![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Döner Bu Devir
Durmaz gidiyorsun,yol yarılandı, Aman bir duruver ardına bir bak. Kaydeder herşeyi zamanın bandı, En sonunda kaplar üzerin toprak. Azığında ne var? yokla çantanı, Duyarsan yürekten anla,duy beni. İster deli,ister Mecnun say beni, Yeterki gereksiz işleri bırak. Kimseye hor bakma,güvenip mala, Vicdan delinirse tutar mı yama, Mazlum ağlıyorken gülüp,oynama, Sanma ömrün sonu o kadar uzak. Azıp,sapanlara yarar bu devir, Belirli bir zaman döner bu devir, Bir gün olur biter,söner bu devir, Sanma bu gök yüzü hep mavimtırak. Gür gelen suların kesilir bir gün, Bir mum gibi erir son bulur ömrün, Geçmişte ne yaptın bırazcık düşün, Bütün ömrün geçmiş hayırdan ırak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dönüş O'nadır
İstersen az yaşa isterisen çok, İnanan miminin yüzü daim ak, Her gecenin sonu aydınlık,şafak, O'ndan geldik,yine dönüş O'nadır... Gideceyin yollar hak ile batıl, İrade senindir birine katıl, Doğru yolda gider ise eğer kul, Kıyamet gününde müjde onadır... Müminlerin yolu Resül yoludur, Yaşamları sünnetlerle doludur, Kalpleri zikir,şükürle var olur, Cennet nimetleri ondan yanadır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dövünme
Ben ölünce hiç boşuna dövünme, Arkamdan azmı beddua ettin, Mal servetim senin diğe sevinme, İşte o hesapla öteğe gittim... Hayırlı dua et,hep hayırla an, Bir fatiha oku,şenlensin mekan, Hiç bir fayda yoktur bu dünyalıktan, İşte bunun için sizi eğittim.... Var ise arkada hayırlı evlat, Yazılır sevaplar amelde kat,kat, Harırda yarışa daim gayret et, Yoksa faydasız şey için dövünme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dur Diyelim Yeter Artık
Bu anlamsız savaşlara, Göstermelik barışlara, İnsanlara kıyanlara, Dur diyelim yeter artık. Mesken tutulmuş dağlara, Bağrı yanık analara, Nefret dolu bakışlara, Dur diğelim yeter artık. Kinle dolan yüreklere, Kan kusan o alçaklara, Ölüm saçan silahlara, Dur diyelim yeter artık. Gençlerime kıyanlara, Devletini soyanlara, Kara para yiyenlere, Dur diyelim yeter artık. Mehmetçiğe kıyanlara, Toprağa göz koyanlara, Halk sırtından doyanlara, Dur diyelim yeter artık. Karanlık günler çatmadan, Nifak tohumu bitmeden, Ülke gemisi batmadan, Dur diyelim yeter artık. Sorumsuzca yaşanmaya, Ekranlarda boşanmaya, Şampanyayla yıkanmaya, Dur diyelim yeter artık. Nam peşinde koşanlara, Sahte hacı,falcılara, Diplomasız Doktorlara, Dur diyelim yeter artık. Düşünce zıtlaşmasına, Mezhepler çatışmasına, Kültürler yozlaşmasına, Dur diyelim yeter artık. Bize bizden başka dost yok, Dostumuz az düşmanlar çok, İçten,dıştan yıkanlar çok, Dur diyelim yeter artık. Seyfet der kucaklaşarak, Fikirlerle barışarak, Hep birlikte çalışarak, Dur diyelim yeter artık... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durumumuz
İmandan mahrumiyet,işte kapkara durum, Bu felaketli yolun,sonu korkunç uçurum. Karıştı toprağa çok narin çiçek, Dünyaya güvenmek beyhude emek... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duyarmısın Ötelerden Sesimi? ....
Ayrılığı çok önceden yazmışlar, Aşkımızı yıldızlara dizmişler, Kaderlere kara yazı yazmışlar Duyarmısın ötelerden sesimi? Sorar isen gurbet ele düşmüşüm Sana değil kaderime küsmüşüm, Sende saklı hayâllerim ve düşüm Duyarmısın ötelerden sesimi? Bunca sorun yakamızdan düşmüyor, Sevda kuşum kanat çırpıp uçmuyor, Saat doldu, saniyeler geçmiyor; Duyar mısın ötelerden sesimi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duydun mu?
Başımdan bir sürü olaylar geçti, Usanmadım, üzülmedim duydun mu? Derde düştüm damarlarım söküldü Kurşun yedim,ağu içtim duydun mu? ... Bulut yorgan oldu, döşek kar bana Anladım ki fani Dünya dar bana Ateş olmuş uzaklarda yâr bana Yaktıda kavurdu canı duydun mu? Sevgi ektim, gül biçmeye çalıştım Ne topluma, ne kendime alıştım Hasret kaldım hasretlikler bölüştüm Yedi düvel bana küstü duydun mu? ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya'dan Göç
Bir gün doğan bir gün göçer Dünya'dan, Kimi güler,kimi ağlar bir yandan, Eşin dostun ağıt yakar arkandan, Bir Öğretmen ayrıldı aramızdan... Çok insan eğitti,topluma sundu, Onlarla yaşadı, onlarla övündü, İyi makamlarda gördü sevindi, Bir emekli ayrıldı aramızdan... Emekliyken ayrılmadı okuldan, Acel aldı onu öğrencilerden, Dün sınıfındaydı,bugün mezarda, Bir eğitmen ayrıldı aramızdan... Uyu toprağında Osman öğretmen, Öğrencine öldüğün nasıl diğem, Seyfet der rahmetle anmak vazifem, Bir dostumuz ayrıldı aramızdan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya'dan Nasibin Budur....
Şu fani Dünya'da doymak bilmezdin, İsterdin bağ bostan, ev, saray yaprak Bir avuç toprakla baş ucundayım, Doyursun gözünü bir avuç toprak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya'mı Dar Ettiler
Kör ettiler gönlümün, aşka bakan gözünü Aşk ölmüştür kalbimi, matem yeri ettiler Vefasızlar tutmadı, ne ahti ne sözünü Herkese aynı gözle bakıp çatan ettiler aşka bir şey görmezdim, benim dünyam yar idi Aşk ile dolan kalbim, başka şeye dar idi Halbuki senin için ne düşlerim var idi. Beni, seven herkese hep taş atan ettiler Boş luzumsuz sözlerle, dünyamızı yıktılar. Dedi kodu ederek, canımızı yaktılar. Seven iki gönülü, birbirine taktılar. Göz yaşına bulayıp, zehir tadan ettiler Hep sitresle yaşadım, gurbet gurbet içinde Hedef gaye olamaz, sevdalının göçünde Kaçılmaz ki sevdadan, O insanın içinde, Karanlık dehliz gibi, yere batan ettiler Seyfet der işte böyle yolumuza durdular, Hainler,riyakarlar kol kanadım kırdılar, Artık iflah olamam beni kalpten vurdular Kurtulamam bu dertten hasta yatan ettiler... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|