![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dört Kişi Ateşin Başında
Gece sırnaşık bir kedi gibi Dolanıyor ayaklarıma Dört kişi ateşin başında Adlarını ve adreslerini bilmediğim Dört kişi yalnızlıklarını yakıp ısınmakta İlki, iri yarı görünüşünün ardında Bir çocuğun kalbini taşıyan saf bir adam Hiçbir düşüncesi olmamış bu güne kadar Dünyaya ve insanoğlunun kurtuluşuna dair. Aklında daha görmediği üç aylık oğlu Dilinde çok eski bir türkü Bir taş plağın buğulu tınısından armağan kalan “gözlerimde kanlı yaşlar” “Dört kişi ateşin başında Dört kişi bu gece Büyük hasretlerini yakıp ısınmakta” İkincisi, Sarı benizli, zayıf bir adam Dudaklarının ucunda Sırrını dumanının ardına sakladığı Tek nefesi kalmış sigarası, Topallayan bacağında Kendiyle bir başına kaldığı gecenin acı hatırası “Dört kişi ateşin başında Dört kişi bu gece Kimsesizliklerini yakıp ısınmakta” Üçüncüsü, Yarım asırlık ömrüne Binlerce yılın öyküsünü sığdırmış Bilge bir adam. Görüp gezmediği hiçbir şehri kalmamış memleketin Ve şahit olmadığı hiçbir acı Aşık olmuş bir kez ölesiye Sevilmemiş ama. Beyninde hiçbir zaman çözemediği bir soru: Hayat neden en çok güzel çocuklarını kanatır? “Dört kişi ateşin başında Dört kişi bu gece Yaşanmamışlıklarını yakıp ısınmakta. Sonuncusu Her duyguyu iki kere yaşayan Genç ve heyecanlı bir adam Ne kör karanlık zindanlarda yatmış kısa ömründe Ne de beklemiş iğrenç ıslığını Ense köküne inecek olan bir sopanın Ama hissetmiş acısını yüreğinde Dünyanın öbür ucunda denize düşen bir gül yaprağının... Bakın diyor gözlerime Bakın gözlerim ne diyor; “bir gün ama bir gün mutlaka” Ay ışığı sızıyor Parmaklarımın arasından Dört kişi kayan yıldızlar gibi Akıp geçiyor otobüsün penceresinden “Dört kişi ateşin başında Dört kişi bu gece büyük sırlarını yakıp ısınmakta...” 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dört Yanı Denizlerle Kaplı Yalnızlığım
Merhaba, Benim dört yanı denizlerle kaplı yalnızlığım Kanatları kesilmiş güvercinler gibi Duvarlara çarpan hasretim Adıma özgürlük demişlerdi bir zamanlar Konamıyorum artık hiçbir ağacın dalına Serin sularıyla boğazlar girdi aramıza Çetin kitaplarda kaldı Ölümlere gidip gelmelerim. Koparttılar tellerini, Kırık sazımda kaldı Yasak türkülerim Düşünce suçumdu benim Düşlediğim o kusursuz hayat Esir edişim beynimi özgürlüğe İnfazımı beklediğim *******de Hiçbir idam öldürmez beni artık Haykırmışken bir defa dünyaya sevdamı Hiçbir silah öldürmez beni Gözlerin kadar... En temiz yerimdi oysa Sana ait olan yeri beynimin Anlamasalar da Bölüyorum işte yüreğimi hesapsızca Boyamıyorum hiçbir kara parçasını siyaha Sildim beynimden bütün sınırları Sevmeyi öğreteceğim size Anlamasanız da... (Düzenleme-2005) Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durduramazlar Zamanı
Ne yaparlarsa yapsınlar Durduramazlar zamanı Yasaklayamazlar aklımdan geçen bir düşünceyi Yahut sahip olamazlar geceleyin rüyalarıma Bilincim kor bir alevdir aysız *******de Susuşum en büyüğüdür başkaldırının Beynimin her hücresinde bir şiir Beynimin her hücresinde yitik bir türkü Kağıtsız ve kalemsiz kalırım Dağların sırtlarına tırnaklarımla kazırım Kanımla yazarım bu şiiri sana Ne yaparlarsa yapsınlar Durduramazlar zamanı Yasaklayamazlar düşlerimi Yasaklayamazlar gülümseyişimi... (Tuzla Piyade Okulu acemilik günlerinden) Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durma Gözyaşım
Ne zaman kendimden kaçsam Biraz daha kendim oluyorum Acını acıma ekliyor Daha da çoğalıyorum Ya da kandırıyorum kendimi Ateş gerçekten de düştüğü yeri yakıyor Gözlerimde zoraki bir hüzün kırıntısı Tek bir damlayı çok görüyor Yüreğim gözlerime Sonra tabutu kendinden ağır bir çocuğun sessizliği Boğuyor bütün çığlıkları Durma gözyaşım Durma ak göğsüme Sen olmasan Kül olacak yüreğimdeki Binlerce gencecik fidan Durma gözyaşım Acıya kelimeler yakıştırmak Sana ağlamaktan da zor … 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durmuşum Bir Yol Kenarında
Durmuşum bir yol kenarında Kendimi arıyorum gecenin içinde Bulamıyorum Gece uzun Gece karanlık Hüzün nöbetim gelmiş Bir şarkı söylemek istiyorum Gecenin en karanlık yerinde Sabahın en çok yaklaştığı an. Ve güneşi ilk ben karşılamak istiyorum Güneşle birlikte doğmalı umutlarım Dostum, her ne olursa olsun sana da doğmalı güneş Bilmelisin ki yarın sen olamasan da Ülkenin üzerine yine doğacak güneş Işık saçacak aşsız evlere Girecek karanlık bir hapishanenin daracık penceresinden Sevinecek bir gün, çıplak ayaklarıyla kaldırımları aşındıran Şu yoksul çocuk, Birileri yine çılgınca sevecek birbirini Ve kardeşim sen ki taşımalısın bu ışığı yanında En karanlık zindanda bile Işık senin içindedir. Yüreğinde... 31 Mayıs 2002 23: 22 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Yetmezken Bana
Bu dünya yetmezken Beynimdeki inancı sınamaya Bu karanlık dar odalar Zamansız bir infaz olur gençliğime Şüphesiz ki en güzeli ölümün En onurlusu Sadece haklı olduğu için ölebilmektir. O mavi kapaklı kitapta yazanları Okuyacak kadar yürekli değildi insan Ve kırılırken hayat yanı başında Çöller ortasında bir matara suyu Bölüşebilecek kadar kusursuz değildi hiç kimse Anlayamadılar ki Satın alınmaz hiçbir ölüm Ormanı kuşatılıp, aç bırakılıp Şehre salınan yabani hayvanlar gibi Satın almak istediler açlığımızı Anlayamadılar ki Satın alınmaz onur... 2 Mart 2003 14: 13 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Yine de Güzel
Kendi yorgunluğuna küfreden Bir fahişedir artık dünya Umudun peşinden koşmamıza aldırmadan Çevirir yüzünü sürekli geceye. Her gün bir başkası kapanır Sadece içerden açılabilen kapıların Her gün yeniden yüzüne tükürülür İçindeki o en temiz aşkın. Ben bir beyaz gülümseyişim Sokağın kirletilmiş siyahında Üzerime yürür boyasız apartmanlar Çıkmaz sokaklarında ömrümün. Hergün oynarlar yaralarımla Çirkefliğin çirkin yüzlü savunucuları. Hergün inadına Başım biraz daha dik kalkarım yatağımdan. Her duruşmada İnsan olmaktan yargılarlar beni Karşılıksız ve çıkarsız sevmekten. Ömür boyu bitmeyecek kedere mahkum ederler. Bakarak hayatın gözlerindeki acı tebessüme Sensizlikle sınanmış şairliğimden utanıp Özenirim sıradan yaşamlara. Boşver be derim Boşver Dünya yine de güzel Yine de yaşanası. Yine de... 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşbaz Çocuğun Kırık Masaya Cevabı
“Sevgili dostum ve ağabeyim Ayhan Sönmez’e sevgilerimle” Biliyor musun kırık masa, o düşbaz çocuğun düşlerini kimse öpmedi şimdiye kadar ve genç ömrünü birlikte tükettikleri bile anlayamadılar onu senin anladığın kadar. Göremediler, tıpkı ayağın gibi kırık olan düşlerini. Bilemediler, düşlerinin peşinden gidenlerin aslında acıya gönüllü olduklarını, bilemediler *******i odasının kapısı örtüldükten sonra aklından neler geçtiğini o düşbaz çocuğun. Tütün yerine tuz bastılar durup durup kanayan yaralarına... Kenarına ilişip içtiğim iki bardak çaydan çok daha önce tanışıyoruz aslında seninle. Akdeniz’in ilk mavisinden, gümüş renkli balıkları ve suları birbirine karışan Karadeniz’le Marmara’nın kan kardeşi olduğu günden... Hatırlar mısın savaşlarda ölen ilk çocuğun mezarını beraber kazmıştık seninle. Beraber saklamıştık göz yaşlarımızı gencecik fidanların mezarları başında. Kırık bacağına bakarken bir kez daha hatırladım hissedebilmenin aslında yaşamaktan da öte olduğunu. Ne duvarları nemden yeşile boyanmış karanlık zindanlarda yattım, ne ense köküme inecek bir copun iğrenç ıslığını bekleyerek sabahladım göz açıp kapar gibi devirdiğim çeyrek asır boyunca. Sessiz ve huzurluydu odam. İstesem bütün dünyayla arama kalın duvarlar örme “hürriyetiyle hürdüm”. Adına hürriyet denilebilseydi eğer sadece kendi kurtuluşumun. Bizim korkularımız vardı kırık masa. Korkuyorduk “cebinde mezarlıktan alınmış bir avuç toprağı taşımayan insanların cüretinden.” Korkuyorduk, dostun iki dudağı arasından çıkacak bir çift sözden, en çok da çocukların gözlerinden kırık masa, delice korkuyorduk onların gözlerinin içine bakamamaktan. Bizim düşlerimiz vardı kırık masa, ne vazgeçip ne peşine düşebildiğimiz. Ne zaman bırakıp gitmek istesek bu düş teröristi şehri, annemizin ağlayan gözleri dolanırdı ayaklarımıza. Bizim düşlerimiz vardı. Onun için bir yanımızın hep kırık dökük olması. Yarına olan sevdamızdan bugünümüzü hoyratça tüketmemiz... Varsın olsun be güzel dost, Yaşamaktan da güzel değil mi yine de hayal kurabilmek. Düşlerini yitirenler değil midir daha yaşarken ölüme boyun eğenler. Eğer yaşamak adınaysa bu kavga, güzel şey yenilmek bile. Ve inatla “bir gün mutlaka” diyebilmek... 2006 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşüncem Düşümdendir Benim
Düşüncem Düşümdendir benim Düşerim Düşlerken imkansızlığı Düşümde kurduğum ülkenin Arka sokaklarında… Ve sonra eski bir şiir gibi Seslenirim ardın sıra; Sen benim düşümde yüzdürdüğüm kağıttan gemimsin Belki de ilk rüzgarı sırtına alıp gelirsin Sararsın yaralarını bütün yetim kuşlarımın... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünmek, Söylemek Ve Belki Acı Çekmek
Ömür dediğin Koşarak yaşanmalı Tökezlesen de çukurlarında bu yolun Masmavi bir sabah göğüne uyanır gibi Kalkmak yeniden Ve avuçlamak dipdiri bir bahar güneşini Bir ceylanın kurttan kaçışı gibi Soluk soluğa akşamların sabahında Uyanmak geçmiş ve gelecek günlerini düşünerek Kazandığın ve kaybettiğin ne varsa öykünde Düşünmek Söylemek, Ve belki acı çekmek bir ömür boyu Mutlu olmasa da Ben bunu denedim diyebilmeli insan “Mutlu olabilmek adına Acı çekiyor olsam da En güzel şiirlerimi yazdım yaşayamadıklarım adına Bugün kötüyüm Ancak hala yaşıyorum ve daha çok günlerim var yaşanacak” Diyebilmeli insan Ne olursa olsun Ciğerlerinde nefes Bedeninde ruh Ve beyninde azalmadıkça umudu Buradayım ve burada olacağım Ve mutluluk denen bir şey var ki hala Adına çekiliyor bunca acı diyebilmeli Herkese ve her şeye rağmen... 8 Nisan 2003 21: 59 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|