![]() |
![]() |
#2171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir şiire bulaştım
ki.. Nefes alamıyorum Gözlerimle boş duvara Hayalini çiziyorum Saçlarına yıldız ekiyorum Bir şiire bulaştım Boş duvara Harf ekiyorum.
![]() |
#2172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir şiir yazdım, ışığında ayın,
Mısralarına gül kokusu sürdüm, Şaha kalktı aşk, yelelerinde tayın, Kendimi bir başka dünyada gördüm. Bize ayrı dünya kurunca sisler, Şiir aşka doydu, aşkta şiire, Nisan yağmurunda yıkandı hisler. Rüzgâr ilhamını sundu şaire. Bir şiir yazdım ışığında ayın, Kafiyeyi buldu esen ılık yel, İster hayal, ister bir rüya sayın, Gerçek şu; şiir de , sevmek de güzel...
![]() |
#2173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir şiir yazdım sana!
Sermek istedim sevdamı, Hiç ıslanmayan gözlerine. Kanamak istedim,bu candan sana! Hiç kanamayan yüreğini Kanatmak için. Bir şiir yazdım sana. Taptığım için! Düşümdeki meleği anlattım satırlara. Beni ben yapan mısralarla. Bir şiir yazdım sana. Kayıp beni bulmak için. Teşekkür ediyorum , Bana yaşattığım mucize için. Bir şiir yazdım sana. Dokunduğun ak ellerimle. Hasretimi anlaman için. Bir dilek tuttum sana dair Benim olman için!..
![]() |
#2174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönüller sultânı nâdide bir şiirdir
İstanbul Sokaklarının her biri kutlu bir hecesi Caddeleri doyumsuz mısralarıdır bu şiirin Binbir türlü güzelliklerle donanan Okundukça sevilen, sevildikçe okunan Bitimsiz bir şiirdir yüce İstanbul Asla unutulmayan ve unutulmayacak olan Ruhları şefkatle sarıp hayranlık uyandıran Şiir edâlı yüce bir şehirdir koca İstanbul Kalpleri kuşatan emsalsiz bir şiirdir İstanbul Bir kıtası Asya, diğer bir kıtası Avrupa olan Buram buram tarih ve deniz kokan Gönüllere nice eşsiz tadlar bırakan Söylendikçe büyüleyen, büyüledikçe söylenen Ölümsüz bir şiirdir yüce İstanbul Asla unutulmayan ve unutulmayacak olan Ruhları şefkatle sarıp hayranlık uyandıran Şiir edâlı yüce bir şehirdir koca İstanbul. (16 Ocak 2006/ İstanbul)
![]() |
#2175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir şiirdir seni yaşamak
Hecelerinde dolaşmak ürkek ve derinden Sevmek seni en güzel yerinden O çiçek kokulu yüreğinden Bir şiirdir seni yaşamak Mısralarınla yatıp kalkmak Hiç uyumamak gezinmek ******* boyunca En derin anlamlarının en ücrâ köşelerinde Bir şiirdir seni yaşamak Beyit beyit okumak, inceden inceye Kavramak seni iyice Bir beyitinden bin, bin beyitinden Tek bir mânâ çıkarmak bilgece Dolu dolu yaşamak seni şiircesine Şiirce seni yaşamak sevdâlı bir şiircesine (2 Şubat 2006/ İstanbul)
![]() |
#2176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir şiirim vardı yıllar önceden,
Yıldızları anlatırdı satırlarında. Onların dertlerinden söz ederken, Feryadını çınlatırdı kulaklarıma. Bir şiirim vardı yıldızlara, Sanırım aşk üzerineydi, Öyle bir şiirdi ki bu yıllara, Yenildi hiç istemeden. Son satırında ölmeden bahsederdi, Ve işte o anda gelen eceldi, Oturur sohbet ederdik onunla, Bir yıldız kayar ve ecel giderdi. Hatırlamak isterim de yeniden, Bir satır bile geçmiyor beynimden, O şiir, ahh o şiir yok mu, Beni alıp götürürdü benden. Yine yıldız kayarken gökyüzünden, Aklıma düştü o şiir hiç istemeden, Kaybolan yıldızlar gibi o şiir, Gelmiyor geriye ama neden? 1996
![]() |
#2177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir sohbet istiyorum,
Türkü tadında, Teline vurdukça, Sazlar inlesin. Gönül ırmağından, Sevgiler aksın, Sohbet uzadıkça , Vakit bitmesin, Nefretin yerini, Merhamet alsın, Düşküne yardım et, Kimse bilmesin, Bir sohbet istiyorum, Türkü tadında, Dünyada kötülük, Eden kalmasın.
![]() |
#2178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün gece lambaların kör ışığı içinde
-Herkes ömründe bir kez olsun o yoldan geçer Bir sokağa düştüm ki her köşede bir gölge, Her pencerede bir baş, her kapıda bir fener. Onların iki yana dizili yüzlerinde Kalmamış gibiydi bir damla ışıktan eser Ve körler gibi, sanki elleriyle derinde Yitmiş hayallerini arıyorlardı yer yer. Balkonundan sarkarak biri: 'Yavrum, diyordu Hatırlamaz olmuşsun artık eski karını; Göğsümde geçirdiğin sevda akşamlarını.' Biri memelerini gösterip gülüyordu: 'Pencereme bakmadan geçme öyle, güzelim! Ben Leyla'dan sevdalı, Zeliha'dan güzelim...
![]() |
#2179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamüstü oturdum yol kıyısına
Düşündüm Ne kalacak bizden geriye Balkan yaylasindan ve bozkırlardan Kafdağlarına giden şu bulut Sonsuz mevsimlerle esmerleşen Şu toprak ve derin çınar ağacı Biz yokken de vardı Çocukların şu gülen sarı feneri Ayışığı Ve ıssız balkonlarda Kırmızı biberlerle üzgün yaşlıları Aynı mandalda kurutan güneş Çayırda gölgeler bırakacak Dalgın yeryüzünde çekilirken Kalabalık çarşılara tortusu Çökecek Tüccarın kanpazarından Mezarlığa taşıdığı paranın Değirmeni döndüren ter ırmağı Kuruyunca ardında tuz kalacak Ve bir anı öfkeli işçilerden Sinirli kediler bir tekir şerit Olacak Ve bir çöl esintisi Dörtnala kaybolan arap atları Bir çavdar haritası çizecek Bozkırı terkeden tarla faresi Kuş tüyleri gökyüzünün camını Buzlu yazılarla donatacak Hersey değişiyor ama ne yapsak Duracak Tarihin uzun duvarı Taşlara kırmızı izler bırakan Ve aynı kıyıdan yürüyen köle Silecek kıralların adını Gene de karanlık dağ başlarında Yarın bir kin gibi hatırlanacak Kanlı soy ağacının dalları Kiraz ve kamıştan kavalımızın Sesleri Dağılıyor havada Bir kuyu ağzından geçiyor gibi Rüzgarı mor fistanli zamanın Bu güzel şarkı da unutulacak Kıyımlar acılar kanlar içinde Savrulurken yaşadığımız günler Bu soruyu mutlaka soracaksın Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?
![]() |
#2180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir tanem,yine aklımda sen varsın
Gözlerimden hasret olup akarsın Canımda, kanımda inan sen varsın Birtanem, yine aklımda sen varsın Bir tanem, hiç çıkmıyorsun aklımdan Ağlıyorum ayrılırken yanımdan Bir şeyler kopuyor sanki canımdan Bir tanem, yine aklımda sen varsın Ben sana vurulmuşum,bağlanmaşım Sevgine, sesine çok alışmışım Yokluğunda farketmez yaşamışım Bir tanem, yine aklımda sen varsın
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|