![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Varış
Ağır ağır kaydı Rayların üstünde hayatlar Varışa doğru Kırmızı AY eşlik etti Bir de uçsuz bucaksız toprak Hayatlardan biri ben Gözlerim takılı balık Seyreder hayal_i geçmişi Gökyüzündeki bakışların Uzak aydınlık Tren an geliyor yavaşlıyor Sonra Var gücünle koşuyor Avuçlarım nemli, ayaklarım karıncalı Yüreğim nehir Denize kıvrılan Saçların dökülüyor Gecenin karartısına Beyaz bir tay uçuyor uzaklara Kimsesiz Özgür…. Seni çağlıyor Raylara takılı giden karayolu Kamyon şoförleri Atletli, alkollü Gözü yolda Gönlü molada… Bir şiirin tadı geliyor Dudaklarında Bebekliğim Göğüslerinin arasında Koltukta oturuyorum Uyku dolu zamanlar Eriyor Kollarında Kitabın yorgun sayfaları Bekliyor Ellerin avuçların anlam kazanıyor yüzümde Meyhanelerin boşaldığı Çorbacıların dolduğu Boş otellerin arandığı saatteyiz Sen yatıyorsun Kokunun sindiği Terinin nemlendirdiği Yatakta Yalnız Vücudun yayılmış Diri yemiş 25 HAZİRAN 07 14:00 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Veda
Sen yırtık bir gemiye yüklemiştin sevdanı Kalkmıştı Şafak dökümünde Kimseler yokken Bir el uzansa dönecek Bir yıldız aksa Belki gülümseyecektin… Uzakta bir martının Tiz sesi karışmıştı alevli rüzgara Benden sana uzanan bir gül Gözbebeklerinde bir damla yaş Bakışların suların lacivert derinliklerinde Ki hatıralarda Dağlar uzanıyordu sıra sıra Yeşiller mavilerle birleşmişti Ve ben kızılca kıyametin arasında Serserice aranıyordum Bilmeden uzaklaştığını… 27 MAYIS 07 14:21 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Veresiye defteri
bakkal amcaya uzandı utangaç ellerim sakalları beyaz kedi gözleri kocaman deniz damarlı boynu ve iri gövdesi dönüyordu usulca yıllardır bir ileri bir geri türk demokrasisi gibi yanağında siyah beni ne istiyorsun dedi küçümserce kendini ananı demek geldi içimden ama baktım elimde kabarık veresiye defteri. İzmir - 19 Eylül 2007 00:51 Ersin Başeğmez
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Virgül
Dedim noktadan sonra Virgül olmaz diye İnanmadın Fırtınaya yakalandı yüreğim Dalgalar boyu Mavi atlas yüreğim Kesip bölemediğim Farz et ki ince bir kar yağdı toprağa Çatlak Kahverengi kırık toprağa Yağmur damlaları düştü Saçlarından yüzüne Kızıl *******in hevesiydi Gündoğumunda yiten Kısır annelerdi Evlat hasretiyle yanan Sağım solum ebe Sahi! Bir oyundu çocukluğumda kalan Yıldızlar gökyüzünde Ben yeryüzünde Saçlarım siyah gemiler Issız sularda İstediğim bir tek atmaktı Tekmelemek değil Ayaklarım uyuz martı Sürünüyor tuzlu kayada Buz tutacak Yarınlar biliyorum Annemin memesini özleyeceğim Hatırıma gelmeyen dünlerde Yıldız düşen gözlerini Gençliğimi Yüreğinin atışını Ekmeği Hatta tadamadığım sıcaklığını Sürgün zamanlar çöplükte Kahverengi aksak bir kedi dişlemiş Veda ve da ve daha nice da Kırpıp uçurtmanın kuyruğuna takmalı Mavi bulutların gözlerinden Oturup seyretmeli Nefret utanmalı Seyrek dişlerinden Sarı balonlar Kasıklar Mangalda tavuk Dünyanın merkezine yolculuk Islak yollar Nokta Virgül Virgül Nokta Noktalı virgül Virgüllü nokta Keşke geriye Yıllardan önceye varsam Açsam gözümü ocağın kısık alevinde İşkembe çorbasının tuzunda Ellerim tırnaklarıma takılı Avuçlarımda bahar kokuları Yeşil İstiridye dudakların Ayaklanmış Kalamış Koyu'nda Derin fallar bakar çingeneler Umut keserler gün boyu Gitsem yüreğimi de Keserler mi Eflatun kan akıyor İnce İp ince Uzakta yanan mum Dualar dökülmekte Hocanın dostsuz dudaklarından İğreti bacalar İs Şehrin içlerinde Kirli açıldı hesaplar Havalanan uçakta Kaptan pilot kaygısız Hostesler serviste Ben ise köşemde Virgülden önceki noktayı Silmeye çalışıyorum. İzmir - 23.06.2007 14:0
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Virgüller ve Noktalar ve Ünlemler
günahsız *******de günahkar yıldızlar topluyordum uzun düşlerimin girintilerinde yarasalar karıncalı avuçlarımda sular oturmuş bir köşede içiyorlardı kadehlerde mavi balıklar pul pul zarfa yapıştırılmış kırlangıç kanatlarında adın hüzünlü dudaklarında gözlerin saklambaç bir kiremit çatıdan toz kırmızısı rengini savuruyordu işsiz gökyüzüne şehrin dar sokaklarında yüreğim günahkar yıldızlarla pazarlıkta dargın bir sevap okşamakta camilerin yükselen minaresini adımlarımda kurumuş dudaklarım zayıf bir kedinin sırtında virgülleri arıyordu noktalar halbuki soru işaretleri dönme dolaplardan el sallıyor kahkaha atan aynalar arasından bilinen gerçekler de ağlayan bir bebeğin gülüşü saçlarımda ünlemler lal olmuş Ersin Başeğmez 06 mayıs 2008 21:21 - İzmir çaysız-şekersiz ve bademsiz Ersin Başeğmez
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan
ak günler geliyor dedi babam gece karanlığında rüyamda dedemden duymuş yıllar önce babam da ve sana vasiyetimdir dedi çocuğuna söyleyeceğin en büyük yalan Ersin Başeğmez 17 Ekim 2007 20:37 Ersin Başeğmez
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnız aşk
ses giderken ışıkları yankesicelere satılmış Cansever`in yolunda buzlar dans eder nar bahçelerinde buse dolu kadehler kırlangıçlara şarap ikram eder yanında da beyaz peynir sen yağmur getirirken gözlerime güneş ısmarlar akşamları İstanbul boşarken boşanırken yalnız aşklar kalp gibi atar yüksek hisarlardan ellerim tutar gibi yapar gece saçlarını tutar da sallar Galata Kulesindan Kız Kulesine balıklar baka şaşa kalır süzgeçlerinden seyrederken sözcükler dökülür yıldızlardan şehrin üzerine sevdamın sözcükleri sen uyurken bulutlarda toplar sabahları çöpçüler ellerinde simit susamları yanık Ersin Başeğmez 11 Kasım 2007 20:37 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalova vapurundan hat çektim bakire düşler oteli kitabının yazarına
Hava alanına geldiğini köşenden gizlice baktığını yanıma gelmemek için kendini güç tuttuğunu bilmez olur muyum... Diyarbakır surlarında arıyorum hani Ahmet Arif'in yüreğinin attığı köşebaşlarında kedilerin turladığı kirli elbiselerinden fırlayan elleriyle çöp tenekelerinde ekmek parasını arayan çocukların dolaştığı surlarda bakışlarının keskinliğini yüreğimi sarmalamasını arıyorum boğazın mavi sularında bıraktığım Gel diyorsun Beyoğlunun arka sokaklarında yaşayan dostlarına bana duyduğun aşkı anlatıyorsun bensizliğin sensizlik olduğunu Kimbilir.. belki yarın sabah uyanıp işe gitmek için kapımı açtığımda bana yazmayı vaat ettiğin mektubu bulurum eşikte kimbilir.... senden başka.... Sudenaz 21 Kasım 2007 22:31 - Diyarbakır Ersin Başeğmez Ersin Başeğmez
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanılgılar
sen sessizce geldin kuruldun karşıma bir martı çığlığı koparken gökyüzünün yalnız bulutlarında balıklar aşka geldi bakışların uzak değil de derin okyanusların dibi gibi serin saçlarında bahar mimozaları ötüşür mor menekşelerin koynunda istanbul sabahları haliç`e yatmış güneş kirpiklerini öperken anlatıyor gözbebeklerin arsız meyve bahçeleri incir, şeftali ve nar dudaklarının kenarında al al uzansam yakalayacağım sanıyorum yanılgının peşinde koşarken avuçlarım kız kulesinde yansıyor aksin yüzünde şairlerin şiirleri dolaşıyor sokaklarında süleymaniyenin yenicami güvercinleri Ersin Başeğmez 14 mayıs 2008 23:40 _ İzmir çaysız-şekersiz ve badem/siz Ersin Başeğmez
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanılsamalar
buğulu bakışların bereketli anadolu toprağı yağdı yağacak hasret dokunuşların kızıl düşlerimde ki her düşün sonu hüzünbaz yalnızlıklar duvarı yalayan ağaç gölgelerinde parmakların oynaşır devrik yıldızlarda bir gemi gibi sallanır durur yüreğim yanılsamaların yanıldığı siyah *******de Ersin Başeğmez 25 şubat 2008 15:42 _ İzmir çaysız-şekersiz ve bademsiz Ersin Başeğmez
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|