![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geç kalmak
bahar dallarında çiçekler her bahar kendilerine açar. ve erken olmayı yaşarlarken geç kalmayı anlatırlar. sancılı hüzün gibi günler düşer takvim yapraklarından neler yazıp, neler anlatacağını şaşırır parmaklar. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geç kalmışlık yaşanmaktadır
”hani bütün denizler kapatılmıştı gemi geçişlerine. gelmeyecekti kaptanlar, zamanında iskelelere kağıt oyunlarında son oyuncu olacaklardı kimsenin yürümediği sokakların sabahçı kahvelerinde.” şimdi tam bu saatlerde, son aydınlık çeyrek tutunmuşken avuç içlerime bir günlük ömür ve ikiz kanatlı kelebekler gibi. o bol kamaralı ve zengin ve ışık dolu gemi, geçip gitmelimiydi gözlerimin tam önünden. ben , bütün çizgilerimi yakamozlara bedavaya nefesimi bir akşam vakti, çok sarhoşken belki bir kadeh rakı karşılığı lodosa bırakmışken ve saçlarımı bir martının omuzlarına üşümesin aman diye sevgiyle yüklemişken … dumanı kokusuz bir zambak gibi savrulan o gemi geçip gitmelimiydi gözlerimin önünden. avuç içlerimdeki son aydınlık, çeyreğe tutunmuşken. şimdi tam bu saatlerde, ince ve uzun bir derede kağıttan kayık yüzdürür bir çocuk, üzerinde uçan martıya, saçlarını dağıtan İstanbul rüzgarına yan gözle bakarak. yakamozlardaki çizgilerden resim yapmaya çalışarak. şimdi tam bu saatlerde, yakasında akşam çiçeği gibi bir kadın lodosa, martıya ve yakamozlara yakalanmanın adını soracaktır çocuğa.. şimdi kırlarda papatya mevsimidir. ve her akan derenin varacağı yer masmavi bir denizdir. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçip gittin önümden
gene görmeden geçip gittin önümden. sis ben değildim ki, şehirdi üzerine çöken. ben ucuz bir vitrinde mankendim, şapkası gözünün üstüne düşen. o duvar saatindeki geç kalışımdı, erkenindeydim ben solgun ayışığının. sen olmayan tarafındaydın güzel söylenen her şarkının. gene duymadan geçip gittin önümden. hangi kitapta arıyorsun ki beni, yazılmamış henüz son hecesi. olmadı, gene boşuna bitti bugün. iki adımda bir çıktım karşına oysa gene bulmadan geçip gittin önümden. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel, buradan bak
gün aksatmadan bir yaprak düşer takvimden. ve biz, bir gün daha yaklaşırız bir daha kavuşmamak üzere ayrılmaya, sevdiklerimizden. yaşam soframızın üstünde yarısı boş, bir bardak su durur, her gün bir yaprak boyu azalır. bunu görürüz, ağlayabilmek için. gün aksatmadan bir yaprak düşer takvimden ve biz, bir gün daha yaklaşırız hiç yaşanmamış bir derin sevdaya yer açmaya, yüreklerimizden. yaşam soframızın üstünde yarısı dolu bir bardak su durur, her gün bir yaşam boyu çoğalır. bunu görmeyiz, gülebilmek için. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelecek gibiydi
sessizliğinin açmayan çiçeklerini suladı. gözleri kıtalar arasına kadar uzayıp giden frekansları arıyordu. yalnızlığını değil ona, kimseye anlatamazdı. bir varoluş´un yada yeniden yaradılış´ın, kitabına uydurulmuş yok oluş biçimindeydi sanki. öyle titreyen bir hali vardı sanki attığı her adımın. yer üstü bilmediği bir şiddette sallanıyordu. yürümekten korkuyordu. dursa durduğu yerde, ağır ıslanacaktı. ama sonuçta; gene bir heyecan gibi gelecekti gözlerinin önüne biliyordu, adının gemici olduğuna inandığı kadar inanıyordu buna. şairin elindeki kuş varsın mavi desin, ben biliyorum diyecekti adını, avuçlarımdaki rengin Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelincik tarlasında fal bakmak
ulaşılması en zor ve yüksek dallar arasında rengindeki kırmızı şiir gibi dizeli bir tatlı elma. küçük yangın yeri sanki, alevleri tüm şehre iştahlı. gel diyoruz yakası açık tulumbacılara, işte burada yüreğimizi gösteriyoruz, ağacın yüksek dalında ama yangın yerine çıkacak bütün yollar kapalı. saatin boşalan kurgusunda heyecan yeni başlıyordu tam sırasıydı çocukluğumu giyiniyordum üstüme kanatlarımdan çoktan soyunmuştum ve çırılçıplak her salıncakta dalları ve saklambacımda sobe idi elmayı en yüksek dalında şiir gibi saklayan o ağaç. ama yangının soğuk tarafıydı sonuçta bana kalacak. magma, kendi bacasını örecek kadar yeryüzü dokulu. ben her tarafımdan kan aldırmışım, bu bana özgü yeryüzüme ulaşan köz ateşin ne ilk ne de son külü ara yönlerimde bağımsız çığlıklar belki senin duyduğun yada gök gürlemesi gibi sade ve küçük bir oyun. şimdi nasıl da sessiz bir perde, var mı başka sorun … Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelme, beni bulamazsın
ne kadar çok anlatacağım var sana bir bilsen hadi, yarın sabah benimle hiç çay içmediğin o çay bahçesine gel istersen. masanın üstüne kalp içinde ismini yazdığım üzerinden kaç mevsim geçtiğini şimdi hiç hatırlamadığım, o çay bahçesine gel istersen buluşalım...... gene birer bardak, ardından birer tane daha çay içeriz gözlerimizin içine bakarak. yoldan geçenlere takılır, hepsi için farklı ama güzel hikayeler yazarız. istersen hesabı ödemeden kaçmanın bir yolunu buluruz. yokluktan değil maksat muziplik olsun. içimizdeki çocuk ta bir parça serbest kalsın. sonra, bana neler yaşadığını, bugün nerede olduğunu ve neden beni böyle çok kör bir rüyanın erken sabahı gibi unuttuğunu anlatırsın. ... o bahçeye sen gene gelme istersen ben içerim, ikimiz adına söylediğim çayları , kendi hikayemizin en güzel öykülerini senin adına yazarken, sen o çay bahçesine gelme istersen, yalnız kalırsın. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemiciye mektup geldi
“sen değil misin her bahar dalına bin umut bağlıyan söyle o zaman, her bahar dalı bir liman değil mi.” böyle nokta koymuşsun bir girdap gibi boğazıma düğümlenen mektuba. ben hecelerimi şaşırıyorum inan, bakarken zarfın içinden çıkan saçlarına. oysa verdiğimiz sözlerde küpeştenin paslı demirleri yalnızlık anlatacaktı. aynı sahile sadece bir çift göz bakıp dalga boyu birbirimizi arayacaktı. dengeler bozulmayacaktı serseri fırtınaların kontrolsüz çocukları uğruna. bir kez daha baktım mektuba yazı senin yazın, biliyorum sen böyle katlarsın yıldız şeklinde eskisi gibi aynen, yazdıklarımı saklarken göğsüne. pulda sanki dudak izin. bin bahar dalı da olsa hiçbir limanı yok hiçbir denizin. bunu bilememişsin. evet bugün gelen mektubun ve kesilmiş saçların gözden ırak kalınca bin bahaneye sarılıp biteceğini söylüyor aşkların. İstanbul a inat. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gene olmadı, söyleyemedim
bu defa en kesin kararımı vermiştim. seni çok sevdiğimi söyleyecektim. cesaretim içime sığmıyor, gözlerimden taşıyordu. geceyi uykusuz geçirmiştim. yağmur aniden bastırıp, yanlışın üzerinden geçen bir silgi gibi sana bütün yazdıklarımı silmeseydi. kesin kararımı vermiştim seni çok sevdiğimi söyleyecektim. ince bir mızrapta yüreğim sızlıyordu. en sevdiğim o eski şarkılarda hep sen söyleniyordun. sarı boyalı saçlarda ve kırmızı dudaklarda değildim. gitmiyordu gözlerimin önünden bembeyaz ellerin. şimdi son bir kadeh daha derken bütün sarhoşluğumla bu gece üzerine yıkılacağım. bugünde seni çok sevdiğimi söyleyemedim diye, sarılıp kadehime, ağlayacağım. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geniş açıda sevişmek
geniş açılı bir kırbaç şaklamalı sırtımda. şehla bakışlı, beyaz yeleli bir at gibi kişnemeliyim, doludizgin. geniş açılı yollar açılmalı birden önümde. bir yanım ustura kadar keskin, diğeri kör bakış olmalı, kapatıp gözlerimi. karşı kokular ter olup fışkırmalı bedenimden. kendimden geçercesine eski sarhoşluklarım gibi, sevişmeliyim. var bir deli tarafı bu işin biliyorum. her yanından bin kez öpmek, yaşamı kucaklar dolusu, kendimden geçmeliyim. Cevat Çeştepe |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|