![]() |
![]() |
#211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kanuni'ye Sunulan Don'lar
Akdeniz iç deniz sayılırdı o günler, Neler yaşandı bu denizde hem kaç sefer... Binbeşyüzaltmış'tı, bakın şimdi şu harbe; Bu sefer sahne bir ada, ismi de Cerbe. Birleşik haçlılar, kocaman bir donanma, Sayı ikiyüzden az derlerse inanma. Miktarca ölçüsü kaçmıştı endazenin, İntikamı için, şu meşhur Preveze'nin Osmanlı sayıca sadece yüz kadardı, Donanmada ünlü denizciler de vardı. Gazi Turgut Reis ve Paşamız Piyale, Ne olaylar oldu, sığmaz akla hayale. Düşman kendisinden emin küstah ve mağrur, Osmanlıyı silmek için el oğuşturur. Bir yığın prens markiz, asil ve asilzade, Bir gemi dolusu, belki daha ziyade. Takıp takıştırmış hepsi tüm ziynetini, Görüp kutlayacak, Türk'ün hezimetini. Olayı şiirle detaylı anlatamam, Bir hücumla oldu, haçlının işi tamam. Esir düşmek oldu, asillerin sonları, Hünkara sunuldu haçlıların Don'ları (*) |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaplumbağa
Bağda beleş var deseniz; Bizim toplum bağa gider... Şurda bir iş var deseniz; Sanki kaplumbağa gider... |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Tanecikleri
Atom, su molekülü mikroskobik altıgen, Kimyası belli, iki hidrojen bir oksijen… Bedi' sıfatının bir tecellisi görülür, Dünyada yaratılmış başka örneği yokken... Kar tanecikleri, çok küçük, beyaz, romantik, Kar tanecikleri, hep simetrik ve estetik. Hiçbiri diğerinin aynısı da değilmiş, On üzeri milyarca çeşitli kar... İbretlik... Aşağıya düşerken yerlere paralellik, Harikadır ışığı yansıtıcı özellik. Fiziğin kuralları da izah edememiş, Üstünde çalışıyor, yeni kuantum fizik… Birisi diğeriyle asla birleşmeyerek, Gökten titreyip yavaş yavaş inerler tek tek… Ledün ilmi erbabı olan biri anlattı; Her kar taneciğini taşırmış ayrı melek… Anlayamıyor aciz kalıyor insan aklı, Her metreküpü üçyüz ellimilyon yapraklı. Minnacık ve saydam, çok özel altıgen kristal, İlahi ihtişam kar taneciğinde saklı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karbeyaz
Zerre kadar leke olsa gözükür, Üstünde libası karbeyaz ise. Yüreği kararmış olan ey sizler! Elbiseniz çok sıkar, beyaz ise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardan Kefen, Buzdan Mezar
DAVET Hazırlanmış kefenler, biçilmiş kar beyazdan, Yol dondu, hedef dondu, rüya dondu ayazdan, Çarık delik, elbise yırtık, ta geçen yazdan, Kış fidanı yakarmış, anladık Sarıkamış! Allahüekber dağları…2500 metre… Karakış ayı…-30 - 40 derece. Kaputları çıkarttırılmış mehmetçikler.. Aç, çıplak, çaresiz… Sonuç? ? ? ? ? ? Sarıkamış Faciası… 3 Şubat 2007 saat: 18,00 Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi. Gelin konuşalım, şehitlerimizi analaım… Zeytin Dalı Gurubu Ve Ümraniye Belediyesi işbirliği ile… |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karga Mıyım, İnsan Mı?
Çayırda oturmuş güneşleniyordum ben, Değişik bir ses işittim, dereden gelen. Bu seste bir tuhaflık sezmiştim doğrusu, Uzanıp baktım ki, bu bir karga yavrusu. Çalıya takılmıştı, atıyordu çığlık, Kurtarayım dedim, ölmedi ya insanlık? Yanına yaklaşırken, annesi olmalı, Feryada başladı, sallanıyordu dalı. Bir anda nerden geldiğini anlamadım, Yüzlerce karga ile çevrildi etrafım. Her birisi canhıraş feryatlar ederek, Anneye veriyorlardı topluca destek. Kimisi bana doğru yapıyordu pike, Kimi yavruya koşuyordu seke seke. Yavruya zarar vereceğimi sanarak, Annenin feryadıyla başlamıştı atak. Kargaların hücumundan ürperdim, yıldım, Yavruya yavaşça yaklaştım, adım adım. Feryat ederek kafama gözüme çarpan, Yüzlerce destekçi kargaya aldırmadan, Kurtarıp bıraktım, hemen çıktılar sahip, Bilmezdim bunları; geçerdim karga deyip. Birden dünyada mazlumları hatırladım, Ben de insanım, müslümandı benim adım. Keşmir’de, Bosna’da, Çin’de, Çeçenistan’da, Türkistan’da, Filistinde, Afganistan’da, Irakta, Moro’da, Eritrede, Rusya’da, İsrail’de, Somali’de, bütün dünyada, İnsana yapılan bunca zulüm, işkence, Dur durak da yok, sürüyor her gün her gece. Ben çok rahatım şimdilik, dokunan yok ya, Hiç düşünmedim ki, umurumda mı dünya? Yazık bana, karga kadar bile değilim, Sahip çıkmadım insanlığa. Elim dilim Başka şeyle meşgul, işitmedim çığlığı. Kargadan mı öğrenecektim insanlığı? Müslümanlığımla ederim hep iftihar, Vurdumduymazlıksa zulmün önünü açar. Uyanık mıyım, yoksa gördüğüm rüya mı? Bir küçük karga değiştirdi tüm dünyamı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karınca Eşeğe Vurunca
Eşek çifteler savurunca, Bırakıp da kaçmaz karınca... Güçlü tekmeler devre dışı, Karınca, kulağa varınca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karne
İnsan ile kemali düşün; Olur mu hiç kırık olmadan? İnsan ile sevdayı düşün; Olur mu hıçkırık olmadan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karpuz Tarlası
Eşek şakası yapar, birçok kere densizler, Bazen toplum içinde, her yer kar buz tarlası; Gerçeklerden kaçtık mı sanırsınız hey sizler? Kafalar kum içinde, her yer karpuz tarlası... |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kasıntının Biri
Kuran, iman, ahlak, nedir haberi yok, Üç beş hurafeye hep, din der geçinir... Bir yatıra gitmiş, horoz adamış ya, Kasım kasım kasılır, dindar geçinir... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|