![]() |
![]() |
#211 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2558
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çile ve Sevda
gözümde yüzünün aksini gözle gözle de aşkına dalıver gitsin ateşler içinde kavrulan közle kalbimi koynuna alıver gitsin başcağzım izinde bulurken rahat kaybolur sözünde, inleyen hayat bir sevda masalı uydur da anlat anlat da hayale salıver gitsin alamam yüreğim sevdaya tutuk azattan istisna zindanda buruk elini dokundur, bak nasıl soğuk istersen meçhule çalıver gitsin
![]() |
#212 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çile Yazarı
Sana olan sevgimi bir sana söyleyemedim, Bir çivi gibi çaktım gönlüme sökemedim, Her ne kadar aşkı ektimsede yüreğime, Bir türlü ektiğimi biçemedim. Her şeyden geçtim; ömürden ölüme, Bir bu kahrolası candan geçemedim, Çünkü canım demişim sana bir kere. Senin için ölürüm demiş şairin biri, Ölen zaten kurtulur, kahrolan diri, İstersen ben de ölürüm senin için ama, Ben toprağı sararken sen saracaksın elleri, Zaten hep böyle değilmidir sevenlerin kaderi. Ne bu surat? Gül biraz diyor bazıları, Doğrudur, bendeki surat değil mahkeme duvarı, Oysa bilmiyorlar ben bir sahte gülüş düşmanı, Ama her gece usanmadan ağlamanın uzmanıyım, Ben sizin çektiğiniz "çilelerin yazanıyım", Istırabın, hüzünlerin, dertlerin kaynayan kazanıyım, Gönülle oynayanların oyun bozanıyım. Ne bende ben bıraktın, ne sen de sen kalmış, Kuzu gibi gönlüme yüreğin kurtlarını salmış, Kahredecek beni mi buldun? Kalbin beni mi seçtin? Taş kalplisin derim ama onunda modası geçti, Şimdiye kadar herkes ektiğini biçti, Sen de biç şimdi ektiğin zulümleri. Yine gece oldu ve saat onikiyi vuruyor, Verdiğin resimler tam karşımda duruyor, Gözlerim her yerde hep seni arıyor, "Her yer de" her zaman seni soruyor, "Her zaman da" beni geçmişe götürüyor, "Geçmiş" ise ne atılıyor aklım gibi, Ne de satılıyor beni sattığın gibi.
![]() |
#213 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çilekli Puding
Ben çilekli puding gibi pembe, Sen gözlerin kadar yeşilsin. Yediğim şeyden tat alamıyorum nedense, Aynı senden alamadığım tat gibi. Sen, gözlerin kadar yeşilsin. Ormanın rengi,sen de o kadar büyük müsün? Büyük ama ağaçsız bir orman. Her yaprağında yağmur damlası yok, Yaprak kadar yeşil ama damarları kadar zayıfsın, Cesaretsizsin ğacın gövdesi gibi güçlü değilsin. Bense pembe,sadece uçuk bir pembeyim. Bazen beyza kaçıp yalanlar söylüyorum kendime, "Bekle çilekli,bekle" diye. Bazen koyulaşıyorum sinirimden,sabırsızlıktan, "Sabret" diyorum,"gelir elbet". Sen hep aynı yeşilsin benim gözümde, Hiç tonlarını sermedinki gönlüme. Bir dokunsan,yağmurun yağdığı yaprağındaki her damlanın tazeliği, Gözlerini görmesem,pembe hayaller var... Hayallerim bir orman kadar geniş Ama yaprağın damarları kadar hassas. Sen sadece gözlerin gibi küçük,yeşil,umarsız ve de sevgisizsin... Güneş yeşilinin tonunu açtığında haberim olsun, Pembe hayallerimi yapraklarına sereyim ki sevgimin gücünü anlayasın
![]() |
#214 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çileyi Anlatır
Mutluluğa koşsam bir coşku ile, Attığım her adım çileyi anlatır. Seni seviyorum desem de artık nafile, Içimdeki ummanlar çileyi anlatır. Seni sana bırakarak gidiyorum, Yokluğun bana seni anlatır. Deliler gibi yine şiirler yazıyorum, Herbir dizesi çileyi anlatır. Nerede hata yaptım diye sorarım, Bazen düşünüp bazen yanarım, Sana yazdığım her şiiri saklarım, Kendime yazdıklarım çileyi anlatır. Kendini bilseydin ve sevebilseydin, Herşeyden önce değerimi bilseydin, Kimseye inanmayıp beni dinleseydin, Dinlediğin her sözüm çileyi anlatır. Yokluğumda beni hasretle arasaydın, Gelmem için Tanrı’ya yalvarsaydın, Benim dinlediğim şarkılara ortak olsaydın, Dinlediğim her şarkı çileyi anlatır.
![]() |
#215 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çilingir Bile Açamadı
Seni düşündüm yine Gözlerin geldi gözlerime yok oldum Gözlerinin ışığında Sarmaş dolaş şarkılar söyledik Aynı notalardan Önce gözlerimiz Sonra dudaklarımız Sonra da Bedenlerimiz kilitlendi Birbirine Çilingirler açmaya çalıştı Açamadılar birbirimizi
![]() |
#216 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çilingir Sofrası
Her günün akşamında olduğu gibi Bu gün de karanlık çöküyor aydınlık şehir Istanbul'un üzerine Ve her günün akşamında olduğu gibi Karanlık sokaklarda; Meçhule doğru ilerliyorum, bilmem ki bu eziyeti her gün neden çekiyorum. Be adam madem hayata küstün adam kocaman köprü dikmiş oraya; Ne düşünüyorsun hala, atlasana denize balıklamasına. Denizle, balıkla uzun süreli bir arkadaşlık kur bir daha küsmemecesine. Arasıra küslükler olacak tabi aldırma sürekli birbirinizin yüzüne bakacaksınız, Yeter ki karanlığa alışma, aşık olma, sev ama seni seveni. Ah bir de çilingir sofrası olsa içimizi ısıtsa ve hep beraber; ''Şimdi uzaklardasın ''şarkısını söylesek içkimizi yavaş yavaş yudumlayarak
![]() |
#217 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çilingir Sofrası
Beraberliğimizden tad alıyorsak Muhabbete birazcık da, keyf katalım Ağzımızı bozmuyor, dost kalıyorsak Gelin dostlar. Bir kadeh daha atalım Boşverelim kaygıyı, tasayı, gamı Şu anımızı yaşayıp zevk alalım Derdi meze yaparsak çarpar adamı Haydi felekten bir gün daha çalalım Zaman kadehi elimizden almadan Haydi bir kez daha şerefe diyelim Fer kesilip, nefesimiz daralmadan Gelin dostlar,bir kadeh daha içelim
![]() |
#218 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çimen Gözlüm
Bak düşünüyorum gene; Güzel gözlerini. Ufak bir umut ışığı var içimde Ellerini tumanın Gözlerinde kaybolmanın Ben her gece seni Düşünmekten harap oldum Sana yalvarıyorum Bana son bir şans ver Çimen gözlüm Çimen gözlerinde kaybolup ölmek istiyorum…
![]() |
#219 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çimen Gözlümü Sevdiğim Gün
Anne! Bir bak gözlerime Umutla yaşamak mı? İstiyorum, Yoksa ölmek mi? Anne Sevdi oğlun çimen gözlü kızın birini Anne! Bir bak gözlerime Benim öldüğüm gün, Çimen gözlümü sevdiğim gündü. Anne! Ben ölmek istemesem de; Ecel geldi kabıma "Baba olmadan ölmek Ne garip şey anne"! Çimen gözlü yârin kollarında ölmemek Ne garip şey anne Anne! Ölüyorum Senden son bir şey istiyorum Mezar taşıma Çimen gözlüm seni seviyorum Diye yazmanı istiyorum Anne elveda oğlun öldü Son yolculuğu buydu…
![]() |
#220 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çin İşkencesi
Gel vatandaş gel Çin işi bunlar, Çin işi Ne el işi ne de Japon işi Çin işi bunlar, Çin işi Gel vatandaş gel Sudan bile ucuz bu mallar Deryâdaki balıklar gibi Gökteki yıldızlar gibi Kumsaldaki kumlar gibi Ne el işi ne de Japon işi Çin işi bunlar, Çin işi Bugün al, yarın kaldır at çöpe Kendini de vur yerden yere Çin işkencesi bunlar, Çin işkencesi GeÇin seÇin, geÇin seÇin Bunların hepsi sizler iÇin Almadan sakın gitme abla Darılırım sonra vallâ billâ.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|