![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşlerim Neden Mavidir?
Bilir misin? Neden düşlerim, Mavidir? Hani seninle, Kırlara el ele çıkıp, Çimenlere uzanırdık. Ben mavi göklere, Bakardım hep, Sense yağmur bulutlarına, Güneş de saklanınca, Bulutların ardına, Ben maviliklerden, Söz ederken sana, Bulutlardan,yağmurlardan, Dem vururdun sen. Hani arka sokakta, Kör bir dilenci vardı? Sormuştuk bir kez, Gökyüzü ne renkdir diye? Başını gökyüzüne çevirip, Mavi,masmavi demişti de, Sen kızmıştın dilenciye, Sen körsün,nasıl görüyorsun? Hem mavi ne renk diye, Sormuştun dilenciye? Mavi umuttur, Enginlerde ki sevdadır, Yaşanılası aşktır, Mavi yaşamın rengidir, Demişti kör dilenci bize. Ve sormuştu sana, Sence aşkın rengi, Nedir diye? Yağmur yüklü bulutlardan, Söz etmiştin adama, Yağmur,yaşamın kendisidir, Rengi değildir demişti, Maviliklerde, Sevda çiçekleri, Aşk böcekleriyle sevişir, Yağmur suyuyla filizlenir. Mavi gökyüzü olmasa, Bulutların ardından, Güneş gülümsemese toprağa? Yaşam olur mu sandın? Deyince kör dilenci, Selamlıyarak adamı, Saygıyla ayrılmıştık yanından. İşte güzelim benim, Bu yüzden düşlerim, Ve aşkım hep mavidir. Sana gelmek için, Kanatlanıp uçacağım gökyüzü de, O yüzden düşlerim gibi, Mavi,masmavi.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşlerim ve Sen
El ele tutuşup, Göz göze bakıştığımız, Teninin sıcaklığını, Tenimde duyduğum, O anları özledim. Ellerimiz tutuştuğunda, Ateş basardı tenimi, Kadifeleşirdi tenin, Dudaklarımın ucunda. Ya düşlerim,düşlerimiz, Işıl ışıl dünyalardı onlar, Düşlerimi düşlerine, Özlemimi gözlerine, Yerleştirirdim usulca, Düş dünyamın, Her ayrıntısına, Nakış nakış, İşlerdim seni, Ve şimdi sensiz, Yaşamaya mahkumum, Sana ait düşlerle, Yalnız seni düşünerek, Yapayalnız yaşamaktansa, Ölmeyi amma, Cidden ölmeyi isterdim. Ölmeye cesaretim mi yok? Var aslında, Bas tetiğe kolayından, Ölmek hazır,ölüm, Parmak uçlarında. Kolaya kaçmak yok, Düşlerim ve sen, Düşlerimdeki sen, Ölmedikçe olmaz, Öyle kolay yoldan, Ölemem ben.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimde Bulacağım Seni
Düşlerime, Öyle uzaksın ki, Bu gece düşlerimde, Aradım seni. Bulamadım yine, Her yana baktım, Hatta; Kayıp eşye bürosuna bile, Sen yoktun,bulamadım? Birde yorgunluk çöktü üzerime, Ama yılmadım,arıyorum, Ve seni bir gün, Düşlerimde de olsan, Mutlaka bulacağım.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimde Çizdim Resmini
Düşlerimde çizdim en güzel resmini, Duvarıma asmıştım şiirlerinde seni, Tuttum duvardan indirdim bu gün seni, İnan güzelim, duvar ağlamaya başladı, Hıçkırıklar içinde duvar, şimdi yanıyor, Mızrak olmuş sevdan, parçalamış bak, Koca adamın yüreği, Oluk, oluk kanıyor.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimin Kadife Kumaşından Yarattım seni
Sabahları uyanınca, En çok kendime sormuşumdur. Acaba,bulutlara karışıp, Yok olurcasına, Başımı döndüren güzel, Kendi hayal gücüm mü? Öyle bir güzel yok mu sahiden? Yeni bir ilahe Mİ yarattım? Ahenkli sesi ve, Narin dokunuşlarıyla, Düşlerimin kadife kumaşından. Yoksa duyargalarımı yitirmişimde, Bir çılgınlık halindeyken Mi? Yaratmıştım bu güzeli? Yoksa sevgi kaynağımla, Yalnız kalmak için mi yaratmıştım? Kimseye görünmeden aşkımı, Doyasıya yaşamak için. Böyle bir varlıkla, Nasıl mutlu olabilirim diye, Sorabilirsiniz bana? Ömrünün yazındaki, Bu koca adamın nasıl olup da? Düşlerde ve hayallerde, Böylesine heyecan bulabildiğini? Şunu söylemeliyim ki; Bu ruh halim sürmekte, Gençlik yıllarımdan beri, Böylesine geçirdiğim yıllar, Yaşam’a,Güzel’e Mutluluğa ve Barışa dair, Tüm öğrendiklerimin, Temel taşları olmuşlardır. Bütün düşlerim ve hayallerim, Yalnız yaşamımda benim Dostum,arkadaşım,sevgilim, Olmuştur daima. Ve ben/ Güneşin çehresi önünde, Özgürlüğe kanat açan, Ve suların üzerinde, Özgür martılar gibi, Sularla dans eden, Özgürlüğün düş’ü olmuş, Ruhumu huzura ulaştıran, Aşkın,sevdanın,insanlığın, Türküsünü söylemişimdir.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerimle Yapayalnız Yatmaktayım
Aşkımıza, Gökteki yıldızlar bile şahitti. Her gece sahilde, Bir ten,bir beden, El ele,gönül gönüle, Yürürdük birlikte, Çocuklarımızı büyütüp, Bir sahil kentinde, Yaşlanacaktık birlikte, Ölüm bizi bulana kadar, Birbirimizi sevmeye, Yeminler etmedik mi? Sen gittin uzaklara, Kaldım bir garip burada, Ve şimdi ben, Yalnızlık yatağında, Sensizliğin koynunda, Düşlerimle yapayalnız, Yatmaktayım.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerinde olacağım.
Çaresizliğimi, Çantama doldurup, Bir başıma,yapayalnız, Yollara koyuldum, Gidiyorum uzaklara. Ben her zaman, Düşlerinde olacağım, Unutamayacaksın beni, Kendim gibi seni, Düşlerinde bensizliğimle, Baş başa bırakıyorum. Giderken uzaklara, Ağladığımı görmeni, İstemiyorum.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşlerine Gireceğim Senin.
Bir gün döner de; Arayıp sorarsan beni, Arama sakın,bulamazsın, Ben senin yokluğunda,sende, Gece gökteki yıldızlarda, İçimdeki sen ‘in suretinde, Sonuç olarak sen bende, Ben senin,bendeki suretinde, Ben,bendeki sen’in içinde, Eridim,yok oldum,tükendim, Şimdi aynaya baktığında, Sendeki beni, Göreceksin mavi gözlerinde, Her gün,her an, Her baktığında, Son nefesini vereceğin, O an’a kadar daima, Maviliklerin içinde, Mavi gözlerinde, Göreceksin beni. Sım sıkı kapasanda, Mavi gözlerini; Düşlerine gireceğim senin, Gündüz enginlere bakınca, Gece seyrederken yıldızlarda, Süslenirken aynalarda, Derin uykunda uyurken, Sessizce gireceğim rüyalarında, Çaresizsin,ne yapsan, Yine beni göreceksin.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşüme Düşmeni, Düşlerim
Sana mektup yazarken, Kalemin ucu kırıldı, Seni sevdiğimi yazarken, Kalem bile sana darıldı. Gece yıldızların altında, Oturuyorum köşedeki parkta, Dalmışken geçmişin anılarına, Canlandı birden düşlerim, Seninle yan yana bu parkta, Oturup seviştiğimiz, O *******i düşlerim. Başını omzuma dayadığın, Sarı saçlarını okşadığım, Gözlerinin maviliklerinde, Enginlere daldığım, Yıldızlı *******i düşlerim. Sensiz yaşamak zor, Her gün,her gece, Divane gezer,düşlerim, Yalnız geçen *******imde, Düşüme girmeni düşlerim.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünmeden Görmek.
Düşünün ey insanlar, Yaşarken! düşünün, Düşünürken de yaşayın, Yaşam düşüncenizi,kendinizi, Aşmaya çalışın her an. Kimse için değil, Yalnız kendiniz için,düşünün, Düşüncelerinizi de sunun, Yer sofrasında herkese, İştahla yenecek yemek gibi, Nasıl ki isteriz sevilmeyi, Delicesine severken hemde, Ama düşünmeden görmeyi, İsteriz çocuklar gibi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|