![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgi Trafiği
Kırmızı ışık yandı Çalışırken beynim, Bedenimle birlikte durdu! .... Gelp geçiyordu cümle alem Biri; 'Sen aptal mısın? ' diye sordu! .... Oysa; Hala 'kırmızı' yanıyordu! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgililer(!) günü! ...
Bu gün “o gün’müş” Sevenlerin sevişenlerin günü Hatırlayanların hatta hatıraların Ufak, ufacıkta olsa Kül altında ki kıpırtıların Sönmemiş ateşin Batmayan güneşin Ne varsa sevdadan Ne varsa sevgiden yana Bilenlerinmiş bu gün! .. Bu gün “o gün’müş” sevdiğim Sevenlerin sevişenlerin Lakin “benden başka” “Senden başka” herkesin! ... ……………. Asırlara sığdıramadım Ve sığmadı asırlar bir güne Yıl da bir kez gelirmiş bu gün Sen “Hatırlamadın bile” Üstelik; Seni hep düşündüğümü Bile bile! ... Öyle ya; Sevenlerinse bu gün Hatta sevişenlerinse Sana ne! .... Bana ne! ... Bu gün “o gün’müş” sevdiğim Sevenlerin sevişenlerin Lakin; Benden başka Senden başka Herkesin! ...... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seviyorum! .. 'Ama'
Bir ara uğradın ve gidiyorsun Arkana dönüp de bakmayacaktın Seni seviyorum! .. “Ama” diyorsun İşte o “ama-yı” koymayacaktın Vuslat değil sanki “mahkum görüşü” Bu veda ateşin közün sönüşü Böyle bir gidişin olmaz dönüşü Bana bunu asla yapmayacaktın Benim hayallerim vardı bir de sen Bezemiştim aşkla hep desen desen Ne olurdu baştan olmuyor desen Bana bu darbeyi vurmayacaktın Tek bir söz söyleme, söyleme sakın Akıldan muzdarip olmam çok yakın Başka bir sevgiye olsa da hakkın Mazi de ne varsa yakmayacaktın Mutlu ol diyemem dilim varmaz ki Böyle bir kaderi kalem yazmaz ki Seven düş-te görse hayra yormaz ki Kalemi ortadan kırmayacaktın Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevme Beni! ... Ben Değmem! ...
“Sev” deme! ..Sevemem ben! .., Bilmediğimden değil Sen yolun başındasın, ben döndüm yorgun-argın Çekip giden birini beklediğimden değil Sis’li sevişmelere yüreğim bile dargın Ne varsa heybemiz de harcadık azar azar Sanma ki hovardaca dolaştık çarşı pazar Maziye sorsan bizi, “ağladık” diye yazar Baktığın gözlerime göz yaşım bile dargın Sen goncasın, açmamış, bahar bekleyen sebi Gül açınca solarmış, ben de bulma sebebi Gayrı aşk bizim için bir Mevla’dır, bir Nebi Aşk dolu sözlerime kalemim bile dargın Sevmesem seni üzer, sevdim desem bir yalan Gönlüm de aşktan yana “enkaz’dır” arta kalan Lafları geveleyip, konuşsam “falan-filan” Yalan gülüşmelere dudağım bile dargın Sen zehr-i tadacaksın, ne söylesem nafile Ben de böyle başladım, bir telaş bir gaile Ayar-ı “değer” sanıp, bir aptal sarraf ile Altın devşirmelere terazim bile dargın Sevmem! ..Sevmeyeceğim! .. Kitap kalktı rahle’den Soğuyorken küllerim, kahrolmadı “kahreden” Hangi yüz’e baksam boş, riya dolu çehreden İğrenç tebessümlere şu midem bile dargın Sevme beni! ..Ben değmem! ..Değeni bul “var ise” O seni hak etmezse, tüketme ne var ise Maarif-i yok bunun, ne; ilk okul, ne; lise Vallahi “teşebbüs’e” bedenim bile dargın Ağlama be küçüğüm, sözüm acı,”ben dostum” Ben mevsim’dim, nisan’dım, mayıs’tım, ağustos’tum Öyle bir yangın’dı ki; Kara kışlara koştum Şimdi doğan güneşe “ümidim” bile dargın Yanacaksın, yanacak! .. Hem de göz göre göre Anladığın da, eyvah! .. Her yanın yara bere Alıp götürsem seni “Aşk” olmayan bir yere Bende ki tövbelere sevabım bile dargın Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek Nedir? ...
Sevmek nedir? ..Sorulsa, ne cevap verir herkes? .. Fedakarlık diyen var, hatta bir kısmı 'murat' Laf-ı güzaftır bunlar, kullar izandan nekes Sevgi bir izah değil, tek kelime 'itaat' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmeye Utanma Sakın
Gün olur göz göze geliriz yine O buruk vuslatın zamanı yakın Anılar dilini düğümlese de Merhaba demeye utanma sakın Yıllardır hatıran ile yaşarım Her soluk her nefes seni yaşarım Sevgiyi tatmamış kula şaşarım Sev gülüm sevmeye utanma sakın Gönlün de mazinin közü yansa da O bir kaç saniye asır olsa da Hasretten ağlamak ayıp değil ya Göz yaşı dökmeye utanma sakın Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sıra Sende
Arındım kirlerden pislikten bu gün Yıkayıp kefene sardılar beni 'Gelecek başına' dediler bu gün Musalla taşına koydular beni Daracık bir tabut hareketsizim Nimetim kesilmiş hem nefessizim Hayattaymış gibi yine sessizim 'Nasıldır' diyerek sordular beni Bir sela okunda yanık ses ile Cemeat toplandı şaşkınlık ile Kıbleye dönüldü bir tekbir ile 'Akılda tutarak' yordular beni Yükseldim omuzda arş-ı ala-ya Dualar yükseldi kul-dan Mevla'ya Ne gerek vardı sahte yaşlara 'Sen yoktun' melekler kovdular beni Bir çukur açılmış bir tümsek toprak Tabutun üstünden açıldı kapak Çevreye göz attım yılışık kaypak Bir kara dehlize soktular beni Bir acele ile kürekler kalktı Topraklar üstüme kudurdu aktı Bu kadar telaşa ne gerek vardı Çivileyip yere çaktılar beni Sen niye gelmedin? Yollar mı uzak Üzdü mü gönlünü kurduğun tuzak Yüzün mü kalmadı bana bakacak Utanmaz gözlerin yaktılar beni Bir kalbi durdurup zül-e varışın Kahpelik yükünü ziynet takışın Gözümün önüne geldi bakışın Mezarın içinde güldürdü beni Kirlerin yok artık duygularımda Nihayet pisliğin kaldı bak, sana 'ŞİMDİ SIRA ONDA' dediler bana Sevinçten deliye döndürdü beni Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sırça Köşk
Şükür nedir bilmedik Sırça köşk saray çaput Nasıl doyurdu nefs-i İki tahtalık tabut Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sildim Seni
Sildim seni Sildim! .. .............. Defterden, kitaptan Gövdesine balta inidirdiğim Ağaçtan! ... Dağdan taştan kuşun kanadından hatta! .. Sildim seni 'düş-te karanlıktan' Ve ölümüne dinlediğim şarkılardan! Çığlıktan feryatlardan Sonsuzlukta kırılıp ziyan olan Yankılardan.... Sildim seni Sildim! ... ............. Koparıp yaktığım takvim yapraklarından Katlettiğin masum yıllardan! Sildim seni 'Geçtiğin cümle yollardan' Sildim lanet olası! .. Hatta göz yaşlarından Lügatlerden vicdanlardan Sevgiyi tatmamış cümle ruhlardan Mekan değiştirmiş canlardan Yeryüzünden semalardan Sildim lanet olası Anılardan bile! ... Bir 'KALEMİM DE KALDIN' şimdi Onun da mürekkebi bitti bitecek Belki da en iyisi Ortasından kırmak kalemi .................. .................. Ve....... işte! ... Bitirdim seni! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sizin Karneniz(! ..) Nasıl? ...
Ne idüğü belirsiz, kaymış muvazenesi Üç beş ucube varlık, kin satar eczanesi Biz bittik, bizden sonra, övünecek bir nesil, Bırakmadık! ..Kalmadı! ..Yüzde seksen embesil Dün, bu günü doğurmuş, yarın “veled-i zina” Bir kehanet değil bu, vallahi pek aşina Yol bitince trenler, yavaşlar, girer gar’a Alim konuşur durur, dinleyenler gargara “Dil” dilimden çok ırak, hatipler sarımtırak Sanki yemin etmişiz, ne varsa döküp kırak! .. Düşündüm de; Biz bizi “taş” sanıp sevinmişiz Tövbe bin kere tövbe, “toz” bile değilmişiz Miras kalanı bildik, bıraktığımız meçhul Medeniyet diyoruz, adı kendinden menkul Yalnız “siz” değil, bizden, hülasa hepimizden Her kim nefes almıştır, nasipli sözümüzden Nam-ı diğer insanız, “uygar hayvanlar da” var Sirayet-i seyirde, hayvan oğlu hayvanlar Bu; Top yekün intihar, belki de harakiri Bu malum-u ilandır, her dem, her yerde kir-i Oyun; Çok büyük oyun! .. Yer küreye yayılmış Kim çoban, kimler koyun, kimler tek tek sayılmış Bir dem Akif anlatmış, bir dönem Kısakürek Yine her yerde mel-un, her köşede bir dönek Asl-ı inkarda yarış, başlamış kıyasıya Susuz dönüyor, kimi, götürmüşlerse suya Bu “Yenilmez güç” değil, bizim acziyetimiz Bir tutam ot gösteren oluyor efendimiz Mantar gibi her yerden, Mürşid(!) türedi, pek çok Lakin; “İman edenin, aptal olma lüksü yok” Sorsalar; KöPage Rankingüyüz biz! .. Adımız da “Avrasya” Avrupa kabul etmez, Bize dargındır Asya Ulu-orta laf etmem, “SÖZ MECLİSTEN İÇERİ” Ben bu coğrafyadayım! .. Bu da “öz eleştiri” Ah-vah ile geçecek korkarım ki ömrümüz Bizle göz göze gelmez aynada ki gözümüz Ben bir iğne batırdım, acizane kendime Çuvaldıza gerek yok, herkes baksın haline Eee! ..Ben sınıfta kaldım! .. Sizin karneniz nasıl? Kırık varsa, Ey Millet! .. Bu giden en son fasıl! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|