![]() |
|
|
#211 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dost Kazığı Makbuldür!
Bizim ülkede dost kazığı ve ortak dolandırma makbuldür! İster yıllarca aynı tabaktan yemek yiğin hatta *******ce aynı yatakta yatın; mutlaka bir gerekçe bulunur ve kazıklanırsınız allı-pullu! Doğal kabul edin, hiçbir şey olmamış gibi yapın. tıpkı “Turkish Delight” gibi bizde dost kazığı ve ortak dolandırma makbuldür! çünkü bunu yapana bu topraklarda ‘saygı’ büyür önünde eğileni, kıçını yalayanı bollaşır! Ta anneden, bebeğe haneden kuruma bu terbiye baskındır. Tohumlarımızda vardır aldatmak ve bozgun sürgün... Dediğime gelirseniz birgün hiç ummadığınız anda; yıkılmayın. hiçbir şey olmamış gibi yapın, çünkü bizde böylesi makbuldür! |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Dostlardan Tebrikler
O kadar güzel ki o kadar ince, hafif bir kadın dokunuşu gibi ki; yerine hiçbir şeyi koyamıyorum. şair dostların o yumuşacık 'tebrikleri' o kadar ruhu okşayıcı ki! .. en düşük tonda ama insanın içine işleyen müzikler gibi bazen; bir klasik, bir chill out, bir ambient... nefesin ritmleri gibi, kalbin atışı gibi hayat verici... bazen bir doğum anı gibi çığlıklarla dolu hayata tutunmak için vahşileşen o tebrikler... başka nasıl mutlu olur Şair en güzel hediyeyi tatmışken? yerine hiçbir şeyi koyamıyorum... |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duaların En Güzeli
En güzelini yükledim duaların sana korkma sen hiçbir şeyden yürü! Hayallerine gem vurma sadece aç önlerini, yol ver. yüzünü sakın asma! .. Sana kanımdan akıttım terimle suladım ellerimle ovdum o küçücük yüreğini; korkma sen hiçbir şeyden yürü! ben sana en güzelini yükledim duaların. kızım'la güldüm sana birdim, iki oldum üçlendim; ben sana kendimi verdim bütün tecrübelerimi serseriyi, deliyi, aşığı, sevgiliyi umarsızı, şımarığı, baba sıcaklığını... ve belki duymuyorsun fısıltılarımı ama bir yerlerde sürekli bir şeyler oluyor biraz daha sessiz biraz daha kendinle biraz daha içini dinle; en güzelini yükledim duaların sana güzelim... |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duellolar ve Yalancı Bilgelik
Sözleri kılıç yapıp birbirlerine karşı çekip, ustaca hareketlerle baskın çıkmaya çalışır kendini muzaffer ilan etmek isteyen bilgelik yolcuları. Ama yaptıkları aslında sadece yollarını uzatmaktır. Çünkü bilgeler asla ortalığı seslere boğan kılıç gösterilerine girmezler, kelimeleri de bu yolda köle etmezler. bir diğerine karşı duellolarda ispatlanacak zafer değildir ki bilgelik... ve hiç de olmadı... sadece kendi içindeki sessizliğin, kendini teslimin ve izin verişlerin mütevazi, salına salına yürüyüşünün zevkidir. |
|
|
|
|
|
#215 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dur Biraz Efendi Ol
Ulan dur biraz efendi görün ağır ol otur yerinde dedektif gibi süzme ortalığı hedefe yönelme hemen sinsi sinsi saldırmak üzere başını eğip kaşlarının altından bakma şahin gibi! taze sıçılmış tezeğin üzerine üşüşen sinek gibi kıza bakıp bakıp, tanışma planlarına düşme hemen. ağır ol! kız işe yeni girdi, merak etme kapmazlar hemen 2 dakikada! rahat ol biraz kız da nefes alsın, ortama uyumlansın. bakışların fazla belli ediyor burnuna gelen tezek kokusunun lezzetini, cezbediciliğini ama yapma! sabırsız karasinek olma armut gibi gösterme kendini biraz ağır ol! biliyorum kanın çekiyor. bir de üzerine bekarlığını ekleyince! .. dur biraz, efendi ol. plazada laf çabuk yayılır ağızlar folloş olmuş hakim olamazsın, fena mimlerler adamı! bu yüzden diyorum sana dur biraz efendi görün nas'olsa denk düşürürsün işti, falandı-filandı deyip ilgini gösterirsin ama raconuyla acele ve panikle değil. Hadi bakayım, efendi ol biraz ya da öyle görün. |
|
|
|
|
|
#216 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Duşumu Devrederdim
Gençkenki kokuşmuşluk düşkünlüğümün günüme ara ara da olsa yansımasından olsa gerek; bu sabahki ölümcül tibetsel ve de rahipsel koşumdan sonra yine cıvık şekilde terlemiştim ki artık üzerimde duş alacak hal bile kalmamıştı. ve oturduğum halının üzerinde yılgın bakışlarla eşime dedim ki; karıcım bugün lütfen benim için de yıkanır mısın? .. güldü tabii... ama mümkün olsa vallahi ona devrederdim! haklarını, günahını, sevabını da ona yazdırırdım! alsın sonra, ne yaparsa yapsın! Zaten koşmasam her sabah eminim yine kokuşurdum tıpkı gençken ayaklarımın altlarının füme gri ve yanlarının da açık gri olduğu günlerdeki gibi! .. |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düğmeye Basarlar
Tek bir düğmeye basarlar; 2 saatlik uykundan uyanır gözlerini bir açarsın, 4 ayın ayrı geçmiştir sevdiklerinden... Tek bir düğmeye basarlar; komşu samanyolunun en kenarındaki o yıldızın eşsiz ufuklara bakan sahillerinde dolu-dolu geçirdiğin 1 yıllık tatilin son gününde bulursun kendini... evine döndüğündeyse sadece 2 saat görmemişler seni! .. Tek bir düğmeye basarlar; şimdiye dek zevk saydığın şeyler en büyük düşmanın olmuş! .. hatta neredeyse sana verdiği duyguları çoktan unutmuşsun bile? .. Bir düğmeye basarlar; ismin bütün kayıtlardan silinmiş! .. geçmişini bulamazsın çulsuz kalmışsın! sesini kimseye duyuramazsın hatta belki çoktan yoksun! .. bu yüzden biraz düşün arada ve lütfen şükret... |
|
|
|
|
|
#218 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Düğümler Sarmış
Rüzgar istediği yönde istediği şiddette isterse yazın kavuruculuğunda isterse kışın donduruculuğunda esiyor. önünü kesen kesmeye niyet eden, iman eden yok... Gladyatörler kuşanmışlar pahalı silahlarını göğüslerini gere gere sokaklarda dolaşıyorlar har vurup, harman savuruyorlar. Bedavadan sığır etleri havalarda uçuşuyor halkın yarıdan fazlası açmış suyun-ekmeğin hesabındaymış bakan yok... Alan daha çok alıyor alamayan eziliyor gitgide daha da dibe batıyor ve diğerleri sanki zevk alırlarmış gibi kendi aralarında üzerlerine bastıkça batanların yüzleri daha bir asil daha bir muzaffer! .. İşte bütün sokakları ele geçirmiş böyle kara düğümler düşünün ufak ufak... bütün bu toprakları sarmış hepsi bütün sokak başlarını bina girişlerini işyeri departmanlarını şehir kapılarını da, çözmeye çalışan yok. |
|
|
|
|
|
#219 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dünkü Lanet İş Günü
Dünün verdiği lanet iş stresiyle dönünce eve akşam, sabahında yatakta herzamanki ben değil, bir ceset yatıyordu... Kalkamadım herzamanki saatimde. saatimi defalarca 10'ar dakika ileri kurdum. ve 10'ar dakikalık kendini bilmez rüyalara kurban oldum. Tabii kalkıp da koşamadım bir de üstelik! .. Dünkü lanet, düzensiz, prosedürsüz iş günü! .. Dünün devamında sana hala yenik düşmemiş olmak için, akşam olup da eve döndüğümde en azından koşu borcumu ödeyeceğim. Dünkü lanet, düzensiz, prosedürsüz iş günü... en kötü günüm böyle olsun... |
|
|
|
|
|
#220 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dünyanın Notu
Hayatın bazı alanlarını kişilerini, olaylarını, kurumlarını sadece bilgi için yaşamımı sürdürmem için ve tavırlarımı geliştirmek için kullanırım. ve bazı alanlarını hayatın kişilerini, olaylarını, kurumlarını ise sadece -sevmek için- daha fazla bütünleşmek için bir şeylerin uğrunda düşünmeden yürüdüğümü görmek için kullanırım. ve tabii farkında olarak ya da olmadan herkes bunu yapar. birbirleriyle binlerce etkileşimdeyken dünya sakinleri kanallar, düğümlenmeler ve dağılmalar görünür yukarıdan... buradan verilir dünyanın notu. ayrı yönde aksa da kanallar daha yukarıda kendi geleceğinde aslında birdir buluşmaları. düğümlenmelerse geçici mücadeleler... sonucu dağılmalarda olmadıktan sonra o da sorun değil. bulur yolunu yukarıda 'bir'e doğru nas'olsa... buradan verilir dünyanın notu. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|