![]() |
![]() |
#2161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir sevda masalı okuyorum
Boş zamanlarımın dışında Birinci bölüm Geçmişin ışık görmeyecek karanlığı İkinci bölüm Gelmiş geçmiş hayatımın en büyük aşkı Öyle bir masal Güneş tanrısı olsanda Sabahı olmayacak;birinci büölüm Nefret ateşi yaksamda İçimde kül olmayacak;ikinci bölüm Bir sevda maskesi taşıyorum suratımda Bir yüzü Günahsız ama afsız mazide kalan hatan Öbür yüzü attı atalı kalbimin Görmediği kara sevdan Öyle bir maske Ne gözyaşlarım silebildi onun bir yüzünü Ne küsmelerin nede sırtını dönmelerin Atabildi onun öbür yüzünü Bir sevda denizinde yüzüyorum gençliğimin Suyun altında Tarihe gömülmüş koca bir batık Suyun üstünde Tarihe yazılmış kör bir aşık Öyle bir deniz Ne kadar uğraşsan çıkaramazsın Batık hep orada kalacak Suyun altında Ne kadar çeksen beni aşağıya başaramazsın Ben hep orada kalacağım Suyun üstünde...
![]() |
#2162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sokul yanıma,
çığlıklar dolarken kentin sokaklarına yirmidört ayar yankılar düşer dağlardan. Üşürüm kar giyinmiş ağaçlar gibi sımsıkı tut ellerimi ki, bir kır çiçeği korkusuzluğuna ulaşayım. Tuz ekmek ve şarap kadar kutsal, okunması düşlenen bir kitabın el değmemiş koyakları kadar gizemli, sevdaya ait ne varsa içimde sırtımda taşıyorum akşamları. Rüzgarın baştan çıkarıcı çağrısına kapılıp ipini koparan uçurtma gibi çılgın olmak istiyorum, bu yüzden, görmüyor musun kollarım sana uzanıyor savaş alanının tam ortasından Peşimde kanıma susamış canavarlar var, gecenin sabaha yakın olan kısmında çalı ol yapraklarının arasına al beni, dikenlerin batmasın ama. Çocuklar kadar berrak pınarlar olsun avuçlarında, bir yudum içtiğimde ay kanatlarını tak gözlerime gözlerinle yak beni yüreğindeki ateşle. Karınca gölgesi olsan bir öğle üstü, uyusam uykuların en derininde, mermer yontular görsem düşümde, kılıfından çıkarsam ölümü rasgele öpsem ağustos gibi yanan göğsünden, uyandığımda sen yoksan haykırsam, haykırsam, haykırsam...
![]() |
#2163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmemişsin çemberinden feleğin
Kale kapısına dönmüş yüreğin Bükülmez mi sanıyorsun bileğin Bir sevda tutarsa toz eder seni Tükenir dermanın biter seferin Tel tel dökülürsün yanar her yerin Ne çeliğin kalır ne de demirin Bir sevda tutarsa köz eder seni Derelerin kurur akmaz suların Ak olur saçların solar alların Çıkışı tükenir butün yolların Bir sevda tutarsa düz eder seni Her uçuşun birde düşüşü vardır Gafil olmayana her yer diyardır Sendeki de bir beden de bir candır Bir sevda tutarsa buz eder seni Süründürür el açtırır ellere Duman eder karıştırır yellere Şehirden şehire dilden dillere Bir sevda tutarsa söz eder seni
![]() |
#2164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emel Sayın'ı dinlemek apayrı bir zevktir
O gökkuşağındaki yedi renkten bir renktir Söyleyin bana bu dünyâda kim ona denktir Emel Sayın'ı izlemek bizlere bir şevktir. O'dur bu dünyânın sekizinci hârikası Nice gönülleri yakar kavurur sevdâsı O sanat âleminin hiç değişmeyen ası O şarkılara hayat veren sanat dehâsı. Yıllar geçip gitse de o yine gönüllerde Onun güzelliği leylaklarda sümbüllerde Sesinin berraklığı şakıyan bülbüllerde Onun mâsumluğu açılan gonca güllerde. Bir sevdâdır onu şarkılarında yaşamak Kalplerimizdedir sevgisi hep yumak yumak Sahnede serip serpilen o bir beyaz zambak Pembe bir rüyâdır an be an onunla olmak. O gönüllere süzülen bir sanat pınarı O Türkiye'nin kalbinde bir hayat damarı Değişmeyiz onu hiç verseler dünyâları O ülkemin hiç sönmeyecek eşsiz starı.
![]() |
#2165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevda toprağında ayakların gidiyorsun ey gönlüm
Selamsız sabahsız bu ne iştir Bir başka görür gözlerim artık evreni Yağmuru kim değiştirir - bulutu kim değiştirir. Değişti güneş - değişti gök - değişti insanlar Bakın işte her şey bana yaklaşır gibi Gözlerimde uykuya dalar hiç doğmamış şafaklar Kaldırımlar yalnızlığımı paylaşır gibi. Işık ışık nurlanan bu yollar tanrım Gecenin hangi saatinde sona erer N'olursun söyle yalvarırım Sevda mı geceye - gece mi sevdaya benzer. Yüreğimden geçen türkülü ırmaklar Senden gelir - sana doğru gider Elveda uykusuz sabahlar - kaçak akşamlar Bir sevdaya adamışım kendimi Arkadaşlığımız burada biter.
![]() |
#2166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir bahar gülücüğü daldan dala uçuşur,
Yüreğimi dolduran, yeşilin kokusudur. Bu koku ki dervişin niyazı, hu hu sudur. Bir dertli dolap inler, Yunuslayın konuşur: Bir bahar gülücüğü daldan dala uçuşur. Çilelerle, sabırla aşılır bir bir dağlar... Gökyüzü pırıl pırıl bir kapı açar birden, Ve yıkanır gönüller, temizlenerek kirden, Gözyaşı döker bulut, gülistan olur bağlar. Çilelerle, sabırla aşılır bir bir dağlar... Bir sevgi kelebeği, kanat çırpıp yapraktan... Kararan yeryüzüne sevgi taşır, can verir, Umutsuz yüreklere konup heyecan verir. Bir sevgi tomurcuğu fışkırarak topraktan, Bir sevgi kelebeği, kanat çırpıp yapraktan... Sevginin denizine gözlerden dökülen yaş... Aşığa derman olur, içi dışı nur eder, Ve Taptuk Emre Bizim Yunusa buyur eder, Derviş Yunus bir sarı çiçekle olur sırdaş... Sevginin denizine gözlerden dökülen yaş... Yüzyıllar ötesinden bir ses ki, derin derin... Sevgiden... Hep sevgiden türküler söyler durur Her varlığın kalbine sevgi mührü vurulur Bir yaprağı titretir, bir rüzgâr serin serin. Yüzyıllar ötesinden bir ses ki, derin derin... Sevgiyle yoğrularak, pırıl pırıl aklanmak... Kapısını açacak, ebedi saltanatın. İnsanlığın özlemi, en güzeli hayatın: Yunuslayın severek, yalnızca Onu anmak, Sevgiyle yoğrularak, pırıl pırıl aklanmak...
![]() |
#2167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzelliği dünyanın olsun,sevgisi yeter,
Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Yalnızlık ölümden de beter, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Seni unutturmasın,fazla güzel olmasın, Farketmez isterse güneş doğmasın, Yeterki yanımdan hiç ayrılmasın, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. Şimdi derken şu anda bile hazırım, Göğsüne yaslanır meçhule dalarım, Düğünü bu yaz yaptırırım, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. RAFET'in hayalleri gerçek olursa, KASTAMONU'nun milli gelini olursa, İsmi SİMAV olur oğlum olursa, Bir sevgili istiyorum Allah'ım. 1997
![]() |
#2168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir şey var aramızda
ne tarif edebildiğim ne şiirlerde yazabildiğim bir şey var aramızda yüreğimde hissedebildiğim ama dile getiremediğim bir şey var aramızda bedenimde çoğalan ama elimde olmayan bir şey var aramızda biri sana ait biri bana büyük bir sevgi aramızda
![]() |
#2169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey ömrüm,bir sigara gibisin.
Bir kaç nefes çektim içime, baktım ki tükenip bitmişsin. Ümütlerimi,hayallerimi,bir tütün misali, yakıp kül etmişsin. Bedenimi, dünya denilen küllüğün içerisinde, bir izmarit gibi ezmişsin. Elimde olsaydı, bir nefes bile almazdım senden. Çünkü sen, benim ateşlemediğim, lâkin,elime tutuşturulduktan sonra, içmek zorunda kaldığım,bir sigara gibisin. ben de,senin izmaritin...
![]() |
#2170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir sigara ki,
Dert dolu keder dolu, Yak bir tane, Ardından bir tane daha, Peş peşe ekle dertlerine, Büyük çıkmazlarda kederlerine, O pis dumanı çektikçe içine öfke, Bitmiyor, Bitmek bilmiyor işte, Gözler kıpkırmızı kan çanağı Uyumaya çalışsan, Uyku tutmaz, Beyin dönmüş ramazan davuluna, Vur vur anlayamaz, Sigaram ağzımda, Büyük efkarımla, Öf... Öf... Demekle bitmiyor, Öttürüyorum sanki zurna, Düüüt... Düttürüdüt, Yalan dünya,
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 6 (0 üye ve 6 misafir) | |
|
|