![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() dün gece;
el ele tutuştuğumuz yerde seni bir başkasıyla gördüm öyle mutluydun ki; kahkahalar atıyordun! uzaktan da olsa; bakınca gözlerimin içine utana, sıkıla -merhaba dedim merhaba utangaçlığım merhaba! yanında ki yaban arısı; hiç tanıdık gelmedi bana nerden tanıştınız ne vardı aranızda? pek yanaşmadın konuşmaya sen de yarım ağızla -merhaba dedin merhaba yüreksizliğim merhaba! çekip gittin; bir daha dönüp bakmadın ardına kala kaldım ortada çok değişmiştin be gülüm çok değişmiştin çok sen; sen değildin yada ben seni; hiç böyle görmemiştim! son sözünü unutamam kuru bir elveda elveda unutulmuşluğum elveda!
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() masmavi bir sabahı/
soluyorken gece, basıldılar; çırılçıplak, koyun koyuna güneş görmez, bir otel odası duvarında/ asılı duran kırık ayna aksinde… akrep ve yelkovan zina halinde.! utancı dürülmüş zamanı; koyup zulasına uğurladık katli vaciptir diye töre saltanatına. gayrimeşru doğum sancısı/ çeken günleri… veda şerefine el tetikte patladı aydınlığı soluyan gece… geriye zemherisi suskun “vakit öldürmek” diye sersefil bir tümce kaldı: yadigâr bize…
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmurlu bir beyoğlu akşamında
Utangaç bir yürek; Sinmişti karanlığın kuytusuna. Derin, derin ağlıyordu. Gelip geçenlerden habersiz. Bir kız çocuğu; Titriyordu elleri avuçlarında, Üşümüş parmaklarına, Nefesini üflüyordu. Bir yuvanın sıcaklığında. Ah..! bir açsa avuçlarını, Ah..! bir açsa... Özgürlük kuşları uçacaktı. Korkuyordu açsa avuçlarını, Habersiz donacaktı. 11.01.02 Cuma istanbul
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ahşap bir binanın;
sıvası dökülmüş odasında. perdeler örtük, ışıklar sönük uyuyorum sanma uyuyamıyorum... bu yalnızlık boğacak beni! sigaram dudaklarımda hasretini çekiyorum gözlerim nöbetinde ben seni yaşıyorum gecenin son saatlerinde bir ürperti düşer içime yorgunluk alır beni uyku bürür gözlerimi senin yaptığın gibi. hayalinde terk eder beni sadece; gözyaşı kalır bana iflah olmaz bir yalnızlık çilesi karanlık aydınlığa gebe gün doğdu doğacak uyuyorum sanma uyuyamıyorum.. bu yalnızlık boğacak beni! 28.05.01
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir intihar provası sonrası
şizofrenik ataklar hayalimde kitap gibi kalın okunması güç hayatlar! uzak bir liman ülkesinde Garcia Lorca'nın şiirsel mabedinde kavim göçü yorgunu şairler tek, tek saf tutar kalem oynatır... köşede,çınar dibinde otuzunda Orhan Veli elinde ince bel rakı kadehi rakı kadehinde beyaz bir şiir beyaz şiirinde İstanbul denilen mavi şehir! Diyarbekir kalesinde ağlamaklı; Ahmed Arif adiloş bebenin elleri ellerinde bir kuş bir kuş çırpınır yüreğinin sol gözünde! cigarasının külü düşer cemre gibi toprak kokan, şiir denizine! uzak bir liman ülkesinde kamburlaşmış sırtıyla hayat hep hüznün yılgınlığını taşır: katar, katar... çatlayasıya koşuyor ardından kurşun kemiren çocuklar! üşüyen elleri / parkasının cebinde mavi gözleriyle Nazım yürüyor yürüyor doklardan gelen çekiç sesleri eşliğinde hasretini çektiği türkü cennetine! özleniyor bir yerde Deniz deniz de kıyılar kıyıda; rızk peşinde ki aç martılar... karanlığın mahreminde ıslak cigarasıyla tunç tan, bir heykel gibi Ahmet Haşim düşünceli düşünceli ve derin eminim görseydi kıskanırdı kendisini Rodin! uzak bir liman ülkesinde deniz kızları koyun, koyuna yatar yağar inceden yağmur Sipil dağının, etekleri ıslanır! bulutlar dağ, dağ büyür alaca bir kartal ruhumu tırmalar! çırılçıplak çırılçıplak yüreğiyle konuşma özürlü bir şair zulasında el değmemiş bakir kucak, kucak şiir şiirinde mavi ahenk yedi düvel, yedi renk! tek dal cigara ince bel kadehte şiir yaşar sevginin sarhoşluğunu Attilâ İlhan pek severim değiştirmez huyunu! attık ağlarımızı uzak bir liman ülkesinde sevgi ve kardeşlik denizine Harput'un şiirsel musikisi / eşliğinde... şiir içtik bütün bir gece Olimpos Tanrılarının şerefine! uzak bir liman ülkesi ve inceden yağmur... 02/06/2006
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() gün ışıyor
gitmekte gecenin mahremi üç deniz ötesine... vapur iskelesinde bir delikanlı; yeni terlemiş bıyıkları hasılı erkek... sol avucunda buruşmuş bir yemeni kiraz karası kekik yangını... çocukluk yaşamamış gibi; durgun 'elim sende' oynarken/ bir tazenin eli değmemiş eline öyle masum kötülük barındırmaz içinde... fevri,fevri bakar/ adamın yüzüne rüzgâr uğuldar çenesinde söylenir fermanı dilinde -ne var ulan! dercesine yaşıyor kendi halinde... Nazım gibi heybetli,ezgin Necip gibi duygulu,engin görmüş,geçirmiş her halinden belli cebi delik gönlü zengin... haki renkte bir parka var sırtında zıpkın gibi bir hayta bilmez; tafra mafra ustura değmemiş suratında yedi nemli ter boncuğu üç deniz mavisi gözlerinde hasret ıpıslak,tuzlu... on sekizlik delikanlı yazar kafa kağıdında hürriyet solumuş; babasının hatırına... alnın ortasında kızıl bir yafta doğum sancısı bir cinayet yarı uykulu sol göğsünün içinde; soluksuz bir güvercin uçmak için çırpınmakta sağ avucunda yarım kalmış bir şiir; 'ben ölmedim bunu yalnız şair olanlar bilir' gün ışıyor üç deniz ötesinden/ dönüyor yorgun şavklar... gece tedirgin koca bir cinayetin vebali var üzerinde! uzak ta bir taze ağlar, yalnızlığına ak yatak, al içinde günâh beyazı tövbe sarısı bahar portakal taşlıyor; çıplak ayaklı çocuklar kozasında bir kelebek korkarım; kırpışarak ölecek... gün ılıyor; çarklı düzen yine dönecek uzakta bir taze ağlar, yalnızlığına vapur iskelesinde ki delikanlıya!
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() şimdi bir yağmur başlar
yağmur doluyla dolu karla kar hüzünle hüzün seninle sen; sen mahcupluğunla kalırsın! şimdi bir yağmur başlar yağmur bulutla bulut suyla su gözlerinle gözlerin benle ben senle sen; sen unutulmuşluğunla kalırsın! şimdi bir yağmur başlar hemen telaşlanma üstüne bir şey al üşürsün üşürüm sonra! 07/ Şubat/2006
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() artık; sana dair şiir yazamıyorum
histerik duygularım yasta unuttum seni, unutmalıyım istemeyerek de olsa... duygularıma gem vuruyorum. yüreğimin kapıları kapalı artık. kilidini değiştim; kalemimi kırdım! şiirden ve senden uzağım yalancı bir bahara sevdalıyım. gönül bahçemde güller sümbüller, menekşeler, laleler.. bir görsen neler var neler. bırakıp gittin; şimdi hepsi boyun büktüler. kırgınım sana bu yüzden artık; sana dair şiir yazamıyorum mürekkebim yetersiz. ne zaman yazmak istesem; hep yarım kalır hislerim! yazamam, anlatamam tutarsızım kalemimi kırdım, şiirden ve senden uzağım gözün aydın olsun gülüm artık içimde ki şairin yasındayım…
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Veda ediyorum sadık dostum veda,
Bu şehre,yıldızlara, geceye ve sana. Tüm iyi dileklerim var; bu son fasılda, Duysun cümle alem, duysun tüm dünya Veda ediyorum ey dostum veda.... Kafesteki kuşuma,sigarama ve aşkıma. Hoşça kal sadık dostum, hoşça kal kanarya.. Veda ediyorum küskün arkadaş veda, Ana ya, Baba ya, eşe,dosta ve umutlarıma. Güneş' in doğuşuna şu yağan yağmura... Duysun istiyorum, duysun tüm dünya. Veda ediyorum ey dostum veda.... Çocukluğuma, gençliğime, öptüğüm kızlara. Gözün aydın yalnızlık, gözün aydın dünya... Veda ediyorum asil dostum veda, Yaşadığım yıllara, Elazığ'a, yurduma.. Ne olur kırılma gidiyorum diye bu gardaşına. Duysun istiyorum,duysun artık tüm dünya Veda ediyorum asil dostum veda... Davama, özgürlüğüme ve ruhuma.. Hoşça kal Meryem’ce, hoşça kal ütopyam! 25.05.01
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yeşil gözlü, vesikalı yarim
Bilmediğim bir şeyler var, Sen de bu gece... Seni anlamak; O kadar da kolay değil, Kolay değil seni yaşamak.! Her gece; Çırıl çıplak giriyorsun, Rüyalarıma... Utanmak nedir bilmiyorsun Korkusuzca; Karşımda soyunuyorsun... Dokunsam tenine, Dokunsam tutuşacak ellerim Kış ortasında; Masmavi bir alev gibi, Cayır,cayır yanıyorsun.! Yeşil gözlü, vesikalı yarim Bilmediğim bir şeyler var, Sen de bu gece... Yeşil gözlerin ıslak, Terler içerisinde; Bedenin çırılçıplak... Seni anlamak; O kadar da kolay değil, Kolay değil seni yaşamak.! Ne O; Yoksa gidiyormusun.? 11/02/01
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|