Ne de etrafına duvarlar ördüm! ... Üç beş dilim ekmekle karnını doyurdum Ve şefkatle başını okşadım diye Minnet duydu, mutlu oldu Kaçıp gitmedi Sırf bu minnet için “Beni terk etmedi” Oysa Dünyayı verdim sana Ömrümü geleceğimi verdim! .. Ama… Ama sana yetmedi! .... …………….. Ben de sana çok kızdım Hatta öfkelendim! ... Ama sana böyle bir şey asla Söylemeyeceğim! .. Sana değil “Köpek’e de Hakaret etmeyeceğim! ...” …………….. Gidecekmişsin! ... Neden ki? .. Gitmek için burada olman gerekti Sen hiç burada olmadın ki! ... Sen; sana sevgimi verdim diye Hiç minnet duymadın ki! ... Ve sen hiç gelmedin ki! .. Sahi; O kızdığın birine Neden “köpek” dedin ki sen? .. Sırf canını sıktığı için mi? Hoşuna gitmeyen bir cümle kurduğu için mi? Neden? ... İnsan insan olamaz mı Köpekleşmeden? ! .... ……………….. Aşka tek laf etmem etmeyeceğim Sana değilse bile aşka saygım var benim Sen git, sen git aşk bana kalsın Ne kadar gerçekse aşk Sen de o kadar yalansın! ... Lakin bil ki, Adına inandığın gibi inan ki Ardın da artıkların bile yok artık! .. Gölgen bile, hatıran bile… hatta Sana duyulacak nefret bile! ... Var olmayan hiçbir şey yok olmaz ki! .. Kimin umurun da gidişin? .. Sanma ki göz yaşı dökeceğim Sanma ki ardından ağıtlar yakacağım Sanma ki sana şiirler yazacağım artık! .. Adını bile anmayacağım! ... Seni taşınmayacak yüklerin içine koydum ben Ne kadar hafifmişsin oysa Bu bir kabahat değil Bu benim aczim Tenekeyle altını karıştırmam ilk değil Değmeze değer verişim ilk değil Lakin son olacak bilesin! ... Gidecekmişsin öyle mi? … Defol git! ... ………………… Köpeğim bahçemde duruyor benim Sadakat ne demekmiş görüyorum işte! .. Bir de senin kızdığın da “Köpek” dediğin kişiyi bulacağım Ve haksızlığa uğradığı için Onunla da dost olacağım! ... Seni dert etmiyorum Düşlerimi süslemiyorsun artık Resmini çizmiyorum gecenin duvarlarına Köpeğimin havlamasını Daha çok özlüyorum Neredesin kiminlesin bilmiyorum Merakta etmiyorum Sen gitmişsin! ... Git ya! .... Şimdi; Köpekleri daha çok seviyorum! ...... Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninle Olmak Vardı! ....
Seni yaşamak vardı; ……………………Karanlığı *******den ayırıp ve sana susuzluğumun, dudaklarım da yarattığı çatlaklara inat! .. Ve her türlü engelin “Kartondan kulelerini” yıkarak Gözlerin de kaybolmak vardı; ……………………..Rüzgarlarla savrulmuş yaprak misali, girdaba kapılmış yılların hesabını bir yana koyarak.Takvimlerde ki anlamsız tarihleri “Busenin ateşiyle” yakarak! ... Seninle olmak vardı; ……………………...Umutsuzluğun sınırlarına saldırmak, yüreğimin fırtınalarını “okşamalarının tatlı ninnileriyle” kandırmak. Vuslat dağının zirvelerin de ateş ve duygular çırılçıplak! .. Zamanı durdurmak vardı; ………………………Belki de bulutlar da saklanmak, bize yağmalıydı o “çisi” o sağnak”, sırılsıklam dudaklarının her yanından akarak! .. Ve.. Sana kavuşmak vardı; ……………………….Sebiler gibi kolların da uyumak! .. Hasreti tutuşturmuş kor ateşlerin “şefkat” dolu alev-in de kavrularak! .. Ve.. Sana sarılmak vardı; “Son damla göz yaşımla ağlayarak! ....” Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz Sevgi
Küçük, Küçücük Hatta minnacık Toplu iğnenin ucu kadar Belki de mikroskopik Belki de sadece MECAZ ANLAM DA VARSIN! ... Ya da kim bilir; SADECE MASALSIN! ... Gerçek olan her şey gibi Sen de, Sen de yalansın! ... Oysa umman misali sevgim Sınırını zorlamakta sonsuzluğun Ve genişledikçe ufkum Sen kayboluyorsun! .... Duygusuzluğun neresindesin? Çürüyorsun! ...... Gönül bahçeme sığımış koca evren Bitkiler ağaçlar Denizler rüzgarlar Ve tüm insanlar! .. Sevgim sarmış her yanı kucak kucak Ninni misali çalınmak da şarkılar! ... Kin nefret tükenip gitmiş çaresiz Hazan,ı silmiş o acı bahar! .. Bakışlarımı yakalıyor gözlerin 'Ya ben! .. Ya ben! ...' diye soruyorsun! .. Koca Dünya Hatta kainat sığmış yüreğime Ama, Ama 'SEN YOKSUN! ....' Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevda Üzerine Ölmek! ..
Anlattıkça dinledi, yazdıkça okudu! .. Neyi tebliğ ediyorum ki? ? Bilmediği şeyler miydi benden duydukları ve bilmeyecek miydi, ben söylemeseydim? ? Yüreğinin bir yanı eksik ve kayıp mıydı renklerin bir kısmı? ? Dilimi tutsaydım yaşanmamış mı olacaktı hayata dair ne varsa? Neden’lerin ardına takılıp kalacağına, “nasıl’larla” meşgul olamaz mıydı? Alaca karanlık kuşaklarında karanlığa küfredeceğine, bir mum yakmak aklına gelmedi mi hiç? Mazeretlerin labirentlerinde çaresizliğin resmini çizmek yerine başını kaldırıpta doğan güneşe gülümseyemedi mi? Hangi soruydu “doğru cevabın” adresi? Yarısı boştu ama niye yarım bardak suya her bakışın da, dolu tarafını görmedi! .. “Zor’du” en kolay öğrendiği, sıkıştığın her an en kolay telaffuz ettiği, Binlerce parlayan yıldıza karşın, kayıp giden bir yıldıza takılıp kaldı ömür boyu Güllerin arasın da ki dikenleri düşünmek yerine, dikenlerin arasında var edilen gülleri temaşa edebilirdi Ne gördüğü nereden baktığına bağlıydı, o bağlı olduğu taraftan süzdü! .. Kesirleri silebilirdi hesap yaparken ve atabilirdi virgülden sonrasını, atamadı, atamazdı Dil’in içine kemik konsaydı şayet “sebep” olabilirdi! .. Yedi büklüm olabilecek” kudret” eriyip gitti dudaklarının arasında Akşamın hüznünü şafağın çoşkusuna kim yapıştırabilirdi ki ondan başka? Ve…. Kim bilebilirdi “CELLADIM OLDUĞUNU? ? ” Hangi mahkum, sandalyesini tekmeleyecek kula aşıktır ki? ? Asla cevabı olmayan binlerce soru’nun ve asla verilmeyecek bir cevabın arasında beşik misali sallandı durdu ömrüm. İnsanı anlamanın yolu onların yeteneklerine bakmak değilmiş, “Tercihlermiş” aslolan, tercihler yazarmış “kader” denen yazgıyı Ben insan suretinde “sırıtan” bir yüzün değil, gözyaşını kurutan bir kaderin kahpeliğinde ezilip gittim Hayata sormadım hesabını, ne işime yarardı ki hesap? ? Tevekkül duygusundan uzaklaşmadım evet.. ben de olmayanın hırsına kapılıp isyan etmedim! .. Sadece “merak” ettim! .. Olmayışında ki eksiklik neydi, olurunda ki fazlalık ne? ? Belli ki defter dürülmüş, belli ki kapatılmış hesap.. Kalem çiziğini yemiş satırlara gizlenen “eyvah’lar” Her kimse “hakim” cübbesini giyen, kırmış kalemi! .. İnfazımı beklerken ve bekletirken “zaman” denen değirmen, gönlümde ben çoktan aşkımı idam sehpasına çıkarttım Ve iskemle devrildiğinde sadece beni değil “sevdamı da” idam edecekler! .. Doğarken “SEVDA” üzerine doğarmış insan… Ve ölümün de insancası “SEVDA” üzerine ölmektir o halde! .. Beni toprakların altına koyarken, insanların yüreklerine koyun sevdamı.. Ben öldükçe yaşasın, ben tükendikçe beslensin masallarla! ! SEVDA DA BİR MASAL DEĞİL Mİ ZATEN? ? ? ? Varsın “Bir varmış bir yokmuş’u” olmasın! .. (15.07.2007) Kadir Albayrak Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdaları Anlatmak! ...
Sana sevdaları anlatmak isterdim! ... Yedi düvelin diliyle Aynaların ardın da ne varsa Ve ne varsa dünya gözüyle temaşa etmediğin Kelimelere sığmamış, gönül de yer bulmamış Kilidi açılmamış, dikene sarılmamış, ne varsa işte! ..... Gönül gözüyle.........Sevdanın diliyle,....Bir 'Deli-nin' sözüyle Anlatmak isterdim! '.......... Hazanın hüznünü, Acının hoş yüzünü, Ömrün ağır yükünü Açmamış goncanın gülüşünü! .. Ne bileyim ya! ..... Anlatırdım işte! .... Yıldızları gökler de değil, gözlerini kapayıp hayal etmeyi Göz yaşlarını ellerle değil dudaklarla silmeyi Dört bir yana savururken kasırga, düş-ler de dinmeyi Bilinmezi hissetmeyi, Ve bilmeyi anlatmak isterdim! ....... İsterdim de; Yedi düvelin lisanın da, ifade güçlüğü varmış sevdanın! Bu yüzdendir mahcubiyetim! ... Lakin anla beni; Cehaletin değil, yürekte ki sefaletin adıymış çaresizlik Yani 'anlatılası' değilmiş anlayacağın! .. Gel yorma beni! .. 'Sevdaların karası' Dilimle yüreğimin tahsili bir değil! .. Anla ya! ... Gözlerimden, ya da yüzümde ki o acı tebessümden Ağladığım da ille de yanaklarım da yaş mı olmalı? .... İlle de duyulmalı mı *******i yırtan çığlıklarım? ..... Anla ya! ... Anla artık be! ... Allahın belası! .. Ben niye 'şiir' yazıyorum? .... Ben neden karanlığı seviyorum? ...... Sana 'aşık' falan değilim ben! .. Anlıyor musun? ? ? ? 'SEVDALIYIM KİTAPSIZ! .....' Sevmeyi anlatmıyorum Ben çoook ötelerden söz ediyorum! ... Yani 'SEVDA-DAN' Sana da yabancı değilse bu kelime Hah! ... İşte o! ..... 'OH BE! ....' Nihayet! ...... ...(Mi acaba? ! .....) Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdiğim! ..
Yüreğime hazan düşürme artık Son yaprak dalında kalsın sevdiğim Bahara benzedin değişme artık Sensizlik vuslata varsın sevdiğim Sen gülden müşahhas canandan öte Mevsimlere bahar cansın sevdiğim Aramızda hasretin adı ne ise Tutuştur hepsini yansın sevdiğim Bir beyaz gül açmış dudaklarında O sıcak buseni sakla sevdiğim Şehr-i İstanbul’un bir akşamında Usulca sunuver bana sevdiğim O ipek saçların omuzlarından Şelale misali aksın sevdiğim O ela gözlerin “hüzün dağından” Sislerin ardından baksın sevdiğim Misk-ü amber kokar bedenin tenin Yüreğim nefseder seni sevdiğim Bin zevki sefası olsa alemin Hayalin hepsine değer sevdiğim Ömrümü adasam versem ne çıkar Ahreti çıkardım gözden sevdiğim Hak vaki olup da ölsem ne çıkar Yaşamak ateşten közden sevdiğim Gül yüzlüm bir daha gelmesin hazan Tanrı-dır hasreti vuslatı yazan Sen içim de cansın gönlüm de canan Bir daha bırakıp gitme sevdiğim Kadir Albayrak |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdik! ..Yaradan'dan Ötürü
Seni sevdim diye Seni sevdim diye sevmiştim herkesi En çirkinleri, sevimsizleri Tahammül edemediklerimi bile Sırf ama sırf seni sevdim diye ……………… Sonra anladım ki; Yanılmışım Ben severken, Severken aldatılmışım! ... Bir darbe daha mı Ne kadar aptalmışım! .... ……………… Sen gittin diye Gittin diye nefret etmedim kimseden Senin gibilerde “insanlığın bir türü” Lakin yaratılanı sevdik, Sevdik! .... Yaradan’dan ötürü Kadir Albayrak |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|