![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Partenogenez
Bana öğüt vermiş olanlar her gün daha da delileşti. Çok şükür aldırmadım onlara ve taşındı hepsi birlikte yaşadıkları ve geniş gölgeli şapkalarını sürekli değiştirdikleri başka bir kente. Saygıdeğer varlıklardı, politik olarak derinlikli, ve yaptığım her hata acı çekmelerine yol açtı ki griye döndüler ve kırıştılar, bıraktılar kestane yemeyi, ve bir sonbahar melankolisi nihayet çılgınlaştırdı onları. Şimdi bilmiyorum nasıl olsam, unutkan mı yoksa saygılı mı, sürdürmeli mi öğütlerini, ya da kınamalı mı deliliklerini: bağımsız olamıyorum, yitmişim onca bitki yaprağında, ve çıksam mı yoksa girsem mi, gitsem mi yoksa kalsam mı, kediler mi satın alsam yoksa domatesler mi? Anlamaya çalışacağım ne yapmamam gerektiğini daha sonra yapmak için, ve kafamı karıştıran yolları haklı çıkaracağım, çünkü hata yapmazsam eğer, kim inanır benim yanlışlarıma? Eğer akıllı kalmayı sürdürürsem kimse varmaz benim farkıma. Fakat değişmeyi deneyeceğim: özenle selâm vereceğim, bakacağım dış görünümüme ciddiyetle ve şevkle olmamı istedikleri şey olana dek, biri olurken öbürü olmaz ya, başkalarında var olana dek. Ve sonra rahat bıraktıklarında beni, büsbütün başka biri olacağım, ve değiştireceğim derimi ve başka bir ağzım olduğunda, başka ayakkabılarım, başka gözlerim, her şey değiştiğinde ve kimse tanımadığında beni, başka bir şey yapamayacağımdan sürdüreceğim aynı şeyi yapmayı.
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Parlak Kep Ve Flamalar İçinde
Parlak kep ve flamalar içinde, Şakıyor çukurun dibinden: Gel peşimden, gel peşimden, Dilediğin sevda ise. Peşimizden gelmeyecek hayalpereste Bırak düşü, Bu şarkıyı ve gülüşü O kadar da önemseme. Flamaların dalgalanmasıyla Daha yüreklice söylüyor türküyü Kaplıyken omuzlarının üstü Yaban arılarının vızıltısıyla. Ve bırakalım şimdi düşleri bir yana da Yaşayalım günümüzü Gün sevdalıların günü İşte geliyorum, sevdiceğim.
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük
ve şimdi şiirin gibi özgürsün, özgür ve hiçbir yerin ve her yerdesin, zamandan ve mekândan bağımsız, utkulardan ve yılgıdan zincirlerini koparmış, ve anlamı yok seni sonunda nereye gömeceklerinin ya da gömmeyeceklerinin, toprağa terk etmelerinin, denize ya da ateşe, belki de gizlilikte gömmelerinin, sanki duruşundan korkuyorlarmış gibi, çapı kavranamaz gibi özgürsün, sonsuz şiirin gibi, bir arı gibisin yeryüzünün bütün çiçeklerini görmeye giden ya da bir uçurtma, fırtına serçesi gibi, rüzgâr ya da bulut bütün dünya ülkelerinin üzerinde...
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlüğe Türkü
Bildiğim en iyi şeysin sen. Dünyadaki en değerli şeysin sen. Yıldızlar gibisin sen, rüzgârlar gibi, dalgalar gibisin, Kuşlar gibisin, tarladaki çiçekler gibisin. Yol gösteren yıldızım ve dostumsun. İnancım, umudum, sevdamsın sen. Kanım, ciğerlerim ve gözlerimsin, Omuzlarım, ellerim ve yüreğimsin. Özgürlüktür senin güzel adın. Dostluktur senin mağrur annen, Adalettir erkek kardeşin, barıştır kız kardeşin, Dirençtir senin baban, gelecektir sorumluluğun senin. Bildiğim en iyi şeysin sen. Dünyadaki en değerli şeysin sen. Yıldızlar gibisin sen, rüzgârlar gibi, dalgalar gibisin, Kuşlar gibisin, tarladaki çiçekler gibisin.
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özdeşlik
Avluda bağırıyor acı acı bir kuş, madeni bir para kasada. Tüyleri biraz hava, ve yok oluyor ani bir parıltıda. Belki hiç kuş yok ne de benden başka kimse avluda.
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle Yakındı ki Bana Sesin
Öyle yakındı ki bana sesin Canını yaktım O’nun, Çünkü ellerimde buldum yeniden Ellerini senin. Söyleyecek söz yok artık Taşı gediğine koyacak - Şimdi yaban O bana Bir zaman dostum olan.
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ötede
ötede bir uzak ses bir için çok küçük güzelim fulyalar git öyleyse işte orada işte orada işte oradan fulyalar yeniden git öyleyse bir uzak ses yeniden biri için çok küçük
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öptü Beni
Öptü beni O, ve daha şimdiden bir başkasıydım ben: damarlarımdaki nabız atışını iki katına çıkaran nabız atışı yüzünden ve soluyuşumda işittiğim soluyuş yüzünden. Şimdi yüreğim kadar soyludur ceninim... Ve buluyorum da çiçeklerin kokusunu soluğumda: bütün bunların hepsi O'nun yüzünden, uyuyor karnımın içinde, çim üstündeki çiy kadar hoş.
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölümün Dar Sokağında
Ölümün dar sokağında ısrar etmek ne anlama gelir? Tuz çölünde olanaklı mıdır çiçeklenmek? Hiçbir şey gerçekleşmeyen denizde ölüm için giysi var mıdır? Yok olup gittiğinde kemikler kim yaşar o son kalan tozda?
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm Izdırapları
Cajamarca'da başladı bu ölüm savaşı. Genç Atahualpa, mavi etamin, şanlı ağaç, duydu rüzgârın nasıl da çelik bir gürültüyü beraberinde getirdiğini. Örtülü bir parıltı bir titreyiş geldi kıyıdan, inanılmaz bir dörtnal demirden - ayışığıyla yere vuran ve kudretli - ve çimendeki demirden. Devlet sahipleri yaklaştılar. Kabilenin en yaşlılarıyla çevrilmiş İnka ileri çıktı müzikten. Ter içinde yüzen, sakallı konuklar başka bir gezegenden geldiler sunmak için övgülerini. Papaz Valverde, hain yürekli, çürümüş çakal uzatıyor tuhaf bir şeyi öteye, sağır bir sepet, belki atların geldiği bir gezegenden gelen bir yemiş. Atahualpa alır onu. Bilmiyor ne olduğunu: parıldamıyor, çınlamıyor, ve bir gülüşle bırakıyor düşsün diye. 'Ölüm ve kin, acımadan öldürün, size veriyorum mutlakiyeti, ' diye bağırıyor katil haçın çakalı. Haydutlar gökgürültüsüne izin verdiler. Beşiğinde akıtıldı bizim kanımız. Bir koro halinde duruyor prensler ölüm saatinde İnka'nın başında. Onbinlerce Peru'lu düşüyor haç ve kılıç altında, kan yıkıyor Atahualpa'nın giyitini. Pizarro, Extramadura'lı zalim domuz bırakıyor İnka'nın narin kollarının bağlanmasını. Siyah bir köz gibi Peru'nun üstünde batıyor gece.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|