![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İnsan hakları
Bir ateş tutuşup yansada kanım Abu hayat içme hakkım yok benim Sende şu gönlümü yıkma sultanım Başka yari seçme hakkım yok benim Aşkın zehirinden aldım bir yudum Dermansız dertleri gönlüme kodum Mayın tarlasına döndü umudum Kanat kırık uçma hakkım yok benim Felek sırtımızda büktü demiri Bir kuru hayale verdin ömürü Yazmışlar kadere böyle emiri Bu kaderden kaçma hakkım yok benim Aşkın cellatları doymuyor kana Çaresiz geziyom ben yana yana Bir çare çekilip gelsem kapına Kilidini açma hakkım yok benim Gönlümü gönlüne sardım berk ettim Kötü huylarımdan caydım terk ettim Gönül tarlasını sürdüm herk ettim Tohumunu saçma hakkım yok benim Aşık boraniyem gönlümü yordum Didari cemale uzaktan durdum Gönülden gönüle bir köprü kurdum Öte yana geçme hakkım yok benim Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
İnsan olmak için emek gerekir
İnsan olmak için emek gerekir, Başı boş gezene insan denilmez. Önce sen kendini bilmek gerekir, İnsanı üzene insan denilmez. Gururu kibiri kaldırmak gerek, Yerine sevgiyi doldurmak gerek, Nefis ejderhasın öldürmek gerek, Nefsiyle gezene insan denilmez. Yar elinden aşk dolusu içmeyen, Tamahlıktan, cimrilikten kaçmayan, Cömert olup yardım elin açmayan, Beyhude gezene insan denilmez. Borani güvenme geçmişe, soya, Bulursan pak insan sev doya doya, Güzel ahlak ile uy güzel huya, İnsanı üzene insan denilmez. Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsan sevgi ağacı
Bir gün dükkanında sermayen kalmaz Varıp tartmaya bak zamanın varken Aşkın pazarında zarar kâr olmaz Alıp satmaya bak zamanın varken İnsanları sevmek tanrı emiri Güler yüz tatlı dil büker demiri Mayala şu insan denen çamuru Karıp katmaya bak zamanın varken Sevgi ile giden kervan yorulmaz Sel deryaya ulaşmadan durulmaz Aşkın hırsızından hesap sorulmaz Çalıp satmaya bak zamanın varken Güzel yolcu olsa, sevgi hancısı Sevgisiz insanın bitmez sancısı Gönül deryasında sevgi incisi Dalıp tutmaya bak zamanın varken Sevgisiz tarlaya tohumu saçma Cahil pazarına mushafın açma Arif sohbetinden usanıp kaçma Kalıp tatmaya bak zamanın varken Öfkeyle ekilen sevgiyle bitmez Dalında hoşgörü kuşları ötmez Arif pazarında beş para etmez Yolup atmaya bak zamanın varken Borani sevgiyle söylersen sözü Hoşgörü olmaz mı mayası özü Sevgi tezgahından beş arşın bezi Sarıp yatmaya bak zamanın varken Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İnsanlar ölürler fikiri kalır
İnsanları bacı kardeş görene Eğri gözle bakılır mı emmoğlu Sana dostum diye çiçek verene Dönüp kurşun sıkılır mı emmoğlu Kargalar çalıda bülbüller gülde Dalga oluşur mu ufacık gölde Balık suda büyür insan gönülde Gönül evi yıkılır mı emmoğlu İnsan nasibini aklınca alır düşünceler söyleyerek çoğalır İnsanı yakarlar fi kiri kalır Düşünceler yakılır mı emmoğlu Bozuk fikir anlamaz ki viracı Takla atar devirirsin ara Sevgi toplar iken gönül barajı Başka yere akılır mı emmoğlu Aşık Boraniyem sözlerim cana Ne gerek var kavga döğüşe kana İnsanlar sevgiyle gelse yan yana Muhabbet den bıkılır mı emmoğlu Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
İtinen çuvala girilmez
Mayan insanlıktan yoğurulduysa Hayvana karışıp koklaşamazsın Düzgün ağaç iyi meyve istersen Cahil toprağında kökleşemezsin Cahilin son sözü olacak gıybet Mayan bozuk ise sende garış et İbibik yuvası olursa sohbet Biraz kötü kokar yaklaşamazsın Cahilin meçlisi yaraladıysa Derdi katar katar sıraladıysa Cahil garez edip karaladıysa Deterjan çıkarmaz aklaşamazsın İnsanın acından ölmüşü var mı Akbabanın kartal olmuşu var mı İtinen çuvala girmişi var mı Ürür ele verir saklaşamazsın Hazara da Borani dost hazara Malım arif ile döksem pazara Bilirim koç yiğit sığmaz mezara Eli kolu bağlı bekleşemezsin Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaç yunusun kaç sözü var içimde
Gönül ekranımı karartma felek Kaç film var kaç dizi var içimde Dönüyor bu alem bir çarkı felek Kaç artistin kaç izi var içimde Sevgi hastasının dermanıyım ben Aşkın mührü bende fermanıyım ben Güzel postasının kervanıyım ben Kaç tepenin kaç düzü var içimde Ben batıl evini elimle yıktım Hakkı bulan diye virana çıktım Her mevsimin nazın kahrını çektim Kaç baharın kaç yazı var içimde Ben ayn-el yakını insanda gördüm Gittim insanlara yüzümü sürdüm Muhabbet aşım elimle verdim Kaç çorbanın kaç tuzu var içimde İsa ile göğe çaktım ben hacı Muhammed’le miraçladım miracı Ene-l hak’ta solda koydum Hallac’ı Kaç Yunus’un kaç sözü var içimde Benim ciğerimi güzeller yaktı Görenler ağladı göz yaşı döktü Karacaoğlan sözü bana bıraktı Kaç aşığın kaç sazı var elimde Aşık Borani’ yem sevgiye kandım Eldeki kusuru kendimde sandım Aşkın girdabında çok derde yandım Kaç hazanın kaç hazı var içimde Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kadınlar günü özel anadolu kızı
Sen Anadolu kızıydın Varoşların sokaklarında Gözlerin yaban eriği Ellerin madımak kokardı Bir tezek vurmasını bilirdin duvarlara Bir de türkü söylemesini sevdalara Böğürtlen yerdin derelerden Ellerin çingene pembesi Dillerin gül kurusu olurdu Gözlerini çaldılar Erikler küstü Anadolu ya Dillerini çaldılar Türküler küstü Anadolu ya Sen yosundan vururdun kınanı Sen çıtlıktan yapardın sakızını Çiklet verdiler ağzına Boya sürdüler dudağına Parfüm bu kokla dediler Seni bir daha geri vermediler Tüm Anadolu’yu küstürdüler Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kalemler kan kusmuş satır üstüne
Gene adres bırakmadan gitmişsin Yolcular ağlıyor yollar ağlıyor Gönül bağlarını talan etmişsin Bülbüller ağlıyor güller ağlıyor Hiç mi söz yok idi hatır üstüne Bele toprakları yatır üstüne Kalemler kan kusmuş satır üstüne Mektuplar ağlıyor pullar ağlıyor Bitti arkadaşlık bitti yaranlık Bunca yıllık mazi oldu bir anlık Gayrı hayatımız zifir karanlık Mızraplar ağlıyor teller ağlıyor Bahtımın güneşi tersten doğuyor Kader beni hicranında boğuyor Göz yaşlarım iplik iplik yağıyor Deryalar ağlıyor seller ağlıyor Boraniyim aşkım gezer dillerde Gözüm ırmak kan ağlarım yollarda Mecnunum Leylasız gurbet ellerde Sahralar ağlıyor seller ağlıyor Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kara sevda
Nasıl anlatıyım tarif edeyim Aşığın gözünde yaş kara sevda Bundan kurtulup ta nasıl gideyim Aşığa ekmekle aş kara sevda Söz dinlemez elden ele gezdirir Dertli eder üzüm üzüm üzdürür Usandırır seni candan bezdirir Eyibin derdine eş kara sevda Hem ağlatır he mi güldürür seni Sırrını faş eder bildirir seni Kuru hayal ile öldürür beni Sanmayın aşığa hoş kara sevda İstesem de ondan ayrı kalamam Sevda bensiz ben sevdasız olamam Yorulunca ardı sıra gelemem Uçunca tutulmaz kuş kara sevda Aşık Borani’de sevda duruyor Kara sevda nice aşık yoruyor Hangi aşık muradını alıyor Ahiri arkası boş kara sevda Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kelimeyi tevhit
Kendisini bilmeyenler hepsi cahil kaldılar Gittiler bez parçasın ipek diye aldılar şeytanlara esir olup yanlış kapı çaldılar Ol ki kuranı natıka ilim sende sır olsun Oku dilin den tevhidi kalbin nur ile dolsun On iki Tarı kın hepsi yörür bir yola çıkar Dostuna sevgiyle bakan hepsi bir gözle bakar Nehirler ırmaklar çaylar hepsi deryaya akar Zatını bil kendine gel can içinde bir cansın Oku dilin den tevhidi kabin nur ile dolsun Borani yem vahdete gel görünen dem o demdir Evvel zahir batun olan yine adem ademdir Sırrını deme cahile bilmeyene mahremdir gir erenler bahçesine gönül güle boyansın Oku dilinden tevhidi gönül nur ile dolsun Halil Çimen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|